[Windows 11/10] De Windows-versie bijwerken (Functie-update)

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11 besturingssysteem

Ontvang de functie-updates via Windows Update

1. Typ en zoek[Controleer op updates] in de zoekbalk van Windows, klik vervolgens op[Openen].
  2. Klik[Controleren op updates].
  3. Als de melding van functie-updates beschikbaar is, klikt u op[Downloaden en installeren]om te beginnen met updaten.
    Als uw computer de updatemelding nog niet ontvangt, betekent dit dat Microsoft nog bezig is met de implementatie. Wacht tot er een functie-update beschikbaar is voor uw apparaat.
  4. Windows Update downloadt de nieuwste versie van Windows 11.
  5. Nadat het downloadproces is voltooid, klikt u op[Nu opnieuw opstarten]⑤ om te starten om de nieuwste versie van Windows 11 te installeren.
    Opmerking: het duurt enige tijd om Windows bij te werken, dus zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het updateproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.
  6. Nadat de computer het Windows-systeem weer binnengaat, betekent dit dat de installatie van de nieuwste versie van Windows 11 is voltooid.
    U kunt ook [Over uw pc] typen en zoeken in de Windows-zoekbalk, klik vervolgens op [Openen]⑦ om te controleren of de Windows-versie is bijgewerkt en voldoet aan uw verwachting.

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Download de functie-updates via Windows Update

1. Typ en zoek [Controleren op updates] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. Klik op [Controleren op updates].
  3. Als de melding van functie-updates beschikbaar is, klikt u op [Downloaden en installeren] om te beginnen met updaten.
    Als uw computer de updatemelding nog niet ontvangt, betekent dit dat Microsoft nog bezig is met de implementatie. Daarom kunt u verwijzen naar De functie-updates downloaden via Windows 10 Update Assistant.
  4. Windows Update downloadt de nieuwste versie van Windows 10.
  5. Nadat het downloadproces is voltooid, klikt u op [Nu opnieuw opstarten]om de nieuwste versie van Windows 10 te installeren .
    Opmerking: het duurt enige tijd om Windows bij te werken, dus zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het updateproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.
  6. Nadat de computer het Windows-systeem weer binnengaat, betekent dit dat de installatie van de nieuwste versie van Windows 10 is voltooid.
    U kunt ook [Over uw pc] typen en zoeken in de Windows-zoekbalk en vervolgens klikken op [Openen]< /strong>om er zeker van te zijn dat de Windows-versie is bijgewerkt en aan uw verwachtingen voldoet.

Terug naar inhoudsopgave

Download de functie-updates via Windows 10 Update Assistant

1. Ga naar de officiële website van Microsoft om de tool Update Assistant te downloaden. Klik op [Nu bijwerken]om het hulpprogramma Windows 10 Update Assistant te downloaden.
    Opmerking: de volgende afbeelding is de huidige versie en download alleen ter referentie de nieuwste versie die Microsoft levert.
  2. Nadat het downloadproces is voltooid, dubbelklikt u op uw gedownloade tool.
  3. Als de melding Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, selecteert u [Ja].
  4. Windows 10 Update Assistant toont de huidige versie op uw computer en wat de nieuwste versie is. Selecteer [Nu bijwerken]om het updateproces te starten.
  5. Update Assistant zal controleren of de hardwareapparaten van uw computer compatibel zijn met de nieuwste versie van Windows 10. Nadat u heeft bevestigd dat uw computer compatibel is, selecteert u [Volgende]om te beginnen met het downloaden van de nieuwste versie van Windows 10.
  6. Update Assistant downloadt de nieuwste versie van Windows 10.
  7. Nadat het downloadproces is voltooid, klikt u op [Nu opnieuw opstarten]om de nieuwste versie van Windows 10 te installeren .
    Opmerking: het duurt enige tijd om Windows bij te werken, dus zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het updateproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.
  8. Nadat de computer het Windows-systeem weer binnengaat, betekent dit dat de installatie van de nieuwste versie van Windows 10 is voltooid.
    U kunt ook [Over uw pc] typen en zoeken in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen]om te controleren of de Windows-versie is bijgewerkt en aan uw verwachtingen voldoet .