TUF GAMING A620M-PLUS WIFI

TUF GAMING
TUF GAMING
TUF GAMING

TUF GAMING
A620M-PLUS WIFI

De ASUS TUF GAMING A620M-PLUS WIFI neemt alle essentiële elementen van AMD Ryzen 7000-serie processors en combineert ze met game-ready functies en bewezen duurzaamheid. Ontworpen met componenten van militaire kwaliteit, een verbeterde voedingsoplossing en een uitgebreid koelsysteem, overtreft dit moederbord de verwachtingen, met uiterst solide, stabiele prestaties voor marathon-gaming. TUF GAMING moederborden ondergaan ook strenge duurtesten om ervoor te zorgen dat ze omstandigheden aankunnen waar andere moederborden het mogelijk laten afweten. Esthetisch gezien is dit model voorzien van robuuste off-black en geometrische ontwerpelementen om de betrouwbaarheid en stabiliteit te weerspiegelen die kenmerkend is voor de TUF GAMING-serie.

De ASUS TUF GAMING A620M-PLUS WIFI neemt alle essentiële elementen van de nieuwste AMD-processors en combineert ze met game-ready functies en bewezen duurzaamheid. Ontworpen met componenten van militaire kwaliteit, een verbeterde voedingsoplossing en een uitgebreid koelsysteem, overtreft dit moederbord de verwachtingen, met uiterst solide, stabiele prestaties voor marathon-gaming.

logo van AMD Ryzen logo van AMD A620
TUF Gaming-moederbord foto

SPECS OVERZICHT

SPEC - Prestaties

1

HDMI™

2

2 x DisplayPort

3

BIOS Flashback™-knop

4

2 x USB 3.2 Gen 1 (Type-A)

5

PS/2

6

4 x USB 2.0 (Type-A)

7

Realtek 2.5Gb Ethernet

8

Wi-Fi 6

9

3 x Audio-aansluiting

10

Uitbreidingsslots
» 1 x PCIe 4.0 x16 SafeSlot Core+
» 2 x PCIe 3.0 x1

11

Audiofuncties
» Audio-afscherming
» Hoogwaardige audiocondensatoren
» Speciale audio PCB-lagen

12

DIGI+ VRM

13

3 x adresseerbare Gen 2-headers

14

DDR5-ondersteuning OptiMem II

15

AMD AM5 Socket

16

2 x USB 3.2 Gen 1 aan voorkant

17

1 x USB 3.2 Gen 1 Type-C® aan voorkant

18

AMD A620-chipset

19

2 x M.2 2280 (PCIe 4.0 x4-modus)

20

4 x SATA 6Gb/s

21

4 x USB 2.0 aan voorkant

22

1 x Aura RGB-aansluiting

INTELLIGENT CONTROL

Uitgebreide regelaars staan aan de basis van de ASUS TUF GAMING-serie. Het TUF GAMING A620-moederbord bevat flexibele tools om elk aspect van je systeem te tunen, zodat prestatie-tweaks perfect aansluiten bij de manier waarop je werkt, om de productiviteit te maximaliseren.

Allround energie-efficiëntie

De Power Saving-functie bevat verschillende instellingen om het stroomverbruik moeiteloos te optimaliseren en de energiebesparing te maximaliseren. Je kunt een CPU-vermogenslimiet inschakelen, de Aura-verlichting verduisteren en het ventilatorprofiel instellen op een energiebesparende modus. Ook kun je schakelen naar het in Microsoft Windows ingebouwde energiebesparende schema.

Instelling energiebesparing

UEFI BIOS

Het gerenommeerde ASUS UEFI BIOS biedt alles wat nodig is voor het configureren, tweaken en afstellen van het systeem. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, en uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakers

Een intuïtieve, via het UEFI aangeboden Advanced-modus geeft volledige controle. Een ingebouwde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om opties te vinden, en diverse geavanceerde functies maken het mogelijk om op intelligente wijze genuanceerde aanpassingen aan te brengen, zodat je de prestaties precies zo kunt afstellen als jij dat wilt.

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakers

Zoekfunctie

Vind snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling.

ASUS User Profile (Gebruikersprofiel)

Zet configuratie-instellingen over tussen verschillende BIOS-versies , of deel ze met vrienden.

pause

Snelle en gemakkelijke configuratie

De EZ-modus geeft vitale instellingen en statistieken weer en biedt geleide wizards, slepen-en-neerzetten functionaliteit en één-klik toepassing van belangrijke instellingen - dit alles om je te helpen je installatie in een mum van tijd aan de praat te krijgen.

