TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4

TUF GAMING
TUF GAMING
TUF GAMING

TUF GAMING
B760M-BTF WIFI D4

De TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 neemt alle essentiële elementen van de nieuwste Intel® processors en combineert ze met game-ready functies en bewezen duurzaamheid. 'BTF' betekent 'Back To (the) Future' en staat voor een nieuw tijdperk voor alle pc-zelfbouw gamers; de BTF-serie verbergt al z'n aansluitingen aan de onderkant van het moederbord, voor opgeruimd kabelbeheer en een minimalistisch uiterlijk van de build.
Dit moederbord is ontworpen met componenten van militaire kwaliteit, een verbeterde voedingsoplossing en een uitgebreid koelsysteem, zodat het boven verwachting kan presteren en marathon gaming kan leveren.

logo van Intel Core logo van Intel B760
TUF Gaming-moederbord foto

SPECS OVERZICHT

SPEC - Prestaties

1

Intel® Socket LGA1700 voor 14e gen. Intel® Core™ processors

2

Uitbreidingsslots
» 1 x PCIe 5.0 x16 SafeSlot Core+
» 1 x PCIe 4.0 x16 (max. @x4)
» 1 x PCIe 4.0 x1

3

12(50A)+1(60A)+1 vermogensfasen

4

4 x DIMM
» DDR4
» Dual-channel
» OptiMem II

5

2 x M.2 2280 PCIe 4.0 X4

6

Intel® B760 chipset

SPEC - Connectiviteit

1

3 x adresseerbare Gen 2 headers
1 x Aura RGB-header

2

1 x Front USB 3.2 Gen 2 Type-C® aansluiting

3

1 x USB 3.2 Gen 1 header aan voorkant

4

1 x M.2 alleen 2280 PCIe 4.0 X4

5

2 x USB 2.0 headers aan voorkant

6

Thunderbolt-header

7

HDMI™-poort
DisplayPort

8

Clear CMOS-knop

9

4 x USB 2.0-poort

10

1 x USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® poort
1 x USB 3.2 Gen 1 poort

11

1 x USB 3.2 Gen 1 Type-C® poort
1 x USB 3.2 Gen 1 poort

12

1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C® poort
1 x USB 3.2 Gen 2 poort

13

Realtek 2.5Gb Ethernet

14

Wi-Fi 6

15

3 x audio-aansluitingen

INTELLIGENT CONTROL

TUF GAMING B760M moederborden bevatten flexibele tools om elk aspect van je systeem te tunen, zodat prestatie-tweaks deskundig aansluiten bij de manier waarop je speelt.

Allround energie-efficiëntie

De Power Saving-functie bevat verschillende instellingen om het stroomverbruik moeiteloos te optimaliseren en de energiebesparing te maximaliseren. Je kunt een CPU-vermogenslimiet inschakelen, de Aura-verlichting verduisteren en het ventilatorprofiel instellen op een energiebesparende modus. Ook kun je schakelen naar het in Microsoft Windows ingebouwde energiebesparende schema.

Energiebesparing

UEFI BIOS

Het gerenommeerde ASUS UEFI BIOS biedt alles wat nodig is voor het configureren, tweaken en afstellen van het systeem. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, en uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakers

Een intuïtieve, via het UEFI aangeboden Advanced-modus geeft volledige controle. Een ingebouwde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om opties te vinden, en diverse geavanceerde functies maken het mogelijk om op intelligente wijze genuanceerde aanpassingen aan te brengen, zodat je de prestaties precies zo kunt afstellen als jij dat wilt.

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakers

Zoekfunctie

Vind snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling.

ASUS User Profile (Gebruikersprofiel)

Zet configuratie-instellingen over tussen verschillende BIOS-versies , of deel ze met vrienden.

pause

Snelle en gemakkelijke configuratie

De EZ-modus geeft vitale instellingen en statistieken weer en biedt geleide wizards, slepen-en-neerzetten functionaliteit en één-klik toepassing van belangrijke instellingen - dit alles om je te helpen je installatie in een mum van tijd aan de praat te krijgen.

Snelle en gemakkelijke configuratie

Intuïtieve grafische ventilatorregeling

Stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.

