Opstarten vanaf een USB-stick/cd-rom (opstartopties wijzigen)

Toepasselijke producten: notebook, desktop, all-in-one pc, gaming handheld

Dit artikel laat zien hoe u het systeem kunt opstarten vanaf een USB-stick of cd-rom.

Opmerking: De USB-stick moet FAT32 zijn zodat u het systeem kunt opstarten vanaf een USB-stick. Hier kunt u meer te weten komen over Hoe u de USB-stick naar FAT32 converteert.

Voor meer gedetailleerde instructies kunt u ook op de onderstaande link naar de ASUS YouTube-video klikken om meer te weten te komen over het opstarten van het systeem vanaf een USB-stick/cd-rom:

https://www.youtube.com/watch?v=BKVShiMUePc

Voor degenen die Notebook, All-in-One PC of Gaming Handheld apparaten gebruiken, worden hieronder twee methoden gegeven om het opstartapparaat te selecteren:

Methode 1: Open het opstartmenu met behulp van de sneltoets
  1. Wanneer het apparaat volledig is uitgeschakeld, houdt u de [Esc]-toets ingedrukt op het toetsenbord en druk tegelijkertijd op de [Power-knop] om op te starten. Zodra het opstartmenu verschijnt, kunt u de [Esc]-toets loslaten.
  2. Selecteer de USB-stick/cd-rom die u wilt gebruiken en druk vervolgens op de Enter-toets om het systeem op te starten vanaf de USB-stick/cd-rom.
    Opmerking: Als uw apparaat het opstartmenu niet kan openen met de sneltoets Esc, probeer dan Methode 2: Open het opstartmenu via de BIOS-configuratie.

Methode 2: Ga naar het opstartmenu via de BIOS-configuratie

Voordat u het systeem opstart vanaf een USB-stick of cd-rom, laat u uw apparaat eerst naar de BIOS-configuratie gaan. Hier kunt u meer te weten komen over Hoe u naar de BIOS-configuratie gaat. Wanneer u naar het BIOS-configuratiescherm gaat, komt u drie typen interfaces tegen: UEFI-interface, legacy-interface en MyASUS in UEFI. Volg de volgende stappen op basis van het BIOS-scherm van uw apparaat:

Opstarten vanaf een USB-stick/cd-rom in de UEFI-modus

In de UEFI-interface kunt u navigeren en bevestigen met de pijltjestoetsen en de Enter-toets op het toetsenbord, het touchpad of de muis.

Opmerking: het onderstaande BIOS-configuratiescherm kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.

1. Nadat u de BIOS-configuratie hebt geopend, drukt u op de [F8]-toets op uw toetsenbord, of u kunt op de optie [Boot Menu] op het scherm klikken.
  2. Selecteer in het opstartmenu de USB-stick of cd-rom waarvan u wilt opstarten en druk vervolgens op de Enter-toets om op te starten vanaf de geselecteerde USB of cd-rom.
    Als de USB-stick of cd-rom die u wilt gebruiken niet in het opstartmenu wordt weergegeven, raadpleegt u eerst HoePas de relevante instellingen aan om de opstartopties te wijzigen.
Hoe pas ik de relevante instellingen aan om de opstartopties te wijzigen

De instellingen kunnen per model enigszins verschillen. Als uw BIOS-configuratiescherm geen van de onderstaande instellingen heeft, sla het dan over en ga verder met de volgende stappen.

1. Druk in het BIOS-configuratiescherm op de [F7]-toets op uw toetsenbord, of klik op de optie [Geavanceerde modus]op het scherm.
  2. Ga naar het scherm [Boot], selecteer [Fast Boot] en kies vervolgens [Disabled]om Fast Boot uit te schakelen functie.
  3. Ga naar het scherm [Beveiliging]en selecteer vervolgens [Beveiligd opstarten].
  4. Nadat u het scherm Secure Boot hebt geopend, selecteert u [Secure Boot Control]en selecteert u vervolgens [Disabled].
  5. Sla de instellingen op en sluit af. Druk op de [F10]-toets op uw toetsenbord, klik op [Ok], en het apparaat start opnieuw op en de instellingen worden van kracht.
    U kunt ook naar 'Opslaan & ‘Exit’ pagina en kies de optie ‘Save Changes and Exit’ om uw instellingen op te slaan en af ​​te sluiten.
  6. Probeer na het opnieuw opstarten opnieuw op te starten vanaf de USB-stick of CD-ROM.

Opstarten vanaf een USB-stick/cd-rom in BIOS in de Legacy-modus

In de Legacy-modus kunt u alleen items selecteren en kiezen via de pijltjestoetsen en Enter van het toetsenbord.

1. Ga naar de [Opslaan & Exit]scherm, selecteer de USB-stick of CD-ROM in Boot Override waarvan u wilt opstarten, druk vervolgens op de Enter-toets om op te starten vanaf de geselecteerde USB of CD-ROM.
    Als de USB-stick of CD-ROM die u wilt gebruiken niet in Boot Override verschijnt, raadpleeg dan eerst Hoe de relevante instellingen aan te passen om opstartopties te wijzigen.
Hoe de relevante instellingen aan te passen om de opstartopties te wijzigen

De instellingen kunnen per model enigszins verschillen. Als uw BIOS-configuratiescherm niet een van de onderstaande instellingen heeft, sla het dan over en ga verder met de volgende stappen.

