[Windows 11/10] Een Windows-herstelstation maken en gebruiken

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, mini-pc

Als uw apparaat ernstige problemen ondervindt, zoals het onvermogen om toegang te krijgen tot het besturingssysteem, kunt u een herstelschijf gebruiken om toegang te krijgen tot de Windows Herstelomgeving (WinRE). Het helpt bij het herstel van Windows of het uitvoeren van systeemherstelpunten. Als u een herstelschijf wilt gebruiken, moet u eerst een lege USB-flashdrive (met minimaal 16 GB aan ruimte) voorbereiden om een Windows-herstelschijf te maken. Omdat Windows periodieke updates ondergaat om de beveiliging en apparaatprestaties te verbeteren, wordt aanbevolen om periodiek een nieuwe herstelschijf te maken.

Opmerking: De herstelschijf maakt geen back-up van persoonlijke bestanden en applicaties die niet bij het apparaat zijn geleverd. Meer informatie over Hoe u een back-up van uw bestanden maakt via Bestandsgeschiedenis .

Opmerking: Wanneer u het apparaat herstelt via een herstelschijf, kunnen de oorspronkelijke schijfpartitiegegevens op de systeemschijf worden verwijderd. (Als uw apparaat MyASUS in WinRE of ASUS Recovery, functionaliteiten ingebouwd in de schijfpartities op de systeemschijf zullen verwijderd.) Als u deze functionaliteiten wilt behouden, kunt u het apparaat herstellen via een systeemimage, waardoor u een back-up maakt van de gegevens op de schijfpartities. Meer informatie over Hoe u een Windows-systeemimage maakt en gebruikt om uw apparaat te herstellen.

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over het maken en gebruiken van een Windows-herstelschijf

https://www.youtube.com/watch?v=pjvNQ--wZfM

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11 besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Een herstelschijf maken

1. Typ en zoek [Recovery Drive] in de Windows-zoekbalk en vervolgens klik [Open]
  2. Als het Gebruikersaccountbeheer venster wordt weergegeven, selecteer dan [Ja]
  3. Vink het vakje aan om [Back-up van systeembestanden naar de herstelschijf] en vervolgens select [Volgende]
  4. Sluit de USB-stick die u als herstelschijf wilt maken aan op uw computer.
    OpmerkingAlle bestanden op de USB-flashdrive worden tijdens het proces verwijderd, dus maak eerst een back-up van uw bestanden als er oorspronkelijk gegevens in staan.
  5. In Beschikbare schijf(en), bevestig en selecteer de USB-stick die u wilt gebruiken, en selecteer vervolgens  [Volgende]
  6. Selecteer [Maken], en het systeem begint met het maken van de herstelschijf.  De herstelimage en de benodigde reparatietools worden naar uw USB-flashstation gekopieerd en het duurt even, afhankelijk van uw computer en de grootte van de herstelimage.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter tijdens het proces is aangesloten en forceer niet om het apparaat af te sluiten om te voorkomen dat het maken onvolledig is.
  7. De herstelschijf is gemaakt, klik op [Voltooien]
  8. We raden u aan de bovenstaande stappen te herhalen om de nieuwe herstelschijf regelmatig opnieuw te maken, omdat Windows de beveiliging en prestaties regelmatig zal updaten en verbeteren.

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik de herstelschijf om uw computer te herstellen/herstellen

Als u merkt dat de computer niet kan opstarten, kunt u de herstelschijf gebruiken om Windows Herstelomgeving (WinRE) te openen en vervolgens herstellen vanaf een systeemherstelpunt of Windows opnieuw installeren via de herstelschijf.

1. Sluit de herstelschijf (USB-flashdrive) aan op uw computer.
  2. Schakel de computer in en selecteer de opstartoptie als de USB-flashdrive, hier cen leer meer over Het opstarten van het systeem vanaf een USB-drive/cd-rom.
  3. De computer gaat naar de Windows Herstelomgeving en kies vervolgens uw taal en toetsenbordindeling.

4. Vervolgens kunt u een van de volgende opties selecteren om uw computer te herstellen: herstellen vanaf een systeemherstelpunt of Windows opnieuw installeren via de herstelschijf.
    Als u het  systeemherstelpunt gebruikt, worden uw persoonlijke bestanden niet beïnvloed, maar worden recent geïnstalleerde applicaties, stuurprogramma's en updates verwijderd die mogelijk de problemen op de computer veroorzaken.
    Als  Windows opnieuw installeerthet zal je persoonlijke bestanden, applicaties en drivers die je hebt geïnstalleerd verwijderen en je deed aan instellingen.

Het systeemherstelpunt gebruiken om de computer te herstellen

Opmerking: de herstelpunten betekenen dat de punten zijn gemaakt en opgenomen op uw computer, niet degene waarvan een back-up is gemaakt op de USB-herstelschijf.

1. Selecteer [Problemen oplossen]
  2. Selecteer [Geavanceerde opties]
  3. Selecteer [Systeemherstel]
  4. Klik [Windows 11]
  5. Start het systeemherstelproces, selecteer [Volgende]
  6. U ziet de lijsten met alle herstelpunten en kies degene die u wilt gebruiken en selecteer vervolgens  ;[Volgende]. Je kunt ook  Scannen op getroffen programma's< selecteren om het betreffende resultaat te controleren na het kiezen van dit herstelpunt.
  7. Controleer of de geselecteerde herstelpuntinformatie correct is of niet, en selecteer vervolgens [Finish]
  8. Klik [Ja] om het herstelproces te starten. De computer zal opnieuw opstarten en Windows openen nadat het herstel is voltooid.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter tijdens het proces is aangesloten en forceer het afsluiten niet om problemen te voorkomen.

