[Notebook/AIO] BIOS-instellingen herstellen

Voordat u de BIOS-instellingen herstelt, moet u uw computer eerst de BIOS-configuratie laten openen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u voer de BIOS-configuratie in. Nadat u de BIOS-configuratie hebt ingevoerd, zijn er twee soorten BIOS-schermen: UEFI-modus en Legacy-modus. Raadpleeg de volgende stappen in volgorde.

Opmerking: als u het BIOS-wachtwoord (beveiligingswachtwoord) wilt wissen, klik hier.

Herstel de BIOS-instellingen in BIOS - UEFI-modus. In de UEFI-modus kunt u het item selecteren en kiezen via Pijltoetsen en Enter van toetsenbord, touchpad of muis.

Opmerking: als uw BIOS Utility-scherm niet hetzelfde is als hieronder, raadpleeg dan De BIOS-instellingen herstellen in BIOS - Legacy-modus.

1. Druk op Sneltoets [F9], of gebruik de cursor om op [Standaard] te klikken die op het scherm wordt weergegeven①.
  2. Bevestig of u de voor BIOS geoptimaliseerde standaardinstellingen wilt laden, selecteer Ok en druk op [Enter], of gebruik de cursor om op [Ok] te klikken dat het scherm weergeeft.
  3. Druk op Sneltoets [F10], of gebruik de cursor om op [Save & Afsluiten] dat op het scherm werd weergegeven.
  4. Bevestig of u de BIOS-configuratie wilt opslaan en afsluiten, selecteer Ok en druk op [Enter], of gebruik de cursor om op [Ok] dat het scherm weergeeft.
  5. Wanneer het herstellen van de BIOS-instellingen is voltooid, zal de computer opnieuw opstarten en Windows openen.

Herstel de BIOS-instellingen in BIOS - Legacy-modus. In de oude modus kunt u alleen items selecteren met behulp van pijltoetsen en Enter-toets.

1. Druk op Sneltoets [F9].
  2. Bevestig of u de BIOS-geoptimaliseerde standaardwaarden wilt laden, selecteer Ja en druk op [Enter] .
  3. Druk op Sneltoets [F10].
  4. Bevestig of u de BIOS-configuratie wilt opslaan en afsluiten, selecteer Ja en druk op [Enter].
  5. Als het resetten van de BIOS-instellingen is voltooid, zal de computer opnieuw opstarten en Windows openen.

V & A

Vraag 1: als mijn computer een BIOS-wachtwoord (beveiligingswachtwoord) heeft, hoe kan ik dit dan wissen?

Antwoord 1: Als u zonder wachtwoord wilt inloggen, klikt u op het item om het wachtwoord te wijzigen en laat u de velden Nieuw wachtwoord maken en Nieuw wachtwoord bevestigen leeg. Selecteer Ok, dan wordt het wachtwoord verwijderd.