RT-AC52U B1

AC750 dual-band wifi router met twee high-gain antennes en USB-poort
 • 802.11ac dual-band draadloos tot 733Mbps, voor high-performance draadloos gebruik
 • Uitgebreide draadloze dekking met twee vaste high-gain antennes
 • USB-poort voor netwerkprinten, het delen van opslag of 3G/4G-verbindingen
 • ASUS AiCloud app voor onderweg openen, synchroniseren, delen en streamen van bestanden - snel en gemakkelijk
 • Gemakkelijke installatie in 30 seconden en robuuste bediening waaronder netwerkbewaking via ASUSWRT-dashboard
OP product mainImage

Consequent geprezen voor topkwaliteit netwerken!

Lezerskeus, voor het 6e jaar op rij! (2012-2017)
"Geen merk is meer waarschijnlijk om te worden aanbevolen dan ASUS. Het bedrijf krijgt uitstekende cijfers voor installatiegemak en betrouwbaarheid." - PC Magazine >>Meer info.

De door consumenten meest aanbevolen routerproducent van 2015!– PC Magazine
>>Meer info.

De essentiële AC upgrade

De ASUS RT-AC52U B1 dual-band wireless-AC750 router biedt zowel hoge draadloze snelheid als een betaalbare prijs, zodat u uw thuisnetwerk vandaag nog kunt upgraden naar de nieuwste 802.11ac wifi-technologie. Ervaar gelijktijdige dual-band connectiviteit en profiteer van 300Mbps snelheid op de 2.4GHz en tot 433Mbps op de 5GHz-band.

Dankzij de multifunctionele USB-poort is de RT-AC52U B1 veel meer dan alleen een router. Sluit een USB-harde schijf aan en u hebt direct een file server - die zich via ASUS AiCloud uitstrekt tot in de cloud. Als alternatief sluit u een USB-printer aan op de RT-AC52U B1, om zo een print server te creëren voor het delen van één apparaat met verschillende gebruikers. De USB biedt zelfs plaats aan 3G/4G mobiele breedband dongles voor twee breedband (WAN)-verbindingen op één router, zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het wegvallen van uw internettoegang. De poort kan zelfs worden gebruikt om gadgets zoals smartphones en tablets van stroom te voorzien, zodat het ook een handig laadstation is.

De gebruiksvriendelijke ASUSWRT grafische gebruikersinterface ontgrendelt de kracht van de RT-AC52U B1 en geeft robuuste controle over het optimaliseren van het netwerk. Configuratie in 30 seconden en eenvoudig beheer van het dataverkeer laat zelfs netwerkbeginners profiteren van zijn geavanceerde functies, terwijl gevorderde gebruikers enthousiast zullen zijn over de IPv6-ondersteuning, meerdere draadloze SSID's en versleutelde VPN-toegang.

Volgende generatie 802.11ac draadloos, tot 3x zo snel als 1x1 draadloze N-routers

Aangedreven door 5e generatie wifi (5G wifi), geeft de 802.11ac-chipset de RT-AC52U B1 hogere draadloze snelheden dan N-technologie. Op 2.4GHz behaalt hij 300Mbps, terwijl hij op de 5GHz-band zelfs tot 433Mbps komt. De verbeterde bandbreedte heeft de hogere capaciteit die u nodig hebt om thuis het wifi-plezier te vergroten. Nu notebooks, desktops, tablets en smartphones allemaal wifi-afhankelijk zijn, wordt het tijd om te upgraden naar de volgende generatie, zodat u uw connectiviteit kunt uitbreiden, nu en in de toekomst.

PCE-AC68

Dual-band connectiviteit voor compatibiliteit en prestaties

Door gelijktijdige 2.4GHz en 5GHz-banden te leveren met snelheden tot respectievelijk 300Mbps en 433Mbps, biedt de RT-AC52U B1 een totale gecombineerde snelheid van maximaal 733Mbps. Basistaken zoals surfen op het web en bestanden downloaden kunt u uitvoeren via de 2.4GHz-band, terwijl u tegelijkertijd meerdere apparaten kunt laten streamen in Full HD, of online gaming en andere veeleisende toepassingen kunt ondersteunen op de minder volle 5GHz-band.

Geen dode zones meer, met 150% meer dekking!