Snelle en gemakkelijke configuratie

Intuïtieve grafische ventilatorregeling

Stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.

Aura aan/uit-modus (Stealth)

Zet de Aura RGB-verlichting of elke on-board LED moeiteloos aan of uit, voor een meer ingetogen esthetiek.

pause

Armoury Crate

De ASUS-exclusieve Armoury Crate centraliseert eenvoudige bediening van ondersteunde gaming-producten. Een enkele intuïtieve interface laat je de RGB-verlichting aanpassen voor alle compatibele apparaten en ze aan Aura Sync koppelen voor uniforme verlichting. Het biedt ook informatie en controle voor een select en groeiend hardware-ecosysteem, met instellingen voor invoerapparaten, Fan Xpert 2+ en Two-Way AI Noise Cancelation. Armoury Crate biedt zelfs productregistratie, en een nieuwssectie om in contact te blijven met de gaming-gemeenschap.

Download Armoury Crate hier
01.
TUF GAMING

Uiterst solide prestaties

Met verbeterde vermogensafgifte en uitgebreide koelopties om AMD's CPU's aan te drijven, plus ondersteuning voor sneller geheugen en opslag, zijn TUF GAMING A620-moederborden de perfecte basis voor je volgende high-core-count AMD-vechtmachine.

Zeslaags PCB-ontwerp

Meerdere PCB-lagen optimaliseren de warmtehuishouding voor kritieke componenten om ze op hun optimale bedrijfstemperatuur te houden.

Het ontwerp van de meerlaagse printplaat
6 lagen

TUF-componenten

TUF-spoelen

TUF-spoelen

Gecertificeerde TUF-spoelen van militaire kwaliteit leveren uiterst solide vermogen aan de CPU en verbeteren zo de systeemstabiliteit.

TUF-condensatoren

TUF-condensatoren

De TUF 5K zwarte metallic condensatoren bieden 52% bredere temperatuurtolerantie en een 2,5x langere levensduur dan standaard moederbordcondensatoren.

52 %
Temperatuur
2,5x
Gebruiksduur

DIGI+ VRM

De geïntegreerde Digi+ Voltage Regulator Module (VRM) is een van de beste in de industrie, geoptimaliseerd voor ultrasoepele en ultraschone vermogensafgifte aan de CPU op elk moment.

DIGI+ VRM

DRAM overklokprestaties

Uitgebreide opties voor geheugen-tuning zijn de hoeksteen van TUF GAMING-moederborden. Met TUF GAMING A620-moederborden kun je al het potentieel uit je DDR5-modules halen, of ze nu uit een extreem snelle kit komen of uit een instapniveau set die anders vergrendeld zou zijn.

Voor instapmodules zonder EXPO™-geheugenondersteuning staan wij voor je klaar. Meer info over ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP).

DDR5-DOMINANTIE

Voor degenen die voorbij de standaard DDR5-snelheden willen razen, zijn TUF GAMING A620-moederborden helemaal voorbereid op liefhebber-kits, dankzij de uitgebreide ondersteuning voor AMD Extended Profiles for Overclocking (EXPO). Doorgewinterde veteranen kunnen de prestaties verder tweaken via de uitgebreide reeks instellingen in het UEFI.

DDR5-DOMINANTIE

PCIe 4.0 ondersteuning

Dubbele M.2-slots ondersteunen tot PCIe 4.0 en bieden ook NVMe SSD RAID-ondersteuning, voor ongelooflijk prestatiepotentieel.  Maak een RAID-configuratie met maximaal twee PCIe 4.0 opslagapparaten om te profiteren van hoge gegevensoverdrachtssnelheden.

Bandbreedte (Gbps)
PCIe 4.0 x4
64
PCIe 3.0 x4
32
*Daadwerkelijke transmissiesnelheid zal lager zijn dan de theoretische maximumsnelheid.
Twee PCIe 4.0 M.2-slots

Cooler By Design

Vergroot VRM-koellichaam

Het uitgebreide oppervlak van dit koellichaam dekt de VRM’s en spoelen af om de warmteafvoer te verbeteren.

Vergroot VRM-koellichaam

Uitgebreide ventilatorregelaars

TUF GAMING A620-moederborden zijn voorzien van uitgebreide ventilatorregelaars die kunnen worden geconfigureerd via het Fan Xpert 2+ hulpprogramma in Armoury Crate of het bekroonde ASUS UEFI BIOS.

  • Meerdere temperatuurbronnen
  • Slimme ventilatorbescherming
  • 4-pins PWM/DC-ventilator

Elke header kan worden ingesteld voor het bewaken van en reageren op drie door de gebruiker te configureren thermische sensoren voor werklastgebaseerde koeling, en alle instellingen zijn gemakkelijk te beheren via Fan Xpert 2+ of het UEFI.

