[Notebook/Desktop/AIO] Problemen oplossen - Het probleem met de Bluetooth-verbinding oplossen

Als u problemen met Bluetooth ondervindt (zoals Bluetooth kan geen verbinding maken, werkt niet, vaak verbroken, Bluetooth-pictogram ontbreekt of uitroepteken verschijnt in Bluetooth van apparaatbeheer, enz.), raadpleeg dan de volgende stappen voor probleemoplossing.

Opmerking: Het draadloze Bluetooth-signaal tussen de computer en het Bluetooth-accessoire kan worden gestoord. We raden aan om de computer en het Bluetooth-accessoire dichter bij elkaar te plaatsen en ervoor te zorgen dat er zich geen objecten tussen beide bevinden om een goede verbinding te maken.

Als u problemen met Bluetooth ondervindt (zoals Bluetooth kan geen verbinding maken, werkt niet, vaak verbroken, Bluetooth-pictogram ontbreekt of uitroepteken verschijnt in Bluetooth van apparaatbeheer, enz.), raadpleeg dan de volgende stappen voor probleemoplossing.

Opmerking: Het draadloze Bluetooth-signaal tussen de computer en het Bluetooth-accessoires kan worden gestoord. We raden aan om de computer en het Bluetooth-accessoires dichter bij elkaar te plaatsen en ervoor te zorgen dat er zich geen objecten tussen beide bevinden om een goede verbinding te maken.

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11 besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld in Windows

1. Klik de [Start] pictogram op de taakbalk en selecteer vervolgens [Instellingen]
  2. Selecteer [Bluetooth & devices] en zorg ervoor dat [Bluetooth] is ingeschakeld④.
  3. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Zorg ervoor dat uw pc de Bluetooth-functie heeft en is ingeschakeld

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [ Open]
  2. In [Apparaatbeheer], of de [Bluetooth]③  ;bestaat in de lijst.
    Opmerking: als de [Bluetooth] niet bestaat, ondersteunt uw pc dit niet. Als de [Bluetooth] bestaat, ga dan verder met de volgende stap.
  3. Klik op de pijl naast [Bluetooth]. Als er een [pijl gemarkeerd]⑤ op het Bluetooth-pictogram staat, wat betekent dat de Bluetooth uitgeschakeld, klik vervolgens met de rechtermuisknop [Intel(R) Wireless Bluetooth(R)] en selecteer [Apparaat inschakelen]
    Opmerking: de apparaatnaam kan verschillen op basis van verschillende modellen.
  4. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Update en bevestig BIOS / Windows-pakketten / stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over:

De BIOS-versie op het Windows-systeem bijwerken

Hoe EZ Flash te gebruiken om de BIOS-versie bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten  ASUS Motherboard EZ Flash 3 Introductie.)

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

stuurprogramma's bijwerken via de klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de huidige datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Zet de computer volledig uit

Klik op de [Start] pictogram op de taakbalk, selecteer de [Power] icon, houd vervolgens de [Shift]-toets op het toetsenbord en selecteer [Shut down] op hetzelfde moment. Uw computer wordt volledig uitgeschakeld.

Nadat u de computer volledig heeft uitgeschakeld, start u uw computer opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost. Als het probleem aanhoudt, gaat u verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Voer de Bluetooth-diagnose uit via MyASUS

1. Typ en zoek [MyASUS] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op  [Open]
    Als er geen resultaat wordt gezocht, betekent dit dat uw computer het mogelijk niet installeert, en raadpleegt u  MyASUS installeren
  2. Selecteer in MyASUS [Klantenondersteuning]
  3. In [Systeemdiagnose], selecteer [Bluetooth]  vink item of Hardware diagnostic aan en klik vervolgens op [Checkup]. Hier kunt u leer meer over MyASUS-systeemdiagnose - Inleiding
    Opmerking: als er geen tabblad Systeemdiagnose in MyASUS is, wat betekent dat uw computer deze functie niet ondersteunt, negeert u deze stap en gaat u naar de volgende.  Hier vindt u meer informatie over Waarom kan ik alleen de “Klantenondersteuning” functie in de MyASUS-app
  4. Als er een fout optreedt, probeer dan de suggesties voor probleemoplossing en mogelijke benaderingen om het probleem op te lossen in MyASUS. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

1. Klik in [Apparaatbeheer] met de rechtermuisknop [Intel(R) Wireless Bluetooth(R)] en selecteer vervolgens [Stuurprogramma bijwerken]
    Opmerking: de apparaatnaam kan verschillen op basis van verschillende modellen. Zorg ervoor dat uw computer zich in een beschikbare netwerkomgeving bevindt en maak vervolgens verbinding met internet omdat dit een online updateproces is.
  2. Klik [Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware]
  3. Windows zoekt online naar stuurprogramma's.
  4. Als een update niet beschikbaar is of als de update is voltooid, maar het probleem blijft bestaan. Klik  [Sluiten]④ en ga verder met de volgende stap.