Aura aan/uit-modus (Stealth)

Zet de Aura RGB-verlichting of elke on-board LED moeiteloos aan of uit, voor een meer ingetogen esthetiek.

pause

Armoury Crate

De ASUS-exclusieve Armoury Crate-software centraliseert de controle over alle ondersteunde gaming-producten. Een enkele intuïtieve interface laat je de RGB-verlichting aanpassen voor alle compatibele apparaten en ze aan Aura Sync koppelen voor uniforme verlichting. Het toont ook informatie van en maakt controle mogelijk over een groeiend hardware-ecosysteem. Armoury Crate maakt zelfs eenvoudige productregistratie mogelijk, en bevat een nieuwssectie om je in contact te houden met de gaming-gemeenschap.

Download Armoury Crate hier
01.
TUF GAMING

Uiterst solide prestaties

Met bijgewerkte vermogensafgifte en uitgebreide koelopties om de nieuwste Intel CPU's aan te sturen, plus ondersteuning voor DDR4-geheugen en PCIe 4.0 opslag, is de TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 de perfecte basis voor je volgende Intel gevechtsmachine.

12(50A)+1(60A)+1 vermogensfasen

12(50A)+1(60A)+1 vermogensfasen combineren high-side en low-side MOSFET's en drivers in één pakket om vermogen, efficiëntie en stabiele prestaties te leveren voor alle compatibele Intel-processors.

Vermogensfasen

Zeslaags PCB-ontwerp

Het meerlaags ontwerp van de printplaat voert de warmte rond de spanningsregelaars snel af om de algehele systeemstabiliteit te verbeteren en de CPU meer speling te bieden voor overklokken.

Het ontwerp van de meerlaagse printplaat
6 lagen

8+4-pins ProCool voedingsconnectoren

Vergeleken met traditionele voedingsingangen zijn ASUS ProCool-connectoren gebouwd volgens strikte specificaties, om te zorgen voor volledig contact met de PSU-voedingskabels. De resulterende lagere impedantie helpt hotspots en connectorfouten te voorkomen.

Verbeterde Solid Pin
10A
Nieuwste-generatie Hollow in
7A
42
TOT
%
VERBETERINGEN
*De theoretische waarde dient alleen ter referentie.

TUF-componenten

TUF-spoelen

TUF-spoelen

Gecertificeerde TUF-spoelen van militaire kwaliteit leveren uiterst solide vermogen aan de CPU en verbeteren zo de systeemstabiliteit.

TUF-condensatoren

TUF-condensatoren

De TUF 5K zwarte metallic condensatoren bieden 52% bredere temperatuurtolerantie en een 2,5x langere levensduur dan standaard moederbordcondensatoren.

52 %
Temperatuur
2,5x
Gebruiksduur

DIGI+ VRM

De geïntegreerde Digi+ Voltage Regulator Module (VRM) is een van de beste in de industrie, geoptimaliseerd voor ultrasoepele en ultraschone vermogensafgifte aan de CPU op elk moment.

DIGI+ VRM

DRAM overklokprestaties

Verbeteringen in het ontwerp van de trace-routing bieden de nieuwste Intel-processors verbeterde toegang tot de geheugenbandbreedte. ASUS OptiMem II-technologie brengt de signaalpaden van het geheugen over de verschillende PCB-lagen zorgvuldig in kaart om de padafstand te verkleinen, en voegt afschermingszones toe die crosstalk aanzienlijk verminderen.

DRAM overklokprestaties

PCIe 4.0 ondersteuning

De twee PCIe 4.0 M.2-slots aan de bovenkant en één PCIe 4.0 M.2-slot aan de onderkant ondersteunen tot drie 2280-apparaten en de gegevensoverdrachtssnelheden zijn tot 64Gbps via PCIe® 4.0, wat snellere opstart- en app-laadtijden mogelijk maakt met besturingssysteem- of applicatiestations.

Bandbreedte (Gbps)
PCIe 4.0x4
64
PCIe 3.0x4
32
*Daadwerkelijke transmissiesnelheid zal lager zijn dan de theoretische maximumsnelheid.
PCIe 4.0 ondersteuning

Cooler By Design

1. Vergroot VRM-koellichaam

Het uitgebreide oppervlak van dit koellichaam dekt de VRM’s en spoelen af om de warmteafvoer te verbeteren.

2. Geoptimaliseerd ontwerp M.2-koellichaam

De twee M.2-slots aan de bovenkant hebben eigen koellichamen die M.2 SSD's op optimale bedrijfstemperaturen houden, voor consistente prestaties en betrouwbaarheid.

On-board koellichamen

Uitgebreide ventilatorregelaars

TUF GAMING B760M moederborden zijn voorzien van uitgebreide ventilatorregelaars die kunnen worden geconfigureerd via het Fan Xpert 2+ hulpprogramma in Armoury Crate of het bekroonde ASUS UEFI BIOS.

