[VPN] Hoe een VPN-server op de ASUS-router in te stellen – OpenVPN

Wat is een VPN?

Virtueel particulier netwerk: virtuele privénetwerken coderen uw netwerkverbinding, zorgen voor een veilige overdracht van belangrijke informatie en voorkomen dat uw informatie wordt gestolen. Hiermee kunnen externe consumenten (VPN-clients) veilig verbinding maken met VPN-servers.

VPN heeft een verscheidenheid aan verbindingsmethoden. Dit artikel met ASUS-routerondersteuning OpenVPN-server om de installatie uit te voeren die verband houdt met de introductie, en andere ondersteunde servers (PPTP VPN, IPSec VPN, WireGuard VPN)) instellingen kunnen verwijzen naar de volgende gerelateerde FAQ.

Voor PPTP VPN-serverinstellingen raadpleegt u: Hoe in te stellen een VPN-server op ASUS-router – PPTP

Voor IPSec VPN serverinstellingen raadpleegt u: Hoe in te stellen een VPN-server op de ASUS-router –IPSec VPN

Voor WireGuard VPN-serverinstellingen raadpleegt u: Hoe in te stellen WireGuard®-server?

Voor meer informatie over VPN's raadpleegt u [Draadloze router] Hoe in te stellen zet een VPN-server/VPN-client op de ASUS-router en maak verbinding met verschillende apparaten

Bereid je voor

1) De VPN-servers die worden ondersteund door ASUS-routers variëren per model, en het wordt aanbevolen dat u raadpleegt ASUS-productspecificaties om te bevestigen dat uw router wordt ondersteund.

2) Om de VPN-server op uw ASUS-router te gebruiken, heeft uw router een openbaar IP-adres (WAN IP) nodig van de internetservice van uw ISP.

Hiermee kunnen apparaten op internet uw ASUS-router lokaliseren via een openbaar IP-adres (WAN IP).

Als u niet zeker bent van uw openbare IP-type, controleer dan uw internetprovider (ISP).

3) Update uw routerfirmware naar de nieuwste versie. Raadpleeg de volgende veelgestelde vragen voor instructies over het bijwerken van de firmware

[Draadloze router] Hoe u de firmware van uw router kunt updaten naar de nieuwste versie via de ASUS Router-app

[Draadloze router] Hoe u de firmware van uw router kunt updaten naar de nieuwste versie ? (WebGUI)

4) De OpenVPN-serverconfiguratie moet worden voltooid voordat u het OpenVPN-instellingenbestand kunt exporteren.

Introductie

A. Sommige functies van VPN zullen verschillen vanwege de firmwareversie

Interface 1: Ondersteunt routers met firmware later dan 3.0.0.4.388.xxxx (inclusief) , kijk hier voor de instellingsinstructies.

Interface 2: Ondersteunt routers met firmware ouder dan 3.0.0.4.388.xxxx, raadpleeg naar hier voor de instellingsinstructies.

B. Veelgestelde vragen

Interface 1: Raadpleeg de volgende stappen om OpenVPN Server in te stellen (ondersteun routers met firmware later dan 3.0.0.4.388.xxxx (inclusief))

1. Verbind uw apparaat (laptop of telefoon) met de router via een bekabelde of Wi-Fi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter in .com naar de WEB-GUI.

Opmerking: RaadpleegHoe u naar de routerinstellingenpagina (web-GUI) gaatvoor meer informatie.

2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de standaard fabrieksstatus en -instellingen.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen?  hoe u de router kunt herstellen naar de standaardinstellingen

3. Klik op [VPN] > [VPN-server], klik op de knop OpenVPN om deze in te schakelen (standaard is uitgeschakeld).

4. Klik na het instellen op de knop [ Alle instellingen toepassen] om de OpenVPN-instellingen op te slaan.

A. VPN-details: De standaardwaarde is [ Algemeen ] en [ Geavanceerde instellingen ] kan worden geselecteerd.

B. Serverpoort : Vul in het onderstaande voorbeeld de poort in als 2000. We raden u aan een poort van 1024 tot 65535 te gebruiken.

c. RSA-codering: Standaard als [ 1024 bit ]。

D. Client gebruikt VPN voor toegang : Standaard als [ Alleen lokaal netwerk ]. Wanneer de VPN-client verbinding maakt met de VPN-server, heeft deze alleen toegang tot het LAN onder de VPN-server.

[Internet en lokaal netwerk]: Wanneer de client verbinding maakt met de VPN-server, heeft deze tegelijkertijd toegang tot het LAN onder de VPN-server en heeft hij ook toegang tot internet via de VPN-server.

e. VPN-client : Het standaard OpenVPN-clientaccount en wachtwoord zijn hetzelfde als het account en wachtwoord dat wordt gebruikt om in te loggen op de router.

De snelle instellingsmethode is om het aangepaste [Serverpoort] poortnummer in te voeren en op [ Alle instellingen toepassen ] te klikken om de instellingen op te slaan.

Om een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord toe te voegen voor het inloggen op de OpenVPN-client, klikt u op toevoegen knop om een nieuw account aan te maken voor uw OpenVPN-server.

5. Klik op de OpenVPN-serverknop om de functie in te schakelen en de installatie van de OpenVPN-server is voltooid.

6. Exporteer het OpenVPN-configuratiebestand

Nadat de OpenVPN-serverconfiguratie is voltooid, kunt u het OpenVPN-configuratiebestand exporteren, zodat uw VPN-client het OpenVPN-configuratiebestand kan verkrijgen om een VPN-verbinding tot stand te brengen.

