[Notebook] Cloud Recovery binnen MyASUS in WinRE - Inleiding

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld

Met de Cloud Recovery-functie kunt u het besturingssysteem van uw computer in slechts enkele stappen herstellen zonder stuurprogramma's te installeren.

Inhoudsopgave

1. Systeemvereiste
  2. MyASUS openen in WinRE
  3. Cloudherstel uitvoeren
  4. Vragen en antwoorden

1. Systeemvereisten

• U kunt hier  klikken om erachter te komen of uw Asus-laptop Cloud Recovery ondersteunt binnen MyASUS in WinRE
  • Het initiële systeem is Windows 11 22H2 en hoger (exclusief Windows 11 S-modus)
  • Voor lokale back-up is een extern opslagapparaat vereist
  • Voor Cloud Recovery is een LAN- of Wi-Fi-netwerk vereist
  • Stroomvoorziening

Terug naar inhoudsopgave

2. Hoe [MyASUS in WinRE] te openen

※ De ROG Ally heeft geen toetsenbord, dus u moet een externe USB-C DONGLE aansluiten om toegang te krijgen tot MyASUS in WinRE met een extern toetsenbord.

(1) Nadat u op de power knop van uw computer hebt gedrukt, drukt u snel meerdere keren op F12 om de interface [Kies een optie] te openen. Klik op [Problemen oplossen] en klik vervolgens op [MyASUS in WinRE].  De vereiste functiesleutel kan variëren afhankelijk van het pc-model. Sommige modellen gebruiken in plaats daarvan de F9-toets.

Klik vanuit Windows op Start, klik vervolgens op Power en houd vervolgens de Shift-toets ingedrukt terwijl u op Opnieuw opstarten klikt. Uw pc wordt afgesloten en vervolgens opnieuw opgestart in WinRE. Zodra u zich in WinRE bevindt, selecteert u MyASUS in WinRE.

Als MyASUS in WinRE niet wordt gevonden bij het openen van deze interface, ondersteunt de computer deze functie niet.

※ Als je de Bitlocker-functie hebt ingeschakeld, ga dan naar dit artikel [Q&A-Q9] om verder te lezen.

(2) Als u MyASUS voor het eerst invoert in WinRE, kan het pop-upvenster Privacyverklaring verschijnen. Klik op [Akkoord].

Terug naar inhoudsopgave

3. Voer Cloud Recovery uit

Lees de volgende instructies zorgvuldig voordat u Cloud Recovery uitvoert:

Cloud Recovery herstelt het opslagapparaat waarop het besturingssysteem is opgeslagen in de oorspronkelijke staat, dat wil zeggen dat alle gegevens op het opslagapparaat worden gewist.

Voordat u Cloud Recovery uitvoert, klikt u op [Update] om MyASUS in WinRE bij te werken naar de nieuwste versie.

(1) Klik op①[Cloud Recovery].

※ Als het volgende scherm verschijnt nadat u op [Cloud Recovery] hebt geklikt, betekent dit dat uw computer deze functie niet langer ondersteunt omdat de garantie is verlopen.

(2) Cloud Recovery vereist netwerkondersteuning. Selecteer ②[Draadloos netwerk] en klik op ③[OK]. (Cloud Recovery ondersteunt LAN-netwerkverbindingen. Als uw computer geen RJ45-interface heeft, u moet de RJ45 naar USB-dongle van ASUS gebruiken. Momenteel wordt niet-ASUS RJ45 naar USB-dongle mogelijk niet ondersteund vanwege compatibiliteit)

(3) Voer het draadloze netwerk in ④ [wachtwoord] en klik op ⑤ [Verbinden].

(4) U wordt gevraagd of u eerst een back-up van uw bestanden moet maken, klik op ⑥[OK]. Als u geen back-up van uw gegevens hoeft te maken, klikt u op Annuleren en gaat u naar artikel 3-(8) om verder te lezen.

※ Als je de Bitlocker-functie hebt ingeschakeld, ga dan naar dit artikel [Q&A-Q9] om verder te lezen.

(5) Klik op uw ⑦ [Extern opslagapparaat] en klik vervolgens op ⑧ [OK].

(6) Klik op ⑨[Bestand] waarvan u een back-up wilt maken en klik vervolgens op ⑩[OK]. Verwijder geen externe opslagapparaten en verwijder geen voedingsbronnen tijdens het maken van een back-up van gegevens.

(7) Voortgang back-up voltooid, klik op ⑪[Volgende].

(8) Back-up voltooid. Wilt u het hele systeem terugzetten naar de standaardinstellingen? Klik op ⑫[OK] en het systeem downloadt automatisch de bestanden die de computer nodig heeft om te installeren vanuit de cloud.

Let op: wanneer u op OK klikt, herstelt Cloud Recovery het opslagapparaat waarop het besturingssysteem is opgeslagen in de oorspronkelijke staat, wat betekent dat alle gegevens op het opslagapparaat worden gewist, ongeacht of u het opslagapparaat partitioneert of niet.

