[Problemen oplossen] Oplossen bij het openen van de ASUS Router WEB GUI verschijnt "Uw verbinding is niet privé"

Wanneer u probeert verbinding te maken met de ASUS-router via HTTPS in een browser, kan er een waarschuwingsbericht verschijnen “Uw verbinding is niet privé”. Het geeft aan dat dit beveiligde certificaat van de website niet vertrouwd is. Het standaardcertificaat in de router is zelfondertekend en voldoet niet aan het standaard SSL-beleid van de browser.
Daarom kunt u de ASUS-router gebruiken om te voldoen aan het SSL-beleid en een veilige HTTPS-verbinding op te bouwen.

Zoals de afbeelding hieronder liet zien:

Er zijn twee methoden om een geldig HTTPS-certificaat voor WEB GUI te maken en het bovenstaande waarschuwingsbericht te voorkomen.

Twee manieren kunnen er maar één kiezen, kunnen niet tegelijkertijd worden gebruikt.

Methode 1: Certificaat installeren (HTTPS-certificaat ondersteunt alleen Google Chrome en Edge)

Methode 2: Let's Encrypt-functie

Opmerking:

1. ASUS draadloze routers hebben verschillende functies, afhankelijk van het model, dus raadpleeg de productspecificatiepagina om te bevestigen dat uw router ondersteuning biedt voor Let' s versleutelen.

2. Werk eerst de firmware bij naar de nieuwste versie.

Raadpleeg [Draadloos] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie? voor meer informatie over hoe u de firmware van uw router kunt controleren en bijwerken.

Methode 1: Certificaat installeren (Omdat de ASUS-router kan slechts één certificaat hebben, zorg ervoor dat u Let's Encrypt niet gebruikt.)

Stap 1: verbind uw computer met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer https://uw router LAN IP:8443 of router-URL https://www.asusrouter.com:8443 naar de WEB GUI.

Wanneer het waarschuwingsbericht verschijnt, klikt u op [Geavanceerd].

Opmerking: [:8443] is de standaardpoort van [HTTPS-webserver-internetpoort], en u kunt u uw eigen poortnummer instellen. Raadpleeg [Draadloos] Hoe stel ik de draadloze ASUS-router in voor toegang tot Web GUI vanuit WAN? naar meer informatie.

Stap 2: Klik op [Ga door naar de webpagina]

Stap 3: voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de standaard fabrieksinstellingen en status.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe reset ik de router naar de fabrieksinstellingen? voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap 4: Ga naar [Beheer] > [Systeem]

Verificatiemethode: selecteer HTTPS of BEIDE en klik op [Toepassen] om op te slaan.

Vervolgens wordt de optie [Download certificaat] weergegeven: Selecteer [Exporteren] en u krijgt een bestand met de naam cert.tar.

Opmerking:

A. Na het instellen van de autorisatiemethode verschijnt de knop Exporteren voor Download certificaat.

Ga naar Beheer > Systeem > Verificatiemethode: selecteer HTTPS of BEIDE en klik op [Toepassen] om op te slaan.

B. ASUS-router kan slechts één certificaat hebben. Ga naar WAN > DDNS en controleer of u Let's Encrypt gebruikt of importeer uw eigen DDNS-certificaat.

Om een certificaat te annuleren dat is ingeschakeld in de DDNS-functie, selecteert u [Geen] in het veld [HTTPS/SSL-certificaat] en klikt u op [Toepassen] om op te slaan.

Stap5: Pak cert.tar uit

Stap 6: Dubbelklik op cert-bestand.

Stap 7: Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, ziet u de certificaatinformatie en klikt u op [Certificaat installeren].

Stap 8: Selecteer [Huidige gebruiker] en klik op [Volgende].

Stap 9: Klik op [Place all certificates in the following store] en selecteer [Trusted Root Certification Authorization], en klik op [OK ].

Stap 10: Klik op [Volgende].

Stap 11: Klik op [Voltooien]

Stap 12: Klik op [Ja]

Stap 13: Klik op [OK] om de installatie van Certificaat te voltooien.