Een speciaal geïntegreerd circuit beschermt elke ventilatorheader tegen overmatige warmte en elektrische stromen.

Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

Uitgebreide ventilatorregelaars
Meerdere temperatuurbronnen
Slimme ventilatorbescherming
4-pins PWM/DC-ventilator

Connectiviteit

TUF GAMING A620-moederborden bereiken nieuwe hoogten qua prestatiepotentieel met PCI Express, dubbele DisplayPort, terwijl een arsenaal aan USB-poorten, waaronder USB Type-A connectoren met snelle USB 3.2 Gen 1 connectiviteit en één USB 3.2 Gen 1 Type-C® connector aan de voorkant voor compatibele behuizingen.

02.
TUF GAMING

Eenvoudige pc-zelfbouw

De TUF GAMING-lijn biedt eenvoudige installatie voor alle bouwers. Het TUF GAMING Alliance-ecosysteem zorgt voor compatibiliteit, terwijl Armoury Crate beschikt over Fan Xpert 2+, hardware info, Two-Way AI Noise Cancelation, RGB-opties en randapparatuurinstellingen. Dit platform heeft intuïtieve tools om droominstallaties te bouwen en te optimaliseren.

Bouw met vertrouwen

De TUF GAMING Alliance is een samenwerking tussen ASUS en vertrouwde pc-componentmerken om compatibiliteit te waarborgen met een breed scala aan onderdelen, zoals pc-behuizingen, voedingen, CPU-coolers, geheugenkits en meer. Omdat er regelmatig meer partnerschappen en componenten worden toegevoegd, zal de TUF GAMING Alliance steeds blijven groeien en sterker worden.

Meer info over het TUF Gaming-ecosysteem
TUF GAMING Alliance

SafeSlot Core+

SafeSlot Core+ is het ASUS-exclusieve PCIe-slot, versterkt met een roestvrijstalen beugel uit één stuk die het slot beschermt tegen beschadiging. De metalen cover wordt met haken stevig vastgezet in het slot en de hele assemblage is met versterkte soldeerpunten stevig verankerd aan de printplaat om een veilige basis te bieden voor zwaargewicht videokaarten.

SafeSlot Core+

ESD Guards

ESD Guards verlengen de levensduur van componenten en voorkomen schade door elektrostatische ontlading, door bescherming te bieden voor maximaal +/- 10 kV luchtontlading en +/- 6 kV contactontlading - wat de industrienormen van respectievelijk +/- 6kV en +/- 4kV aanzienlijk overtreft. Opbouw TVS-diodes in een dual in-line pakket helpen de pc te beschermen tegen spanningspieken.

ESD Guards

USB-C connectoren

Aanvullende op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression

TUF LANGuard

TUF LANGuard is een innovatie van militaire kwaliteit die geavanceerde signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige oppervlakgemonteerde condensatoren integreert om de doorvoer te verbeteren - en zo het moederbord te beschermen tegen blikseminslag en statische elektriciteit.

2,5x HOGERE PIEKSPANNINGTOLERANTIE
Lijn naar aarde
15KV
6KV
0
10
20
TUF LANGuard
Traditionele LAN-poort
*ESD-resultaat afhankelijk van individuele LANGuard

RVS I/O-achterpaneel

TUF GAMING-moederborden hebben een corrosiebestendig RVS I/O-achterpaneel, gebonden met chroomoxide, voor een driemaal langere levensduur dan traditionele panelen. Dankzij deze beschermende functie doorstonden TUF GAMING-moederborden 72 uur durende zoutneveltesten, waar andere merken slechts 24 uur doorstaan.

RVS I/O-achterpaneel
3x
Langere levensduur
72 uur
Zoutneveltesten

BIOS FlashBack™

BIOS Flashback™ is de eenvoudigste en veiligste (UEFI) BIOS updatemethode. Zet het (UEFI) BIOS-bestand gewoon op een FAT32-geformatteerde USB-stick, steek deze in de USB BIOS Flashback™-poort en druk op de knop. Updates kunnen zelfs worden uitgevoerd zonder dat er geheugen of een CPU is geïnstalleerd.

BIOS FlashBack™

M.2 Q-Latch

De innovatieve Q-Latch maakt het eenvoudig om een M.2 SSD te installeren of te verwijderen zonder dat er specifiek gereedschap nodig is. Het ontwerp maakt gebruik van een eenvoudig vergrendelingsmechanisme om de M.2 SSD vast te zetten, zodat er geen schroeven meer nodig zijn.

