Link naar MyASUS - Introductie

Link naar MyASUS, een van de functies in MyASUS, is een softwareoplossing die een geïntegreerde ervaring creëert voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Android en iOS, waardoor u de computer kunt verbinden met een mobiel apparaat om een ​​geïntegreerde ervaring.

Door Link to MyASUS te gebruiken, kunt u bellen of gebeld worden via de luidsprekers en microfoon van de computer, tekstberichten verzenden en ontvangen, toegang krijgen tot contacten, mobiele meldingen op de computer ontvangen, bestanden of URL's met elkaar delen en spiegel het scherm van het mobiele apparaat naar de computer. Gebruik uw mobiele apparaat als een uitgebreid scherm voor interactief gebruik met uw mobiele app. Bovendien kunt u uw pc ook op afstand bedienen. Link naar MyASUS heeft tot doel het gebruiksgemak, de productiviteit en het gemak tussen uw computer en mobiele apparaat te verbeteren.

*Als de MyASUS-versie op de computer 3.0.33.0 en hoger is, worden de functie Scherm delen en de app-functie onder de communicatiefunctie overgedragen naar de GlideX-app in december 2021.

Inhoudsopgave

1. Minimale hardware- en softwarevereisten voor computers en vereisten voor mobiele apparaten

2. Inlogproces voor ASUS-leden

3. Toestemmingen en bijbehorende functies die het mobiele apparaat nodig heeft om toe te staan

4. Bestandsoverdracht en URL delen

5. Toegang op afstand

6. Communicatie

7. Gedeelde camera

1. Minimale hardware- en softwarevereisten voor de computer en vereisten voor mobiele apparaten

Computerzijde:

• Windows-besturingssysteem: Windows 10/11 64-bit (versie 1809 en later) (Merk op dat Link naar MyASUS NIET beschikbaar is in Windows in S-modus)
  • Vereisten voor de MyASUS-app op de computer: 3.0.11.0 of hoger (ga naar de Microsoft App Store om de MyASUS-app te downloaden of te upgraden. U kunt ook op de link)
  • ASUS System Control Interface v3: 3.0.9.20 of hoger (download ASUS System Control Interface v3 in deze link) (Als uw computer ASUS System Control Interface v3 niet kan installeren, ondersteunt dit model Link to MyASUS niet)
  • Netwerkvereisten: LAN, Wi-Fi en Bluetooth

Mobiele apparaatzijde:

• Besturingssysteem iOS mobiel apparaat: iOS 13 of hoger
  • Besturingssysteem Android mobiel apparaat: Android 9 of hoger
  • Link naar MyASUS App op iOS: 2.2.1 of hoger (download of installeer in de Apple App Store, klik op de link)
  • Link naar MyASUS App op Android: MyASUS mobiele app op versie 2.2.1.10 of hoger (download of installeer in de Google Play Store, klik op de link)
  • Netwerkvereisten: mobiel netwerk, wifi, persoonlijke hotspot en Bluetooth
  • Ondersteunde mobiele apparaten: iPhone, iPad, Android-telefoon, Android Pad

Terug naar inhoudsopgave

2. Inlogproces voor leden

2.1 Computerzijde:

(1) Wanneer u MyASUS voor de eerste keer opent, wordt de volgende afbeelding geopend zoals hieronder getoond, klik op ①[Ik sta boven de leeftijd van 21 jaar & Ik ga akkoord] en klik op ②[Startpagina openen].

(2) Voer uw ③[ASUS-ledenaccount en wachtwoord] in om in te loggen en klik op ④[Inloggen].

(3) De computerzijde is ingelogd, klik op ⑤[OK].

Terug naar inhoudsopgave

2.2 Mobiele apparaatzijde:

Wanneer u Link to MyASUS voor het eerst op het mobiele apparaat gebruikt, klikt u op ①[Inloggen], voert u hetzelfde in ②[ASUS-lidaccount en wachtwoord] klik aan de computerzijde op ③[sign in], klik op ④[Ik ga akkoord], klik op ⑤[Ik begrijp het].