Terug naar inhoudsopgave

Verwijder het Bluetooth-stuurprogramma en download en installeer het vervolgens van de ASUS-ondersteuningssite

Opmerking: de naam van de leverancier van het Bluetooth-apparaat kan verschillen, zelfs bij hetzelfde model. De naam van de leverancier wordt gebruikt bij de volgende stappen om het stuurprogramma te koppelen op de ASUS-ondersteuningssite, noteer deze correct. (De naam van de leverancier van het Bluetooth-apparaat is [Intel] als voorbeeld.)

1. Klik in [Apparaatbeheer] met de rechtermuisknop [Intel(R) Wireless Bluetooth(R)] en selecteer vervolgens [Apparaat verwijderen]
  2. Vink het vakje aan voor [Delete the driver software for this device] en selecteer vervolgens  ;[Verwijderen]
  3. Download en installeer het Bluetooth-stuurprogramma van de ASUS-ondersteuningssite. Meer informatie over stuurprogramma's zoeken en downloaden
    Opmerking: zoek naar het Bluetooth-stuurprogramma dat is gekoppeld aan de naam van de leverancier die op uw computer wordt gebruikt. De naam van de leverancier van het Bluetooth-apparaat is [Intel] als voorbeeld.
  4. Start de computer opnieuw op en probeer het Bluetooth-accessoire te koppelen of te verbinden nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Voer de Bluetooth-probleemoplosser uit

1. Typ en zoek [Probleemoplossingsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en vervolgens klik [Open]
  2. Selecteer [Andere probleemoplossers]
  3. Klik [Uitvoeren]op de Bluetooth optie.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om problemen op te sporen en op te lossen. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik herstelpunt om het systeem te herstellen

Als het Bluetooth-probleem recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeert u de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Systeem resetten

Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset de pc vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kun je meer te weten komen over:

Het systeem resetten en al mijn persoonlijke bestanden verwijderen

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

Terug naar inhoudsopgave

V & A:

V1: Waarom ontbreekt het Bluetooth-pictogram in de taakbalk?

A1: Volg de onderstaande stappen om het Bluetooth-pictogram in de taakbalk weer te geven.

1. Typ en zoek [Instellingen voor Bluetooth en andere apparaten] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op  [Open]
  2. Schakel de Bluetooth-functie in
    Opmerking: als u de Bluetooth-functie niet kunt inschakelen of als er andere problemen zijn, raadpleeg dan de bovenstaande stappen voor probleemoplossing.
  3. Scroll omlaag naar de onderkant van deze pagina en selecteer vervolgens [Meer Bluetooth-instellingen]
  4. Vink het vakje aan om [Toon het Bluetooth-pictogram in het systeemvak]⑤ en selecteer vervolgens  [OK], het Bluetooth-pictogram wordt weergegeven in de taakbalk.

Terug naar inhoudsopgave

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS en probeer de systeemdiagnose voor probleemoplossing. Klik hieronder!

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld in Windows

1. Klik [Startmenu] en klik vervolgens op [Instellingen]
  2. Selecteer [Apparaten] en zorg ervoor dat [Bluetooth] is ingeschakeld

3. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Zorg ervoor dat uw pc de Bluetooth-functie heeft en is ingeschakeld.

1. Klik met de rechtermuisknop [Startmenu] en selecteer vervolgens [Apparaatbeheer]
  2. In [Apparaatbeheer], of de [Bluetooth]bestaat in de lijst .
    Opmerking: als de [Bluetooth] niet bestaat, ondersteunt uw pc dit niet. Als de [Bluetooth] bestaat, gaat u verder met de volgende stap.
  3. Klik op de pijl naast [Bluetooth]. Als er een [pijl gemarkeerd]op het Bluetooth-pictogram staat, wat betekent dat Bluetooth is uitgeschakeld, klik dan met de rechtermuisknop op [Intel(R) Wireless Bluetooth(R)] en selecteer [Apparaat inschakelen]
    Opmerking: de apparaatnaam kan verschillen op basis van verschillende modellen.
  4. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Update en bevestig BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over:

De BIOS-versie op het Windows-systeem bijwerken

Hoe EZ Flash te gebruiken om de BIOS-versie bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten  ASUS Motherboard EZ Flash 3 Introductie.)

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

stuurprogramma's bijwerken via de klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de huidige datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Zet de computer volledig uit

Klik op de [Start] pictogram uiterst links op de taakbalk, selecteer de [Power] icon, houd vervolgens de [Shift]-toets< ingedrukt /strong> op het toetsenbord en selecteer [Shut down] op hetzelfde moment. Uw computer wordt volledig uitgeschakeld.

