[Notebook] ASUS ScreenPad met ScreenXpert 2

Aangedreven door de nieuwe ScreenXpert-software, heeft ScreenPad 2.0 nu een groter touchscreen dat veel nieuwe functies en voordelen biedt. Dit interactieve secundaire touchscreen verhoogt de productiviteit en zorgt voor een efficiëntere workflow. Het bevat een verzameling handige ASUS-hulpprogramma's om de productiviteit te verhogen: Quick Key maakt automatisering van complexe toetsenbordreeksen met één tik mogelijk, handschrift voor natuurlijke tekstinvoer en cijfertoets voor snelle gegevensinvoer. De herziene smartphone-achtige interface is intuïtiever voor meer gebruiksgemak. Externe ontwikkelaars kunnen ook ASUS API gebruiken om hun software en gebruikerservaringen voor ScreenPad te optimaliseren. De hardware is nu ook energiezuiniger dan zijn voorganger, waardoor de batterij langer meegaat wanneer ScreenPad in gebruik is.

Let op: Office Xpert (Doc Xpert, Sheet Xpert, Slide Xpert) is verwijderd uit de service na V2.2.6.0 en latere versie.

Als u Office Xpert wilt blijven gebruiken, kunt u op de link klikken om het te downloaden, uit te pakken en te installeren. Nadat de installatie is voltooid, start u uw computer opnieuw op.

Als de Office Xpert-functie abnormaal is nadat de installatie is voltooid, controleer dan of de ScreenXpert-app 2.2.10.0 en hoger is en of het ASUS ScreenXpert Interface-stuurprogramma 2.0.22.0 en hoger is. Als een van de stuurprogrammaversies niet aan de vereisten voldoet, gaat u naar het tweede gedeelte van dit artikel "Vereisten voor toepassing en stuurprogrammaversie" om de nieuwste versie van het stuurprogramma te downloaden.

Inhoudsopgave

Inhoud van de hoofdinterface van ScreenPad

De minimale stuurprogrammaversie voor de nieuwste ScrfeenPad-applicatie, zoals hieronder:

ScreenXpert App V2.0.9.0 en hoger (update in Microsoft store)

MyASUS App V2.2.35.0 en hoger (update in Microsoft store)

ScreenXpert Driver V2.0.9.0 en hoger (De updatemethode staat aan het einde van dit artikel, u kunt hier klikken om er snel te komen)

ASUS System Control Interface V2 v2.2.27.0 en hoger (De updatemethode staat aan het einde van dit artikel, u kunt hier klikken om er snel te kome)

Terug naar inhoudsopgave

1. [Link to MyASUS] biedt functies zoals adresboek, oproeplogboek en bellen. (Het mobiele apparaat moet kunnen bellen en verbonden zijn via Link to MyASUS)

(Raadpleeg de inhoud van de link voor het verbinden van de Link to MyASUS laptop met het mobiele apparaat en het gebruik van deze functie:: https://www.asus.com/nl/support/FAQ/1041686/)

※ Na ScreenXpert versie 3.0.23.0 wordt de functie [Telefoongesprek] verwijderd uit ScreenXpert.

1.1 Klik op het pictogram [Oproepgeschiedenis] om door de oproepgeschiedenis van het mobiele apparaat te bladeren. Klik op de kleine pijlen boven en onder om door de belgeschiedenis heen en weer te bladeren, en klik op een belgeschiedenis om te bellen. (Voor deze functie is vereist dat uw mobiele apparaat gerelateerde machtigingen inschakelt. Voor specifieke bewerkingen kunt u hier klikken om door gerelateerde vragen over Link naar MyASUS-machtigingen en de volledige SOP voor bewerking te bladeren)

1.2 Klik op het pictogram [Adresboek] om door de lijst met contacten op het mobiele apparaat te bladeren. Klik op de kleine pijlen bovenaan en onderaan om door de contacten op het mobiele apparaat heen en weer te bladeren. Klik op een contactpersoon om te bellen. (Voor deze functie is vereist dat uw mobiele apparaat gerelateerde machtigingen inschakelt. Voor specifieke bewerkingen kunt u hier klikken om door gerelateerde vragen over Link naar MyASUS-machtigingen en de volledige SOP voor bewerking te bladeren)

1.3 Klik op [Kiezen] om via de laptop te bellen. Opgemerkt moet worden dat de communicatie tussen het mobiele apparaat en de laptop is verbonden via Bluetooth en dat de kwaliteit van de oproep wordt beïnvloed door de verbindingskwaliteit.

