[Moederbord] Veelgestelde vragen over Q-LED Core

Niet alle moederborden hebben deze functie. Controleer eerst of uw moederbord de Q-LED Core-functie ondersteunt.

Q1: Wat is de Q-LED Core-functie?

A1: De Q-LED Core-functie helpt bij het controleren van de problemen van componenten die worden aangegeven door de voedings-LED tijdens de Power-On Self Test (POST).

Er zijn vier mogelijke scenario's:

Scenario's

A:Snel knipperend

B:Langzaam knipperend

C:Zeer langzaam knipperend

D:Effen licht

Beschrijvingen

Het aan/uit-lampje knippert snel (een cyclus van 0,25 s)

Het aan/uit-lampje knippert langzaam (een cyclus van 2s)

Het aan/uit-lampje knippert heel langzaam (een cyclus van 8s)

De power-LED blijft eindelijk ononderbroken branden

Staan voor

Geen DRAM gedetecteerd

/ geen CPU gedetecteerd**

Geen VGA gedetecteerd

Geen opstartapparaat gedetecteerd

Normaal opstarten

Reden

1.De DRAM is niet correct geïnstalleerd

2.De DRAM is beschadigd

3.O.C. Mislukt door handmatig overklokken

1.De onafhankelijke grafische kaart die u gebruikt, is mogelijk niet correct geïnstalleerd of is beschadigd

2.De CPU is beschadigd of heeft mogelijk geen geïntegreerde weergavefunctie als u de ingebouwde grafische kaart gebruikt

3.De monitor is niet goed geïnstalleerd of beschadigd

1.Het opstartapparaat is niet correct geïnstalleerd

2.Het opstartapparaat is beschadigd

3.Het opstartapparaat kan niet worden gedetecteerd vanwege problemen met het besturingssysteem

Installatie voltooid

QR-code

Opmerking: u kunt de QR-code scannen om het knipperende effect van de voedings-LED te zien.

*Zorg ervoor dat de componenten die u gebruikt overeenkomen met het moederbord en dat de CPU en DRAM correct op het moederbord zijn geïnstalleerd voordat u het systeem opstart.

** Als u een Intel-moederbord gebruikt, betekent het snelle knipperen dat de DRAM niet wordt gedetecteerd. Als u een AMD-moederbord gebruikt, betekent het snelle knipperen dat de CPU niet wordt gedetecteerd.

Veelgestelde vragen probleemoplossingsproces:

Als u een Intel-moederbord gebruikt, raadpleegt u stap A-1. Als u een AMD-moederbord gebruikt, raadpleegt u stap A-2.

A-1. Snel knipperend: de voedings-LED knippert snel na het inschakelen en knippert 4 keer per seconde (geen DRAM gedetecteerd)

1. Bevestig dat het geheugen volledig is geïnstalleerd, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Als het niet volledig is geïnstalleerd, probeer het dan opnieuw te installeren.

Onjuist gebruik:

Juist gebruik:

2. Controleer of er vuil op de geheugenpen of het geheugenslot van het moederbord zit, zoals weergegeven in de onderstaande afbeeldingen. Als dit het geval is, maak het dan schoon en probeer het opnieuw.

3. Vervang uw DRAM door die op de geheugenondersteuningslijst (QVL-lijst), u kunt verwijzen naar Hoe de geheugen QVL-lijst op te vragen.

4. Raadpleeg de voorgestelde geheugenconfiguraties in de gebruikershandleiding van uw model, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, en probeer het opnieuw. U kunt verwijzen naar gebruikershandleiding downloaden.

* De afbeelding dient alleen als voorbeeld, afhankelijk van de details van de handleiding bij ander moederbord.

5. Als u twee of meer geheugen gebruikt, probeer dan op te starten met slechts één geheugen geïnstalleerd en start vervolgens elke keer opnieuw op met een extra geheugen geïnstalleerd.

6. Als uw probleem niet kan worden opgelost na het volgen van stappen 1-5, verander dan het geheugen en probeer het opnieuw.

A-2. Snel knipperend: de voedings-LED knippert snel na het inschakelen en knippert 4 keer per seconde (geen CPU gedetecteerd)
1. Installeer de CPU opnieuw
2. Controleer of er vuil op de CPU-socketpen of CPU-pen zit, zoals weergegeven in de onderstaande afbeeldingen. Zo ja, maak het dan schoon en probeer het opnieuw.

3. Controleer op gebroken CPU-pinnen. Zo ja, probeer dan een andere CPU.

4.  Als uw probleem niet kan worden opgelost na het uitvoeren van stappen 1~3, vervang dan de CPU.

B. Langzaam knipperend: het aan/uit-lampje knippert langzaam na het inschakelen en knippert eenmaal per 2 seconden (geen VGA gedetecteerd)

1. Geïntegreerde grafische uitvoer (on-board) is niet normaal, probeer de CPU opnieuw te installeren of probeer een andere CPU.

2. Add-on Grafische kaart weergave-uitvoer is niet normaal:

a. Probeer de grafische kaart opnieuw te installeren.

b. Controleer op vuil op de PCI-E-pin van het moederbord of de grafische kaart, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Als dit het geval is, maak het dan schoon en probeer het opnieuw.

c. Als uw probleem niet kan worden opgelost na het volgen van stappen a~b, probeer dan een andere grafische kaart.

C. Zeer langzaam knipperend: het aan/uit-lampje knippert super langzaam, het lampje brandt 4 seconden en het lampje is 4 seconden uit (geen opstartapparaat gedetecteerd)

1. Sluit de SATA-kabel opnieuw aan op respectievelijk het moederbord en de harde schijf.

2. Als er een M.2 SSD is geïnstalleerd, sluit u de M.2 SSD opnieuw aan en controleert u of de M.2-schroef is vergrendeld.

3. Controleer op vuil op de gouden pinnen van de M.2 SSD of M.2-sleuf van het moederbord, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Als er vuil is gevonden, maak het dan schoon en probeer het opnieuw.

4. Als stappen 1~3 uw probleem niet kunnen oplossen, probeer dan een andere SATA-kabel, SATA-poort of SATA-harde schijf (M.2 SSD).

Q2: Wat te doen als de Q-LED Core-functie uw probleem niet oplost?

A2-1: probeer CMOS te wissen, u kunt verwijzen naar: Hoe te wissen CMOS?

A2-2: update het BIOS als MB de USB BIOS FlashBack-functie ondersteunt, raadpleeg: Hoe USB BIOS FlashBack gebruiken?

Q3: waar kan ik de functie uitschakelen als ik deze niet wil gebruiken?

A3: u kunt ervoor kiezen deze functie in het BIOS in of uit te schakelen.

Voer [Advanced]-[Onboard Devices Configuration]-[Q-LED Core]-[Enable/Disable] in, zoals hieronder weergegeven:

Q4: Heeft mijn moederbord de Q-LED Core-functie?

A4: Niet alle moederborden hebben deze functie, ga naar www.asus.com en volg de onderstaande stappen om te zien of uw moederbord dit ondersteunt.

1). Klik op en voer de modelnaam van uw moederbord in (bijvoorbeeld: PRIME Z690 -P)

2). Voer [Overview]-[Customization]-[DIY Friendly] in en controleer of [Q-LED Core] wordt ondersteund, zoals hieronder weergegeven: