M4A78T-E

  M4A78T-E

  Gloednieuw Ontwerp Geoptimaliseerd voor AM3 CPU

  • 8+1 Phase Power Design
  • EPU
  • TurboV
  • Turbo Key
  • ASUS Anti-Surge Protection
  • AMD 140W CPU Support


  *Exclusief ontworpen voor de nieuwste AM3 CPU met DDR3 ondersteuning
  **Zie de CPU Support List voor beste compatibiliteit.

  Product Image
  Gloednieuw Ontwerp Geoptimaliseerd voor AM3 CPU
  CPU, Chipset en Graphics Functies
  AMD® Phenom™ II/ Athlon™ X4/ Athlon™ X3/ Athlon™ X2 processors (socket AM3)
  Dit moederbord ondersteunt AMD® Socket AM3 multi-core processoren met unieke L3-cache en levert betere overklokmogelijkheden tegen lager stroomverbruik. Het is voorzien van dual-channel DDR3 1333 geheugen ondersteuning, een verbetert de gegevensoverdrachtsnelheid tot 5200MT/s via HyperTransport™ 3.0-gebaseerde systeembus. Dit moederbord ondersteunt tevens de nieuwste AMD® CPU's volgens het nieuwe 45nm fabricageproces.

  AMD® 790GX / SB750
  De AMD® 790GX / SB750 Chipset is ontworpen om tot 5200MT/s HyperTransport™ 3.0 (HT3.0) interfacesnelheid en PCI Express™ 2.0 x16 graphics te ondersteunen. Is geoptimaliseerd met AMD´s nieuwste AM3 en multi-core CPU's om uitstekende systeemprestaties en overklokmogelijkheden te bieden.

  Dual-Channel DDR3 1600 (overklok)
  Het moederbord ondersteunt DDR3-geheugen, dat vanwege de gegevensoverdrachtsnelheden van 1600(overklok)/1333/1066MHz geschikt is om te voldoen aan de hogere bandbreedtebenodigdheden van de nieuwste besturingssysteem-, 3D graphics-, multimedia- en Internetapplicaties. De dual-channel DDR3-architectuur verdubbelt de bandbreedte van uw systeemgeheugen en verbetert zo de systeemprestaties en rekent dankzij piek bandbreedtes tot 25,6GB/s af met knelpunten. Bovendien is het voedingsvoltage voor het geheugen verlaagd van 1,8 V voor DDR2 tot slechts 1,5 V voor DDR3. Deze voltagereductie beperkt het stroomverbruik en de warmtegeneratie van DDR3, wat het een ideale geheugenoplossing maakt.

  SidePort Geheugen
  Dit moederbord is voorzien van SidePort Geheugen, individueel on-board DDR3-geheugen dat dienst doet als geheugenbuffer voor geïntegreerde graphics. Met laag CPU-gebruik biedt het SidePort Geheugen geïntegreerde versnelling van graphics om de grafische prestaties op efficiënte wijze te verbeteren.

  ATI CrossFireX™ Technologie
  ATI’s CrossFireX™ verbetert de beeldkwaliteit samen met de rendering snelheid, en maakt daarmee een eind aan de noodzaak om de schermresoluties te verlagen om de gewenste hoge beeldkwaliteit te behalen. CrossFireX™ maakt hogere anti-aliasing, anisotropische filtering, shading en texture instellingen mogelijk. Pas uw schermconfiguraties aan, experimenteer met de geavanceerde 3D-instellingen en controleer het effect via in real-time 3D-gerenderde previews binnen ATI's Catalyst™ Control Center.

  Hybrid CrossFireX™ ondersteuning
  Verbeterde Prestaties via on-board GPU en afzonderlijke videokaart
  ATI's Hybrid CrossFireX™ technologie is een unieke, hybride multi-GPU technologie die uw spelbeleving naar het volgende niveau brengt door de PC-prestaties te verbeteren. Dit wordt mogelijk door de geïntegreerde grafische processor van de chipset en een afzonderlijke GPU gelijktijdig te laten werken met gecombineerde output, voor razendsnelle frame rates die de grafische prestaties ontketenen.
  * Ga naar www.amd.com voor de Hybrid CrossFireX geselecteerde GPU's.


