M2N32-SLI Premium Vista Edition

  M2N32-SLI Premium Vista Edition

  Enrich Vista Enjoyment with Exclusive Technologies

  - Ondersteuning AMD® Socket AM2
  - NVIDIA nForce® 590 SLI™ MCP
  - NVIDIA LinkBoost™ Technologie
  - 2 x PCI Express x16 slot met NVIDIA® SLI™ ondersteuning, op volledige x16, x16 snelheid
  - Dual-channel DDR2 800/667/533
  - ASUS 8-Phase Power Design
  - TPM Support
  - AMD Live!™ Gereed
  - ScreenDUO
  - AI Remote
  - Bundled ASUS Array Mic


  Verrijk Vista Vermaak via Exclusieve Technologies

  AI Lifestylestyle Serie
  De AI Lifestyle-serie moederborden brengen lifestyle en persoonlijk computergebruik samen. Ze bieden betere systeemprestaties zodat u kunt genieten van grafisch-intensieve spellen en applicaties. De audiomogelijkheden op het scherpst van de snede verbeteren de kwaliteit van het geluidsignaal op dramatisch wijze. Het doordachte ontwerp maakt eenvoudige systeem set-up mogelijk. Voor het creëren van een stille omgeving zijn verschillende nieuwe en verbeterde innovaties toegevoegd om geluidsniveau en temperatuur te verlagen. Verander uw manier van leven niet voor een computer. Laat de ASUS Lifestyle-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven verbeteren.

  AI Gear
  Om een balans te vinden tussen zowel systeemprestaties als stilte, laat AI Gear gebruikers kiezen uit profielen voor het instellen van CPU-frequentie en vCore-voltage, om systeemgeluid en stroomverbruik te minimaliseren. Gebruikers kunnen de modus in real-time wijzigen vanuit het besturingssysteem op basis van hun behoeften.

  AI Nap
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder lopende taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Bestanden worden terwijl u slaapt gedownload en applicaties gedraaid in de stilste toestand. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.

  ASUS AI Lifestyle Vista Edition Functies
  - AI Remote
  De ASUS AI Remote geeft u ongeëvenaarde controle vanuit uw luie stoel. Met één druk op de knop kunt u snel uw gebruikelijke computeractiviteiten uitvoeren, zoals het AAN/UIT zetten van uw PC; het starten van uw favoriete applicaties door het activeren van de AP Trigger-functie; of het bedienen van AI Gear en AI Nap. De AI Remote biedt u bij Media Player tevens het comfort van een traditionele afstandsbediening. Met een ASUS AI Remote in uw hand doet u op afstand meer met uw PC!

  - AP Trigger
  De ASUS AP Trigger laat u snel opstarten of direct verder gaan met uw media of favoriete applicaties. Met slechts één druk op de knop van uw AI Remote afstandsbediening, kunt u uw PC snel aanzetten en gelijktijdig voorgeprogrammeerde applicaties starten!


  - ASAP(ASUS Accelerated Propeller)
  ASAP brengt u ASAP naar uw bestemming. ASAP ondersteunt Windows ReadyBoost™ technologie, wat de systeemprestaties onder Windows Vista verbetert. Profiteer van hogere efficiency en haal meer productiviteit uit uw systeem - ASAP


  - TPM SUPPORT
  Dit moederbord ondersteunt de Trusted Platform Module (TPM), die u voorziet van verbeterde gegevensbescherming, beveiliging via hoogwaardige encryptie/decryptie, en u verzekert van platformintegriteit. De TPM voldoet aan de Windows Vista BitLocker™ Drive Encryptie hardwarevereisten en zorgt voor een beter beveiligde werkomgeving.

  NB: De TPM-module dient apart te worden aangeschaft!

  ASUS Crystal Sound
  Deze optie verbetert spraakgeoriënteerde applicaties zoals Skype, online spellen, videogesprekken en opnames.

  - ASUS Array Microfoon
  De meegeleverde Superbeam Array Microfoon ontvangt uitsluitend het geluid dat uit de ontvangsthoorn komt en negeert het geluid dat uit andere richtingen komt. Dit mechanisme maakt een eind aan het grote aantal storingsbronnen zoals nabijgelegen speakers en galm. Tevens wordt gebruik gemaakt van geavanceerde anti-weerkaatsingstechnieken om echo te reduceren en het effect op de spraakengine te minimaliseren.  - Noise Filter

  Deze optie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.
  Geavanceerd Thermisch Ontwerp
  ASUS heeft zich speciale inspanningen getroost om de thermische vraagstukken rond het moederbord aan te pakken, en dan vooral waar het gaat om de gebieden die de CPU, voeding, VGA, North Bridge en South Bridge huisvesten.

  - Stack Cool 2
  Stack Cool 2 is een ventilatorloze en geluidloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer.


  - 8-Fasen Voedingsontwerp
  Het ASUS 8-Fasen Voedingsontwerp beschermt CPU en voedingsmodule tegen het risico van stroompieken, wat de levensduur van de CPU aanzienlijk verlengt en het systeem stabieler maakt. Bovendien zorgt het voor veel efficiëntere werking zodat minder warmte wordt gegenereerd dan conventionele voedingsoplossingen en dus een koele systeemomgeving wordt bereikt. Dankzij deze sterke stroompomp is dit moederbord gemaakt voor overklokken.


