[Notebook] De gerelateerde instellingen van schermbeveiliging/onderhoud

Via de schermbeveiligings-/onderhoudsinstellingen helpt het om het ‘inbranden’-symptoom te voorkomen als gevolg van het langdurig weergeven van hetzelfde statische en hoogcontrastbeeld, en helpt het ook om de levensduur van de batterij te optimaliseren en de levensduur van uw laptop te verlengen. (Sommige modellen zijn mogelijk standaard ingesteld tijdens de productie.)

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

ASUS OLED Care * Het ondersteunt sommige modellen met een OLED-paneel.

ASUS OLED Care is een speciale screensaver, die de kans op veroudering van het OLED-scherm aanzienlijk verkleint, en je kunt het inschakelen in de MyASUS-app. Hier vindt u meer informatie over de Introductie van maatwerk in MyASUS.

Opmerking: als u merkt dat het transparantie-effect van de Windows-taakbalk niet dienovereenkomstig kan worden toegepast, drukt u op de Windows-toets (Win-toets) op het toetsenbord om het op te lossen.

Terug naar inhoudsopgave

Donkere modus in Windows

1. Klik op de [Start] iconop de taakbalk en selecteer vervolgens [Instellingen].
  2. Selecteer [Personalisatie] en selecteer vervolgens [Kleuren].
  3. Kies bij de optie Kies je modus je kleur [Donker].

Terug naar inhoudsopgave

Donkere modus in Microsoft Office

1. Start een Microsoft Office-toepassing en selecteer vervolgens [Bestand].
  2. Selecteer [Account] en kies vervolgens Office-thema naar [Donkergrijs].

Terug naar inhoudsopgave

De tijd om het scherm uit te schakelen

1. Klik op de [Start] icon① op de taakbalk en selecteer vervolgens [Instellingen].
  2. Selecteer [Systeem] en selecteer vervolgens [Power & batterij].
  3. Breid de optie Scherm en slaapstand uit en stel deze in als “Op batterijvoeding, zet het scherm uit na [5 minuten]en “Als de stekker in het stopcontact zit, zet u het scherm na [5 minuten]

Terug naar inhoudsopgave

Screensaver

We raden u aan de helderheid van het scherm aan te passen aan de omgevingsverlichting in uw omgeving, in plaats van het scherm altijd op maximale helderheid te houden. Om de levensduur van uw scherm te maximaliseren, raden we u ook aan een screensaver te gebruiken met een animatie op een donkere achtergrond (zoals 3D-tekst).

1. Klik op de [Start] icon① op de taakbalk en selecteer vervolgens [Instellingen].
  2. Selecteer [Personalisatie] en selecteer vervolgens [Vergrendelscherm].
  3. Selecteer [Screensaver].
  4. Stel de animatie van de schermbeveiliging in op [3D-tekst] en selecteer vervolgens [OK].

Terug naar inhoudsopgave

Windows-taakbalk verbergen

Windows-taakbalk automatisch verbergen helpt bij het verminderen van een statische afbeelding die gedurende langere tijd continu wordt weergegeven.

1. Klik op de [Start] icon① op de taakbalk en selecteer vervolgens [Instellingen].
  2. Selecteer [Personalisatie] en selecteer vervolgens [Taakbalk].
  3. Breid de optie Taakbalkgedrag uit en vink het vakje aan voor [Automatisch de taakbalk verbergen]

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

ASUS OLED-Care *Het ondersteunt sommige modellen met OLED-paneel.

ASUS OLED Care is een speciale screensaver, die de kans op veroudering van het OLED-scherm aanzienlijk verkleint, en je kunt het inschakelen in de MyASUS-app. Hier vindt u meer informatie over de Introductie van maatwerk in MyASUS.

Opmerking: als u merkt dat het transparantie-effect van de Windows-taakbalk niet dienovereenkomstig kan worden toegepast, drukt u op de Windows-toets (Win-toets) op het toetsenbord om het op te lossen.

Terug naar inhoudsopgave

Donkere modus in Windows

1. Klik op de [Start] icondie zich helemaal links op de taakbalk bevindt, selecteer vervolgens de [Settings] icon.
  2. Selecteer [Personalisatie].
  3. Selecteer [Kleuren] en kies vervolgens uw kleur in [Dark].

Terug naar inhoudsopgave

Donkere modus in Microsoft Office

1. Start een Microsoft Office-toepassing en selecteer vervolgens [Bestand].
  2. Selecteer [Account] en kies vervolgens Kantoorthema tot [Donkergrijs ].

Terug naar inhoudsopgave

De tijd om het scherm uit te schakelen

1. Klik op de [Start] icon① die zich helemaal links op de taakbalk bevindt en selecteer vervolgens de [Instellingen] icon.
  2. Selecteer [Systeem].
  3. Selecteer [Power & slaap] en stel vervolgens in als “Op batterijvoeding, schakel het scherm uit na [4 minuten]en “Wanneer plugged in, zet het scherm na [5 minuten] uit.

Terug naar inhoudsopgave

Screensaver

We raden u aan de helderheid van het scherm aan te passen aan de omgevingsverlichting in uw omgeving, in plaats van het scherm altijd op maximale helderheid te houden.  Om de levensduur van uw scherm te maximaliseren, raden we u ook aan een screensaver te gebruiken met een animatie op een donkere achtergrond (zoals 3D-tekst).

1. Klik op de [Start] icon① die zich helemaal links op de taakbalk bevindt en selecteer vervolgens de < strong>[Instellingen] icon.
  2. Selecteer [Personalisatie].
  3. Selecteer [Vergrendelscherm] en selecteer vervolgens [Screensaver-instellingen].
  4. Stel de animatie van de schermbeveiliging in op [3D-tekst]⑥ en selecteer vervolgens [OK]⑦.

Terug naar inhoudsopgave

Windows-taakbalk verbergen

Windows-taakbalk automatisch verbergen helpt bij het verminderen van een statische afbeelding die gedurende langere tijd continu wordt weergegeven.

1. Klik op de [Start] icon① die zich helemaal links op de taakbalk bevindt en selecteer vervolgens de [Instellingen] icon.
  2. Selecteer [Personalisatie].
  3. Selecteer [Taakbalk] en stel vervolgens de [De taakbalk automatisch verbergen in bureaubladmodus] in instelling op Aan.