[Notebook/Desktop/AIO] Probleemoplossing - Hoe een geel uitroepteken in Apparaatbeheer te repareren

Stuurprogramma bijwerken met Apparaatbeheer

U kunt naar ASUS Download Center gaan om de nieuwste stuurprogramma's van uw modelwebsite te downloaden en vervolgens volg de installatie-instructies om de installatie te voltooien. Hier vindt u meer informatie over stuurprogramma's zoeken en downloaden.

Als u het exacte stuurprogramma niet kunt vinden om te downloaden, kunt u de onderstaande stappen proberen om het stuurprogramma in Apparaatbeheer bij te werken.

1. Klik met de rechtermuisknop op de [Start] pictogram op de taakbalk en selecteer vervolgens [Apparaatbeheer].
  2. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat met het gele uitroepteken en selecteer vervolgens [Stuurprogramma bijwerken].
  3. Selecteer [Automatisch zoeken naar stuurprogramma's]. Windows zoekt op uw computer naar de best beschikbare driver en installeert deze op uw apparaat.
  4. Als het Windows-systeem geen beschikbare stuurprogramma's voor uw apparaat kan vinden, selecteert u [Zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's op Windows Update].
  5. Windows navigeert naar Windows Update en begint te controleren op updates.
    Opmerking: zorg ervoor dat uw computer zich in een beschikbare netwerkomgeving bevindt en maak vervolgens verbinding met internet omdat dit een online updateproces is.
  6. Na het zoeken naar beschikbare updates en het voltooien van de download en installatie, start u uw computer opnieuw op.
    Opmerking: houd er rekening mee dat onder bepaalde omstandigheden het BitLocker-herstelscherm verschijnt na het uitvoeren van de Windows-update. We raden u ten zeerste aan de BitLocker-herstelsleutel op te slaan of BitLocker uit te schakelen voordat u Windows Update uitvoert. U kunt dit artikel raadplegen voor meer informatie: https://www.asus.com/nl/support/FAQ/1042922/

Apparaatstuurprogramma verwijderen

Als het probleem dat u heeft, te maken heeft met een stuurprogramma dat niet correct werkt, kunt u, voordat u een bijgewerkte versie installeert, deze verwijderen en Windows automatisch het stuurprogramma opnieuw laten installeren om de fout te verhelpen.

Raadpleeg de onderstaande stappen om een ​​apparaatstuurprogramma te verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de [Start] pictogram op de taakbalk en selecteer vervolgens [Apparaatbeheer] .
  2. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat met het gele uitroepteken en selecteer vervolgens [Apparaat verwijderen].
  3. Selecteer [Verwijderen].
  4. Nadat het verwijderen is voltooid, start u uw computer opnieuw op.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, zal Windows het stuurprogramma automatisch opnieuw installeren om apparaatconflicten en andere fouten op te lossen.Als uw probleem niet werktAls u de bovenstaande oplossing en informatie hebt gevonden, neem dan contact op met het door ASUS geautoriseerde reparatiecentrum voor verdere tests.