P5B

  P5B

  Adjust speed as you wish!

  -Ondersteuning Intel® volgende-generatie 45nm Multi-core CPU
  - Intel LGA775 Platform
  - Intel® Quad-core CPU Gereed
  - Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Gereed
  - Intel® Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D Gereed
  - 1066/800/533 MHz
  - 1x PCI Express x16
  - 6x SATA 3Gb/s
  - RTL8111B PCI-E Gb LAN
  - AI NOS™ / AI Gear / AI Nap

  - 8-kanaals HD Audio

  - AI NOS™ / AI Gear / AI Nap
  - Compatibel met alle FSB1333/1066/800/533MHz CPU's behalve Quad-Core

  Extreme Prestaties! Minimaal Geluid! Maximale Energiebesparing!

  Het P5B-moederbord ondersteunt de meest krachtige en energiezuinige Intel® Core™2 processoren. Het is voorzien van de Intel® P965-chipset en ondersteunt DDR2 800MHz dual-channel geheugenarchitectuur. Dankzij exclusieve innovatieve hulpprogramma’s – AI NOS™, AI Gear en AI Nap – kunnen gebruikers de werkingssnelheid aanpassen op basis van hun specifieke behoeften. De P5B is een koel en stabiel platform dat extreme prestaties, minimaal geluid en maximale energiebesparing levert!

  AI Lifestyle Serie
  De AI Lifestyle-serie moederborden brengen lifestyle en persoonlijk computergebruik samen. Ze bieden betere systeemprestaties zodat u kunt genieten van grafisch-intensieve spellen en applicaties. De audiomogelijkheden op het scherpst van de snede verbeteren de kwaliteit van het geluidsignaal op dramatisch wijze. Het doordachte ontwerp maakt eenvoudige systeem set-up mogelijk. Voor het creëren van een stille omgeving zijn verschillende nieuwe en verbeterde innovaties toegevoegd om geluidsniveau en temperatuur te verlagen. Verander uw manier van leven niet voor een computer. Laat de ASUS Lifestyle-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven verbeteren.

  CPU, CPU, Chipset en Grafische mogelijkheden

  LGA775 Intel® 45nm Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel 45nm CPU die nieuwe microarchitectuur eigenschappen introduceert voor betere prestaties op een bepaalde frequentie, tot 50% grotere L2-caches, en uitgebreide energiebeheermogelijkheden voor nieuwe energie-efficiëntie niveaus.


  LGA775 Intel® Core™2 Processor Gereed
  This motherboard supports the latest Intel® Core™2 processors in LGA775 Dit moederbord ondersteunt de nieuwst Intel® Core™2 processoren in LGA775-uitvoering. Het ondersteunt tevens Intel® volgende-generatie 45nm Multi-Core CPU's. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuurtechnologie en 1333/1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU's ter wereld.

  Intel® P965-Chipset
  De Intel® P965 Express-chipset is de nieuwste chipset ontwikkeld voor ondersteuning van maximaal 8GB dual-channel DDR2 800/667/533 architectuur, 1066/800 FSB (Front Side Bus), PCI Express x16 graphics en multi-core CPU. Het bevat in het bijzonder Intel® Fast Memory Access Technologie die het gebruik van beschikbare geheugenbandbreedte op aanzienlijke wijze optimaliseert en de latentie van de geheugentoegang reduceert.

  Eigenschappen geheugen

  Dual-Channel DDR2 800

  DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met een topsnelheid van 800MHz, biedt DDR2-geheugen fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.

  ASUS Stille Thermische Oplossing

  AI Gear

  Optimaliseer prestaties en stilte naar eigen behoefte!
  Om een balans te vinden tussen zowel systeemprestaties als stilte, laat AI Gear gebruikers kiezen uit profielen voor het instellen van CPU-frequentie en vCore-voltage, om systeemgeluid en stroomverbruik te minimaliseren. Gebruikers kunnen de modus in real-time wijzigen vanuit het besturingssysteem op basis van hun behoeften
  .

  AI Nap
  Minimaliseer geluid en stroomverbruik indien tijdelijk afwezig!
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder lopende taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Bestanden worden terwijl u slaapt gedownload en applicaties gedraaid in de stilste toestand. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.


  Q-Fan 2
  Past ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan op basis van systeembelasting
  ASUS Q-Fan 2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.  ASUS EZ DIY

  Q-Connector
  Maakt aansluiten snel en nauwkeurig!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels van het frontpaneel van de behuizing in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren

  Het moederbord is uitgerust met het ASUS O.C. Profiel dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.


  CrashFree BIOS 3
  Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
  De ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van het aanschaffen van een vervangende BIOS-chip.


  EZ Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf een USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start dit hulpprogramma eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.


  ASUS Overklok Hulpprogramma’s

  AI NOS™

  Verbeter prestaties wanneer u deze het meest nodig hebt!
  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen. Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid.


  Precision Tweaker
  Behaal maximale systeemprestaties!
  Dit biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te behalen! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer.
  vDIMM - Bepaal zelf hoeveel stroom naar de geheugenmodules gaat. ASUS geeft u 13-staps voltagecontrole naar de DIMM.
  vCore - Ontdek "exact" hoeveel stroom uw CPU nodig heeft. Stem fijnmazig af in stappen van 0,00625 volt tegelijk!!
  SFS (Stepless Frequency Selection) zorgt voor

  - FSB-tuning van 100MHz tot 400MHz in stappen van 1MHz

  - Geheugen-tuning van 533MHz tot 1066MHz in stappen van 1MHz
  - PCI Express-frequentie tuning van 100MHz tot 150MHz in stappen van 1MHz

  C.P.R. (CPU Parameter Recall)
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens het opnemen.
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.

  ASUS Crystal Sound

  Geluidsfilter

  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze optie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.

  Overige Innovatieve Opties

  MyLogo2
  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo
  U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere, levendigere afbeelding op uw scherm
  .

  Interface Opties

  SATA on the Go
  Dit moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Alles vindt plaats op één computer.

  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via een coax S/PDIF-out aansluiting (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.

  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie´s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances´ (RoHS). Dit komt overeen met ASUS´ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.