Hoe stel ik een ASUS Wi-Fi-router in via de ASUS Router-app?

U kunt uw draadloze router instellen via bekabeld of draadloos.

Dit artikel beschrijft de instellingen om uw smartphone  draadloos aan te sluiten op de ASUS-router.

Als je de router wilt instellen via een browser, raadpleeg dan  [Wireless Router] Hoe gebruik ik de QIS (Quick Internet Setup) om de router in te stellen? (Web-GUI)

Wat is de ASUS Router-app?

De ASUS Router-app ontgrendelt de kracht om uw netwerk te beheren met slechts een paar tikken, wanneer en waar u maar wilt Gaan. We streven ernaar om de beste wifi- en internetsurfervaringen te bieden die je ooit hebt gehad met deze uitgebreide functies.Als u meer informatie nodig heeft over de ASUS Router-app, raadpleeg deze link .

ASUS Router-app ondersteunt de volgende routers.

• Alle ZenWiFi line-up
  • Alle 802.11ax-lijnen
  • Alle ROG Rapture line-up
  • Alle TUF Gaming line-up
  • Geselecteerde DSL-routers
  • Lyra/Lyra mini/Lyra Trio/Lyra Voice (minimaal versie 3.0.0.4.384)
  • 4G-AC53U,4G-AC68U
  • Blue Cave
  • RT-AC1200,RT-AC1200G/HP/G+/ E/ GU,RT-AC1300UHP/ G+,RT-AC1750,RT-AC1750 B1,RT-AC1900,RT-AC1900P/U
  • RT-AC2200,RT-AC2400,RT-AC2600,RT-AC2900
  • RT-AC3100,RT-AC3200
  • RT-AC51U/ U+,RT-AC52U B1,RT-AC53,RT-AC5300,RT-AC55U,RT-AC55UHP,RT-AC56U/R/S,RT-AC57U,RT-AC58U
  • RT-AC65P,RT-AC65U,RT-AC66U B1,RT-AC66U/R/W,RT-AC66U+,RT-AC68U/R/P/W/UF
  • RT-AC85P,RT-AC85U,RT-AC86U,RT-AC87U/R,RT-AC88U
  • RT-ACRH13,RT-ACRH17
  • RT-N12+ B1,RT-N12D1,RT-N12E B1/C1,RT-N12HP B1,RT-N12VP B1
  • RT-N14UHP
  • RT-N18U
  • RT-N19
  • RT-N66U/R/W/C1

Opmerking: de ASUS Router-app ondersteunt de volgende modellen niet:
DSL-AC88U, DSL-AC88U-B, DSL-AC3100, DSL-AC87VG, DSL-AC68VG, DSL-N55U_A1, DSL-N55U_B1, DSL-N10_B1, DSL_N12U_B1, DSL-N10S_B, DSL-N10S

Inleiding

Raadpleeg de volgende afbeelding om te controleren of alle apparaten (modem en router) allemaal zijn aangesloten via een RJ-45-kabel.

Opmerking: verschillende modellen hebben verschillende specificaties, raadpleeg het ASUS Downloadcentrum  om de gebruikershandleiding van het product te downloaden om de specificaties te controleren.

• Sluit de RJ45-kabel aan WAN-poort van de router.
  • Steek de AC-adapter van uw draadloze router in de DC-IN-poort en steek deze in een stopcontact.

Vergeet niet om na het aansluiten op de voeding op de aan/uit-knop te drukken om de router in te schakelen.

Installeer de ASUS Router-app

Ga eerst naar de iOS App Store of Google Play en zoek naar ASUS Router-app, of gebruik uw telefoon om de QR-code te scannen om de app te downloaden.

Google Play

Vereiste Android-versie: Android 5.0 en hoger.

https://play.google.com/store/apps /details?id=com.asus.aihome&hl=nl

App Store

Vereist iOS-versie: iOS 11.0 en hoger versie. (Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch)

https://apps.apple.com/app/asus-router/id1033794044

Setup-proces met Android-telefoon

1. Verbinden met de standaard netwerknaam (SSID) van de router

Netwerknaam (SSID): ASUS_XX

• Maak verbinding met het netwerk met de SSID die wordt weergegeven op het productlabel aan de achterkant van de router.