Terug naar inhoudsopgave

3. Rechten en bijbehorende functies die mobiele apparaten nodig hebben om te openen

Link naar MyASUS moet de machtigingen openen. Neem het mobiele Android-apparaat als voorbeeld. Als u alleen de "QR-codescanner" functie, hoeft u alleen de "Camerarechten" op het mobiele apparaat.

Voor het gebruik van functies zoals "Communicatie", zal het mobiele apparaat u eraan herinneren dat Link to MyASUS vereist u om hogere privacytoestemmingen in te schakelen.  Dit is normaal.  Schakel de relevante machtigingen normaal in en gebruik de relevante functies.

Terug naar inhoudsopgave

4. Bestandsoverdracht en URL delen

De functies Bestandsoverdracht en URL delen vereisen dat twee apparaten zijn verbonden met hetzelfde netwerk of zijn verbonden via Bluetooth (raadpleeg sectie 8.1 van dit artikel voor het gebruik van de Bluetooth-verbindingsfunctie), en de De functie [Vindbaarheid] is ingeschakeld, [Bestandsoverdracht] functie is ingeschakeld.

Omdat het onmogelijk is om te bevestigen of het ontvangende apparaat een apparaat is dat onder uw controle staat wanneer het via hetzelfde netwerk is verbonden, moet u dit handmatig bevestigen aan de ontvangende kant.

En het apparaat dat via Bluetooth is verbonden, is door jou geautoriseerd om verbinding te maken, dus je hoeft niet twee keer te bevestigen bij het overzetten van bestanden. dit is een stap die moet worden gezet vanuit het oogpunt van bescherming van uw privacy.

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van deze functie, klik dan eerst op de link en lees de tekst om het te proberen om uw probleem op te lossen.

4.1 Bestandsoverdracht

Er zijn twee soorten bestandsoverdracht: de computer verzendt bestanden naar andere apparaten (het ontvangende apparaat is een computer of mobiel apparaat) en het mobiele apparaat verzendt bestanden naar andere apparaten (het ontvangende apparaat is een computer of mobiel apparaat) .

4.1.1 Bestanden overzetten van de computer naar het mobiele apparaat< /p>

(1) Klik op ①[Bestanden selecteren], of u kunt ①[Bestand] naar [Sleep je bestanden hierheen] en klikck ②[Bestand] in het pop-upvenster en klik vervolgens op ③[Openen], klik vervolgens op ④[Verzenden] en klik op uw ⑤[Apparaat].

(2) Omdat het bestand wordt verzonden via het draadloze netwerk, geeft het ontvangende apparaat - uw mobiele apparaat een prompt weer of het bestand moet worden geaccepteerd in de meldingsbalk. Klik op ①[Accepteren], klik op ②[Geschiedenis] in de hoofdinterface van Link naar MyASUS op het mobiele apparaat en klik op ③[Computernaam], u kunt de ontvangen ④[Bestand].

Terug naar inhoudsopgave

4.1.2 Bestanden overzetten van het mobiele apparaat naar de computer

(1) Klik op ①[File Transfer] in de hoofdinterface van Link to MyASUS aan de kant van het mobiele apparaat, klik op ②[Bestand] om te worden overgedragen, klik op ③[ Verzenden], klik op ④[Computer].

(2) Er verschijnt een venster in de rechterbenedenhoek van de computer, klik op ⑤[Accepteren] om de overdracht.  Klik ⑥[Ontvangen bestanden openen], er verschijnt een nieuw venster waarin u de ontvangen ⑦[Bestand].

Terug naar inhoudsopgave

4.2 URL delen

4.2.1 Deel de URL van de computer naar het mobiele apparaat

URL delen aan computerzijde is beperkt tot de Microsoft Edge-browser.

