RT-AC5300

AC5300 tri-Band Gigabit wifi gaming-router met MU-MIMO, ondersteuning AiProtection netwerkbeveiliging door Trend Micro, AiMesh voor mesh wifi system,ingebouwde WTFast spelaccelerator en Adaptive QoS
 • 802.11ac tri-band wifi-router verhoogt snelheden tot 5334Mbps voor online gaming met lage latentie, vloeiende 4K UHD videoweergave en extreem snel delen van bestanden.
 • Tri-Band Smart Connect selecteert automatisch de snelste van de drie beschikbare frequentiebanden voor elk apparaat, op basis van de snelheid van het apparaat, de signaalsterkte en de drukte op elke band.
 • 4x4 antenne-ontwerp met AiRadar universele beamforming voor ongeëvenaarde wifi-dekking.
 • AiProtection met Trend Micro™ voor drie keer zo krachtige netwerkbeveiliging, plus robuuste functies voor ouderlijk toezicht en privacybescherming.
 • Intuïtieve ASUS Router App geeft overal controle over het netwerk, zonder een pc te hoeven opstarten.
 • Exclusieve ingebouwde spelaccelerator van WTFast® laat gebruikers genieten van vlotte gameplay in ondersteunde multi-player online games.
 • AiMesh ondersteund - verbind met andere compatibele ASUS-routers om een ​​krachtig en flexibel wifi-netwerk voor het hele huis te creëren
OP product mainImage
Sluiten
*Houd de firmware van uw router bijgewerkt voor de beste ervaring.

Consequent geprezen voor topkwaliteit netwerken!

Lezerskeus, voor het 6e jaar op rij! (2012-2017)
"Geen merk is meer waarschijnlijk om te worden aanbevolen dan ASUS. Het bedrijf krijgt uitstekende cijfers voor installatiegemak en betrouwbaarheid." - PC Magazine >>Meer info.

Recommended Excellence Award voor beste routermerk PC Pro Technology Excellence Awards 2016.

Slim wonen begint hier
Beweeg de muis om 360° in de rondte te kijken
De RT-AC5300 tilt uw draadloze netwerk onmiddellijk naar het volgende niveau. De nieuwste NitroQAM™-technologie verhoogt de wifi-snelheden voor iedereen en elk apparaat in het drukke netwerk. Met de breedste wifi-dekking, tri-band Smart Connect, link-aggregatie op enterpriseniveau, revolutionaire MU-MIMO plus totale beveiliging, is de RT-AC5300 zowel veelzijdig als van topkwaliteit.
Bekijk de video
 • Ultieme gaming en 4K streaming
 • Overal entertainment in uw slimme woning
 • AiProtection, voor een veilige digitale spelomgeving
 • Uw digitale woon-hub en netwerkcentrum
 • ASUSWRT, voor gemakkelijke controle over het netwerk
Ultieme gaming en 4K streaming
NitroQAM™-technologie - naadloze ervaring
Online aan het gamen in een spannend toernooi, of een live event aan het streamen in 4K/UHD, lag en buffering zijn simpelweg geen optie. De NitroQAM™ (1024-QAM)-technologie op de RT-AC5300 levert een gecombineerde 5334Mbps wifi-snelheid, zodat iedereen op het netwerk kan profiteren van vloeiende streaming en online gaming met lage latentie.
DUBBELE GAMINGVERSNELLER
Profiteer van online gaming met lage latentie
met opgevoerde internet- en thuisnetwerkprestaties!
Gratis Game Accelerator Inside
Pingtijden en variantie zijn kritische technische parameters die invloed hebben op het reactievermogen in online gaming, en hun waarden zijn sterk afhankelijk zijn van de route die spelpakketten nemen van en naar hun bestemming. Het Gamers Private Network® (GPN®) van WTFast® voert automatisch route-optimalisatie uit door de meest efficiënte route voor spelpakketten te kiezen, wat resulteert in consequent lagere pingtijden en minimaal pakketverlies. Met RT-AC5300 is deze optimalisatie gratis voor het versnellen van één te selecteren apparaat tegelijk, zodat u van de resultaten kunt genieten bij ondersteunde online multi-player games1. Bekijk de lijst van ondersteunde games en meer informatie over de WTFast router edition hier.
 • Gem. pingtijd
  30% -60%
 • Gem. pingvariantie
  70% -90%
 • Gem. pakketverlies
  70% -90%
Bekijk hoe WTFast® werkt
Druk verkeer vertraagt de datasnelheid en gameplay
Optimaliseer de internetverbinding en snelheid in online games
Bekijk hoe WTFast® werkt
Cross-platform compatibiliteit
De netwerksnelheid beïnvloedt elk gaming-apparaat op elk platform waarop wordt gespeeld. De ASUS RT-AC5300 levert bandbreedte en dekking voor alle gaming-apparaten, van consoles tot pc's en mobiele apparaten*, en ondersteunt elk besturingssysteem, inclusief Windows®2, Mac OS®3 en Linux®4.