(9) Het Cloud Recovery-programma start, houd het netwerk verbonden en verwijder de stroom niet. Dit proces duurt ongeveer 1 tot 3 uur, afhankelijk van uw netwerkkwaliteit en computerconfiguratie.

Gedurende deze tijd is het normaal dat de computer meerdere keren opnieuw opstart of een zwart scherm vertoont. Bedien de computer niet, wees geduldig.

(10) Cloud Recovery slaagt en uw computer is teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Als uw computer Cloud Recovery niet kan voltooien, neem dan contact op met deASUS Service Center voor hulp.

Terug naar inhoudsopgave

4. Vraag en antwoord

V1: Wat gebeurt er als Cloud Recovery stopt vanwege een trage of onstabiele internetverbinding?

A1: Als uw computer de internetverbinding verliest, keert u terug naar de eerste pagina van Cloud Recovery en moet u Cloud Recovery opnieuw uitvoeren.
Als uw internetverbinding onstabiel is en u Cloud Recovery niet kunt uitvoeren, is het raadzaam om uw computer naar het reparatiecentrum te sturen.

V2: Zal het herstelproces van begin tot eind volledig onbeheerd zijn?

A2: Ja, u kunt andere dingen regelen wanneer de Cloud Recovery-voortgang begint, dus wees geduldig en wacht tot de Cloud Recovery is beëindigd.

V3: Zal Cloud Recovery de HDD- of SSD-partitie wijzigen?

A3: Ja, Cloud Recovery herstelt uw opslagapparaat in de oorspronkelijke staat, ongeacht of het opslagapparaat partities heeft of niet. Maak dus eerst een back-up van de gegevens van uw opslagapparaat voordat u Cloud Recovery start.

V4: Als mijn computer twee of meer opslagapparaten heeft, worden de gegevens op deze opslagapparaten dan verwijderd?

A4: Als uw computer twee of meer opslagapparaten heeft, zal het gebruik van de Cloud Recovery-functie in MyASUS in WinRE alleen de gegevens verwijderen op het opslagapparaat waarop Windows is opgeslagen.

V5: Kan ik Windows installeren op het opslagapparaat dat ik heb gekocht met behulp van de Cloud Restore-functie? (niet-computer origineel opslagapparaat)

A5: Omdat Cloud Recovery binnen MyASUS in WinRE functie op het opslagapparaat is geïnstalleerd, kunt u het niet gebruiken nadat u het opslagapparaat hebt vervangen. U kunt Windows installeren met behulp van de Cloud Recovery-functie in MyASUS in UEFI, klik op: [Notebook] Cloud Recovery in MyASUS in UEFI - Inleiding

V6: Onder welke omstandigheden wordt het aanbevolen om de Cloud Recovery-functie uit te voeren?

A6: U kunt Cloudherstel gebruiken om uw computer te herstellen naar de standaardinstellingen:

• Wanneer u Windows niet kunt openen en er geen manier is om het te repareren.
  • Bij het vervangen van een Windows-opslagapparaat.
  • Wanneer u uw computer volledig wilt herstellen naar de standaardinstellingen.

V7: Als u MyASUS niet kunt gebruiken in WinRE.

A7: U kunt de functie Cloud Recovery gebruiken in MyASUS in UEFI, klik op:[Notebook] Cloud Recovery in MyASUS in UEFI - Inleiding

V8: Als u meer wilt weten over de Systeemdiagnosefunctie in MyASUS in WinRE.

A8: Klik op:[Notebook] Systeemdiagnose binnen MyASUS in WinRE - Inleiding

V9: Wat moet ik doen als ik Bitlocker heb ingeschakeld en een back-up van mijn bestanden wil maken?

A9: U moet het ontgrendelen met een BitLocker-herstelsleutel.

(1) Klik in [Troubleshooting] op [MyASUS in WinRE], het volgende scherm wordt weergegeven. Klik eerst op [Skip this drive].

(2) Voordat u een back-up van het bestand maakt, wordt het volgende scherm weergegeven. Klik op [JA].

※ Als u geen back-up hoeft te maken, klikt u op [Annuleren] om over te slaan.

(3) Scan de QR-code met uw apparaat of klik op https://aka.ms/myrecoverykey om u aan te melden bij uw Microsoft-account om de Bitlocker-herstelsleutel op te halen en deze vervolgens te ontgrendelen voor back-up.

※ Als u niet zeker weet hoe u de Bitlocker-herstelsleutel kunt krijgen, raadpleeg dan het volgende: [Notebook/Desktop/AIO] Problemen oplossen - Hoe dit te verhelpen toont het BitLocker-herstelscherm na inschakelen/BitLocker-herstelsleutel zoeken | Officiële ondersteuning | ASUS wereldwijd