  • Meerdere temperatuurbronnen
  • Pomp-header
  • Slimme ventilatorbescherming
  • 4-pins PWM/DC-ventilator

Elke header kan worden ingesteld voor het bewaken van en reageren op drie door de gebruiker te configureren thermische sensoren voor werklastgebaseerde koeling, en alle instellingen zijn gemakkelijk te beheren via Fan Xpert 2+ of het UEFI.

Een geïntegreerd AIO-beheersysteem maakt volledige controle mogelijk over PWM- of DC-waterpompen, wat het perfect maakt voor aangepaste of autonome koelopstellingen.

Een speciaal geïntegreerd circuit beschermt elke ventilatorheader tegen overmatige warmte en elektrische stromen.

Alle on-board behuizingsventilator-headers ondersteunen automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

Productfoto
Productfoto
Meerdere temperatuurbronnen
AIO Cooling-set
Slimme ventilatorbescherming
4-pins PWM/DC-ventilator

Connectiviteit

De TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 bereikt met de nieuwste versie van PCI Express nieuwe hoogten wat betreft het prestatiepotentieel, terwijl het arsenaal aan USB-poorten vier Type-C aansluitingen omvat, en Thunderbolt 4 de compatibiliteit en bandbreedte nog verder uitbreidt.

02.
TUF GAMING

Eenvoudige pc-zelfbouw

De TUF GAMING-lijn biedt eenvoudige installatie voor alle bouwers. Het TUF GAMING Alliance-ecosysteem zorgt voor compatibiliteit, terwijl Armoury Crate beschikt over Fan Xpert 2+, hardware info, Two-Way AI Noise Cancelation, RGB-opties en randapparatuurinstellingen. Dit platform heeft intuïtieve tools om droominstallaties te bouwen en te optimaliseren.

Geoptimaliseerd kabelbeheer

Het ontwerp met verborgen aansluitingen kan ideaal zijn voor beginnende bouwers, omdat dit het kabelbeheer vereenvoudigt en het uiterlijk van de build verbetert doordat de interne onderdelen er netjes en schoon uitzien.

*Dit moederbord is compatibel met specifieke behuizingsmodellen.

Geoptimaliseerd kabelbeheer

Bouw met vertrouwen

De TUF GAMING Alliance is een samenwerking tussen ASUS en vertrouwde pc-componentmerken om compatibiliteit te waarborgen met een breed scala aan onderdelen, zoals pc-behuizingen, voedingen, CPU-coolers, geheugenkits en meer. Omdat er regelmatig meer partnerschappen en componenten worden toegevoegd, zal de TUF GAMING Alliance steeds blijven groeien en sterker worden.

Meer info over het TUF Gaming-ecosysteem
TUF GAMING Alliance

SafeSlot Core+ & SafeDIMM

SafeSlot Core+ is een versterkt metalen omhulsel dat aan een PCIe-slot wordt toegevoegd om een kaart stevig op zijn plaats te houden. Daarnaast is de ASUS SafeDIMM-houder toegevoegd ter ondersteuning en bescherming van geheugenmodules op geselecteerde ASUS-moederborden, zodat je modules snel, nauwkeurig en zelfverzekerd kunt plaatsen.

SafeSlot Core+ & SafeDIMM

ESD Guards

ESD Guards verlengen de levensduur van componenten en voorkomen schade door elektrostatische ontlading, door bescherming te bieden voor maximaal +/- 10 kV luchtontlading en +/- 6 kV contactontlading - wat de industrienormen van respectievelijk +/- 6kV en +/- 4kV aanzienlijk overtreft. Opbouw TVS-diodes in een dual in-line pakket helpen de pc te beschermen tegen spanningspieken.

ESD Guards

USB-C connectoren

Aanvullende op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression

TUF LANGuard

TUF LANGuard is een innovatie van militaire kwaliteit die geavanceerde signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige oppervlakgemonteerde condensatoren integreert om de doorvoer te verbeteren - en zo het moederbord te beschermen tegen blikseminslag en statische elektriciteit.

2,5x HOGERE PIEKSPANNINGTOLERANTIE
Lijn naar aarde
15KV
6KV
0
10
20
TUF LANGuard
Traditionele LAN-poort
*ESD-resultaat afhankelijk van individuele LANGuard

RVS I/O-achterpaneel

TUF GAMING-moederborden hebben een corrosiebestendig RVS I/O-achterpaneel, gebonden met chroomoxide, voor een driemaal langere levensduur dan traditionele panelen. Dankzij deze beschermende functie doorstonden TUF GAMING-moederborden 72 uur durende zoutneveltesten, waar andere merken slechts 24 uur doorstaan.