*WTFast® oplossingscompatibiliteit zal vanaf medio 2016 ondersteunde games op spelconsoles en mobiele apparaten dekken. Deze planning kan worden gewijzigd afhankelijk van de daadwerkelijke situatie.

*WTFast® oplossingscompatibiliteit zal vanaf medio 2016 ondersteunde games op spelconsoles en mobiele apparaten dekken. Deze planning kan worden gewijzigd afhankelijk van de daadwerkelijke situatie.

Adaptive QoS - geef prioriteit aan games
Verhoog de gaming-bandbreedte met Adaptive QoS (Quality of Service), waarmee gemakkelijk prioriteit wordt toegekend aan gaming-pakketten en -activiteiten. Er kan zelfs volledig eigen bandbreedte worden toegewezen tijdens het gamen in de gamer solo-modus. Dit maakt de RT-AC5300 de perfecte bondgenoot voor gaming met lage latentie, overal in de woning.
Maak pc systeembronnen vrij tijdens gameplay
Netwerken is slechts de helft van het verhaal als het gaat om gaming-prestaties. Anti-virus programma's en applicaties van derden kunnen waardevolle CPU en geheugencapaciteit verbruiken, die opnieuw kan worden toegewezen aan het spel. Met AiProtection op de RT-AC5300 kunnen deze hulpprogramma's met een gerust hart worden uitgeschakeld tijdens het gamen, zodat alle beschikbare hulpbronnen worden besteed aan het verbeteren van de game.
Overal entertainment in uw slimme woning
Bandbreedte voor iedereen
De RT-AC5300 is de meester van het entertainment en kan alle apparaten ondersteunen die bezoekers meenemen. Het kan zelfs meerdere gelijktijdige Full HD 1080P streams handhaven. Naast het content-verbruik zorgt de RT-AC5300 voor een slimmere woning, dankzij ondersteuning voor IP-camera's, slimme thermostaten en een verscheidenheid aan apparaten die u nog niet eens bezit.
Onverslaanbare wifi-dekking
Met een vier-zenders, vier-ontvangers (4T4R) antenne-ontwerp verbeteren zowel het wifi-bereik als de signaalstabiliteit drastisch. AiRadar beamforming zorgt voor een gerichter wifi-signaal naar apparaten, zodat wifi-verbindingen sneller, duidelijker en sterker worden.
RT-AC5300
met AiRadar beamforming
Andere routers
zonder AiRadar beamforming