Stap 14: Nadat u het certificaat naar uw browser heeft bijgewerkt, opent u Google Chrome opnieuw en typt u https://www.asusrouter.com:8443 in de URL-balk.

Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, wordt uw HTTPS-verbinding met WEB GUI overgeschakeld naar Beveiligd en is de instelling voltooid.

Let's Encrypt-functie

Stap 1: Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer https://uw router LAN IP:8443 of router-URL https://www.asusrouter.com:8443 naar de WEB GUI.

Wanneer het waarschuwingsbericht verschijnt, klikt u op[Geavanceerd].

Opmerking: [:8443] is de standaardpoort van [HTTPS-webserver internetpoort] , en u kunt uw eigen poortnummer instellen. Raadpleeg [Draadloos] Hoe stel ik de draadloze ASUS-router in voor toegang tot Web GUI vanuit WAN? naar meer informatie.

Zoals de afbeelding hieronder liet zien, nemen we https://xt82022test.asuscomm.com:8443 (https://uw DDNS-hostnaam.asuscomm.com:8443) als voorbeeld. Raadpleeg [Wireless Router] DDNS introductie en installatie voor meer informatie over het controleren en instellen van DDNS .

Stap 2: Klik op [Ga door naar de webpagina]

Stap 3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de standaard fabrieksinstellingen en status.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe reset ik de router naar de fabrieksinstellingen? voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap 4: Zorg ervoor dat het WAN IP-adres van uw router een openbaar IP-adres is en controleer uw DDNS-hostnaam.

Raadpleeg [Wireless Router] DDNS introductie en configuratie voor meer informatie.

Opmerking: Als de draadloze router een privé WAN IP-adres gebruikt (192.168.x.x, 10.x.x.x of 172.16.x.x), bevindt deze router zich mogelijk in een meerlaags NAT-netwerk. < /sterk>

De DDNS-service kan niet werken in deze omgeving.​ Neem contact op met uw ISP om dit probleem op te lossen.

Stap 5: Selecteer [Gratis certificaat van Let's Encrypt]

Klik op [Toepassen] om de instellingen op te slaan en ga opnieuw naar de DDNS-pagina om te controleren of de status van het servercertificaat [Actief] is.

Opmerking: als u de DDNS-pagina opnieuw opent en de status niet [Actief] toont, zorg er dan voor dat uw DDNS eerst met succes is geregistreerd en start uw router opnieuw op om de status opnieuw te controleren.

Als het nog steeds niet kan worden geactiveerd, zijn er mogelijk problemen in uw netwerkomgeving waardoor het certificaat niet wordt doorgegeven. We raden u aan Methode 1: Certificaat installeren te gebruiken om dit probleem op te lossen.

Stap 6: Nadat u het certificaat naar uw browser heeft bijgewerkt, opent u het opnieuw en typt u https://uw DDNS-hostnaam:8443 at URL balk.

Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, nemen we https://xt82022test.asuscomm.com:8443 als voorbeeld.

Uw HTTPS-verbinding met WEB GUI wordt overgeschakeld naar Beveiligd en de instelling is voltooid.

Opmerking 1: voeg [:8443] toe na uw DDNS-hostnaam in de URL-balk.

Uw DDNS is bijvoorbeeld xt82022test.asuscomm.com. Typ vervolgens https://xt82022test.asuscomm.com:8443 in de URL-balk.

[:8443] is de standaardpoort van [HTTPS-webserver-internetpoort], en u kunt u uw eigen poortnummer instellen. Raadpleeg a.u.b.[Draadloos] Hoe stel ik de draadloze ASUS-router in voor toegang tot Web GUI vanuit WAN?  voor meer informatie.

Opmerking 2: Let's Encrypt voert domeinvalidatie uit voordat certificaten voor uw domeinen worden uitgegeven. Certificaten uitgegeven door Let's Encrypt zijn 90 dagen geldig. Voordat de certificaten verlopen, zal de ASUS-router dergelijke certificaten automatisch vernieuwentests na succesvolle domeinvalidatie. Zorg ervoor dat de firmware van uw router de nieuwste versie heeft en dat deze met succes verbinding kan maken met internet.

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.