RVS I/O-achterpaneel
3x
Langere levensduur
72 uur
Zoutneveltesten

M.2 Q-Latch

De innovatieve Q-Latch maakt het eenvoudig om een M.2 SSD te installeren of te verwijderen zonder dat er specifiek gereedschap nodig is. Het ontwerp maakt gebruik van een eenvoudig vergrendelingsmechanisme om de M.2 SSD vast te zetten, zodat er geen schroeven meer nodig zijn.

M.2 Q-Latch

Verwijderbare
borgende schroeven

Gespecialiseerde schroeven voor het M.2-slot verminderen het risico dat je ergens in de kast een schroef laat vallen of verliest tijdens het verwijderen van het M.2-koellichaam.

Verwijderbare borgende schroeven

Q-LED

De on-board Q-LED probleemoplossingslampjes geven pc-bouwers een snelle indicator om te bevestigen dat belangrijke componenten - CPU, RAM, videokaart, opslagapparatuur - normaal functioneren tijdens het opstarten.

Q-LED

Wis CMOS

De Clear CMOS-knop zet de BIOS-instellingen snel terug naar de fabrieksinstellingen. Het kan ook worden gebruikt om de pc opnieuw op te starten als er onjuiste BIOS-instellingen zijn geselecteerd.

Wis CMOS
03.
TUF GAMING

Meeslepende gaming

TUF GAMING B760M moederborden bieden een krachtig presterend gaming-pakket boordevol functies. Met ultrasnelle netwerkmogelijkheden voor meer vloeiende online gameplay, zuivere audio met positionele signalen voor FPS-gaming, en on-board RGB-verlichting die synchroniseert met aangesloten apparatuur om je gaming-sfeer te personaliseren.

WiFi 6

De Intel WiFi 6-module is compatibel met de 802.11ax-standaard en pusht de theoretische piekbandbreedte naar een ongelooflijke 2.4Gbps*. Misschien nog wel belangrijker voor power users, is het bovendien geoptimaliseerd voor efficiëntere werking op drukbezette netwerken met veel concurrerend verkeer. Combineer het moederbord met ASUS WiFi 6-routers om het netwerkpotentieel van WiFi 6 volledig te ervaren.

* Werkelijke snelheid is afhankelijk van omgevingsomstandigheden.

WiFi-connectiviteit

MyASUS

MyASUS biedt een verscheidenheid aan ondersteuningsfuncties om je te helpen contact op te nemen met de klantenservice, problemen op te lossen en productprestaties te optimaliseren. Je kunt MyASUS ook gebruiken om de WiFi SmartConnect-functie in te schakelen om automatisch verbinding te maken met de draadloze router met het beste signaal.

Meer info over MyASUS

MyASUS
pause

2.5 Gb Ethernet

2.5 Gb on-board Ethernet tilt je LAN-verbinding naar het volgende niveau, met een bandbreedteverbetering van tot wel 2,5x. Door je bestaande LAN-kabel te gebruiken kun je profiteren van deze netwerkupgrade om soepeler en zonder vertraging te gamen, hoge-resolutie video's onmiddellijk te streamen en te genieten van snellere bestandsoverdracht.

2.5 Gb Ethernet

Two-Way AI Noise Cancelation

Dit krachtige, ASUS-exclusieve hulpprogramma maakt gebruik van een enorme deep-learning database om achtergrondgeluiden van de microfoon* en binnenkomende audio te verminderen terwijl spraak behouden blijft. Afleidend toetsenbordgerammel, muisklikken en andere omgevingsgeluiden worden gedempt, zodat je tijdens het gamen of in gesprekken alles haarscherp kunt horen en gehoord worden.

*Een audiosplitter (3,5 mm audioaansluiting Y-kabel) is noodzakelijk bij gebruik van een 3,5 mm headset.

500M

Deep-learning database

AUDIO

Input/output

HOOG

Fidelity

Minimaal

Prestatie-impact

AI
Hoor het verschil
AI
UIT
AAN

Realtek 7.1 Surround Sound

De unieke audio codec, ontworpen in nauwe samenwerking met Realtek voor TUF GAMING B760M-moederborden, biedt een ongekende signaal/ruisverhouding voor de stereo line-out, wat zorgt voor zuivere audiokwaliteit.

