CROSSHAIR III FORMULA

  CROSSHAIR III FORMULA

  Ignite your Ultimate Performance at Game!

  • AMD AM3 CPU support
  • AMD 790FX/SB750
  • DDR3 1600(O.C.)
  • MemOK!
  • CPU Level Up
  • SupremeFX X-Fi
  Product Image

  De Republic of Gamers bestaat uitsluitend uit het beste van het beste. Wij bieden de beste hardwaretechniek, de snelste prestaties, de meest innovatieve ideeën, en we nodigen de beste gamers uit om deel te nemen

  In de Republic of Gamers is genade iets voor zwakkelingen, en is opscheppen alles. Wij geloven in het maken van statements en blinken uit in competities. Als jouw karakter bij deze trekjes past, wordt dan lid van onze eliteclub en laat je aanwezigheid voelen in de Republic of Gamers.

  CPU Kenmerken
  Phenom™ II/Athlon™ II/ Sempron™ 100 Series Processors (AM3 CPU)
  This motherboard supports AMD® Socket AM3 multi-core processors with Dit moederbord ondersteunt AMD® Socket AM3 multi-core processoren met unieke L3-cache en levert betere overklokmogelijkheden tegen lager stroomverbruik. Het is voorzien van dual-channel DDR3 1333 geheugen ondersteuning, en verbetert de gegevensoverdrachtsnelheid tot 5200MT/s via HyperTransport™ 3.0-gebaseerde systeembus. Dit moederbord ondersteunt tevens de nieuwste AMD® CPU's volgens het nieuwe 45nm fabricageproces.

  Chipset Kenmerken
  AMD 790FX Chipset
  De AMD 790FX Chipset is ontworpen om tot 5200MT/s HyperTransport™ 3.0 (HT3.0) interfacesnelheid en quad PCI Express™ 2.0 x16 graphics te ondersteunen. Is geoptimaliseerd voor AMD´s nieuwste AM3 en multi-core CPU's om uitstekende systeemprestaties en overklokmogelijkheden te bieden.

  Geheugen Kenmerken
  Native ondersteuning DDR3 1600 (overklok)
  This motherboard supports native DDR3 1600(O.C.) that provides faster data transfer rate Dit moederbord ondersteunt native DDR3 1600 (overklok), dat hogere gegevensoverdrachtsnelheden en meer bandbreedte biedt voor vergroting van de rekenefficiency van het geheugen, om zo de systeemprestaties te verbeteren in 3D graphics en andere geheugen vergende applicaties.
  *DDR3 1600 (overklok) wordt alleen ondersteund door AM3 CPU's. Zie www.asus.com voor een overzicht van ondersteunde CPU-modellen.


  Grafische Kenmerken

  PCIe 2.0 ondersteuning
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties..

  ATI CrossFireX™ Technology
  ATI’s CrossFireX™ verbetert de beeldkwaliteit samen met de rendering snelheid, en maakt daarmee een eind aan de noodzaak om de schermresoluties te verlagen om de gewenste hoge beeldkwaliteit te behalen. CrossFireX™ maakt hogere anti-aliasing, anisotropische filtering, shading en texture instellingen mogelijk. Pas uw schermconfiguraties aan, experimenteer met de geavanceerde 3D-instellingen en controleer het effect via in real-time 3D-gerenderde previews binnen ATI's Catalyst™ Control Center.

  ROG Exclusieve Mogelijkheden

  MemOK!
  Elk geheugen is helemaal OK!
  Geheugencompatibiliteit is een van de belangrijkste aandachtspunten bij computer upgrades. Geen zorgen, want MemOK! is de snelste geheugenopstartoplossing van dit moment. Dit bijzondere geheugenhulpmiddel heeft niets meer nodig dan een druk op de knop om geheugenproblemen op te lossen en uw systeem binnen no time weer aan de praat te krijgen. De technologie is in staat 'failsafe' instellingen te bepalen die het succesvol opstarten van het systeem dramatisch kunnen verbeteren
  .

  CPU Level Up
  Een Simpele klik voor een instant upgrade
  Ooit gewenst dat u een duurdere CPU had? Upgrade uw CPU zonder extra kosten met ROG´s CPU Level Up! Kies eenvoudigweg de processor waar u naar wilde overklokken, en het moederbord doet de rest!
  Zie de nieuwe CPU-snelheid en profiteer ogenblikkelijk van die prestaties. Overklokken was nog nooit zo eenvoudig als dit.

  Pin-Fin Thermische Module
  In een oogwenk professioneel overklokken
  Vergeleken met traditionele stacked-fin heatpipe oplossingen leidt het nieuwe generatie pin-fin thermische ontwerp tot betere thermische prestaties, die het “warmte-uitwisseling” oppervlakgebied vergroten en het "Boundary-layer" fenomeen doorbreken voor een effectieve luchtstroom. De Pin-Fin Thermische Module is het meest efficiënte thermische systeem voor op het moederbord.


  iROG
  Intelligente meervoudige controle bij de hand
  De iROG is een speciale IC die diverse ROG-specifieke functies mogelijk maakt die gebruikers in elk stadium volledige beschikking geven over het moederbord! Dit ontwerp zorgt ervoor dat geavanceerde gebruikerscontrole en -beheer puur op hardwareniveau worden afgewerkt. Voor PC-liefhebbers verbetert iROG het plezier tijdens het overklokken enorm en biedt het systeemonderhoud en -beheer met extra controle en efficiency.
  .

