[Windows 11/10] Problemen oplossen - Problemen met automatisch afsluiten/herstarten

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, moederbord

 

Er zijn veel redenen die het probleem met het automatisch afsluiten/herstarten van de computer veroorzaken, zoals hardware (moederbord, schijfstations, geheugen, enz.) of software (applicaties, stuurprogramma's, Windows-systeem, enz.). Bovendien heeft het nog een andere veel voorkomende reden dat de computer een beveiligingsbeleid invoert om uit te schakelen vanwege het verwarmingsprobleem en omdat de CPU-temperatuur boven het doel ligt. Hier kunt u meer leren over Problemen oplossen - Problemen met oververhitting van de computer. Voor andere onverwachte problemen met automatisch afsluiten/herstarten raadpleegt u de stappen voor probleemoplossing in dit artikel.

 

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

 

Windows 11 besturingssysteem

Inhoudsopgave:

 

Update en bevestig BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier kunt u meer te weten komen over:

Winflash gebruiken om de BIOS-versie in het Windows-systeem bij te werken

Hoe u EZ Flash gebruikt om de BIOS-versie van de notebook bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten  ASUS Motherboard EZ Flash 3 Introductie.)

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

stuurprogramma's bijwerken via de klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de huidige datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

 

Hardwarediagnose uitvoeren via MyASUS

U kunt controleren of het hardwareapparaat goed is door de hardwarediagnose via MyASUS. Als er een fout optreedt na de diagnose, raden we u aan naar het ASUS-reparatiecentrum te gaan om het hardwareapparaat te vervangen.

 1. Typ en zoek [MyASUS] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op  ;[Open].  
  Als er geen resultaat wordt gezocht, betekent dit dat uw computer het mogelijk niet installeert, en raadpleegt u  MyASUS installeren.  
 2. Selecteer in MyASUS [Klantenondersteuning].  
 3. In [Systeemdiagnose], selecteer [Alle] vink items van Hardware diagnostic aan en klik vervolgens op [Checkup]. Hier kunt u meer leren over MyASUS-systeemdiagnose - Inleiding.  
  Opmerking: als er geen tabblad Systeemdiagnose in MyASUS dit betekent dat uw computer deze functie niet ondersteunt, negeert u deze stap en gaat u naar de Volgend hoofdstuk. Hier vindt u meer informatie over Waarom kan ik alleen de “Klantenondersteuning” functie in de MyASUS-app.  
 4. Als er een fout optreedt, gaat u naar het ASUS-reparatiecentrum om het hardwareapparaat te vervangen. Hier kunt u meer leren over Hoe u de klantenondersteuning kunt gebruiken om contact op te nemen met ASUS voor het verdere reparatieverzoek.  
  Als er geen probleem wordt gevonden na de “Hardware diagnostic” controleer, dit betekent dat uw hardware-apparaten goed zijn. Ga a.u.b. door naar de volgende chapter voor het oplossen van problemen.

Terug naar inhoudsopgave

 

Controleer externe randapparatuur of geïnstalleerde/gewijzigde hardware-apparaten

Soms kunnen de externe apparaten die op uw computer zijn aangesloten de oorzaak zijn van automatisch afsluiten/opnieuw opstarten, dus probeer ze te verwijderen, zoals externe harde schijven, printers, geheugenkaarten, externe ODD (als uw computer een interne ODD heeft , verwijder a.u.b. cd/dvd's), dongles, enz. Start daarna uw computer opnieuw op. Als u het probleem niet ervaart nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, kan het externe apparaat de oorzaak van het probleem zijn. We raden u aan dit apparaat niet te gebruiken en contact op te nemen met de fabrikant van uw apparaat voor ondersteuning.

 

Als je geen externe apparaten gebruikt of het probleem blijft bestaan ​​nadat je ze hebt verwijderd, bevestig dan  of je ooit hardware-apparaten hebt geïnstalleerd/vervangen, zoals harde schijven (HDD of SSD) of geheugenmodules. Het compatibiliteitsprobleem kan de oorzaak zijn en bestaan ​​tussen nieuwe hardwareapparaten en ASUS-producten/systemen, dus probeer het hardwareapparaat te verwijderen. Als u het probleem niet ervaart nadat u het hardwareapparaat hebt verwijderd, raden we u aan dit apparaat niet te gebruiken en contact op te nemen met de fabrikant van uw apparaat voor ondersteuning.