Opmerking: Telkens wanneer de OpenVPN-serverinstellingen worden aangepast, moet het OpenVPN-configuratiebestand opnieuw worden geëxporteerd.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe u een OpenVPN-client in VPN kunt instellen Fusie

Interface 2: Raadpleeg devolg de stappen om OpenVPN Server in te stellen (ondersteun routers met firmware ouder dan 3.0.0.4.388.xxxx)

Stap 1.  Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http in: //www.asusrouter.com naar de WEB GUI.

Opmerking: Raadpleeg Hoe u de routerinstellingenpagina (web-GUI) opent voor meer informatie.

Stap 2. Toets de gebruikersnaam en het wachtwoord van je router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de standaard fabrieksstatus en -instellingen.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen?  voor hoe u de router naar de standaardstatus kunt herstellen.

Stap 3. Ga naar [ VPN ] > [ VPN-server ] > [ OpenVPN ], Set OpenVPN-server inschakelen als [ AAN ]

Stap 4. Algemene instellingen

A. VPN-details: standaard als [Algemeen]

B. Serverpoort: stel het poortnummer in om te binden. De huidige standaardwaarde van 1194 vertegenwoordigt de officiële IANA-poortnummertoewijzing voor OpenVPN.

c. RSA-codering: standaard als [1024 bit]。

D. De client gebruikt VPN voor toegang tot: Standaard als [Alleen lokaal netwerk]. Wanneer de VPN-client verbinding maakt met de VPN-server, heeft deze alleen toegang tot het LAN onder de VPN-server.

[Internet en lokaal netwerk]: Wanneer de client verbinding maakt met de VPN-server, heeft deze tegelijkertijd toegang tot het LAN onder de VPN-server en heeft hij ook toegang tot internet via de VPN-server.

Stap 5. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in een lege kolom in en klik op knop om een nieuw account aan te maken voor uw OpenVPN-server.

Stap 6. Het wachtwoord wordt automatisch verborgen. Klik op de knop [Toepassen] om de OpenVPN-instellingen op te slaan.

OpenVPN-configuratiebestand exporteren

Het duurt een paar minuten om de instellingen van de OpenVPN-server te initialiseren en een openv VPN-configuratiebestand te genereren. Klik daarna op de knop [Exporteren] om het ovpn-configuratiebestand met de naam "client.ovpn" op te slaan.

Nu voltooit u de instelling van de OpenVPN-serverzijde. Ga naar de clientzijde om uw OpenVPN-clientverbinding op te bouwen.

Voor ASUS Router VPN clientinstellingen raadpleegt u [VPN] Hoe kan ik een VPN-client instellen in de ASUS Router (web-GUI)?

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik het OpenVPN-serverconfiguratiebestand opslaan?

Als u de router herstelt of vervangt, kunt u de originele certificering van de OpenVPN-server behouden via Export Current Certification en deze naar een nieuwe router importeren.

Interface 1: Ondersteunt routers met firmware later dan 3.0.0.4.388.xxxx (inclusief).

Interface 2: Ondersteunt routers met firmware ouder dan 3.0.0.4.388.xxxx.

2. Waar is de geavanceerde instelling van OpenVPN?

We bieden meer geavanceerde instellingen voor OpenVPN. Ga indien nodig naar de pagina [VPN-details] >[Geavanceerde instellingen] en voer verdere configuratie uit.

Interface 1: Ondersteunt routers met firmware later dan 3.0.0.4.388.xxxx (inclusief).

Interface 2: Ondersteunt routers met firmware ouder dan 3.0.0.4.388.xxxx.

3. Hoe u de Toetsen & Certificaat van OpenVPN-server?

Interface 1: Ondersteunt routers met firmware later dan 3.0.0.4.388.xxxx (inclusief).

Ga naar [VPN-details] >[Geavanceerde instellingen] > [Inhoudswijziging van Keys & Certificaat

Wijzig de inhoud en klik op de knop [Opslaan] om de instellingen op te slaan. Klik ten slotte op [ Alle instellingen toepassen ] om te voltooien.

Interface 2: Ondersteunt routers met firmware ouder dan 3.0.0.4.388.xxxx.

Ga naar [VPN-details] >[Geavanceerde instellingen] > [Inhoudswijziging van Keys & Certificaat]

Wijzig de inhoud en klik op de knop [Opslaan] om de instellingen op te slaan. Klik ten slotte op [ Toepassen ] om te voltooien.

4. Als de VPN-server die ik wil gebruiken zich niet in mijn router bevindt, kan ik deze dan handmatig toevoegen?

Nee, momenteel ondersteunen ASUS draadloze routers verschillende specificaties, afhankelijk van het model. Als de VPN-server niet door uw router wordt ondersteund, kunt u deze niet handmatig toevoegen.

5. Kan ik mijn ASUS-router tegelijkertijd instellen als meerdere VPN-servers? Het kan bijvoorbeeld tegelijkertijd worden gebruikt als PPTP VPN-server, OpenVPN-server en IPsec VPN-server.

Ja, zolang uw router de VPN-server ondersteunt, kunt u de router tegelijkertijd op verschillende VPN-servers instellen.

Opmerking : Slechts één van de VPN-servers en VPN-clients van hetzelfde type kan op de router worden geconfigureerd. Als u de router bijvoorbeeld als PPTP VPN-server heeft ingesteld, kunt u de router niet ook als PPTP VPN-client instellen.

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Downloadcentrum.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.