P5AD2-E

  P5AD2-E

  - Intel 925XE-chipset
  - Intel LGA775 Pentium 4 CPU
  - Dual-channel DDR2 533
  - Intel PAT
  - PCI Express-architectuur
  - Gigabit LAN
   CPU
   Chipset
   PCI-E x 1
   PCI-E x 16
   PCI
   LAN
   DDR2
   P4 LGA775
   925XE
   2
   1
   3
   Gb
   533
   (Dual channel)   Ondersteuning 64-bit CPU

   64-bit computergebruik, de volgende-generatie technologie die de huidige 32-bit architectuur gaat vervangen, zorgt voor geavanceerde systeemprestaties, snellere geheugentoegang en verbeterde productiviteit. Dit moederbord biedt uitstekende compatibiliteit en flexibiliteit door zowel 64-bit als 32-bit architecturen te ondersteunen.

   Native ondersteuning DDR2 711

   Hoewel Intels 925XE-chipsets beweerden uitsluitend DDR2 400/533 te ondersteunen, hebben ASUS-technici met succes hun ware potentieel naar boven gebracht. Dit model biedt native DDR2 711, waarmee het knelpunt wordt verwijderd tijdens het overklokken van zowel CPU als geheugen. Nu de huidige processoren 1066MHz FSB ondersteunen, zullen ASUS-moederborden, als enige oplossing met native DDR2 711, superieure prestaties bieden voor de meest veeleisende applicaties.

   FSB/MEM (freq.)
   ASUS
   Other brands
   1066/711 (Native)
   V

   Hyper Path2 - Verkort Geheugenlatentie
   Het innovatieve ASUS Hyper Path2 verkort de latentietijd tussen CPU en geheugen op 925XE-chipsets aanzienlijk en verbetert de geheugenprestaties zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit. Het inschakelen van zowel Hyper Path2 als Intel PAT (Performance Acceleration Technology) op de ASUS 925XE-gebaseerde moederborden levert krachtig, nooit eerder vertoond computervermogen.

   De hoogste C/P-waarde van 2005 met Intel 925XE-chipset inside.

   De P5AD2-E is een van de meest uitgebreide ASUS AI Proactive-serie moederborden. Voorzien van Gigabit Ethernet LAN, de meest geavanceerde PC-technologieën van de Intel 925XE-chipsets en een lager prijskaartje dan andere prestatieve modellen, behaalt de P5AD2-E de hoogste C/P-waarde. Met z’n ongeëvenaarde prestaties doet de P5AD2-E tevens perfect dienst als high-end spelmachine.

   Intel EM64T
   Intel EM64T (Intel Extended Memory 64 Technology) laat processoren nieuw geschreven 64-bit code draaien en biedt toegang tot grotere hoeveelheden geheugen, wat buitengewone grafische prestaties en hogere gegevensverwerkingsnelheid oplevert. Digitale media-applicaties kunnen van de Intel EM64T profiteren via hoge-kwaliteit video- en audioverwerking alsmede 3D-rendering.

   Intel EIST
   Intel EIST (Enhanced Intel SpeedStep-technologie) past automatisch het voltage en de core frequentie van de Intel 64-bit processor aan op basis van de gevraagde systeemprestaties, en creëert zo een zelfbeheerde, laag-stroomverbruik, minder warme en stillere omgeving. Door de combinatie van Intel EIST en ASUS Q-fan technologie (past ventilatorsnelheden aan op basis van systeembelasting), biedt dit moederbord Intel-liefhebbers een uitmuntend stil, koel en efficiënt platform.

   Intel 925XE-chipset
   Z’n PAT (Performance Acceleration Technology) functie verbetert de systeemprestaties zonder dat dit ten koste gaat van de systeemstabiliteit. Gecombineerd met de ICH6 South Bridge-chip om 4 geïntegreerde SATA-poorten, PCI Express x1-interfaces en 8 hoge-snelheid USB 2.0-poorten te bieden, is de Intel 925X-chipset de beste oplossing voor een hoogwaardig desktopsysteem.