Als het probleem zich blijft voordoen na de bovenstaande stappen, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

 

Controleer recent geïnstalleerde/bijgewerkte software of applicaties

Sommige problemen kunnen optreden nadat Windows Update of een specifieke applicatie op uw computer is geïnstalleerd, waaronder het compatibiliteitsprobleem tussen applicaties en systeem, of Windows-kernprogramma's kunnen vastlopen.

U kunt de updategeschiedenis bekijken om recent geïnstalleerde bijgewerkte items te controleren.

 1. Typ en zoek [Windows Update-instellingen] in de Windows-zoekbalk, klik vervolgens op  [Open].  
 2. Selecteer[Updategeschiedenis].  
 3. In de updategeschiedenis worden Functie-updates, Kwaliteitsupdates en Driver-updates enz. vermeld die geïnstalleerd op uw computer.  
 4. U kunt de installatiedatum bevestigen en of u daarna problemen ondervindt met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten, en raadpleeg vervolgens de volgende stappen om te weten hoe u de installatie ongedaan kunt maken of hoe u teruggaat naar de vorige versie.

 

Ga terug naar de vorige versie van functie-updates

Als u problemen ondervindt met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten na het installeren van functie-updates in Windows, raden we u aan terug te gaan naar de vorige versie en te wachten op de wijziging van Microsoft om een ​​aanvankelijk onstabiel probleem te voorkomen. Hier vindt u meer informatie over Teruggaan naar de vorige versie van Windows.

Als je niet terug kunt naar de vorige versie van Windows, raden we je aan het systeem te herstellen vanaf het herstelpunt. Hier kun je meer leren over Hoe een herstelpunt te gebruiken om het systeem te herstellen.

 

Kwaliteit Windows-updates verwijderen

Als u problemen ondervindt met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten na het installeren van kwaliteitsupdates in Windows, raden we u aan de update te verwijderen en te wachten op de wijziging van Microsoft. Raadpleeg de volgende stappen om te weten hoe u deze kunt verwijderen.

 1. In Updategeschiedenis, klik [Updates verwijderen].  
 2. Selecteer het item dat u wilt verwijderen en klik vervolgens op  [Verwijderen].  

 

Ga terug naar de vorige stuurprogrammaversie

Als u problemen ondervindt met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten na het bijwerken van stuurprogramma's in Windows, raden we u aan terug te gaan naar de vorige versie en te wachten op de opgeloste versie. Raadpleeg de volgende stappen om te weten hoe u terug kunt gaan naar de vorige driverversie.

 1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en vervolgens klik [Open].  
 2. Controleer de pijl naast [Beeldschermadapters] en klik met de rechtermuisknop op de  [Intel(R) UHD Graphics 620]④ en selecteer [Eigenschappen].  
  In de volgende stappen worden Intel-graphics als voorbeeld gebruikt. Selecteer het defecte stuurprogramma dat u wilt terugdraaien naar de vorige versie.  
 3. Selecteer [Driver] en selecteer vervolgens [Roll Back Driver] .  
 4. Selecteer de reden van [Waarom keert u terug?] en klik vervolgens op  [Ja]. Het systeem begint terug te draaien naar het eerder geïnstalleerde stuurprogramma.  

 

Een specifieke applicatie verwijderen

Het probleem met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten kan optreden als er een compatibiliteitsprobleem is tussen een aanvankelijk geïnstalleerde applicatie en een Windows-systeem, dus we raden u aan deze applicatie eerst te verwijderen. Hier vindt u meer informatie over Het zoeken naar of verwijderen van recent geïnstalleerde applicaties.

Als het probleem is verdwenen nadat u deze applicatie hebt verwijderd, raden we u aan het ondersteunde besturingssysteem of de specificatie op de officiële website van deze applicatie te controleren, of contact op te nemen met de fabrikant van de applicatie voor ondersteuning.