(1) Klik op ①[rechterbovenhoek van de browser] en klik op ②[Delen] in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.

(2) Er verschijnt een nieuw pop-upvenster voor delen en klik vervolgens op ③[MyASUS].

(3) Er verschijnt een nieuw pop-upvenster, klik op ④[Apparaten die gedeeld moeten worden], klik op ⑤[Accepteren] in de meldingsbalk van het mobiele apparaat en de browser van het mobiele apparaat wordt geopend en opent de gedeelde URL.

Terug naar inhoudsopgave

4.2.2 Deel URL van mobiel apparaat naar computer

(1) Klik onderaan de browser op het mobiele apparaat op ①[Icon], klik op ②[Delen], klik op ③[Meer] , klik op ④[Link naar MyASUS], klik op ⑤[Computernaam].

(2) Er wordt een pop-upvenster weergegeven aan de kant van de computer. Klik op ⑤[Accepteren].

Terug naar inhoudsopgave

5. Toegang op afstand

Externe toegang vereist dat zowel de computer als het mobiele apparaat inloggen op hetzelfde ASUS-lidaccount en de functie Externe toegang van de computer is al ingeschakeld.

Wanneer u de Remote Access-functie voor de eerste keer gebruikt, stuurt het systeem een ​​e-mail naar uw mailbox. U moet handmatig in de mailbox klikken om de Remote Access-functie in te schakelen (omdat het toegang krijgt tot uw computergegevens , is het noodzakelijk om te bevestigen dat het uw eigen operatie is om lekken van privacy te voorkomen).

Elke keer dat u de Remote Access-functie op het follow-up-apparaat gebruikt, stuurt het systeem een ​​e-mailmelding naar uw mailbox om uw privacy te waarborgen.

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van deze functie, klik dan eerst op de link en lees de tekst om het te proberen om uw probleem op te lossen.

5.1 De computer en mobiele apparaten koppelen

(1) Klik op het instellingspictogram op de Link to MyASUS-interface en klik om de functie ①[Toegang op afstand] in te schakelen . Als u nog niet bent ingelogd op uw ASUS-ledenaccount, lees dan hoofdstuk 2 van dit artikel.

(2) Klik op de computer op ②[mobiel apparaat koppelen met koppelingscode] en vervolgens op ③[QR-code en koppelingscode] wordt gegenereerd.  Klik ②[Koppel computer via koppelingscode] op de mobiele telefoon en vul ③[koppelingscode] in het nieuwe pop-upvenster.

(3) De computer en het mobiele apparaat zijn succesvol gekoppeld.

Terug naar inhoudsopgave

5.2 Gebruik van functie voor toegang op afstand

(1) Klik op ①[Remote File Access] op het mobiele apparaat, klik op ②[Folder], klik op ③[File], klik op ④[Downloaden naar telefoon of andere functies], klik op ⑤[ Plus] icoon, ⑥[Upload bestanden naar computer of voeg nieuwe mappen toe].

Terug naar inhoudsopgave

5.3 Remote Desktop-functie

Het gebruik van de Remote Desktop-functie vereist dat de computer een opstartwachtwoord instelt.

(2) Klik op ①[Remote Desktop] van Link to MyASUS aan de kant van het mobiele apparaat, vul ②[Opstartwachtwoord computer] en klik op ③[Inloggen ].  Vervolgens geeft het mobiele apparaat het scherm van de computer weer en kunnen verschillende bewerkingen worden uitgevoerd. Op dat moment geeft de computer een vergrendelingsscherm weer om privacylekkage te voorkomen. Klik op ④[icon] en ⑤[drop -down menu] zal verschijnen. Koppel van boven naar beneden de Remote Desktop-functie los, activeer de muis, activeer het toetsenbord, draai het scherm 90 graden en help.

Terug naar inhoudsopgave

6. Communicatie

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van deze functie, klik dan eerst op de link en lees de tekst om het te proberen om uw probleem op te lossen.