Terug naar inhoudsopgave

2. [TouchPad]

2.1 Nadat u op het pictogram heeft geklikt, schakelt het scherm de touchpad-functie in.

U kunt de touchpad-functie uitschakelen door op de [x] in de rechterbovenhoek te klikken.

2.2 U kunt ook op de F6-toets op het toetsenbord klikken om de ScreenPad-modus, de traditionele touchpad-modus en de drie ScreenPad-modi te selecteren.

Terug naar inhoudsopgave

3. [App-switcher]

3.1 Klik op [App Switcher], het programma draaien op ScreenPad wordt overgebracht naar het hoofdscherm voor weergave.

3.2 Als u het app-venster op het startscherm sleept, wordt ①[Screen Indicator]  weergegeven om de locatie van het scherm te bevestigen. Het toont ook de menufunctie ②[App Switcher] , die pictogrammen voor scherm 1 en scherm 2 bevat.

3.3 Als u de muis naar het bereik van ③[Screen 1] sleept, worden vier bruikbare pictogrammen weergegeven.

Sleep de muis naar de [Pijl naar links] en het app-venster verschijnt in scherm 1 en neemt de helft van de linkerkant van het scherm in beslag.< /p>

Sleep de muis naar de [Pijl omhoog] en het app-venster wordt in scherm 1 op volledig scherm weergegeven.

Sleep de muis naar de [Pijl naar rechts], en het app-venster verschijnt in Scherm 1 en neemt de helft van de rechterkant van het scherm in beslag.< /p>

Sleep de muis naar het [Middengebied] en het app-venster wordt gecentreerd in Scherm 1. De volgende afbeelding wordt geïllustreerd als een voorbeeld van de [Middengebied].

3.4 Het app-venster is al gecentreerd in scherm 1.

Terug naar directory

4. [Homepage] -pictogram, wanneer een venster werd weergegeven op het ScreenPad, klik op het pictogram, het ScreenPad keert terug naar de hoofdinterface.

Terug naar inhoudsopgave

5. [App Navigator] -pictogram, u kunt op dit moment door de apps bladeren die op ScreenPad worden uitgevoerd. U kunt op de apps klikken om deze op het ScreenPad weer te geven, of op [X] of [Alles wissen] in de rechterbovenhoek klikken om de toepassing die op het ScreenPad wordt uitgevoerd, te sluiten.

Back to Directory

6. [Control Center] icon, to setup and personalize your ScreenPad.

6.1 Drag left and right with your finger to adjust the brightness of ScreenPad.

6.2.1 Click [App Navigator] to open the App Navigator on the main screen of laptop

6.2.2 The App Navigator has been opened on the main screen of the laptop. The upper part is the main screen display area of ​​the laptop, and the lower part is the ScreenPad display area. You can drag the application with the mouse to decide whether to display on the main screen or the ScreenPad.

6.3.1 Klik op [Task Group Capture] om alle applicaties die momenteel op de laptop draaien in een groep te plaatsen, zodat u deze applicaties snel kunt openen.

6.3.2 Veeg met uw vinger naar rechts op het hoofdscherm om de interface voor het bewerken van groepen te openen. Klik op een groep om alle programma's in de groep op de laptop te openen. Klik op het pictogram [+] om alle applicaties die momenteel op uw laptop worden uitgevoerd als een groep toe te voegen, zodat u die applicaties de volgende keer snel kunt starten.

6.4 Klik op [ScreenPad Lock] om de ScreenPad-aanraakfunctie te vergrendelen of ontgrendelen. Klik op het [TouchPad] -pictogram in de linker benedenhoek om TouchPad in te schakelen, en klik op het [Lock] -pictogram in de rechter benedenhoek om het ScreenPad te ontgrendelen.

6.5.1 Druk om het [Control Center] -scherm over te brengen naar het hoofdscherm van de laptop.

6.5.2 Klik om het [Control Center] -scherm over te brengen naar ScreenPad. Klik om het [Control Center] op het hoofdscherm van de laptop in de rechter benedenhoek te verbergen.

6.6.1 Klik op [Instellingen] om ScreenPad in te stellen en de helderheid, achtergrond en andere aan te passen.

6.6.2 Nadat u op het ScreenPad-scherm hebt geklikt, verschijnen de volgende instellingsopties.

Terug naar inhoudsopgave

7. Klik op het pictogram [Navigatiebalkvergrendeling]. Als er apps worden weergegeven op het ScreenPad, wordt de navigatiebalk onderaan nog steeds weergegeven. Als u de vergrendeling niet inschakelt, moet u vanaf de onderkant van het ScreenPad omhoog vegen om de navigatiebalk te activeren.