M.2 Q-Latch

Q-LED Core

Het Q-LED Core-display produceert lichtpatronen via power LED tijdens de Power-On Elf-Test (POST), die gebruikers kunnen helpen bij het oplossen van mogelijke problemen.

Geen CPU gedetecteerd
Q-LED
Snel knipperend

4 Hz (0,25s)

Geen VGA gedetecteerd
Q-LED
Langzaam knipperend

1/2Hz (2s)

Geen opstartapparaat gedetecteerd
Q-LED
Zeer traag knipperend

1/8Hz (8s)

Installatie voltooid
Q-LED
Continu verlicht
03.
TUF GAMING

Meeslepende gaming

TUF GAMING A620 moederborden bieden een krachtig presterend gaming-pakket boordevol functies. Met ultrasnelle netwerkmogelijkheden voor meer vloeiende online gameplay, zuivere audio met positionele signalen voor FPS-gaming, en on-board RGB-verlichting die synchroniseert met aangesloten apparatuur om je gaming-sfeer te personaliseren.

WiFi 6

De WiFi 6-module is compatibel met de 802.11ax-standaard en pusht de theoretische piekbandbreedte naar een ongelooflijke 1.2Gbps. Misschien nog wel belangrijker voor power users, is het bovendien geoptimaliseerd voor efficiëntere werking op drukbezette netwerken met veel concurrerend verkeer. Combineer het moederbord met ASUS WiFi 6-routers om het netwerkpotentieel van WiFi 6 volledig te ervaren.

Meer info over het ASUS WiFi 6 ecosysteem.

WiFi 6

MyASUS

MyASUS biedt een verscheidenheid aan ondersteuningsfuncties om je te helpen contact op te nemen met de klantenservice, problemen op te lossen en productprestaties te optimaliseren. Je kunt MyASUS ook gebruiken om de WiFi SmartConnect-functie in te schakelen om automatisch verbinding te maken met de draadloze router met het beste signaal.

Meer info over MyASUS

MyASUS
pause

2.5 Gb Ethernet

2.5 Gb on-board Ethernet tilt je LAN-verbinding naar het volgende niveau, met een bandbreedteverbetering van tot wel 2,5x. Door je bestaande LAN-kabel te gebruiken kun je profiteren van deze netwerkupgrade om soepeler en zonder vertraging te gamen, hoge-resolutie video's onmiddellijk te streamen en te genieten van snellere bestandsoverdracht.

2.5 Gb Ethernet

Two-Way AI Noise Cancelation

Dit krachtige, ASUS-exclusieve hulpprogramma maakt gebruik van een enorme deep-learning database om achtergrondgeluiden van de microfoon* en binnenkomende audio te verminderen terwijl spraak behouden blijft. Afleidend toetsenbordgerammel, muisklikken en andere omgevingsgeluiden worden verminderd, zodat je tijdens het gamen of in gesprekken kristalhelder kunt horen en gehoord worden.

*Een audiosplitter (3,5 mm audioaansluiting Y-kabel) is noodzakelijk bij gebruik van een 3,5 mm headset.

500M

Deep-learning database

AUDIO

Input/output

HOOG

Fidelity

Minimaal

Prestatie-impact

AI
Hoor het verschil
AI
UIT
AAN

Realtek 7.1 Surround Sound

De unieke audio codec, ontworpen in nauwe samenwerking met Realtek voor TUF GAMING A620-moederborden, biedt een ongekende 98dB signaal/ruisverhouding voor de stereo line-out, wat zorgt voor zuivere audiokwaliteit.

Realtek 7.1 Surround Sound

Outshine The Competition

Een goed afgestemd systeem verdient een bijpassende esthetiek. De TUF GAMING A620-serie is voorzien van randverlichting om het robuuste uiterlijk te versterken, en ASUS Aura biedt volledige RGB-regeling met voorinstellingen voor ingebouwde LED's en strips van derden. Alles kan gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura- compatibele hardware.

Meer info over ASUS Aura Sync.

verlichting RGB-header
Outshine The Competition

Adresseerbare Gen 2 RGB-headers

Drie adresseerbare Gen 2 RGB-headers ondersteunen tot 500 LED's op Gen 2 RGB-apparaten, zodat Aura Sync automatisch lichteffecten op maat kan maken voor je hele systeem. De nieuwe headers bieden ook volledig achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura Sync-uitrusting.