Terug naar inhoudsopgave

De herstelschijf gebruiken om Windows opnieuw te installeren

1. Selecteer [Herstellen van een schijf]
  2. U kunt kiezen Alleen mijn bestanden verwijderen of De schijf volledig opschonen die is gebaseerd op uw vraag
  3. Windows zal u de volgende informatie herinneren over wat er zal gebeuren na het herstellen van een schijf. Selecteer [Herstellen]③ om Windows opnieuw te installeren.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter tijdens het proces is aangesloten en forceer het afsluiten niet om problemen te voorkomen.
  4. De computer zal opnieuw opstarten en de pagina met basisinstellingen van Windows openen nadat het herstel is voltooid, hier kunt u meer leren over Start voor de eerste keer (Windows OOBE)

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Een herstelschijf maken

1. Typ en zoek [Maak een herstelschijf] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Als het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, selecteert u [Ja]
  3. Vink het vakje aan om [Back-up van systeembestanden naar de herstelschijf] en selecteer vervolgens [Volgende]
  4. Sluit de USB-stick die u als herstelschijf wilt maken aan op uw computer.
    Opmerking: Alle bestanden op de USB-flashdrive worden tijdens het proces verwijderd, dus maak eerst een back-up van uw bestanden als er oorspronkelijk gegevens in staan.
  5. Bevestig en selecteer in Beschikbare schijf(en) de USB-stick die u wilt gebruiken en selecteer vervolgens [Volgende]
  6. Selecteer [Maken] en het systeem begint met het maken van de herstelschijf. reparatietools worden naar uw USB-flashstation gekopieerd en het duurt even, afhankelijk van uw computer en de grootte van de herstelimage.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter tijdens het proces is aangesloten en forceer niet om het apparaat af te sluiten om te voorkomen dat het maken onvolledig is.
  7. De herstelschijf is gemaakt, klik op [Voltooien]
  8. We raden u aan de bovenstaande stappen te herhalen om de nieuwe herstelschijf regelmatig opnieuw te maken, omdat Windows de beveiliging en prestaties regelmatig zal updaten en verbeteren.

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik de herstelschijf om uw computer te herstellen/herstellen

Als u merkt dat de computer niet kan opstarten, kunt u de herstel-dr . gebruikenive om Windows Recovery Environment (WinRE) te openen en vervolgens te herstellen vanaf een systeemherstelpunt of Windows opnieuw te installeren via de herstelschijf.

1. Sluit de herstelschijf (USB-flashdrive) aan op uw computer.
  2. Schakel de computer in en selecteer de opstartoptie als de USB-flashdrive. Hier vindt u meer informatie over Opstarten het systeem vanaf de USB-drive/cd-rom.
  3. De computer gaat naar de Windows Herstelomgeving en kies vervolgens uw toetsenbordindeling.
  4. Vervolgens kunt u een van de volgende opties selecteren om uw computer te herstellen: herstellen vanaf een systeemherstelpunt of Windows opnieuw installeren via de herstelschijf.
    Als u het systeemherstelpunt gebruikt, worden uw persoonlijke bestanden niet beïnvloed, maar worden recent geïnstalleerde applicaties, stuurprogramma's en updates verwijderd die kunnen leiden tot de problemen naar de computer.
    Als Windows opnieuw installeert, het verwijdert uw persoonlijke bestanden, toepassingen en stuurprogramma's die u hebt geïnstalleerd, en wijzigingen die u in instellingen hebt aangebracht .

Het systeemherstelpunt gebruiken om de computer te herstellen

Opmerking: de herstelpunten betekenen dat de punten zijn gemaakt en opgenomen op uw computer, niet degene waarvan een back-up is gemaakt op de USB-herstelschijf.

1. Selecteer [Problemen oplossen]
  2. Selecteer [Systeemherstel]
  3. Klik op [Windows 10]
  4. Start het systeemherstelproces, selecteer [Volgende]
  5. U ziet de lijsten met alle herstelpunten en kies degene die u wilt gebruiken en selecteer vervolgens [Volgende] . Je kunt ook Scannen op getroffen programma's selecteren om het getroffen resultaat te controleren nadat je dit herstelpunt hebt gekozen.
  6. Controleer of de geselecteerde herstelpuntinformatie correct is of niet, en selecteer vervolgens [Finish]
  7. Klik [Ja]om het herstelproces te starten. De computer zal opnieuw opstarten en Windows openen nadat het herstel is voltooid voltooid.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter tijdens het proces is aangesloten en forceer het afsluiten niet om problemen te voorkomen.

Terug naar inhoudsopgave

De herstelschijf gebruiken om Windows opnieuw te installeren

1. Selecteer [Herstellen vanaf een schijf]
  2. U kunt kiezen Gewoon mijn bestanden verwijderen of De schijf volledig opschonen die is gebaseerd op uw vraag②.
  3. Windows herinnert u de volgende informatie over wat er zal gebeuren na het herstellen van een schijf. Selecteer [Herstellen]om Windows opnieuw te installeren.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter tijdens het proces is aangesloten en forceer het afsluiten niet om problemen te voorkomen.
  4. De computer zal opnieuw opstarten en de pagina met basisinstellingen van Windows openen nadat het herstel is voltooid, hier kunt u meer informatie vinden over Voor de eerste keer starten (Windows OOBE)