Hoe gebruik ik Windows Update in het besturingssysteem en hoe update ik het BIOS via de Windows-update?

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

Volg de onderstaande instructies om de Windows Update uit te voeren:

1. Typ en zoek [Windows Update-instellingen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Klik op [Controleren op updates].
  3. Als er een functie-update beschikbaar is voor uw computer, wordt deze afzonderlijk weergegeven op de Windows Update-pagina en wordt deze gedownload en geïnstalleerd. Op sommige updates moet mogelijk extra worden geklikt “Nu installeren” zelf.
  4. Sommige updates kunnen vragen om uw computer opnieuw op te starten, dus u kunt [Nu opnieuw opstarten] selecteren. Anders, als u de computer nog niet opnieuw wilt opstarten, kunt u De herstart plannen selecteren om het herstartschema in te stellen.
    Opmerking: Sla uw huidige werk op voordat u de computer opnieuw opstart.
  5. Nadat u de updateprocedures hebt voltooid en voltooid, kunt u Updategeschiedenis selecteren om de informatie van eerdere updategegevens te bekijken.

BIOS bijwerken via Windows-update:

Eerdere versies van Windows, zoals Windows 8.1, kunnen het bios niet automatisch bijwerken, dus dit gebeurt alleen voor ASUS-computers waarop Windows 10/11 vooraf is geïnstalleerd.

1. Zodra de BIOS-update is gedownload en klaar is om te worden geïnstalleerd, kan Windows een bericht zoals de onderstaande afbeelding weergeven waarin staat dat het systeem opnieuw moet worden opgestart voordat het BIOS wordt bijgewerkt.

Of u kunt een soortgelijk bericht zien onder Apparaatbeheer > Firmware > Systeemfirmware > Eigenschappen indien aangevinkt.
  2. Sla uw huidige werk op en start de computer opnieuw op. Het knipperende BIOS-scherm verschijnt zoals hieronder. (De knipperende BIOS-schermen zijn afhankelijk van het model.)
    Zorg ervoor dat de AC-adapter aangesloten blijft, geef het systeem voldoende tijd om de bios te flashen en schakel het apparaat niet uit tijdens de bios-flash, anders kan het systeem langer werk en moet worden opgestuurd voor reparatie als het BIOS-flashproces wordt onderbroken!
    Tijdens het BIOS-updateproces zal een voortgangsbalk op het scherm van links naar rechts bewegen, die automatisch zal doorgaan zonder tussenkomst van de gebruiker.
  3. Nadat de computer in Windows is gekomen, betekent dit dat het BIOS succesvol is bijgewerkt. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de BIOS-versie kunt controleren om te controleren of het BIOS is bijgewerkt.

Het werkt misschien niet altijd, maar als om de een of andere reden het BIOS-updateproces werd onderbroken tijdens de flash, zorg er dan voor dat de AC-adapter is aangesloten en probeer het apparaat opnieuw in te schakelen om te controleren of het systeem de BIOS-flash automatisch hervat . Anders moet het systeem worden opgestuurd voor reparatie als de BIOS-flash is mislukt en er niets op het scherm verschijnt.

Windows 10-besturingssysteem

Volg de onderstaande instructies om de Windows Update uit te voeren:

1. Typ en zoek [Windows Update-instellingen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Klik op [Controleren op updates].
  3. Als er een functie-update beschikbaar is voor uw computer, wordt deze afzonderlijk weergegeven op de Windows Update-pagina en wordt deze gedownload en geïnstalleerd. Op sommige updates moet mogelijk extra worden geklikt “Nu installeren” zelf.
  4. Sommige updates kunnen vragen om uw computer opnieuw op te starten, dus u kunt [Nu opnieuw opstarten] selecteren. Anders, als u de computer nog niet opnieuw wilt opstarten, kunt u De herstart plannen selecteren om het herstartschema in te stellen.
    Opmerking: Sla uw huidige werk op voordat u de computer opnieuw opstart.
  5. Nadat u de updateprocedures hebt voltooid en voltooid, kunt u Updategeschiedenis weergeven selecteren om de informatie van eerdere updategegevens te bekijken.

BIOS bijwerken via Windows-update:

Eerdere versies van Windows, zoals Windows 8.1, kunnen het bios niet automatisch bijwerken, dus dit gebeurt alleen voor ASUS-computers waarop Windows 10/11 vooraf is geïnstalleerd.

1. Zodra de BIOS-update is gedownload en klaar is om te worden geïnstalleerd, kan Windows een bericht zoals de onderstaande afbeelding weergeven waarin staat dat het systeem opnieuw moet worden opgestart voordat het BIOS wordt bijgewerkt.

Of u kunt een soortgelijk bericht zien onder Apparaatbeheer > Firmware > Systeemfirmware > Eigenschappen indien aangevinkt.
  2. Sla uw huidige werk op en start de computer opnieuw op. Het knipperende BIOS-scherm verschijnt zoals hieronder. (De knipperende BIOS-schermen zijn afhankelijk van het model.)
    Zorg ervoor dat de AC-adapter aangesloten blijft, geef het systeem voldoende tijd om de bios te flashen en schakel het apparaat niet uit tijdens de bios flash of het systeem werkt mogelijk niet meer en moet worden opgestuurd voor reparatie als het BIOS-flashproces wordt onderbroken!
    Tijdens het BIOS-updateproces zal een voortgangsbalk op het scherm van links naar rechts bewegen, die automatisch zal doorgaan zonder tussenkomst van de gebruiker.
  3. Nadat de computer in Windows is gekomen, betekent dit dat het  BIOS succesvol is bijgewerkt. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de BIOS-versie kunt controleren om te controleren of het BIOS succesvol is bijgewerkt.

Het werkt misschien niet altijd, maar als om de een of andere reden het BIOS-updateproces werd onderbroken tijdens de flash, zorg er dan voor dat de AC-adapter is aangesloten en probeer het apparaat opnieuw in te schakelen om te controleren of het systeem de BIOS-flash automatisch hervat . Anders moet het systeem worden opgestuurd voor reparatie als de BIOS-flash is mislukt en er niets op het scherm verschijnt.