  External LCD Poster
  Debuggen en aflezen systeemproblemen met nieuw extern uiterlijk!
  De nieuwe LCD Poster post thans kritieke POST-informatie via een bijzonder vriendelijke en flexibele externe display. Wanneer een systeemstoring optreedt, detecteert de LCD Poster automatisch een apparaatdefect en vertaalt de fouten op het LCD tijdens POST.

  Extreme Tweaker
  Eén-stops werkplaats voor tuning prestaties
  Extreme Tweaker is de één-stops werkplaats voor het op optimale prestaties afstemmen van uw systeem. Of u nu op zoek bent naar frequentieaanpassing, over-voltage opties, of geheugen timing instellingen, alles is aanwezig!

  Voltiminder LED
  Vriendelijke herinnering voor opzettelijke gekte
  Tijdens het najagen van extreme prestaties zijn over-voltage aanpassingen van kritiek belang, maar tevens riskant. De als de "rode zone" van een toerenteller werkende Voltiminder LED toont de voltagestatus voor CPU, NB, SB en Geheugen op een intuïtieve, kleurgecodeerde manier. De Voltiminder LED maakt snelle voltagecontrole mogelijk voor overklokkers.


  COP EX
  Maximaal overklokken vol vertrouwen, met doorbrandbescherming voor chipsets en CPU!
  COP EX laat overklokkers chipsetvoltages verhogen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over oververhitting. Het kan tevens worden gebruikt voor het in de gaten houden en redden van een oververhitte GPU. COP EX zorgt voor meer vrijheid en minder beperkingen, voor het bereiken van maximale prestaties.


  Loadline Calibration
  Optimale voedingsimpuls voor extreem overklokken CPU!
  Het handhaven van voldoende voltageondersteuning voor de CPU is van kritiek belang tijdens het overklokken. Loadline Calibratie garandeert stabiel en optimaal CPU-voltage tijdens zware belasting. Dit helpt overklokkers de ultieme overklokmogelijkheden en benchmark scores van het moederbord te behalen.


  On-board Schakelaar
  Geen pinnen meer kortsluiten of jumpers verplaatsen
  Met een eenvoudige klik tijdens het overklokken, laat deze exclusieve on-board schakelaar gamers moeiteloos prestaties afstemmen zonder pinnen te hoeven kortsluiten of jumpers te verplaatsen!

  ASUS Q-Connector
  Snel en nauwkeurig aansluiten
  De Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.  Geluid met Helderheid

  SupremeFX X-Fi
  Luister in Absolute HD
  Speel af in Extreme Fidelity!
  SupremeFX X-Fi levert gamers van de ROG een uitstekende High-Definition audio-ervaring. De SupremeFX X-Fi is voorzien van unieke audio-innovaties zodat gamers tijdens het spelen vijanden kunnen horen aankomen in 3D-omgevingen. SupremeFX II biedt gamers tevens een speciaal hulpmiddel om menselijke stemmen in spellen te benadrukken, en helpt zo dialogen duidelijker en beter verstaanbaar te maken.


  Noise Filter
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens tijdens het opnemen uit de binnenkomende audiostream.

  Rijk aanbod meegeleverde software

  Kaspersky® Anti-Virus
  De beste bescherming tegen virussen en spyware
  Kaspersky® Anti-Virus Personal biedt individuele gebruikers en thuiskantoren eersteklas antivirus bescherming. Het is gebaseerd op geavanceerde antivirustechnologieën. Het product bevat de Kaspersky® Anti-Virus engine, vermaard om zijn malware detectiecijfers die tot de beste van de industrie behoren.


  Futuremark® 3DMark®06 (Advanced Edition)
  De Gamers' Benchmark
  3DMark is de populairste en meest gezaghebbende 3D-benchmarkapplicatie die wereldwijd door professionals wordt gebruikt. 3DMark06 is de nieuwste versie in de populaire 3DMark-serie, inclusief geavanceerde SM2.0 en HDR/SM3.0 Shader graphics testen en nu ook inclusief single, multiple core en multiple processor CPU-testen als onderdeel van de 3DMark-score! De nauwkeurige diagnostische tool voor prestaties en beeldkwaliteit, ontworpen voor DirectX®9.0c, levert u alle benodigde informatie om alle andere concurrenten schrik aan te jagen.

  Overige kenmerken

  Q- Shield
  Eenvoudige en Comfortabele Installaties
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).


  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren

  C.P.R.(CPU Parameter Recall)
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.


  EZ-Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken
  .

  MyLogo3
  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo
  ASUS MyLogo 3 is de nieuwe in het moederbord aanwezige functie waarmee u uw systeem personaliseert en stijl toevoegt via aan te passen en geanimeerde opstartlogo’s.  Stack Cool 2

  Effectieve en geluidloze warmteafvoer

  Stack Cool 2 is een ventilatorloze en geluidloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het verplaatst de door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer
  .

  SATA on the Go
  Dit moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt slimme set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.