6.1 Koppelen van computer en mobiel apparaat

(1) Link naar MyASUS op de computerterminal, klik op ①[Communicatie] en klik op ②[Nieuw apparaat koppelen].

(2) Kies uw ③[Apparaattype], als op uw mobiele apparaat geen Link to MyASUS-app is geïnstalleerd, kunt klikken op ④[Download link naar MyASUS-app] afhankelijk van het type mobiele apparaat en klikken op ⑤[Volgende].

(3) Klik volgens de pop-upprompt op ⑥[Volgende].

(4) Tik op uw ⑦[Mobiel apparaat].  Klik op het mobiele apparaat op ①[Begin verbinding te maken met de computer via Bluetooth], klik op ②[Start], klik op ③[Toestaan], klik op ④[Toegang tot uw contacten en oproepgegevens toestaan], klik op ⑤[Koppelen], het koppelen is gelukt.

(5) De verbinding is tot stand gebracht.

(6) Klik op de ⑧[] icoon om functies zoals geschiedenis en contacten in te schakelen.  Ga naar "Communicatie" op de computer als u merkt dat u deze functie niet kunt inschakelen. Schakel "Meldingen van mobiele apparaten op pc ontvangen" in en "Audio altijd via telefoon routeren" aan de computerkant.  Ga naar 8.1.7 om deze functie handmatig in te schakelen op het mobiele apparaat.

(7) Ga naar de Bluetooth-instellingenpagina van het mobiele apparaat, klik op ①[Verbonden computerapparaat] en draai op ②[Mobiele muziek en andere functies].

(8) Als uw computer en mobiele apparaten niet met hetzelfde netwerk zijn verbonden, kan er een andere verbindingsmethode zijn dan hierboven beschreven. Nadat u stap 10.1.4 heeft voltooid, verschijnt ①[Setting device] in de rechter benedenhoek van de computer, klik erop.

(9) Bevestig dat ②[Koppelingscode] hetzelfde is, selecteer ③[Toegang tot uw contacten en oproepgegevens toestaan] op het eindpunt van het mobiele apparaat en klik vervolgens op ④[Ja] en ④[Koppel] op respectievelijk de computer en mobiele apparaten.

(10) De computer toont ⑤[Verbonden met succes].

(11) Keer terug naar de Link to MyASUS-terminal om te bevestigen ⑥[De verbinding tussen de computer en het mobiele apparaat is tot stand gebracht].

Terug naar inhoudsopgave

6.2 Oproepgeschiedenis, u kunt de oproepgeschiedenis bekijken, dubbelklikken op een ervan, u kan bellen.

Terug naar inhoudsopgave

6.3 Contacten, op dit tabblad kunt u bladeren door alle contactgegevens die zijn opgeslagen op het mobiele apparaat, dubbel -klik op iemand om te bellen, en je kunt ook snel zoeken naar het contact dat je nodig hebt in de zoekbalk hierboven.

Terug naar inhoudsopgave

6.4 Melding, het meldingsbericht voor de app van het mobiele apparaat wordt weergegeven op dit tabblad.

Terug naar inhoudsopgave

6.5 Dial

(1) Bellen via het toetsenbord.

(2) Er verschijnt een nieuw pop-upvenster in de rechterbovenhoek. U kunt op het ophangpictogram klikken of het gesprek op het mobiele apparaat beëindigen.  Klik op het vervolgkeuzemenupictogram.

(3) Er verschijnen drie pictogrammen, namelijk: mute, toetsenbord en mobiele telefoon gebruiken (raadpleeg de inleiding in sectie 8.7 ).

Terug naar inhoudsopgave

6.6 Instellingen tijdens een gesprek.  Omdat tijdens een gesprek het systeem standaard Bluetooth gebruikt om geluid te verzenden, dat wil zeggen, de microfoon en luidspreker op de computer gebruiken om te bellen. Als u de microfoon en luidspreker aan de kant van het mobiele apparaat wilt gebruiken om te bellen, klikt u op ①[Bluetooth], ②[Selecteer antwoordmethode] op de oproeppagina van het mobiele apparaat.

