XG-STATION-PRO

Het XG Station Pro Thunderbolt™ 3 eGPU-dock verbindt videokaarten met Windows- en macOS-laptops via een meegeleverde, 1,5 meter lange actieve Thunderbolt 3-kabel
 • Gloednieuwe aluminium behuizing biedt plaats aan 2,7-slot videokaarten van volledige lengte
 • In Win samenwerking biedt prachtig en functioneel ontwerp
 • Bespaar bureauruimte en verminder de warmte met een ontwerp dat gebruik maakt van een externe adapter
 • Twee ingebouwde 120mm ventilatoren zorgen voor superieure koeling
 • Thunderbolt 3 geeft gebruikers de mogelijkheid om notebook graphics te upgraden zonder een nieuw systeem te kopen
 • Compatibel met NVIDIA GeForce® GTX 900-serie,GTX 10 series, RTX™2070, RTX™2080, en AMD Radeon RX580, RX570, en Radeon Pro WX7100
 • Compatibel met AMD Radeon RX580/RX570 en Radeon Pro WX7100
XG-STATION-PRO

Van laptop tot werkstation

De ASUS XG Station Pro is het slanke, stijlvolle dock dat uw Ultrabook® of andere met Thunderbolt™ 3 uitgeruste notebookcomputer verbindt met een desktop-videokaart.* Met de XG Station Pro en een krachtige GPU kunt u video's renderen, wetenschappelijke modellen uitvoeren of deep-learning toepassingen bouwen ― het heeft alle prestaties die u nodig hebt. De samen met In Win ontworpen XG Station Pro ziet er geweldig uit op elk bureau en heeft, in tegenstelling tot andere docks, een krachtig koelsysteem dat de thermische prestaties drastisch verbetert.

* Niet alle videokaarten zijn compatibel met alle laptops. Controleer de compatibiliteit met elke hardware- en softwareleverancier.

XG_Station_Pro_3D_Explosion_GIF XG_Station_Pro_3D_Explosion_GIF XG_Station_Pro_3D_Explosion_GIF XG_Station_Pro_3D_Explosion_GIF XG_Station_Pro_3D_Explosion_GIF XG_Station_Pro_3D_Explosion_GIF

Gloednieuwe aluminium behuizing

De XG Station Pro beschikt over een geheel vernieuwde aluminium behuizing. Uitgedost in elegant Space Grey (ruimtegrijs) en zorgvuldig geaccentueerd met ventilatiegaatjes en subtiele logo's, is het de perfecte aanvulling op moderne hoogwaardige notebooks. Het beste industriële ontwerp bevoordeelt zowel vorm als functie, en de XG Station Pro levert in beide opzichten. Ondanks zijn kleine formaat biedt de XG Station Pro plaats aan 2,7-slots videokaarten van volledige lengte ― en omdat de zij- en bovenpanelen gemakkelijk te verwijderen zijn, gaat de installatie snel en moeiteloos.

XG_Station_Pro_Left_Side_Angle XG_Station_Pro_Front_Bottom_Closeup XG_Station_Pro_Top_Middle_Closeup XG_Station_Pro_Right_Side_Angle XG_Station_Pro_Left_Side_Angle XG_Station_Pro_Front_Bottom_Closeup XG_Station_Pro_Top_Middle_Closeup XG_Station_Pro_Right_Side_Angle

ASUS en In Win vernuft, gecombineerd

Bij het ontwerpen van de XG Station Pro werkte ASUS nauw samen met In Win — de bekende maker van hoogwaardige computerbehuizingen. Onze technici en ontwerpers creëerden een apparaat dat zowel functioneel als mooi is, met praktische ontwerpelementen en smaakvolle details. Hiertoe behoren knikbestendige gevlochten bekabeling, verwijderbare stoffilters en uiteraard In Win's kenmerkende aluminium metaalbewerking.

 • XG_Station_Pro_Rear_IO
 • Bespaar bureauruimte

  Veel externe graphics docks maken gebruik van interne voedingen die zowel massa als warmte toevoegen — maar dat geldt niet voor de XG Station Pro. De gloednieuwe ASUS dock haalt zijn voeding uit een aangepaste 330W externe adapter. Dit vermindert de omvang van het dock flink, zodat kostbare bureauruimte wordt vrijgemaakt. Het verwijdert ook de warmte van de voeding uit het dock zelf, en biedt ruimte aan twee grote, efficiënte ventilatoren in de XG Station Pro.

