[Chromebook] Problemen oplossen - Problemen met ChromeOS-updates oplossen

Vervaldatum automatische update

Chromebooks beheren updates automatisch, zodat je apparaat over de nieuwste software en beveiligingsfuncties beschikt. Elk apparaat heeft een Auto Update Expiration (AUE), we raden u aan om de AUE-datum van uw Chromebook te controleren of deze is verlopen. Hier vindt u meer informatie over de verklaring dat de Chromebook geen updates meer ontvangt.

• Chromebook ontvangt vóór de AUE-datum nieuwe software-updates van Google.
  • Op en na de AUE-datum ontvangt de Chromebook geen software-updates van Google.
  1. Klik op [Statusbalk] rechtsonder in het scherm en klik vervolgens op [Instellingen].

2. Selecteer linksonder [Over ChromeOS].

3. Selecteer [Aanvullende details].

4. In het gedeelte Updateschema vindt u wanneer uw Chromebook de laatste update ontvangt.

Als uw Chromebook ouder is dan de AUE-datum, gaat u verder met de volgende probleemoplossing.

Los problemen met updates op

Als uw systeem geen update kan downloaden of als uw Chromebook meerdere versies achterloopt op de huidige versie, probeert u de onderstaande stappen. Test uw Chromebook na elke stap om te controleren of het probleem is verholpen.

1. Schakel uw Chromebook uit en weer in.
  2. Als je problemen hebt met de mobiele data van je telefoon of Chromebook om je systeem bij te werken, verbreek dan de verbinding met de telefoon of mobiele data. Maak in plaats daarvan verbinding met Wi-Fi of Ethernet.
  3. Verwijder alle accessoires, zoals externe harde schijven, printers, geheugenkaarten, dongles etc.
  4. Zorg ervoor dat je Chromebook voldoende opslagcapaciteit heeft. Selecteer in Instellingen [Apparaat] en selecteer vervolgens [Opslagbeheer]. U vindt de huidige status van de opslagcapaciteit.

5. Stel uw Chromebook-hardware opnieuw in.
  6. Reset (Powerwash) uw Chromebook naar de fabrieksinstellingen.
  7. Herstel het Chromebook-besturingssysteem.

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de klantenservice van ASUS voor meer informatie.