Nadat u de computer volledig heeft uitgeschakeld, start u uw computer opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost. Als het probleem aanhoudt, gaat u verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Voer de Bluetooth-diagnose uit via MyASUS

1. Typ en zoek [MyASUS] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
    Als er geen resultaat wordt gezocht, betekent dit dat uw computer het mogelijk niet installeert. Raadpleeg MyASUS installeren
  2. Selecteer in MyASUS [Klantenondersteuning]
  3. In [Systeemdiagnose], selecteer [Bluetooth]  vink item of Hardware diagnostic aan en klik vervolgens op [Checkup]. Hier kunt u leer meer over MyASUS-systeemdiagnose - Inleiding
    Opmerking: als er geen tabblad Systeemdiagnose in MyASUS is, wat betekent dat uw computer deze functie niet ondersteunt, negeert u deze stap en gaat u naar de volgende. Hier kunt u leer meer over Waarom kan ik alleen de “Klantenondersteuning” functie in de MyASUS-app
  4. Als er een fout optreedt, probeer dan de suggesties voor probleemoplossing en mogelijke benaderingen om het probleem op te lossen in MyASUS. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Controleer op de Bluetooth-stuurprogramma-update

1. Klik in [Apparaatbeheer] met de rechtermuisknop op [Intel(R) Wireless Bluetooth(R)]en selecteer vervolgens [Stuurprogramma bijwerken]
    Opmerking: de apparaatnaam kan verschillen op basis van verschillende modellen. Zorg ervoor dat uw computer zich in een beschikbare netwerkomgeving bevindt en maak vervolgens verbinding met internet omdat dit een online updateproces is.
  2. Klik op [Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware]
  3. Windows zoekt online naar stuurprogramma's.
  4. Als een update niet beschikbaar is of als de update is voltooid, maar het probleem blijft bestaan. Klik op [Sluiten]en ga verder met de volgende stap.

Terug naar inhoudsopgave

Verwijder het Bluetooth-stuurprogramma, download en installeer het vervolgens van de ASUS-ondersteuningssite

Opmerking: de naam van de leverancier van het Bluetooth-apparaat kan verschillen, zelfs bij hetzelfde model. De naam van de leverancier wordt gebruikt bij de volgende stappen om het stuurprogramma te koppelen op de ASUS-ondersteuningssite, noteer deze correct. (De naam van de leverancier van het Bluetooth-apparaat is bijvoorbeeld [Intel].)

1. Klik in [Apparaatbeheer] met de rechtermuisknop op [Intel(R) Wireless Bluetooth(R)]en selecteer vervolgens [Apparaat verwijderen]
  2. Vink het vakje aan voor [Delete the driver software for this device] en selecteer vervolgens [Verwijderen ]
  3. Download en installeer het Bluetooth-stuurprogramma van de ASUS-ondersteuningssite. Meer informatie over stuurprogramma's zoeken en downloaden
    Opmerking: zoek naar het Bluetooth-stuurprogramma dat is gekoppeld aan de naam van de leverancier die op uw computer wordt gebruikt. De naam van de leverancier van het Bluetooth-apparaat is [Intel] als voorbeeld.
  4. Start de computer opnieuw op en probeer het Bluetooth-accessoire te koppelen of te verbinden nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Voer de Bluetooth-probleemoplosser uit

1. Typ en zoek [Probleemoplossingsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Selecteer [Aanvullende probleemoplossers]
  3. Selecteer [Bluetooth] en klik vervolgens op [Voer de probleemoplosser uit]
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om problemen op te sporen en op te lossen. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik herstelpunt om het systeem te herstellen

Als het Bluetooth-probleem recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeert u de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Het systeem resetten

Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset de pc vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kun je meer te weten komen over:

Het systeem resetten en al mijn persoonlijke bestanden verwijderen

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

Terug naar inhoudsopgave

V&A:

V1: Waarom ontbreekt het Bluetooth-pictogram in de taakbalk?

A1: Volg de onderstaande stappen om het Bluetooth-pictogram in de taakbalk weer te geven.

1. Typ en zoek [Instellingen voor Bluetooth en andere apparaten] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen ]
  2. Schakel de Bluetooth-functie in en selecteer vervolgens [Meer Bluetooth-opties]
    Opmerking: als u de Bluetooth-functie niet kunt inschakelen of als er andere problemen zijn, raadpleeg dan de bovenstaande stappen voor probleemoplossing.
  3. Vink het vakje aan voor [Toon het Bluetooth-pictogram in het systeemvak]en selecteer vervolgens [OK] , het Bluetooth-pictogram wordt weergegeven in de taakbalk.

Terug naar inhoudsopgave

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS en probeer de systeemdiagnose voor probleemoplossing. Klik hieronder!