 • XG_Station_Pro_Front

Superieure koeling, en stilte

Dubbele 120mm uitlaatventilatoren zijn gekoppeld aan voldoende ventilatieruimte, zodat de XG Station Pro uitzonderlijke thermische prestaties levert die zich gemakkelijk aanpassen aan uw behoeften. De meeste eGPU's vertrouwen op een statisch profiel dat de ventilatoren op een constant toerental laat draaien en de gebruiker geen enkele controle biedt, maar bij de XG Station Pro en ASUS desktopvideokaarten kunnen ventilatoren van beide apparaten onafhankelijk van elkaar worden geregeld via de intuïtieve ASUS GPU Tweak II-software* - wat de mogelijkheid biedt om het geluidsniveau tot 0dB te verlagen tijdens lichte belasting.

XG_Station_Pro_120mm_Exhaust_Fans_GIF XG_Station_Pro_120mm_Exhaust_Fans_GIF

* GPU Tweak II is momenteel beschikbaar voor Windows-besturingssystemen. Andere systemen zullen een standaard ventilatorprofiel draaien met 0dB activiteit zonder dat input van de gebruiker nodig is.

WOEHOE
XG_Station_Pro_Thunderbolt_3

Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 draagt data tot 8x sneller over dan USB 3.0, voor snelheden tot 40Gbps, en biedt 4x zoveel videobandbreedte als HDMI 1.4 - en is dus de perfecte manier om de XG Station Pro aan te sluiten op uw notebook. Om dat proces zo eenvoudig mogelijk te maken, wordt de XG Station Pro geleverd met een 1,5 meter lange actieve Thunderbolt 3-kabel, zodat u direct aan de slag kunt vanaf het moment dat u de verpakking opent. Meer informatie over Thunderbolt 3 hier.

Krachtigere graphics

Met de XG Station Pro is het eenvoudig om de GPU van uw met Thunderbolt 3 uitgeruste computer te upgraden, om zo de kosten en het ongemak te besparen van het kopen van een compleet nieuw systeem.

XG_Station_Pro_Setup_Diagram

* Videokaart wordt apart verkocht. Let erop dat de geselecteerde videokaart voldoet aan alle eisen wat betreft grootte, vermogen en GPU-compatibiliteit.
Compatibiliteit

De ASUS XG Station Pro is nu officieel compatibel met macOS. Na nauwe samenwerking met Apple om aan strenge normen te voldoen, doet het ons plezier dat we ontwerpers (en gamers) gecertificeerde compatibiliteit kunnen bieden op Thunderbolt™ 3-geschikte Mac's met geselecteerde AMD Radeon™ videokaarten. De certificering strekt zich uit tot systemen met macOS High Sierra 10.13.4 of later die gekoppeld zijn aan een AMD Radeon RX 580, RX 570of Radeon Pro WX 7100.


  Windows 10 64-bit macOS High Sierra 10.13.4 of later
GeForce® GTX 900-serie
GeForce® GTX 10-serie
GeForce® GTX 16-serie
GeForce RTXTM 20-serie
GeForce RTXTM 16-serie
GeForce® RTX SUPERTM-serie
Geen officieel stuurprogramma
Radeon RX 5700 XT-serie
Radeon RX 5700-serie
Radeon RX 5600 XT-serie
Radeon RX 590-serie
Radeon RX 580-serie
Radeon RX 570-serie
Radeon Pro WX 7100
Radeon RX 580
Radeon RX 570
Radeon Pro WX 7100

Compatibele ASUS-notebooks & 2-in-1 pc's


* Thunderbolt™ 3 is optionele functie. Beschikbaarheid van producten kan verschillen per regio en land.* Als uw notebook NVIDIA® G-SYNC™-technologie ondersteunt, moet eventueel een extern beeldscherm worden aangesloten op de XG Station Pro om het apparaat goed te laten functioneren.

 • Van laptop tot werkstation
 • Gloednieuwe aluminium behuizing
 • ASUS en In Win vernuft, gecombineerd
 • Bespaar bureauruimte
 • Superieure koeling, en stilte
 • Thunderbolt 3
 • Krachtigere graphics
 • Compatibele ASUS-notebooks & 2-in-1 pc's
comparison icon
Compare (0)