   Intel LGA775 Pentium 4 CPU
   Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel Pentium 4 CPU in LGA775-uitvoering. Met 800MHz FSB, 1MB L2-cache, Hyper-Threading Technology en kloksnelheden tot 3,6 GHz en hoger, is Intels LGA775 Pentium 4 een van de snelste desktop-processoren van dit moment.
   "Opgepast!! CPU-installatie"

   Dual-Channel DDR2 533
   DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met initiële snelheden van 400 en 533 MHz, biedt DDR2-geheugen bandbreedte tot 4,3 GB/s. Verdubbeld door de dual-channel architectuur, wordt op dit moederbord hiermee een maximale geheugenbus-bandbreedte bereikt van 8,6 GB/s.


   Intel PAT
   De Intel Performance Acceleration Technology (Intel PAT) levert additionele prestaties op systeemniveau door de geheugentoegang tussen CPU en systeemgeheugen te optimaliseren, en maakt verbeterde prestaties mogelijk op standaard bedrijfsspecificaties.


   PCI Express-architectuur
   PCI Express is de nieuwste I/O-interconnecttechnologie die het bestaande PCI zal vervangen. Met een busbandbreedte die 4 keer zo hoog is als die van de AGP 8X-interface, presteert de PCI Express x16-bus veel beter dan AGP 8X in applicaties zoals 3D-spellen. PCI Express x1 presteert bovendien beter dan de PCI-interface dankzij de buitengewoon hoge bandbreedte tot maximaal 500 MB/s. De hoge-snelheid PCI Express-interface creëert nieuwe gebruiksmogelijkheden op desktop PC’s, zoals Gigabit LAN, 1394b en hoge-snelheid RAID-systemen.


   AI Proactive

   AI NOS™
   Verbeter prestaties wanneer u dit het meest nodig hebt!
   Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen.
   Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. Vergeleken met andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt daarmee uw oneindige behoefte aan extra snelheid.

   AI NET2
   Diagnostiseer LAN-verbinding vóór start besturingssysteem!
   Netwerkproblemen worden vaak veroorzaakt door slechte kabelverbinding.
   AI NET2 detecteert op afstand kabelverbindingen zodra het systeem wordt aangezet, en meldt elke defecte verbinding terug tot op honderd meter, met een nauwkeurigheid van 1 meter.

   High-Definition Audio
   Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. Praat nu via de headset met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Alles vindt plaats op één computer. De Dolby Digital Live-technologie van Dolby Lab converteert de multi-channel audiobron naar AC-3 bitstream en voert het resultaat in real-time uit naar de S/PDIF-poort.

   Seriële ATA
   Seriële ATA is de volgende generatie generation ATA-specificatie die schaalbare prestaties biedt voor vandaag en morgen. Met een gegevensoverdrachtssnelheid tot maximaal 150 MB/s is Seriële ATA sneller dan de huidige Parallelle ATA, terwijl toch 100% software compatibiliteit wordt geboden.

   ASUS Q-Fan2
   ASUS Q-Fan2 technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.

   S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
   Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via een optische of coax S/PDIF-out aansluiting (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt het mogelijk digitale audio over te zetten zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.

   Ondersteuning maximaal 8 USB 2.0-poorten
   USB 2.0 is de nieuwste connectiviteitsstandaard voor de volgende generatie componenten en randapparaten. Achterwaarts compatibel met huidige USB 1.1-randapparaten, levert USB 2.0 met 480 MB/s tot 400 keer snellereoverdrachtssnelheden, voor eenvoudige connectiviteit en ultrasnelle dataoverdracht.

   ASUS CrashFree BIOS2
   De CrashFree BIOS 2-optie bevat thans de BIOS autoherstel-functie via een support CD. Gebruikers kunnen indien geen bootdisk beschikbaar is het systeem opnieuw opstarten door middel van de support CD, en vervolgens door het eenvoudige BIOS-autoherstelproces lopen.
   ASUS-moederborden laten gebruikers nu profiteren van deze beschermingsoptie zonder dat geld hoeft te worden uitgegeven voor een optionele ROM.

   C.P.R.(CPU Parameter Recall)
   Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.