Als het probleem zich blijft voordoen na de bovenstaande stappen, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

 

Het systeem herstellen vanaf het herstelpunt

Als het probleem met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten recentelijk is opgetreden, en als u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel was, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

 

Je pc resetten

Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset de pc vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kun je meer te weten komen over:

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

Terug naar inhoudsopgave

 

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de ASUS-klantenservice voor meer informatie.

 

 

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

 

Update en bevestig BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier kunt u meer te weten komen over:

Winflash gebruiken om de BIOS-versie in het Windows-systeem bij te werken

Hoe u EZ Flash gebruikt om de BIOS-versie van de notebook bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten  ASUS Motherboard EZ Flash 3 Introductie.)

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

stuurprogramma's bijwerken via de klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de huidige datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

 

Hardwarediagnose uitvoeren via MyASUS

U kunt controleren of het hardwareapparaat goed is door de hardwarediagnose via MyASUS. Als er een fout optreedt na de diagnose, raden we u aan naar het ASUS-reparatiecentrum te gaan om het hardwareapparaat te vervangen.

 1. Typ en zoek [MyASUS] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].  
  Als er geen resultaat wordt gezocht, betekent dit dat uw computer het mogelijk niet installeert. Raadpleeg MyASUS installeren .  
 2. Selecteer in MyASUS [Klantenondersteuning].  
 3. Selecteer in [Systeemdiagnose] [Alle] items van Hardwarediagnose en klik vervolgens op [/nl]. Hier vindt u meer informatie over MyASUS-systeemdiagnose - Inleiding.  
  Opmerking: als er geen tabblad Systeemdiagnose in MyASUS is, wat betekent dat uw computer deze functie niet ondersteunt, negeert u deze stap en gaat u naar de Volgend hoofdstuk. Hier vindt u meer informatie over Waarom kan ik alleen de “Klantenondersteuning” functie in de MyASUS-app.  
 4. Als er een fout optreedt, gaat u naar het ASUS-reparatiecentrum om het hardwareapparaat te vervangen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de klantenondersteuning kunt gebruiken om contact op te nemen met ASUS voor het verdere reparatieverzoek.  
  Als er geen probleem wordt gevonden na de “Hardware diagnostic” controleer, dit betekent dat uw hardware-apparaten goed zijn. Ga door naar het volgende hoofdstuk voor het oplossen van problemen.

Terug naar inhoudsopgave

 

Controleer externe randapparatuur of geïnstalleerde/gewijzigde hardware

Soms kunnen de externe apparaten die op uw computer zijn aangesloten de oorzaak zijn van automatisch afsluiten/opnieuw opstarten, dus probeer ze te verwijderen, zoals externe harde schijven, printers, geheugenkaarten, externe ODD (als uw computer een interne ODD heeft , verwijder a.u.b. cd/dvd's), dongles, enz. Start daarna uw computer opnieuw op. Als u het probleem niet ervaart nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, kan het externe apparaat de oorzaak van het probleem zijn. We raden u aan dit apparaat niet te gebruiken en contact op te nemen met de fabrikant van uw apparaat voor ondersteuning.

 

Als u geen externe apparaten gebruikt of als het probleem zich blijft voordoen nadat u ze hebt verwijderd, gelievebevestig of u ooit hardwareapparaten heeft geïnstalleerd/vervangen, zoals schijfstations (HDD of SSD) of geheugenmodules. Het compatibiliteitsprobleem kan de oorzaak zijn en bestaan ​​tussen nieuwe hardwareapparaten en ASUS-producten/systemen, dus probeer het hardwareapparaat te verwijderen. Als u het probleem niet ervaart nadat u het hardwareapparaat hebt verwijderd, raden we u aan dit apparaat niet te gebruiken en contact op te nemen met de fabrikant van uw apparaat voor ondersteuning.