Opmerking: De locatie van labels voor verschillende modellen kan variëren.

Voorbeeld 1, 2.4G WiFi-naam(SSID): ASUS , 5G WiFi-naam(SSID): ASUS_5G. U vindt deze op het label aan de achterkant van uw router.

Voorbeeld 2, WiFi-naam (SSID): ASUS_XX, XX verwijst naar de laatste twee cijfers van het 2,4GHz MAC-adres. Je vindt het op het label aan de achterkant van je router.

2. Voer de ASUS Router-app uit.

3. Tik op "Instellen".

4. Tik op "ASUS Router".

5. Kies “Toestaan” om door te gaan met instellen.

6. Tik op "Start".

7. Stel het internettype in op basis van uw netwerkconditie.

• 【Verbindingstype - Automatisch IP】: Tap "Volgende".

• 【Verbindingstype - PPPoE】:Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord van de ISP en tik op "Volgende".

Opmerking: als u niet zeker bent over de gebruikersnaam en het wachtwoord, raden we u aan uw internetprovider (ISP) te vragen waarvoor u een contract hebt.

8. Typ netwerknaam (SSID) en wachtwoord en tik op "Volgende".

Opmerking: Als u 2,4 GHz en 5 GHz afzonderlijk wilt instellen, vinkt u het selectievakje voor de instelling van elke band aan.

9. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord en tik op  "Volgende".

Opmerking: Inlognaam en wachtwoord zijn vereist wanneer toegang naar de configuratiepagina van de router.

10. Nadat u de installatie hebt voltooid, opent u het startscherm en verschijnt de pop-up voor externe verbinding. Kies “OK” accepteren of "Annuleren" om te weigeren op uw netwerkconditie.

Opmerking:

• Als u toegang wilt krijgen vanuit de externe omgeving, kiest u "OK".
  • Als het startscherm niet wordt weergegeven, kiest u een nieuw draadloos netwerk op uw apparaat en keert u terug naar de ASUS router-app.

11. Wanneer het startscherm wordt weergegeven, zijn alle stappen voltooid.

Sinstelproces met iPhone

1. Verbinden met de standaard netwerknaam (SSID) van de router

Netwerknaam (SSID): ASUS_XX

2. Voer de ASUS Router-app uit.

3. Kies ofwel "Toestaan ​​tijdens gebruik van app" of "Eenmalig toestaan" volgens uw gebruik.

※ We raden aan om   "Toestaan ​​tijdens gebruik van app".

4. Tik op "OK" voor Bluetooth-toestemming.

5.Tik op "Instellen”.

6.Tik op "ASUS Router".

7. Tik op "Starten".

8. Stel het internettype in op basis van uw netwerkconditie.

【Verbindingstype - Automatisch IP】

(1) Tik op "Volgende".

【Verbindingstype - PPPoE】

(1) Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord van de ISP en tik op "Volgende".

※Als je niet zeker bent over de gebruikersnaam en het wachtwoord, raden we je aan om de ISP te vragen waar je een contract mee hebt.

(2) Tik op "Volgende".

9. Typ netwerknaam (SSID) en wachtwoord en tik op "Volgende".

※ Als u 2,4 GHz en 5 GHz afzonderlijk wilt instellen, vinkt u het selectievakje voor de instelling van elke band aan.

10. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord en tik op "Volgende".

※ Loginnaam en wachtwoord zijn  vereist wanneer toegang naar de configuratiepagina van de router.

11. Nadat u de installatie hebt voltooid, opent u het startscherm en verschijnt de pop-up voor externe verbinding. Kies voor "Accepteren" of "Weigeren" op uw netwerkconditie.

※ Als u toegang wilt krijgen vanuit de externe omgeving, kiest u "Accepteren".

※ Als het startscherm niet wordt weergegeven, kiest u een nieuw draadloos netwerk op uw apparaat en keert u terug naar de ASUS router-app.

12. Wanneer het startscherm wordt weergegeven, zijn alle stappen voltooid.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Download Center .

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.