[ASUS Device Discovery] Hoe vindt u het IP-adres van uw draadloze router of AP van een Windows-systeem?

Wat is apparaatdetectie?

Als ik meerdere ASUS Router- of Repeater-producten in één netwerkomgeving gebruik, hoe weet ik dan alle IP-adressen van elke ASUS Router of Repeater?

De ASUS Device Discovery-app helpt u bij het vinden van alle ASUS-netwerkapparaten, inclusief routers, repeaters, IPcams, toegangspunten en draadloze mediabruggen in uw netwerk. U kunt deze app gebruiken om IP-adressen van apparaten te krijgen en vervolgens inloggen op de apparaatfirmware-pagina.

Vereiste Windows-versie: Win XP, Win 7, Win8 en Win10,Win11

Hoe de Device Discovery installeren en gebruiken?

1. Open een willekeurige browser op een Windows OS-computer en ga naar de officiële ASUS-website https://www.asus.com/

2. Voer de naam van uw draadloze routermodel in het zoekveld op de officiële ASUS-website in. Kies de Ondersteuning of Driver & Hulpprogramma.

3. Kies Driver & Utility en selecteer uw Windows OS-versie. Klik op de ‘Hulpprogramma's’ optie op de productpagina selecteer vervolgens de ASUS Device Discovery tool en  download het.

4. Pak het gedownloade bestand uit en dubbelklik erop om het te installeren.

5. Volg de InstallSheild Wizard om het installatieproces te voltooien.

6. U kunt het hulpprogramma Device Discovery vinden via de snelkoppeling op het bureaublad of Device Discovery openen in het menu Start. (voorbeeld hieronder van een Windows 10-computer)

Als u een computer met Windows 7 of Windows 8 gebruikt, kunt u het hulpprogramma Device Discovery vinden via Start > Programma > Asus-hulpprogramma.

7. Open het hulpprogramma Asus Device Discovery en verbind vervolgens uw computer met de router via WiFi of een Ethernet-kabel. Hier is een voorbeeld van een draadloze verbinding tussen router en computer.

Opmerking: Als je een wifi-verbindingsprobleem hebt, raadpleeg dan https://support.microsoft.com/en-us/help/17137/windows-setting -up-draadloos-netwerk

8. Nadat u de computer op de router heeft aangesloten, kunt u op de knop Zoeken klikken om het IP-adres van uw draadloze router/AP te vinden.

9. Als u uw router wilt beheren, kiest u de modelnaam of WiFi SSID van het draadloze toegangspunt dat u wilt beheren en klikt u op Instellingen om in te loggen op de router.

Apparaatdetectie verwijderen

Als u Device Discovery wilt verwijderen, kunt u Device Discovery vinden in het menu Start en klik er met de rechtermuisknop op om de installatie ongedaan te maken.

Veelgestelde vragen over apparaatdetectie

1. Waarom kan mijn mobiele telefoon de Device Discovery-app niet installeren?
    Zorg ervoor dat uw Windows-besturingssysteem Win XP, Win 7, Win8 of Win10 is

2.  Ik kan het IP-adres van de router niet vinden via Device Discovery

A. Zorg ervoor dat uw computer met succes verbinding heeft gemaakt met de wifi van de router. U kunt de onderstaande stappen volgen om te controleren of uw computer het IP-adres van de router krijgt.

B. Klik op het netwerkpictogram en ga naar de pagina met internetinstellingen.

c. Klik op Wi-Fi en kies de verbonden WiFi SSID.

NS.  Scroll naar beneden op de pagina om het verkregen IP-adres te zien.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

Je kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Downloadcentrum.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.