P5WD2-E Premium

  P5WD2-E Premium

  AI Lifestyle-series

  -Intel LGA775 Pentium 4/ Celeron CPU
  -Pentium Processor Extreme Edition/ Pentium D
  -ATI CrossFire
  -Dual-channel DDR2
  -PCI Express x 16
  -Seriële ATA 3Gb/s (RAID0, RAID1, RAID5, RAID10)
  -Intel MPT
  -PEG Link
  -AI NOS™

  AI Lifestyle-serie
  AI Lifestyle-serie moederborden brengen lifestyle en persoonlijk computergebruik samen. Voor het creëren van een rustige omgeving zijn tevens verschillende nieuwe en verbeterde innovaties toegevoegd om geluid en temperatuur te verlagen. Verander uw manier van leven niet voor een computer. Laat de ASUS Lifestyle-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven verbeteren.

  Stack Cool 2

  Stack Cool 2 is een ventilatorloze, geluidloze koelingoplossing. Het draagt door de kritieke onderdelen gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmtespreiding.


  AI Quiet
  Voor PC’s die fungeren als entertainmenthart en een steeds grotere rol spelen in ons leven, is stille werking veelgevraagd. Niemand wil de koelingventilator horen draaien tijdens het bekijken van een speelfilm of het luisteren naar muziek. De ASUS AI Quiet-functie controleert op dynamische wijze de CPU-snelheid en verlaagt de temperatuur en ventilatorsnelheden op momenten dat u rust en stilte nodig hebt.

  SATA on the Go
  Het moederbord ondersteunt volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3 Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De op de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poorten bieden intelligente set-up, en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.


  Intel LGA775 Pentium 4 CPU
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel Pentium 4 CPU in LGA775-uitvoering. Met 1066/800/533 MHz FSB, 1 MB L2-cache, Hyper-Threading Technology en kloksnelheden tot 3,6 GHz en hoger, is Intels LGA775 Pentium 4 een van de snelste desktop-processoren van dit moment.  Ondersteunt Intel® Dual/Single-Core 65nm-processoren
  Dit moederbord ondersteunt Intel 65nm Pentium D/Intel Pentium 4/Celeron processoren. Dit ASUS-moederbord is de ideale oplossing om de prestaties van nieuwe-generatie processoren te verbeteren.
  Intel 975X-chipset

  De Intel 975X is de nieuwste chipset ontworpen voor de ondersteuning van maximaal 8GB dual-channel DDR2 667/533-architectuur, 1066/800 FSB (Front Side Bus), PCI Express x16 graphics en dual-core CPU. Bouw eenvoudig een entertainment PC of creëer een multimediaomgeving dankzij z’n buitengewoon hoge bandbreedte. Samen met de 4 Seriële ATA-poorten, mogelijk gemaakt via de in de ICH7R South Bridge geïntegreerde SATA 3Gb/s RAID-controller, is de Intel 975X ideaal voor multi-tasking verwerkingen en gegevensbeveiliging.


  Intel® MPT (Intel® Memory Pipeline Technology)
  De Intel® Memory Pipeline Technology (Intel MPT) levert additionele prestaties op systeemniveau door de geheugentoegang tussen CPU en systeemgeheugen te optimaliseren, en maakt verbeterde prestaties mogelijk op standaard bedrijfsspecificaties.


  ATI CrossFire-technologie
  ATI's CrossFire verbetert de beeldkwaliteit samen met de rendering snelheid, en maakt daarmee een eind aan de noodzaak om schermresoluties te verlagen om de door u gewenste hoge beeldkwaliteit te behalen. CrossFire mikt raak via de hogere antialiasing, anisotropische filtering, shading en texture instellingen waar u om vraagt. Pas uw schermconfiguraties aan, experimenteer met uw geavanceerde 3D-instellingen en controleer het effect via een in real-time 3D-gerenderde preview binnen ATI's Catalyst™ Control Center en bestuur zo uw CrossFire-systeem.


  PCI Express-architectuur
  PCI Express is de nieuwste I/O-interconnecttechnologie die het bestaande PCI zal vervangen. Met een busbandbreedte die 4 keer zo hoog is als die van de AGP 8X-interface, presteert de PCI Express x16-bus veel beter dan AGP 8X in applicaties zoals 3D-spellen. PCI Express x1 presteert bovendien beter dan de PCI-interface dankzij de buitengewoon hoge bandbreedte tot maximaal 500 MB/s. De hoge-snelheid PCI Express-interface creëert nieuwe gebruiksmogelijkheden op desktop PC’s, zoals Gigabit LAN, 1394b en hoge-snelheid RAID-systemen.

