[Notebook] Hoe de juiste modelnaam en biosversie te bevestigen?

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, mini-pc

Wanneer u stuurprogramma's of BIOS moet downloaden van de ASUS-ondersteuningswebsite, moet u eerst de volledige modelnaam weten.

Wanneer u bijvoorbeeld zoekt naar X412FJ/FJC/FJG, moet u de volledige modelnaam selecteren, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over het controleren van het model en de BIOS-versie.

https://www.youtube.com/watch?v=RoIMKQfBrhE

De onderstaande details zullen u helpen om de juiste modelnaam te bevestigen:

Er zijn enkele methoden om de modelnaam en BIOS-versie van uw computer te vinden, en u kunt er een kiezen:

Hier zijn verschillende methoden om te informeren naar het volledige apparaatmodel en de BIOS-versie. U kunt een van de volgende opties kiezen:

Methode 1: zoekopdracht via MyASUS
  1. Typ en zoek [MyASUS] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [ Openen]. (De onderstaande zoekillustratie aan de linkerkant is in Windows 11 en de rechterkant is in Windows 10.)
    Opmerking: Als u MyASUS niet kunt vinden, is het mogelijk niet op uw apparaat geïnstalleerd. Raadpleeg Hoe MyASUS te installeren
  2. In de MyASUS-app, [Systeeminfo].
  3. In de sectie Firmware kunt u uw apparaatmodel en BIOS-versie vinden.
    Zoals weergegeven in het onderstaande voorbeeld (versie X1505ZA.310), geeft dit aan dat het model X1505ZA is en de BIOS-versie 310.

Methode 2: Query via Dxdiag
  1. Typ en zoek [Dxdiag] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [ Open]. (De onderstaande zoekillustratie aan de linkerkant is in Windows 11, en de rechter- kant is Windows 10.)
  2. Als u de onderstaande melding ontvangt, selecteert u [Ja] om door te gaan met de volgende.
  3. In het veld Systeemmodel l kunt u uw apparaatmodel vinden; en zoek in het BIOS veld de BIOS-versie van uw apparaat.
    Zoals in het onderstaande voorbeeld te zien is, is het model X513EA en is de BIOS-versie 202.

Methode 3: Systeeminformatie doorzoeken
  1.  Typ en zoek [Systeeminformatie] in de Windows-zoekbalk① en klik vervolgens op [Open]②. (De onderstaande zoekillustratie aan de linkerkant is in Windows 11, en de rechter -kant is Windows 10.)
  2. In het veld Systeemmodel kunt u uw apparaatmodel vinden③; en zoek in het veld BIOS-versie/datum de BIOS-versie van uw apparaat④.
    Zoals in het onderstaande voorbeeld te zien is, is het model X513EA en is de BIOS-versie 202.

Methode 4: Query uitvoeren via BIOS-instellingenscherm
  1.  Open het BIOS-installatiescherm op het apparaat.
    Wanneer het apparaat niet is ingeschakeld, houd je de [F2]-toets op het toetsenbord ingedrukt en druk je vervolgens op de aan/uit-knop om het apparaat in te schakelen. Blijf de [F2]-toets ingedrukt houden totdat het BIOS-instellingenscherm verschijnt en laat vervolgens de [F2]-toets los. Meer informatie over Hoe u het BIOS-instellingenscherm opent.  ;
    Opmerking: Gaming-rekenmachines moeten de volumetoets (-) ingedrukt houden en vervolgens op de aan/uit-knop drukken om het apparaat in te schakelen.
  2. Wanneer u het BIOS-instellingenscherm opent, zult u drie soorten interfaces tegenkomen: UEFI-interface, oudere interface en MyASUS in UEFI. Raadpleeg de volgende stappen op basis van het BIOS-scherm van uw apparaat:
Het apparaatmodel en de BIOS-versie opvragen in de UEFI-interface

In de UEFI-interface kunt u navigeren en bevestigen met de pijltoetsen en de Enter-toets op het toetsenbord, Touchpad of Muis

1. Nadat u het BIOS-hulpprogramma hebt geopend, gaat u naar de Geavanceerde modus door op Hotkey[F7] te drukken of gebruikt u de cursor om op.
  2. Nadat je de Geavanceerde modus hebt geopend, selecteer je [Geavanceerd] scherm.
  3. Selecteer [ASUS EZ Flash 3 Utility] item.
  4. In het veld Model kunt u uw apparaatmodel vinden; en zoek in het veld Versie de BIOS-versie van uw apparaat.
    In het onderstaande voorbeeld is het model B9450FA en de BIOS-versie 205.

Het apparaatmodel en de BIOS-versie opvragen in de oudere interface

In de Legacy-modus kun je alleen een item selecteren en kiezen via de pijltoetsen en Toetsenbordinvoer.

1. Nadat u het BIOS-hulpprogramma hebt geopend, selecteert u het scherm [Advanced].
  2. Selecteer [ASUS EZ Flash 3 Utility] item en druk op Enter.
  3. In het veld Platform kunt u uw apparaatmodel vinden; en zoek in het veld Versie de BIOS-versie van uw apparaat.
    In het onderstaande voorbeeld is het model B9440FA en de BIOS-versie 101.

Het apparaatmodel en de BIOS-versie opvragen in de MyASUS in de UEFI-interface

In de MyASUS in UEFI-interface kunt u navigeren en bevestigen met de pijltoetsen en Enter-toets op het toetsenbord, Touchpad of Muis.

1. Wanneer u het BIOS-instellingenscherm opent, kunt u uw apparaatmodel en BIOS-versie vinden in het veld UEFI-versie①.
    In het onderstaande voorbeeld (versie X1505ZA.201) geeft dit aan dat het model X1505ZA is en dat de BIOS-versie 210 is.