Terug naar inhoudsopgave

8. App-pictogram en homepagina-bewerking toegevoegd in ScreenPad

8.1 Als u een app-pictogram op de hoofdinterface van ScreenPad wilt herstellen, moet u ① de toepassing openen op het hoofdscherm en vervolgens met uw vinger naar links op de hoofdinterface van ScreenPad vegen om [Voeg geselecteerde app toe aan ScreenPad] te openen. Klik in de interface op het ③applicatiepictogram en ④schuif uw vinger naar rechts over de lege ruimte om het applicatiepictogram op het hoofdscherm van het ScreenPad te fixeren, zodat u de applicatie de volgende keer snel op het ScreenPad kunt openen.

8.2 Houd een pictogram op de hoofdinterface van ScreenPad ingedrukt om de bewerkingsstatus van het pictogram te openen. U kunt op [X] klikken om het pictogram uit de hoofdinterface te verwijderen, of u kunt het pictogram met uw vinger slepen om het te sorteren.

Terug naar inhoudsopgave

Touch functie & Extern scherm

1. Dit scherm ondersteunt maximaal 5 aanraakpunten.

2. Windows definieert dit scherm als het uitgebreide scherm voor het hoofdscherm. Het is tevens het tweede scherm van het systeem. Wanneer u verbinding maakt met het externe scherm, wordt dit het derde scherm van het systeem. U kunt het systeem openen in [Display-instellingen].

Terug naar inhoudsopgave

ScreenPad Ingebouwde app-functie

1. Cijfertoets

Klik op het cijfertoetspictogram in de hoofdinterface van ScreenPad om de cijfertoetsfunctie op de ScreenPad te gebruiken.

Nadat u op dit pictogram heeft geklikt, wordt de cijfertoetsfunctie uitgeschakeld om onbedoelde aanraking te beperken

2.Handschrift Klik op het pictogram Handschrift in de hoofdinterface om de handschriftfunctie op het ScreenPad uit te voeren.

U kunt op het pictogram Globaal klikken om een ​​voorkeurstaal te selecteren.

3.Sneltoets Klik op het pictogram [Sneltoets] in het ScreenPad om de functie [Sneltoets] in te schakelen

Wijzig de sneltoetsen voor deze groep.

4.Slide Xpert Efficient Power Point ondersteunde applicaties

Klik op het pictogram [Opslaan als] om uw bestand te behouden.

[Vouw het lint samen] pictogram. Klik erop om de werkbalk snel te verbergen / openen.

[Invoegen] icoon: U kunt een nieuwe dia in uw powerpoint invoegen.

Pictogram [Diavoorstelling]: klik hierop om de functie voor diavoorstellingen te activeren.

Werkbalk: hiermee kunt u de lettertype-opties wijzigen.

[Num LK] Maakt het mogelijk om de nummervergrendeling in te stellen op het kleine numerieke toetsenblok.

[Link icon]: Na het koppelen van Slide Xpert aan Powerpoint, zou Slide Xpert automatisch openen telkens als Powerpoint wordt geopend.

5. Doc Xpert is een efficiënte Word-ondersteunde applicatie. (De ingebouwde functies van deze app lijken erg op Slide Xpert, raadpleeg de introductie van Slide Xpert

6.Sheet Xpert is een efficiënte door Excel ondersteunde applicatie. (De ingebouwde functies van deze app lijken erg op Slide Xpert, raadpleeg de introductie van Slide Xpert)

7. App Deals In de AppDeals kunt u de gewenste applicatie handmatig downloaden en deze vervolgens vastzetten op het hoofdscherm van de ScreenPad voor een snelle start en om uw efficiëntie te verbeteren.

U kunt deze FAQ raadplegen voor de gedetailleerde introductie van AppDeals https://www.asus.com/nl/support/FAQ/1031975

Terug naar inhoudsopgave

Install & Uninstall ScreenXpert

Om de ScreenXpert-app en driver te installeren:

1.Ga naar de officiële ASUS-website en zoek uw notebookmodel.

2.Klik op [support] en klik vervolgens op [Driver & Tools]

3.Kies uw notebook-besturingssysteem

4.Download het stuurprogramma en de app en installeer beide.