  Ventilatorloos Ontwerp
  Koelingventilatoren vormen een populaire thermische oplossing, maar zorgen tevens voor geluidsoverlast en mogelijke storingen. Het ventilatorloze ontwerp van ASUS-moederborden is specifiek ontwikkeld om een koele omgeving te bieden zonder al deze bagage. ASUS heeft zich speciale inspanningen getroost om af te rekenen met warmteproblemen rond het moederbord, en dan vooral bij gedeeltes waar zich de CPU, voeding, North Bridge en South Bridge bevinden. De heatsinks en de strategische lay-out van het moederbord zijn op maat gemaakt om warmte op de meest efficiënte manier te verspreiden. Met de toevoeging van Stack Cool 2 kunnen gebruikers nu zelfs overklokken zonder een lawaaiige, logge ventilator.

  Native DDR2 800-ondersteuning
  Om topprestaties te realiseren, hebben ASUS-technici met succes het ware potentieel van het DDR2-geheugen aan het oppervlak gebracht. Native DDR2 800 maximaliseert de systeemprestaties door het knelpunt te verwijderen tijdens het overklokken van zowel CPU als geheugen, en levert zo fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.

  ASUS Hyper Path3
  Gegevensoverdrachten binnen het systeem worden mogelijk gemaakt door verschillende mechanismen die het versturen en ontvangen van opdrachten tussen componenten synchroniseren. Helaas veroorzaken deze mechanismen gegevensoverdrachtvertragingen oftewel latentietijd. De unieke Hyper Path 3-optie vermindert de latentietijd tijdens gegevensoverdrachten aanzienlijk en laat gebruikers zo kennismaken met de echte kracht van hun computers.

  AI NOS™
  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen.
  Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid.

  PEG Link
  Deze nieuwste technologie, PEG (PCI Express Graphics) Link Modus, is een unieke optie die het gebruikers mogelijk maakt de prestaties van de grafische kaart te verbeteren tot superieure videokwaliteit.
  PEG Link laat gebruikers de GPU- en VGA-geheugendoorvoer verhogen via het moederbord BIOS, op dezelfde wijze als systeembus en geheugenbus worden getweakt. PEG Link Modus maakt krachtige videoprestaties mogelijk op DX8- en DX9-applicaties. ASUS-technici hebben met de grootste zorg de parameters afgesteld voor elke individuele PCI Express-kaart om systeemstabiliteit te bieden tijdens hoge-snelheid grafische operaties.

  Precision Tweaker
  Precision Tweaker is ontwikkeld voor serieuze overklokkers. Het biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te bereiken! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer. Precision Tweaker biedt overklokopties voor de belangrijkste onderdelen van het systeem: CPU, geheugen, PCI-Express en Front Side Bus.

  vDIMM
  Bepaal zelf hoeveel stroom naar de geheugenmodules gaat. ASUS geeft u 12-staps voltagecontrole naar de DIMM
  vCore
  Ontdek "exact" hoeveel stroom uw CPU nodig heeft. Stem fijnmazig af in stappen van 0,0125 volt!
  PCI-Express x16 Frequency
  Ontdek de frequentieopties van uw PCI-Express x16 videokaart.
  SFS
  SFS (Stepless Frequency Selection) maakt FSB tuning mogelijk van 100MHz tot 450MHz in stappen van 1MHz.

  Dolby Master Studio
  Iemand die echt verstand heeft van goed entertainment waardeert goede akoestische presentie. De AI Lifestyle-serie moederborden biedt 8-kanaals audio-output en geluidsspecificaties die hoger liggen dan die van DVD. Geniet van een ware thuisbioservaring via de fantastische Dolby Master Studio en hoor uw films in 7.1 surround sound. Waardeer de geluidskwaliteit van de P5LD2 Deluxe en verwen uw gehoorvermogen.
  - Dolby Prologic IIx -Dolby Digital EX
  - Dolby Koptelefoon -Dolby Virtuele speaker
  - Dolby Digital Live


  Dual Gigabit LAN
  Het geïntegreerde dual Gigabit LAN-ontwerp laat een pc dienen als netwerk gateway voor het beheer van verkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Deze mogelijkheid garandeert snelle gegevensoverdracht van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitrage of latentie. Geen knelpunt meer bij het afhandelen van grote hoeveelheden gegevens zoals video, audio en spraak.

  IEEE 1394a
  De IEEE 1394-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisies, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.

  Compliantie met de RoHS Richtlijn
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances (RoHS)’. Dit komt overeen met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.

  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via een optische of coax S/PDIF-out aansluiting (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt het mogelijk digitale audio over te zetten zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.

  WinDVD Suite
  ASUS-moederborden worden, ter verdere versterking van het leiderschap in de IT-industrie, nu gebundeld met de veelzijdige InterVideo WinDVD Suite. Deze veelzijdige softwareset bevat de nieuwste multimediasoftware, die de multimediamogelijkheden van ASUS-moederborden volledig tot hun recht brengt! (OEM-versie)