Krachtig wifi-systeem voor de hele woning.
Zoals u het wilt.
In de meeste gevallen kan uw RT-AC5300 vlotte, betrouwbare wifi leveren naar elk deel van de woning. Wifi-dekking kan echter worden beïnvloed door veel factoren, zoals kamerindeling, bouwmaterialen en zelfs meubels. ASUS AiMesh is een innovatieve nieuwe routerfunctie die deze problemen oplost. Het creëert een wifi-netwerk voor de hele woning door gebruik te maken van meerdere ASUS-routers. AiMesh is krachtig, flexibel en u kunt een mix van ASUS-routermodellen gebruiken - zodat u eerdere investeringen beschermt! AiMesh geeft u tijdbesparende centrale controle en naadloze roamingmogelijkheden. AiMesh is wifi om op te vertrouwen - voor alle apparaten, de hele tijd!
 • Verander uw ASUS-routers in een wifi-systeem voor de hele woning, met een eenvoudige firmware-update
 • Mix en match voorkeursmodellen van geselecteerde ASUS-routers
 • Creëer een wifi-netwerk met ofwel een enkele SSID of met meerdere SSID's
 • Alle routerfuncties ​​werken op het gehele wifi-systeem
Meer banden betekent meer plaats voor apparaten
Een ASUS RT-AC5300 hebben is net zoiets als drie draadloze routers in één hebben. De twee afzonderlijke 5GHz draadloze banden — elk met snelheden tot 2167 Mbps — en de enkele 1000Mbps 2.4GHz draadloze band werken allemaal tegelijkertijd. Het is dus mogelijk om te profiteren van vertragingsloze online gaming, vloeiende 4K video streaming en ononderbroken downloads van bestanden, op elk apparaat dat is aangesloten op het thuisnetwerk.
Tri-band Smart Connect – Kiest automatisch de beste voor u beschikbare band
Tri-band Smart Connect wijst op intelligente wijze de beste beschikbare band toe aan elk apparaat. Dit betekent consistent beter bereik en snellere, meer betrouwbare verbindingen, zonder de noodzaak om handmatig opnieuw verbinding te maken met de beste beschikbare band.
Krachtige processor, snellere overdracht
De topkwaliteit 1.4GHz dual-core processor van de RT-AC5300 tilt zijn rekencapaciteit naar het volgende niveau. USB-gegevensoverdrachten profiteren van snelheden tot meer dan 100MB/s en de router download//uploadsnelheid (WAN-LAN doorvoer) stijgt naar tot wel 1800 Mbps5.
Meervoudige Capaciteit wifi met revolutionaire MU-MIMO Technologie
MU-MIMO geeft elk compatibel apparaat6 een eigen dedicated full-speed wifi-verbinding, zodat meerdere apparaten op hetzelfde moment verbinding kunnen maken, zonder het netwerk te vertragen.
In feite kan de RT-AC5300 verbinding maken met meerdere MU-MIMO-compatibele clients tegelijk, elk apparaat op diens maximale snelheid, in tegenstelling tot standaard single-user MIMO waarbij afzonderlijke apparaten moeten wachten op sequentiële transmissies7.
Single-user MIMO
Bedient één apparaat tegelijk
Multi-user MIMO
Bedient meerdere apparaten tegelijk
AiProtection - voor een veilige digitale spelomgeving
ASUS AiProtection, aangedreven door Trend Micro™, zorgt voor een veilige online ervaring. Door het combineren van automatische detectie van kwetsbaarheden, blokkering van kwaadaardige sites en ouderlijk toezicht, houdt AiProtection iedereen veilig en gezond.
Ouderlijk toezicht
Toezicht op en beperking van internetactiviteit voor elke gebruiker
Geavanceerd ouderlijk toezicht helpt te voorkomen dat gebruikers ongepaste websites bezoeken. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat jonge kinderen inhoud voor volwassenen kunnen bekijken. U kunt ook de tijdstippen beperken dat elk apparaat of gastaccount toegang heeft tot het internet, door geplande tijdslimieten toe te passen.
Lees meer over ASUS AiProtection
Uw digitale woon-hub en netwerkcentrum
Uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden
Met 4 Gigabit LAN-poorten op de RT-AC5300 kunt u maximaal vier Ethernet-compatibele apparaten tegelijk aansluiten. Niet-wifi-apparaten zoals Smart tv's, spelconsoles, decoders, mediaspelers, NAS-opslagapparaten en meer in de woning kunnen nu hun eigen exclusieve speciale poorten hebben, wat de RT-AC5300 uw digitale woning-hub maakt.
Uw Sharing Center
Met ingebouwde USB 3.0-poorten en USB 2.0-poorten kunt u USB-geschikte apparaten, zoals externe opslagapparaten, printers of een 3G/4G dongle aansluiten op uw ASUS-router en deze gemakkelijk via wifi delen met andere gebruikers. En met USB 3.0 profiteert u van tot 10x hogere gegevensoverdrachtssnelheden.
Link Aggregation, meer apparaten gaan sneller!
De RT-AC5300 beschikt over Link Aggregation, die twee teaming LAN-poorten (de 1e en 2e poort) combineert tot een supersnelle bekabelde verbinding tot 2Gbps, met gebruik van twee Gigabit Ethernet-kabels5. Met Link Aggregation ingeschakeld op de NAS kunnen clients ongekende snelheden ontgrendelen.
*Apparaatsnelheden variëren afhankelijk van wifi-specificaties en omgevingsfactoren.
ASUSWRT - gemakkelijke controle over het netwerk
De RT-AC5300 is voorzien van de verbeterde, intuïtieve ASUSWRT gebruikersinterface, die gemakkelijk toegang biedt tot het in 3 stappen uit te voeren web-gebaseerde installatieproces en een stortvloed aan robuuste, geavanceerde opties.
Bekijk meer spannende functies
Bedien het netwerk overal
ASUS Router App