  - Ventilatorloos Ontwerp: Heat-pipe Thermische Oplossing
  Koelingventilatoren vormen een populaire thermische oplossing, maar zorgen tevens voor geluidsoverlast en kans op storingen. Het ventilatorloze concept van ASUS-moederborden is specifiek ontwikkeld om een koele omgeving te bieden zonder al deze bagage. De heat-pipe, heatsinks en strategische board lay-out zijn op maat gemaakt om warmte op de meest efficiënte wijze af te voeren.

  AMD CPU Kenmerken

  Ondersteunt AMD Socket AM2 Athlon 64 X2 / Athlon 64 FX / Athlon 64 / Sempron

  De M2N32-SLI Premium Vista Edition ondersteunt AMD Socket AM2 single-core Athlon 64/ Sempron en dual-core Athlon 64 X2/ Athlon 64 FX processoren met 2MB/1MB/512KB L2-cache, gebaseerd op 64-bit architectuur. Het is uitgerust met 2000/1600 MT/s HyperTransport Bus, dual-channel ongebufferd DDR2 800 geheugen ondersteuning en AMD Cool ´n´ Quiet!-technologie.


  Dual-Core CPU

  De geavanceerde processortechnologie bevat twee fysieke CPU-kernen met individueel toegewezen L2-caches om te voldoen aan de toenemende behoefte aan krachtigere verwerkingscapaciteit.
  Dual-Channel DDR2 800
  DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met een topsnelheid van 800MHz biedt DDR2-geheugen fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.


  NVIDIA Kenmerken

  NVIDIA nForce® 590 SLI™ (NVIDIA LinkBoost™ gecertificeerd)

  NVIDIA nForce® 590 SLI™ media & communicatie processoren (MCP’s) leveren de hulpprogramma’s en prestaties die PC-liefhebbers eisen. Indien gecombineerd met een keus aan NVIDIA GeForce-videokaarten en andere systeemcomponenten, krijgt u automatisch toegang tot hogere bussnelheden. Klaar voor systeem overklokken en grotere gegevensdoorvoer.

  NVIDIA SLI™ Technologie
  NVIDIA SLI™ (Scalable Link Interface) profiteert van de verhoogde bandbreedte van de PCI Express-busarchitectuur en bevat intelligente hardware en software die twee GPU’s efficiënt laat samenwerken om wereldschokkende, schaalbare prestaties te leveren. Voor sommige applicaties bijna 2x zo hoge prestaties! (van www.NVIDIA.com)

  NVIDIA Essential Vista
  NVIDIA nForce®-gebaseerde moederborden zijn essentieel voor versnelling van de Windows Vista-ervaring omdat ze een verrijkte 3D-gebruikersinterface bieden, verbeterde productiviteit en levendige foto’s, alsmede compromisloze prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid.


  Intelligente Overklok Hulpprogramma’s

  AI Clock Skew

  AI Clock Skew past de signaaltiming van de geheugenklok automatisch aan, en verbetert zo de geheugenoverklokcapaciteit afhankelijk van de geheugeneigenschappen met 10 tot 15% indien gebruikers de geheugenfrequentie overklokken. Gebruikers kunnen eenvoudig profiteren van beter overklokken van het geheugen zonder het lastige afstemmen van de kloksignaal timing. Professionele gebruikers kunnen nog steeds het kloksignaal van elk geheugenkanaal individueel aanpassen om zo de hoogste geheugenfrequentie te behalen.

  ASUS O.C. Profile
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.
  Precision Tweaker
  Dit biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te behalen! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer.
  * vDIMM: Bepaal zelf hoeveel stroom naar de geheugenmodules gaat. De P5B geeft u 25-staps voltagecontrole naar de DIMM
  * vCore: Ontdek "exact" hoeveel stroom uw CPU nodig heeft. Stem fijnmazig af in stappen van 0,0125 volt tegelijk!
  * SFS:
  (Stepless Frequency Selection) zorgt voor

  - FSB-tuning van 200MHz tot 400MHz in stappen van 1MHz

  - PCI Express-frequentie tuning van 100MHz tot 200MHz in stappen van 1MHz
  AI NOS™

  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen.

  Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid.

  ASUS EZ DIY

  ASUS Q-Connector

  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels van het frontpaneel van de behuizing in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.

  ASUS CrashFree BIOS 3
  ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.

  ASUS EZ Flash 2
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg en update het BIOS vanaf een USB flash disk alvorens het besturingssysteem te starten. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

  Overige Unieke ASUS-functies

  ASUS MyLogo 3

  ASUS MyLogo 3 is de nieuwe in het moederbord aanwezige functie waarmee u uw systeem personaliseert en stijl toevoegt via aan te passen, geanimeerde opstartlogo’s.

  Interface Kenmerken

  Dual Gigabit LAN

  Het geïntegreerde dual Gigabit LAN-ontwerp laat een PC dienst doen als netwerk gateway voor het beheer van gegevensverkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Deze mogelijkheid garandeert snelle gegevensoverdracht van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitratie of latentie.

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één computer.

  SATA on the Go
  De M2N32-SLI Premium Vista Edition ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  Dual RAID
  De NVIDIA nForce 590 SLI™ chipsets zijn uitgevoerd met zes Seriële ATA-connectoren met hoogwaardige RAID-functies in RAID 0, 1, 0+1, 5 en JBOD. De Silicon Image-controller biedt nog eens twee Seriële ATA-connectoren voor RAID 0, 1 en JBOD-functies. Dit moederbord is de ideale oplossing voor het verbeteren van uw harddiskprestaties en voor gegevens back-upbescherming zonder de kosten van uitbreidingskaarten.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

  RoHS


  GreenAsus
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit komt overeen met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.