Realtek 7.1 Surround Sound

DTS Audio Processing

DTS® Audio Processing verbetert de audio-ervaring van gaming-headsets en -luidsprekers door vervorming te verminderen en diepere bassen te bieden, zodat games, films en muziek beter klinken. Je kunt er ook de geluidsinstellingen mee aanpassen.

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

Drie adresseerbare Gen 2 RGB-headers ondersteunen tot 500 LED's op Gen 2 RGB-apparaten, zodat Aura Sync automatisch lichteffecten op maat kan maken voor je hele systeem. De nieuwe headers bieden ook volledig achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura Sync-uitrusting.

Adresseerbare Gen 2 RGB-header
04.
TUF GAMING
AMD Precision Boost Overdrive
AMD Precision Boost Overdrive (PBO) drijft het stroom- en voltagebudget van de CPU op om de prestaties opportunistisch te kunnen verhogen. Door de PBO-parameters agressief af te stellen, kan AMD's algoritme de robuuste vermogensoplossing van het moederbord benutten om de prestaties nog verder op te voeren.
AI Overclocking
Wat is er nieuw aan AI Overclocking?
Dit is de eerste keer dat AI Overclocking wordt toegepast op een AMD-architectuur. De set parameters is aanzienlijk gewijzigd, maar spanning en kloksnelheid zijn nog steeds de primaire doelstellingen voor aanpassing.
De voorspellende instellingen in het hulpprogramma zijn ontworpen om samen te werken met Precision Boost Overdrive (PBO), maar ze gaan nog een stap verder door de waarden voor EDC, TDC en PPT te verbeteren en de curve-optimalisator af te stellen.
Tot slot zorgt AI Overclocking, door de Dynamic OC Switcher in te schakelen, ervoor dat de CPU de ideale instellingen gebruikt bij single- of multi-threaded werklasten.

USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®

Uitgebreide USB-ondersteuning verzekert je van verbindingen met een breed scala aan externe apparaten. Dit TUF GAMING-moederbord is op het I/O-achterpaneel uitgerust met een USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® poort, die gegevensoverdrachten tot 20Gbps levert.

PCIe 5.0

PCIe 5.0 biedt een twee keer zo hoge gegevensoverdrachtssnelheid als PCIe 4.0, wat het robuust genoeg maakt om nieuwe gegevensintensieve taken aan te kunnen. PCIe 5.0 brengt ook andere voordelen met zich mee, zoals elektrische wijzigingen om de signaalintegriteit te verbeteren, achterwaarts compatibele CEM-connectoren voor insteekkaarten, en achterwaartse compatibiliteit met eerdere versies van de PCIe-bus.

Geaggregeerde bandbreedte (Gbps)
PCIe 3.0 x16
128
PCIe 4.0 x16
256
PCIe 5.0 x16
512

Front USB 3.2 Gen 2 Type-C®

Een volledige reeks USB-poorten ondersteunt high-end installaties volgepakt met randapparatuur, waaronder een frontpaneel USB 3.2 Gen 2 Type-C® connector die gegevensoverdrachtssnelheden tot 10Gbps biedt.

Thunderbolt™(USB4®) ondersteuning

De TUF GAMING B760M-serie is via een on-board header voorzien van Thunderbolt 4 ondersteuning. Met een Intel-gecertificeerde ASUS ThunderboltEX 4-uitbreidingskaart* kan dit moederbord bidirectionele snelheden tot 40Gbps mogelijk maken via een enkele kabel. Bovendien heeft deze kaart een doorlusfunctie voor aansluiting van meerdere schermen en ondersteunt het schermen tot 8K resolutie. Het kan ook tot 100 watt stroom leveren om apparaten snel op te laden.

* ASUS ThunderboltEX 4 uitbreidingskaart wordt afzonderlijk verkocht.

20Gbps
Gen 2x2
40
Gbps
Thunderbolt™ (USB4®)

USB 3.2 Gen 1 Type-C®

Uitgebreide USB-ondersteuning verzekert je van verbindingen met een breed scala aan externe apparaten. Dit TUF GAMING-moederbord bevat een USB 3.2 Gen 1 Type-C® poort op het I/O-achterpaneel die overdrachtssnelheden tot 5Gbps levert.

USB 3.2 Gen 2 Type-C®

Uitgebreide USB-ondersteuning verzekert je van verbindingen met een breed scala aan externe apparaten. Dit TUF GAMING-moederbord bevat een USB 3.2 Gen 2 Type-C® poort op het I/O-achterpaneel die overdrachtssnelheden tot 10Gbps levert.

Verwante producten
previous image
next image
comparison icon
Compare (0)