Krachtige tweeweg-transmissie verbetert het wifibereik met 150% ten opzichte van generieke routers, wat zorgt voor omvangrijke dekking. Het unieke ontwerp van de RT-AC52U B1 zorgt voor een verbinding waar u altijd op kunt rekenen.

 1. Alles-in-één printer delen
  * Voor een lijst met ondersteunde printers kijkt u hier.
 2. De hele dag downloaden - bestanden delen via FTP
 3. 3G/4G-ondersteuning
  * Voor een lijst met compatibele 3G/4G-dongles kijkt u hier.

Voeg externe opslag, printers en andere apparaten toe aan het netwerk

Sluit via de ingebouwde USB-poort externe opslagapparaten, printers en andere apparaten aan op de RT-AC52U B1 en deel deze direct in het hele netwerk.

Robuuste controle en optimalisatie met ASUSWRT

Met de ASUSWRT Dashboard UI installeert, controleert en bedient u netwerkapplicaties allemaal via één intuïtieve zone. Naast installatie in 30 seconden, detectie van meerdere apparaten en flexibele instellingen die het beste uit uw netwerkprestaties halen, is hij opgewaardeerd met snelle scanning van op routers aangesloten usb-opslag, om data-integriteit en gezondheid van de drive te controleren. Dubbele WAN maakt twee aansluitingen/ISP's op één router mogelijk, met load balance en failover-modus voor extra stabiliteit en redundantie om ononderbroken internettoegang te waarborgen.
Speelt u veel games, of besteedt u veel tijd aan het streamen van video's? Waar u hem ook voor wilt gaan gebruiken, de RT-AC52U B1 heeft Quality of Service (QoS) standaarden die u voor vrijwel elke taak laten selecteren hoeveel bandbreedte er voor wordt geprioriteerd. Bovendien geeft de traffic monitor u controle over uw webgebruik via een duidelijke grafische interface. Probeer het zelf.

Eenvoudige installatie in 3 stappen

Gebruik uw smartphone, tablet of pc om uw ASUS-router moeiteloos in te stellen in minder dan 30 seconden¹ en in slechts 3 eenvoudige stappen. Sluit eenvoudig de kabels aan op de router, open een webbrowser en volg de installatiewizard om u binnen een mum van tijd online te krijgen.


Stap1: Open web browser.

Stap2: Voer ID/wachtwoord in.

Stap3: Klaar!

ASUS AiCloud - De wereld on-demand

ASUS AiCloud houdt gebruikers verbonden met hun data, waar en wanneer er maar een internetverbinding is. Het verbindt uw thuisnetwerk en online internetopslagdienst2 en geeft u toegang via de mobiele AiCloud-app op uw iOS- of Android-smartphone of via een gepersonaliseerde url in een webbrowser. Meer info.Download en stream overal

Download Master en de uitgebreide mediaserver laten u op met de router verbonden USB-opslag opgeslagen multimediabestanden downloaden en afspelen op een breed aanbod van compatibele apparaten, zoals pc's, tablets, PS4, Xbox, en Smart TV's. Download Master kan ook bestanden downloaden terwijl de pc uit staat, en laat u op afstand de downloadstatus beheren en controleren.

VPN server-geschikt

Zet eenvoudig een VPN-server op om te browsen op het web en voor toegang tot data met PPTP-encryptie - ongeacht uw locatie.


Blijf up-to-date!

Vergeet niet om altijd de firmware van uw apparaat up-to-date te houden, zodat u kunt profiteren van de allernieuwste verbeteringen op het gebied van service en veiligheid — en over opwindende nieuwe functies te beschikken! Meer informatie over het bijwerken van nieuwe firmware.

*1 Door ASUS geteste en geverifieerde installatietijd. Daadwerkelijke duur kan verschillen per internetaanbieder, specifiek verbindingstype, locatie en andere factoren.
*2 Werkt uitsluitend met bepaalde internetopslagdiensten.

* ASUS ontving de hoogste numerieke score wat betreft draadloze routers in het J.D. Power 2015 Wireless Router tevredenheidsonderzoek, gebaseerd op 2.716 reacties van 8 bedrijven waarbij de tevredenheid met draadloze routers werd gemeten in de periode november-december 2015. Uw ervaringen kunnen verschillen. Bezoek jdpower.com

comparison icon
Compare (0)
Netwerken / IoT / servers
WiFi-routers