1. Ga naar het scherm [Boot], selecteer [Fast Boot] en kies vervolgens [Disabled]om de Fast Boot-functie uit te schakelen.
  2. Selecteer [CSM starten]en kies vervolgens [Ingeschakeld].
  3. Ga naar het scherm [Beveiliging]en selecteer vervolgens [Beveiligd opstarten].
  4. Nadat u het scherm Secure Boot hebt geopend, selecteert u [Secure Boot Control]en kiest u vervolgens [Disabled].
  5. Sla de instellingen op en sluit af. Druk op de [F10]-toets op uw toetsenbord, klik op [Ja] en het apparaat start opnieuw op en de instellingen worden van kracht.
    U kunt ook naar de pagina 'Opslaan en afsluiten' gaan en de optie 'Wijzigingen opslaan en afsluiten' kiezen om uw instellingen op te slaan en af ​​te sluiten.
  6. Probeer na het opnieuw opstarten nogmaals op te starten vanaf de USB-stick of cd-rom.

Opstarten vanaf een USB-stick/cd-rom in de MyASUS in UEFI-modus

In de MyASUS in UEFI-interface kunt u navigeren en bevestigen met de pijltjestoetsen en de Enter-toets op het toetsenbord, het touchpad of de muis.

Opmerking: het onderstaande BIOS-configuratiescherm kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.

1. Druk in het BIOS-configuratiescherm op de [F7]-toets op uw toetsenbord, of klik op de optie [Geavanceerde instellingen]op het scherm.
  2. Ga in Geavanceerde instellingen naar de pagina [Boot].
  3. In [Boot Option #1], selecteer de USB-stick of CD-ROM die u wilt gebruiken.
    Als de USB-stick of CD-ROM die u wilt gebruiken niet in het opstartmenu verschijnt, raadpleeg dan eerst De relevante instellingen aanpassen om opstartopties te wijzigen.
  4. Sla de instellingen op en sluit af. Druk op de [F10]-toets op uw toetsenbord, klik op [Bevestigen]. Het apparaat start opnieuw op en start op vanaf de geselecteerde USB-stick of cd-rom.
    U kunt ook naar de pagina Opslaan en afsluiten gaan en de optie Wijzigingen opslaan en afsluiten kiezen om uw instellingen op te slaan en exit.
De relevante instellingen aanpassen om de opstartopties te wijzigen

De instellingen kunnen per model enigszins verschillen. Als uw BIOS-configuratiescherm niet een van de onderstaande instellingen heeft, sla het dan over en ga verder met de volgende stappen.

1. Selecteer op de pagina Opstarten [Snel opstarten] en kies vervolgens [Uitgeschakeld].
  2. Ga naar het scherm [Beveiliging]en selecteer vervolgens [Beveiligd opstarten].
  3. Nadat u het scherm Secure Boot hebt geopend, selecteert u [Secure Boot Control]en selecteert u vervolgens [Disabled].
  4. Sla de instellingen op en sluit af. Druk op de [F10]-toets op uw toetsenbord, klik op [Bevestigen] en het apparaat start opnieuw op en de instellingen worden van kracht.
    U kunt ook naar de pagina 'Opslaan en afsluiten' gaan en de optie 'Wijzigingen opslaan en afsluiten' kiezen om uw instellingen op te slaan en af ​​te sluiten.
  5. Probeer na het opnieuw opstarten nogmaals op te starten vanaf de USB-stick of cd-rom.

Het opstartapparaat selecteren op een desktopcomputer

Voordat u het systeem opstart vanaf een USB-stick of cd-rom, moet u uw apparaat eerst de BIOS-configuratie laten openen. Hier kunt u meer te weten komen over hoe u de BIOS-configuratie opent. Wanneer u het BIOS-configuratiescherm opent, raadpleegt u de volgende stappen:

Opstarten vanaf een USB-stick/cd-rom in de UEFI-modus

In de UEFI-interface kunt u navigerenen bevestig met de pijltjestoetsen en de Enter-toets op het toetsenbord of de muis.

Opmerking: Het onderstaande BIOS-configuratiescherm kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.

1. Nadat u de BIOS-configuratie hebt geopend, drukt u op de [F8]-toets op uw toetsenbord of klikt u op de optie [Boot Menu]op het scherm.
  2. Selecteer in het opstartmenu de USB-stick of cd-rom waarvan u wilt opstarten en druk vervolgens op de Enter-toets om op te starten vanaf de geselecteerde USB of cd-rom.
    Als de USB-stick of cd-rom die u wilt gebruiken niet in het opstartmenu verschijnt, raadpleegt u eerst De relevante instellingen aanpassen om opstartopties te wijzigen.
De relevante instellingen aanpassen om opstartopties te wijzigen

De instellingen kunnen per model enigszins verschillen. Als uw BIOS-configuratiescherm niet een van de onderstaande instellingen heeft, slaat u dit over en gaat u verder met de volgende stappen.

1. Druk in het BIOS-configuratiescherm op de [F7]-toets op uw toetsenbord, of klik op de optie [Geavanceerde modus]op het scherm.
  2. Ga naar het scherm [Boot]en selecteer vervolgens [Boot Configuration].
  3. Selecteer op de pagina Boot Configuration [Fast Boot]en kies vervolgens [Disabled].
  4. Ga terug naar het opstartscherm en selecteer [Secure Boot].
  5. Nadat u het scherm Secure Boot hebt geopend, selecteert u [OS Type]en selecteert u vervolgens [Other OS].
  6. Sla de instellingen op en sluit af. Druk op de [F10]-toets op uw toetsenbord, klik op [Ok], en het apparaat start opnieuw op en de instellingen worden van kracht.
    U kunt ook naar de pagina ‘Afsluiten’ gaan en de optie ‘Wijzigingen opslaan en afsluiten’ kiezen om uw instellingen op te slaan en af ​​te sluiten.
  7. Probeer na het opnieuw opstarten nogmaals op te starten vanaf de USB-stick of CD-ROM.