Adresseerbare Gen 2 RGB-headers
04.
TUF GAMING
Ryzen 7000-serie

DIT VERANDERT ALLES

Via dit nieuwe platform,
kun je de toekomst zien

AMD Precision Boost Overdrive
AMD Precision Boost Overdrive (PBO) drijft het stroom- en voltagebudget van de CPU op om de prestaties opportunistisch te kunnen verhogen. Door de PBO-parameters agressief af te stellen, kan AMD's algoritme de robuuste vermogensoplossing van het moederbord benutten om de prestaties nog verder op te voeren.
AI Overclocking
Wat is er nieuw aan AI Overclocking?
Dit is de eerste keer dat AI Overclocking wordt toegepast op een AMD-architectuur. De set parameters is aanzienlijk gewijzigd, maar spanning en kloksnelheid zijn nog steeds de primaire doelstellingen voor aanpassing.
De voorspellende instellingen in het hulpprogramma zijn ontworpen om samen te werken met Precision Boost Overdrive (PBO), maar ze gaan nog een stap verder door de waarden voor EDC, TDC en PPT te verbeteren en de curve-optimalisator af te stellen.
Tot slot zorgt AI Overclocking, door de Dynamic OC Switcher in te schakelen, ervoor dat de CPU de ideale instellingen gebruikt bij single- of multi-threaded werklasten.
Ryzen Core Flex EDC TUF
VOORBEELD: EDC
Door de Electrical Design Current (EDC) samen met de totale stroom te beheren, kan deze CPU extra prestaties leveren voor korte, veeleisende bursts.
Bij licht-threaded belasting, minder dan 35 A, wordt de Level 1 EDC op een lage waarde gezet, in dit geval 60.
Als er meer cores nodig zijn, wordt de EDC ingesteld op 120, wat volgens deze gebruiker een goede prestatieverhouding oplevert.
Zodra de CPU de 70 A passeert, bevindt hij zich op multi-threaded gebied, waar een hoge EDC van 250 optimale prestaties bleek op te leveren.
Ryzen Core Flex PPT TUF
VOORBEELD: PPT
Om de CPU te laten afkoelen als de temperatuur te hoog oploopt, beperkt deze gebruiker de Package Power Target (PPT) wanneer de thermische waarden toenemen. Meer specifiek wordt de kortetermijnwaarde ("Snel") gebruikt.
Tot de CPU 70° bereikt, kan deze op volle kracht draaien, dus is 350W ingesteld om voldoende overhead te geven.
Op dat moment vermindert de vermogenslimiet tot 220W, zodat de CPU de warmte kan laten afnemen.
Als deze nog steeds onder langdurige belasting staat en steeds warmer wordt, wordt een strengere 165W PPT ingesteld op 85°.
Voor instapmodules zonder EXPO-geheugenondersteuning staan wij voor je klaar.

ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP) is een exclusieve firmwarefunctie voor PMIC-beperkte geheugenmodules. AEMP detecteert automatisch de geheugenchips in de kit en presenteert vervolgens geoptimaliseerde frequentie-, timing- en spanningsprofielen die moeiteloos zijn toe te passen om de prestaties te ontketenen.

USB 3.2 Gen 1 Type-A

De talrijke USB-poorten ondersteunen gaming-machines die volgepakt zijn met randapparatuur, met onder andere twee USB Type-A connectoren met snelle USB 3.2 Gen 1 connectiviteit voor compatibele behuizingen.

Uitgangen voor meerdere schermen

TUF GAMING A620-moederborden hebben drie schermuitgangen, waaronder dubbele DisplayPort en HDMI™. Het is zeer vriendelijk voor pc-zelfbouwers.

USB 3.2 Gen 1 Type-A aan voorkant

Een volledige reeks USB-poorten ondersteunt high-end machines volgepakt met randapparatuur, waaronder een frontpaneel USB 3.2 Gen 1 Type-A header die gegevensoverdrachtssnelheden tot 5Gbps biedt.

Front USB 3.2 Gen 1 Type-C®

Een volledige reeks USB-poorten ondersteunt high-end installaties volgepakt met randapparatuur, waaronder een frontpaneel USB 3.2 Gen 1 Type-C® connector die gegevensoverdrachtssnelheden tot 5Gbps biedt.

PCIe 4.0

TUF GAMING A620-moederborden bieden PCIe 4.0 connectiviteit voor de GPU's. De grote bandbreedte en supersnelle transmissiesnelheden stellen je in staat om functierijke builds te maken die moeiteloos hoge belastingen aankunnen.

Geaggregeerde bandbreedte (Gbps)
PCIe 3.0 x16
128
PCIe 4.0 x16
256
Verwante producten
previous image
next image
comparison icon
Compare (0)