Terug naar inhoudsopgave

7. Gedeelde camera

De Shared Cam-functie maakt van de camera van uw mobiele apparaat een pc' s webcam via de apparaatverbinding, zodat u deze functie kunt gebruiken als camerabron in een videoservice van derden.

Voor de Shared Cam-functie moeten de apparaten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. U kunt hoofdstuk 4 van dit artikel lezen om een ​​Shared Cam-ervaring met zeer lage latentie te krijgen.

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van deze functie, klikt u op de link of link eerst en lees de tekst om te proberen uw probleem op te lossen.

7.1 Schakel de Shared Cam-functie in

(1) Klik op de instellingenpagina in de rechterbovenhoek van Link to MyASUS op ①[Een apparaat verbinden].

(2) Er verschijnt een nieuw pop-upvenster, klik op ②[Uw mobiele apparaat]. Er verschijnt een dialoogvenster in de meldingsbalk van het mobiele apparaat, tik op ③[Accepteren].

(3) Nadat de verbinding tot stand is gebracht, geeft de computer een pop-upvenster weer met [Verbinding geslaagd], klik op ④[Begrepen]. Demobiele apparaat geeft het volgende scherm weer.

Terug naar inhoudsopgave

7.2 De Shared Cam-functie gebruiken

(1) Neem de Teams-communicatiesoftware als voorbeeld, klik op de Teams-instellingenpagina op ①[Apparaten], selecteer ②[Camera], klik op ③[Link naar MyASUS-Shared Cam], de communicatiesoftware gebruikt de camera van het mobiele apparaat om beelden te verzenden tijdens videocommunicatie.

(2) Op de Shared Cam-pagina van het mobiele apparaat, zijn er vijf componenten, ①[Computerverbindingsstatus], ②[Switch camera icon] , ③[Cameramodi], ④[Galerij], ⑤[Camera delen beëindigen].

[Computerverbindingsstatus] toont de videotransmissiestatus van het mobiele apparaat en de aangesloten pc. Er zijn twee statussen: a. Videostreaming en b. Video-onderbreking, afhankelijk van of de videocommunicatieservice is ingeschakeld op de computer wanneer het apparaat is aangesloten. Kort gezegd betekent het eerste dat u de videoservice gebruikt en dat het beeld dat door het mobiele apparaat is vastgelegd, naar de computer wordt overgebracht; dit laatste betekent dat uw computer geen gebruik maakt van de videoservice en dat het scherm niet wordt overgezet naar de computer.

[Cameramodi], met deze functie kunt u foto's of video's maken terwijl u de videocommunicatieservice gebruikt, en de aantekeningen of werken die u maakt, kunnen direct naar uw pc worden verzonden via de functie Bestandsoverdracht, waarmee u deze kunt delen met anderen ..

(3) Nadat u op [Camera delen beëindigen] hebt getikt, tikt u op⑥[Beëindigen]. Als u tijdens het gebruik foto's of video's maakt, wordt u eraan herinnerd of u de zojuist gemaakte bestanden naar de computer moet overbrengen. Als u de vastgelegde bestanden wilt overzetten, tikt u op⑦[Overdragen] en tikt u op⑧[Foto's of video's om te verzenden].

(4) Wanneer u het mobiele apparaat gebruikt om de camerafunctie te delen, om de stroom van uw mobiele apparaat te sparen, wanneer het scherm van het mobiele apparaat langer dan 1 minuut niet wordt bediend, gaat het in de ruststand modus, en het volgende scherm wordt op dat moment weergegeven, u hoeft alleen maar op het scherm van het mobiele apparaat te tikken om terug te keren naar de Shared Cam-functie.

Terug naar inhoudsopgave

Download MyASUS nu om perfecte service te ervaren. Klik hieronder!