In onze steeds meer op mobiel gebruik afgestemde levens, is het hebben van controle over het netwerk via een app belangrijker dan ooit. De nieuwe ASUS Router App is vanaf de basis ontworpen om zowel intuïtief als robuust te zijn. Hij stelt gebruikers in staat de router in te stellen, netwerkverkeer te beheren, verbindingsproblemen vast te stellen en zelfs firmware te updaten, alles zonder de pc te hoeven opstarten.

Download ASUS Router
 • Eenvoudige router-instelling
 • Real-time bewaking netwerkverkeer
 • Games versnellen met één klik
 • Moeiteloos delen van wifi door gasten
 • Slimme netwerkdiagnose
 • Handige firmware-update
Bedien het netwerk overal
ASUS Router App

In onze steeds meer op mobiel gebruik afgestemde levens, is het hebben van controle over het netwerk via een app belangrijker dan ooit. De nieuwe ASUS Router App is vanaf de basis ontworpen om zowel intuïtief als robuust te zijn. Hij stelt gebruikers in staat de router in te stellen, netwerkverkeer te beheren, verbindingsproblemen vast te stellen en zelfs firmware te updaten, alles zonder de pc te hoeven opstarten.

 • Eenvoudige router-instelling
 • Real-time bewaking netwerkverkeer
 • Games versnellen met één klik
 • Moeiteloos delen van wifi door gasten
 • Slimme netwerkdiagnose
 • Handige firmware-update
Download ASUS Router
Disclaimers:
 • De gratis router-editie ondersteunt GPN-verkeerslimieten bij één te selecteren apparaat op het netwerk tegelijk en bevat WTFast® technische ondersteuning. Gebruikers kunnen betalen om te upgraden naar de geavanceerde versie, voor versnelling van meerdere apparaten tegelijk met meer GPN-verkeer en geavanceerde functies.
 • Windows is een gedeponeerd handelsmerk of handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 • Mac OS® is een handelsmerk van Apple Inc.
 • Linux® is het gedeponeerde handelsmerk van Linus Torvalds in de VS en andere landen.
 • De werkelijke prestaties kunnen afwijken als gevolg van netwerk- en omgevingsfactoren.
 • MU-MIMO-gecertificeerde client(s) vereist.
 • MU-MIMO bèta firmware is vanaf eind 2015 beschikbaar.
comparison icon
Compare (0)