[Windows 11/10] Camera gebruiken

Inhoudsopgave:

Inspecteer het uiterlijk van de camera

1. Controleer of de camera wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld een screenprotector of een privacyfilm.
    Als de cameralens bedekt is met stof of vuil, kan dit soms de beeldkwaliteit beïnvloeden. Gebruik een schone, zachte doek om de cameralens voorzichtig af te vegen, zodat deze onberispelijk blijft.
  2. Bepaalde apparaten zijn mogelijk uitgerust met een fysiek privacyscherm voor de camera. Wanneer u van plan bent de camera te gebruiken, zorg er dan voor dat het privacyscherm in de gesloten stand staat.
    Opmerking: De locatie van het privacyscherm kan variëren, afhankelijk van het model. Als u niet zeker weet of uw apparaat is uitgerust met een fysiek privacyschild, raadpleeg dan de instructies in de gebruikershandleiding

Terug naar de inhoudsopgave

De camera gebruiken

1. Als er een [F10 Camera-sneltoets] op uw toetsenbord van de computer, zet eerst de camera aan. (Met deze sneltoets kunt u de camera snel in-/uitschakelen.) Zo nee, ga dan naar Stap 3. De privacy-instellingen
    Opmerking: de functies van de sneltoetsen kunnen verschillen op basis van verschillende modellen, raadpleeg de Gebruikershandleidingen.
  2. Druk op de F10-toets op het toetsenbord of gebruik de combinatietoets van   . (Dit hangt af van uw Sneltoetsen-instelling.) Wanneer de melding van [Camera aan] op het scherm wordt weergegeven, betekent dit dat het klaar is om de camera te gebruiken. Hier vindt u meer informatie over Introductie van ASUS-toetsenbordsneltoetsen
  3. Sommige toepassingen of services vragen mogelijk voor de eerste keer om autorisatie van de camera, en u kunt ook up welke apps toegang hebben tot uw camera via de volgende Windows-instellingen .
    Typ en zoek [Camera privacy-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  4. Schakel [Cameratoegang] in.
  5. Schakel [Laat apps toegang krijgen tot uw camera] in.
  6. Breid het bestand Laat apps toegang tot je camera hebben uit, hier kun je in-/uitschakelen welke apps de camera kunnen gebruiken

Als je Windows Hello inschakelt, wordt je camera gebruikt om je aan te melden, zelfs als ”Apps toegang geven tot je camera” is uitgeschakeld. Als Windows Hello is uitgeschakeld, heeft het geen toegang tot je camera.

Terug naar inhoudsopgave

Cameratoepassing openen

1. Typ en zoek [Camera] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Klik op het pictogram Foto maken of het pictogram Overschakelen naar videomodus op het scherm om een ​​foto of video te maken.

Terug naar inhoudsopgave

Microfoon gebruiken

1. Typ en zoek [Geluidsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer op het invoerapparaat dat u wilt gebruiken het microfoonapparaat dat u wilt gebruiken
  3. Je kunt de schuifbalk gebruiken om het microfoonvolume aan te passen
  4. Sommige toepassingen of services kunnen de eerste keer om toestemming voor de microfoon vragen, en u kunt ook instellen welke apps toegang hebben tot uw microfoon via de volgende Windows-instellingen.
    Typ en zoek [Microfoon privacy-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  5. Schakel [Microfoontoegang] in.
  6. Schakel [Laat apps toegang tot uw microfoon] in.
  7. Breid het bestand Apps toegang geven tot je microfoon uit, hier kun je in-/uitschakelen welke apps de microfoon kunnen gebruiken

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Inspecteer het uiterlijk van de camera

1. Controleer of de camera wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld een screenprotector of een privacyfilm.
    Als de cameralens bedekt is met stof of vuil, kan dit soms de beeldkwaliteit beïnvloeden. Gebruik een schone, zachte doek om de cameralens voorzichtig af te vegen, zodat deze onberispelijk blijft.
  2. Bepaalde apparaten zijn mogelijk uitgerust met een fysiek privacyscherm voor de camera. Wanneer u van plan bent de camera te gebruiken, zorg er dan voor dat het privacyscherm in de gesloten stand staat.
    Opmerking: De locatie van het privacyscherm kan variëren, afhankelijk van het model. Als u niet zeker weet of uw apparaat is uitgerust met een fysiek privacyschild, raadpleeg dan de instructies in de gebruikershandleiding

Terug naar de inhoudsopgave

De camera gebruiken

1. Als er een [F10 Camera-sneltoets] op je toetsenbord van de computer, zet eerst de camera aan. (Met deze sneltoets kunt u de camera snel in-/uitschakelen.) Zo nee, ga dan naar Stap 3. De privacy-instellingen
    Opmerking: de functies van de sneltoetsen kunnen verschillen op basis van verschillende modellen, raadpleeg de Gebruikershandleidingen
  2. Druk op F10-toets op het toetsenbord of gebruik de combinatietoets van  . (Dit hangt af van uw Sneltoetsen-instelling.) Wanneer de melding van [Camera aan] wordt weergegeven op het scherm, dit betekent dat het klaar is om de camera te gebruiken. Hier vindt u meer informatie over Introductie van ASUS-toetsenbordsneltoetsen
  3. Sommige toepassingen of services kunnen de camera voor de eerste keer autoriseren en u kunt ook instellen welke apps toegang tot uw camera via de volgende Windows-instellingen.
    Typ en zoek [Camera privacy-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  4. Selecteer [Wijzigen] en schakel vervolgens [Cameratoegang voor dit apparaat]⑥.
  5. Schakel [Apps toegang geven tot je camera] in.
  6. Scroll omlaag naar het gedeelte van [Kies welke Microsoft Store-apps toegang hebben tot uw camera], hier kunt u /off welke apps de camera kunnen gebruiken.

Als u Windows Hello inschakelt, gebruikt het uw camera om u aan te melden, zelfs als ”Apps toegang geven tot uw camera” is uitgeschakeld. Als Windows Hello is uitgeschakeld, heeft het geen toegang tot je camera.

Terug naar inhoudsopgave

Cameratoepassing openen

1. Typ en zoek [Camera] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Klik op het pictogram Foto maken of het Overschakelen naar videomodus icon op het scherm om een ​​foto of video te maken.

Terug naar inhoudsopgave

Microfoon gebruiken

1. Typ en zoek [Geluidsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Klik op [Kies uw invoerapparaat] en selecteer vervolgens de microfoon die u wilt gebruiken
  3. Pas het microfoonvolume aan. Selecteer [Apparaateigenschappen]
  4. Je kunt de schuifbalk gebruiken om het microfoonvolume aan te passen
  5. Sommige applicaties of services vragen mogelijk voor de eerste keer om toestemming voor de microfoon, en je kunt ook instellen welke apps toegang hebben tot je microfoon via de volgende Windows-instellingen.
    Typ en zoek [Microfoon privacy-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  6. Selecteer [Wijzigen] en schakel vervolgens [Microfoontoegang voor dit apparaat]⑨.
  7. Schakel [Apps toegang geven tot je microfoon] in.
  8. Scroll omlaag naar het gedeelte van [Kies welke Microsoft Store-apps toegang hebben tot uw microfoon], hier kunt u /off welke apps de microfoon kunnen gebruiken.