[Notebook] Hoe de laptop te repareren kan niet opstarten wanneer de Secure Boot Violation verscheen - Probleemoplossing

Om de systemen van gebruikers te beschermen tegen malware-aanvallen, implementeren ASUS-notebooks standaard de functie Microsoft Secure Boot. Deze functie voert een legale ladercontrole uit om op te starten in het besturingssysteem.

Aangezien Windows 7 Secure Boot (https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824987.aspx) niet ondersteunt, kan het systeem met de update van KB3133977 inconsistente ladersleutels van het besturingssysteem detecteren, wat resulteert in een opstartfout.

In Windows 8/10 pc kan het systeem inconsistente loader-sleutels van het besturingssysteem detecteren en resulteren in opstartfouten omdat u het besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd, geïnstalleerd met een ander besturingssysteem dan de vooraf geïnstalleerde versie.

Wijzig de BIOS-configuratie van de Secure Boot-instellingen zoals beschreven in de onderstaande stappen, hierdoor kan het systeem met succes opstarten in het besturingssysteem.

Voer eerst de BIOS-configuratie in. Voordat de laptop wordt ingeschakeld, houdt u de knop [F2] ingedrukt en klikt u vervolgens op de aan / uit-knop. (Laat de F2-knop pas los als het BIOS-scherm wordt weergegeven.) U kunt de video raadplegen over het openen van de BIOS-configuratie.

● Verouderde modus

** Tips: In de BIOS-configuratie van de legacy-modus kunt u alleen items selecteren met de pijltoetsen en Enter-toets. **

1. Enter BIOS configuratie.

2. Selecteer het scherm [Beveiliging] (1) en vervolgens het item [Beveiligd opstarten] (2).

3. Om Secure Boot uit te schakelen. Selecteer het item [Secure Boot Control] (3) en vervolgens [Uitgeschakeld] (4).

Sommige modellen geven mogelijk alleen het item [Secure Boot] weer (er is geen item voor Secure Boot Control). Gebruik [Secure Boot] om te vervangen door [Secure Boot Control] om in te schakelen.

4. Instellingen opslaan en afsluiten. Selecteer het scherm [Save & Exit] (5), selecteer het item [Save Changes and Exit] (6) en selecteer vervolgens [Yes] (7).

5. De computer wordt automatisch opnieuw opgestart en start op in het besturingssysteem.

● UEFI-modus (u kunt ook items selecteren met toetsenbord, touchpad of muis.)

1. Ga na het invoeren van de BIOS-configuratie naar de geavanceerde modus met behulp van sneltoets [F7] of cursor (1).

2. Selecteer het scherm [Beveiliging] (2) en vervolgens het item [Beveiligd opstarten] (3).

3. Om Secure Boot uit te schakelen. Selecteer het item [Secure Boot Control] (4) en vervolgens [Uitgeschakeld] (5).

Sommige modellen geven mogelijk alleen het item [Secure Boot] weer (er is geen item voor Secure Boot Control). Gebruik [Secure Boot] om te vervangen door [Secure Boot Control] om in te schakelen.

4. Instellingen opslaan en afsluiten. Selecteer het scherm [Save & Exit] (6), selecteer het item [Save Changes and Exit] (7) en selecteer vervolgens [Yes] (8).

5. De computer wordt automatisch opnieuw opgestart en start op in het besturingssysteem.

Als uw probleem niet is opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor meer informatie