U kunt ScreenXpert verwijderen uit de inhoud die wordt aangeboden via de volgende link:https://www.asus.com/nl/support/faq/1013598

Terug naar inhoudsopgave

Vergelijking tussen ScreenPad 1.0 & ScreenPad 2.0

No.  AP Name (Feature)  ScreenPad 1.0  ScreenPad 2.0
1 Music player (offline)  V  X
2 Calendar  V  X
3 Number Key  V  V
4 Calculator  X  V
5 Word  V  V(Doc Xpert)
 Excel  V  V(Sheet Xpert)
 PowerPoint  V  V(Slide Xpert)
6 ASUS sync  V  X
7 Spotify  X  V
8 Adobe sign  V  X
9 Youtube  X  V
10 Launcher  V  X
11 Handwriting  X  V
12 Quick Key  V  V
13 KKBox  X  V
14 AppDeals  X  V
15 MyASUS  X  V
16 Alarms & Clocks  X  V
17 Weather  X  V
18 Movies & TV  X  V
19 Voice Recorder  X  V
20 Solitaire  X  V

Terug naar inhoudsopgave

FAQ

1. V: Het ScreenPad knippert wanneer 1) ik de stroombron aansluit / verwijder, 2) het externe scherm op mijn laptop aansluit en verwijder, of 3) wanneer de laptop wakker wordt of opnieuw opstart. Is het de normale situatie?

A: Het is normaal dat ScreenPad is gedefinieerd als het externe scherm van het systeem, en wanneer u de bovenstaande acties uitvoert, laat u het besturingssysteem de schermhardware detecteren, waardoor het scherm zwart wordt of knippert. Soortgelijke flikkeringen doen zich voor wanneer uw la [top een extern HDMI-scherm gebruikt.

2. V: Is het normaal dat uw laptop geluiden maakt wanneer deze is uitgeschakeld en ingeschakeld, of wanneer ScreenPad overschakelt naar de modus Alleen scherm van laptop?
     A: Het is een normaal verschijnsel. Om ScreenPad energiezuiniger te maken, is ScreenPad uitgeschakeld wanneer deze niet wordt gebruikt, zet hem aan. Deze toon is een inschakeltoon. Als de laptop een extern USB-apparaat gebruikt, is er een vergelijkbare toon.

3. V: Wat moet ik doen als de resolutie van het ScreenPad (2160x1080) hoger is dan de resolutie van een app?
    A: Het wordt aanbevolen om een ​​resolutie van 1000x500 en een resolutie van 2160x1080 te gebruiken in speciale situaties, zoals het kijken naar films.

4. V: Wanneer u het ScreenPad gebruikt, ziet de tekst er wazig uit.
    A: De ScreenPad-resolutie kan worden aangepast tot 2160 x 1080, wat een 2K-resolutie is. U kunt de resolutie ook handmatig aanpassen in de beeldscherminstellingen van uw laptop.

5. V: Als ik naar een film kijk, voel ik soms een lichte vertraging, wat moet ik doen?
    A: In de ScreenPad-instellingen kunt u de vernieuwingsfrequentie van het scherm aanpassen, de standaard fabrieksinstelling van 50 fps, die is gebaseerd op overwegingen voor energiebesparing. U kunt handmatig overschakelen naar 60 fps, zodat er geen vertraging is.

6. V: Wanneer een app op volledig scherm wordt weergegeven op ScreenPad, zijn systeemmeldingen (zoals koptelefoonplug-in, enz.) Verborgen. Wat moet ik doen?
     A: Om de verborgen meldingsfunctie te vinden (Windows 1903-versie), klikt u met de rechtermuisknop op het menu Start, selecteert u Systeem en gaat u naar Focus Assistant om de modus voor volledig scherm in te stellen om nog steeds meldingen te ontvangen.

7. V: Muis omlaag op ScreenPad is niet gemakkelijk te vinden, wat moet ik doen?
     A: Wanneer u het startscherm gebruikt in plaats van ScreenPad, kunt u tijdelijk overschakelen naar de TouchPad-modus via het TouchPad-pictogram of de F6-snelkoppeling.

8. V: Wanneer u "alleen tweede scherm" instelt door de snelkoppelingen "Fn" en "F8" in te stellen wanneer de functietoets vergrendeld is, wordt het hoofdscherm weergegeven op het ScreenPad, wanneer de externe monitor is aangesloten en "alleen tweede scherm" is geschakeld. Is het in orde dat de afbeelding nog steeds op de ScreenPad wordt weergegeven in plaats van op de externe monitor?

