[Notebook] Hoe benader ik het BIOS van mijn notebook?

Toepasselijke producten: notebook, desktop, all-in-one pc, gaming handheld, mini-pc

Dit artikel belicht twee verschillende benaderingen voor toegang tot de BIOS-configuratie-interface, zodat u de meest geschikte procedure kunt kiezen die is afgestemd op uw vereisten:

Methode 1: BIOS-configuratie invoeren in de Windows-desktopomgeving

Opmerking: Mocht uw apparaat het Windows-besturingssysteem niet kunnen starten, raadpleeg dan Methode 2: BIOS-configuratie openen voordat u het besturingssysteem opstart.

Let op: Als u een 2-in-1-laptop (convertible, zoals de Transformer Book) gebruikt, zorg er dan voor dat het toetsenbord is aangesloten voordat u de volgende stappen uitvoert.

Ga naar de bijbehorende instructies op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw apparaat:

Windows 11-besturingssysteem

Voor meer gedetailleerde instructies kunt u ook op de onderstaande link naar de ASUS YouTube-video klikken om meer te weten te komen over het invoeren van het BIOS configuratie:

Https://www.youtube.com/watch?v=11wlU-p0jmk

1. Typ en zoek [Geavanceerde opstartopties wijzigen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. Klik in het veld Geavanceerd opstarten op [Nu opnieuw opstarten].
  3. Windows start uw apparaat opnieuw op. Zorg ervoor dat u uw werk opslaat en selecteer vervolgens [Nu opnieuw opstarten].
  4. Selecteer na het opnieuw opstarten, wanneer het volgende scherm verschijnt, [Problemen oplossen].
  5. Selecteer [Geavanceerde opties].
  6. Selecteer [UEFI Firmware-instellingen].
  7. Klik op [Opnieuw opstarten], uw apparaat gaat na het opnieuw opstarten naar de BIOS-configuratie.
  8. Wanneer u het BIOS-configuratiescherm opent, komt u drie typen interfaces tegen: UEFI-interface, Legacy-interface en MyASUS in UEFI.
    Opmerking: De BIOS-configuratie-interface kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.
UEFI-interface

Legacy-interface

MyASUS in UEFI

Windows 10-besturingssysteem

Voor meer gedetailleerde instructies kunt u ook op de onderstaande link naar de ASUS YouTube-video klikken om meer te weten te komen over het invoeren van de BIOS-configuratie:

Https://www.youtube.com/watch?v=HQXFd0CN4s8

1. Typ en zoek [Geavanceerde opstartopties wijzigen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. Klik in het veld Geavanceerd opstarten op [Nu opnieuw opstarten]. Windows start uw apparaat opnieuw op. Als u nog niet-opgeslagen werk hebt, zorg er dan voor dat u dit opslaat voordat u verdergaat.
  3. Selecteer na het opnieuw opstarten, wanneer het volgende scherm verschijnt, [Problemen oplossen].
  4. Selecteer [Geavanceerde opties].
  5. Selecteer [UEFI Firmware-instellingen].
  6. Klik op [Opnieuw opstarten], uw apparaat gaat na het opnieuw opstarten naar de BIOS-configuratie.
  7. Wanneer u het BIOS-configuratiescherm opent, komt u drie typen interfaces tegen: UEFI-interface, Legacy-interface, eend MyASUS in UEFI.
    Opmerking: De BIOS-configuratie-interface kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.
UEFI-interface

Legacy-interface

MyASUS in UEFI

Voor meer gedetailleerde instructies kunt u ook op de onderstaande link naar de ASUS YouTube-video klikken om meer te weten te komen over het invoeren van de BIOS-configuratie:

Https://www.youtube.com/watch?v=NbnPWhI4xis

1. Wanneer het apparaat volledig is uitgeschakeld, houdt u de [F2]-toets ingedrukt op het toetsenbord en druk tegelijkertijd op de [Power-knop] om op te starten. Zodra het BIOS-configuratiescherm verschijnt, kunt u de [F2]-toets loslaten. U kunt deze video raadplegen voor een visuele gids over hoe u de BIOS-configuratie kunt openen.
    Opmerking: Bij sommige oudere desktopmodellen moet u mogelijk de [Del]-toets ingedrukt houden tijdens het opstarten om toegang te krijgen tot het BIOS-configuratiescherm.
    Opmerking: Houd voor gaming-handhelds de [Volume Down]-knop ingedrukt en druk vervolgens op de aan/uit-knop.
  2. Wanneer u het BIOS-configuratiescherm opent, ziet u drie typen interfaces: UEFI-interface, Legacy-interface en MyASUS in UEFI.
    Opmerking: De BIOS-configuratie-interface kan enigszins verschillen, afhankelijk van het model.
UEFI-interface

Verouderde interface

MijnASUS in UEFI

Methode 2: Toegang tot BIOS-configuratie voordat u het besturingssysteem opstart

Voor meer gedetailleerde instructies kunt u ook op de onderstaande link naar de ASUS YouTube-video klikken om meer te weten te komen over het invoeren van de BIOS-configuratie:

Https://www.youtube.com/watch?v=NbnPWhI4xis

1. Wanneer het apparaat volledig is uitgeschakeld, houdt u de [F2]-toets op het toetsenbord ingedrukt en drukt u tegelijkertijd op de [Power-knop] om op te starten. Zodra het BIOS-configuratiescherm verschijnt, kunt u de [F2]-toets loslaten. U kunt deze video raadplegen voor een visuele handleiding over het openen van de BIOS-configuratie.
    Opmerking: Bij sommige oudere desktopmodellen moet u mogelijk de [Del]-toets tijdens het opstarten om toegang te krijgen tot het BIOS-configuratiescherm.
    Opmerking: Houd voor gaming-handhelds de [Volume omlaag]-knop ingedrukt en druk vervolgens op de aan/uit-knop.
  2. Wanneer u het BIOS-configuratiescherm opent, komt u drie typen interfaces tegen: UEFI-interface, Legacy-interface en MyASUS in UEFI.
    Opmerking: De BIOS-configuratie-interface kan enigszins verschillen, afhankelijk van het model.
UEFI-interface

Oude interface

MijnASUS in UEFI