  HDMI/DVI/RGB ondersteuning
  Flexibele Grafische Alternatieven
  Dit moederbord ondersteunt meervoudige digitale en analoge weergave output interfaces - HDMI, DVI en D-Sub. Met zo'n variëteit aan schermuitgangen, kunt u probleemloos weergaveapparatuur kiezen en upgraden.  ASUS Voeding Oplossingen
  8+1 Fasen Voedingsontwerp
  Om het potentieel van de volgende-generatie AM3 CPU's volledig te ontsluiten, hebben de ASUS M4-serie moederborden gebruik gemaakt van een gloednieuw 8-fasen VRM voedingsontwerp. Levert hoge voedingsefficiency en eersteklas overklokmogelijkheden. Verder kunnen hoogwaardige voedingscomponenten de systeemtemperatuur op effectieve wijze verlagen om verzekerd te zijn van langere levensduur van de componenten. Deze serie bevat tevens een extra 2 (of 1) fase voeding specifiek voor de geïntegreerde geheugen/HT-controller.


  ASUS Anti-piekspanning Bescherming
  Dit speciale ontwerp voorkomt beschadigingen aan dure apparaten en het moederbord, veroorzaakt door piekspanning van de switching power supply (SPU).

  ASUS Overklok Tools
  TurboV
  Voel de adrenaline rush van real-time overklokken – nu realiteit dankzij ASUS TurboV. Deze eenvoudige overklok tool laat u overklokken zonder het besturingssysteem te verlaten of opnieuw op te starten; en z'n gebruiksvriendelijke interface zorgt dat overklokken slechts enkele klikken verwijderd is. Bovendien bieden de ASUS overklokprofielen in TurboV de beste overklokinstellingen voor verschillende scenario's.


  Turbo Key

  ASUS Turbo Key laat gebruikers de powerknop van de PC veranderen in een overklokknop. Na de eenvoudige set-up kan Turbo Key de prestaties verbeteren zonder werk of spel te onderbreken – met slechts één klik!!!  Precision Tweaker 2
  Laat de gebruiker het CPU voltage aanpassen in stappen van 0,0125V en NB/DRAM voltage in stappen van 0,02V, voor finetuning van voltages en het bereiken van de meest nauwkeurige instellingen voor de ultieme overklokconfiguratie.
  Overige ASUS Kenmerken

  100% Hoge-kwaliteit Conductieve Polymeer Condensatoren! (VRM 5.000 uur levensduur @ 105°C, 500.000 uur @ 65°C)

  Dit moederbord gebruikt uitsluitend hoge-kwaliteit conductieve polymeer condensatoren on-board voor duurzaamheid, verlengde levensduur en verbeterde thermische capaciteit.

  ASUS Groen Ontwerp

  EPU

  De ASUS EPU (Energy Processing Unit) levert totaal systeemvoedingbeheer door de huidige PC-belasting te detecteren en de stroomvoorziening op intelligente wijze in real-time aan te passen. Levert automatisch het meest geschikte stroomverbruik voor de CPU, VGA-kaart, harde schijven en CPU/behuizing ventilatoren – en helpt zo stroom en geld te besparen.

  *ASUS EPU wordt uitsluitend ondersteund door AM2+/AM3 CPU.


  Express Gate

  Express Gate
  Met slechts 5 seconden om op te starten, is Express Gate de één-stops toegangspoort tot instant fun! Het is een uniek, in het moederbord ingebouwd besturingssysteem. U kunt de populairste Instant Messengers (IM) zoals MSN, Skype, Google talk, QQ en Yahoo! Messenger gebruiken om contact te houden met vrienden, of snel even het weerbericht of uw e-mail controleren vlak voordat u het huis verlaat. Bovendien laat de gebruiksvriendelijke fotomanager u op elk moment uw foto's bekijken zonder Windows te hoeven starten!
  * Daadwerkelijke opstarttijd is afhankelijk van hardwareconfiguraties en productmodellen

  ASUS EZ DIY

  Q- Shield

  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).


  Q-Connector

  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels van het frontpaneel van de behuizing in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.

  .


  EZ Flash2
  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Druk eenvoudigweg op de voorgeprogrammeerde sneltoets om deze tool te starten en het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start.


  ASUS Stille Thermische Oplossing

  Stijlvolle heatsink

  De gestroomlijnde heatsink omvat een 0-dB thermische oplossing die gebruikers een geluidloze PC-omgeving biedt. De prachtig gevormde vinnen vormen voor moederbordgebruikers niet alleen een upgrade van het visuele genot, maar het speciale Streamline Airflow Guiding ontwerp verlaagt tevens de temperatuur van de North Bridge chipset via bijzonder efficiënte warmteuitwisseling. Gecombineerd met bruikbaarheid en esthetiek, geeft ASUS' gestroomlijnde heatsink gebruikers een extreem stille koelingervaring met een elegant uiterlijk!


  ASUS Q-Fan 2

  ASUS Q-Fan2 technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.