A: Omdat het systeem ScreenPad definieert als het tweede scherm en het externe beeldscherm als het derde scherm, is de weergave van het hoofdscherm normaal op de screenpad bij het wisselen van de modus "alleen tweede scherm". U kunt naar Instellingen tonen gaan om de instellingen voor de schermvolgorde aan te passen.

9. V: Wat kan ik doen om van modus te wisselen door "Alleen computerscherm" in te stellen door de sneltoetsen "Fn" en "F8" in te stellen wanneer de functietoets is vergrendeld, en dan kan het zijn dat het gebruik van "Win + P" niet werkt?
     A: Vanwege het stroomverlies van de ScreenPad-modus in de modus 'Alleen computerscherm', gaat u naar de weergave-instellingen om de instellingen voor de schermvolgorde aan te passen en gebruikt u de F6-snelkoppeling (of functietoetsvergrendeling met de 'Fn' en 'F6') om te schakelen modus. Om dit te voorkomen, kunt u de ScreenXpert-driver updaten naar 1.0.26.0, de ScreenXpert-app naar 1.0.20.0 of hoger.

10. V: Wat moet ik doen als ik het weergavescherm verander met de F8-snelkoppeling (of de functietoetsvergrendeling wanneer u deze vergrendelt) en vast kom te zitten in "Alleen tweede scherm" of "Alleen computerscherm"?
      A: Omdat de modus 'Alleen computerscherm' de ScreenPad uitschakelt, terugschakelt naar de toestand vóór uitschakeling, en de F8-snelkoppeling alleen opeenvolgend kan worden geschakeld, zit deze dus vast tussen 'alleen tweede scherm' of ' alleen computerscherm "-modus. Schakel op dit punt naar een andere modus met "Win + P", of gebruik de sneltoets F6 (of de sneltoets "Fn" en "F6" wanneer de functietoets vergrendeld is). Om dit te voorkomen, kunt u de ScreenXpert-driver updaten naar 1.0.26.0 en de ScreenXpert-app naar 1.0.20.0 of hoger.

11. V: Als ik het spel op volledig scherm speel, springt het spel automatisch terug naar het bureaublad als ik het tweede scherm aanraak.

A: Als u het tweede scherm synchroon wilt gebruiken wanneer u het spel op het hoofdscherm speelt, wordt aanbevolen dat het hoofdscherm naar de venstermodus gaat (inclusief de oneindige modus); Als u het tweede scherm niet hoeft te gebruiken in de modus volledig scherm, wordt het aanbevolen om het tweede scherm te sluiten om onbedoelde aanraking te voorkomen.

12. V: Waarom open ik mijn laptop nadat deze in slaapstand is gegaan en wordt het venster dat oorspronkelijk op het tweede scherm werd weergegeven, op het hoofdscherm weergegeven?

A: Om het model met de ScreenPad energiezuiniger te maken, is het systeem ontworpen om te worden uitgeschakeld wanneer de ScreenPad niet in gebruik is, en wordt het ingeschakeld wanneer het wordt ingeschakeld. Als de notebook in de slaapstand staat, wordt het venster dat op het tweede scherm wordt weergegeven, overgebracht naar het hoofdscherm vanwege de stroomstoring op het tweede scherm.

13. V: Het ScreenPad knippert een paar keer als de notebook wordt ingeschakeld. Is dit normaal?

A: Het is normaal dat als uw notebook een extern HDMI-scherm gebruikt, het externe scherm ook knippert, om dezelfde reden.

14. V: Wanneer u bepaalde Microsoft-applicaties naar het hoofdscherm sleept, is het mogelijk dat u de twee functies van "Windows Switcher" en "Add to Launcher" niet kunt openen. Waarom?

A: De reden waarom sommige Microsoft-applicaties geen open permissies hebben. ASUS biedt echter andere alternatieven. Raadpleeg dit artikel "Versleep het venster op het hoofdscherm" voor meer informatie.

15. V: Hoe komt het dat nadat mijn laptop het Windows-systeem heeft bijgewerkt, ik ScreenXpert niet automatisch kan starten na het opstarten? Waarom?

A: Het opstarten van ScreenXpert vereist de ondersteuning van Windows Service. de opstartsnelheid van de service van het geüpgradede Windows-systeem is langzamer dan die van ScreenXpert, waardoor ScreenXpert niet automatisch start. oplossing zoals hieronder:

1. Open ScreenXpert handmatig nadat de laptop is ingeschakeld.

2. Rol het systeem terug. Ga naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update, klik op "Herstel" in de linkerkolom, klik op "Aan de slag" onder Ga terug naar de vorige versie van Windows 10.