Als het probleem zich blijft voordoen na de bovenstaande stappen, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

 

Controleer recent geïnstalleerde/bijgewerkte software of applicaties

Sommige problemen kunnen optreden nadat Windows Update of een specifieke applicatie op uw computer is geïnstalleerd, waaronder het compatibiliteitsprobleem tussen applicaties en systeem, of Windows-kernprogramma's kunnen vastlopen.

U kunt de updategeschiedenis bekijken om recent geïnstalleerde bijgewerkte items te controleren.

 1. Typ en zoek [Windows Update-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].  
 2. Selecteer [Bekijk updategeschiedenis].  
 3. In Updategeschiedenis weergeven worden Functie-updates, Kwaliteitsupdates en Driver-updates enz. weergegeven die op uw computer zijn geïnstalleerd .  
 4. U kunt de installatiedatum bevestigen en of u daarna problemen ondervindt met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten, en raadpleeg vervolgens de volgende stappen om te weten hoe u de installatie ongedaan kunt maken of hoe u teruggaat naar de vorige versie.

 

Ga terug naar de vorige versie van functie-updates

Als u problemen ondervindt met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten na het installeren van functie-updates in Windows, raden we u aan terug te gaan naar de vorige versie en te wachten op de wijziging van Microsoft om een ​​aanvankelijk onstabiel probleem te voorkomen. Hier vindt u meer informatie over Teruggaan naar de vorige versie van Windows.

Als u niet terug kunt naar de vorige versie van Windows, raden we u aan het systeem te herstellen vanaf het herstelpunt. Hier vindt u meer informatie over Hoe een herstelpunt te gebruiken om het systeem te herstellen.

 

Kwaliteit Windows-updates verwijderen

Als u problemen ondervindt met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten na het installeren van kwaliteitsupdates in Windows, raden we u aan de update te verwijderen en te wachten op de wijziging van Microsoft. Raadpleeg de volgende stappen om te weten hoe u deze kunt verwijderen.

 1. Klik in Updategeschiedenis bekijken op [Updates verwijderen].  
 2. Selecteer het item dat u wilt verwijderen en klik vervolgens op [Verwijderen].  

 

Ga terug naar de vorige stuurprogrammaversie

Als u problemen ondervindt met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten na het bijwerken van stuurprogramma's in Windows, raden we u aan terug te gaan naar de vorige versie en te wachten op de opgeloste versie. Raadpleeg de volgende stappen om te weten hoe u terug kunt gaan naar de vorige driverversie.

 1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].  
 2. Controleer de pijl naast [Beeldschermadapters] en klik met de rechtermuisknop op de [Intel(R) UHD Graphics 620]en selecteer [Properties].  
  De volgende stappen worden gebruikt Intelafbeeldingen als voorbeeld, selecteer de defecte driver die u wilt terugdraaien naar de vorige versie.  
 3. Selecteer [Driver] en selecteer vervolgens [Roll Back Driver].  
 4. Selecteer de reden van [Waarom keert u terug?] en klik vervolgens op [Ja]. Het systeem begint terug te draaien naar het eerder geïnstalleerde stuurprogramma.  

 

Een specifieke applicatie verwijderen

Het probleem met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten kan optreden als er een compatibiliteitsprobleem is tussen een aanvankelijk geïnstalleerde applicatie en een Windows-systeem, dus we raden u aan deze applicatie eerst te verwijderen. Hier vindt u meer informatie over Het zoeken naar of verwijderen van recent geïnstalleerde applicaties.

Als het probleem is verdwenen nadat u deze applicatie hebt verwijderd, raden we u aan het ondersteunde besturingssysteem of de specificatie op de officiële website van deze applicatie te controleren, of contact op te nemen met de fabrikant van de applicatie voor ondersteuning.

Als het probleem zich blijft voordoen na de bovenstaande stappen, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

 

Het systeem herstellen vanaf het herstelpunt

Als het probleem met automatisch afsluiten/opnieuw opstarten recentelijk is opgetreden, en als u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel was, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

 

Je pc resetten

Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset de pc vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kun je meer te weten komen over:

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

Terug naar inhoudsopgave

 

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de ASUS-klantenservice voor meer informatie.