[Draadloze router] Hoe stel ik de bedieningsmodus in - Access Point (AP)-modus?

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over het instellen van de bedieningsmodus - Access Point (AP)-modus

https://www.youtube.com/watch?v=gbTE1YK1mMQ

Wat is de toegangspuntmodus?

Kortom, de router gebruikt een bekabelde verbinding met de primaire router of modem om de netwerkdekking uit te breiden.

Opmerking:

Volg de onderstaande stappen:

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of Wi-Fi-verbinding en voeruw router LAN IPof router in URL http://www.asusrouter.com naar de WEB GUI.

Raadpleeg Hoe de routerinstellingenpagina openen (web-GUI)voor meer informatie.

Stap 2. Wanneer u voor de eerste keer inlogt op de routerinstellingenpagina Wanneer u tijd heeft, wordt u automatisch doorgestuurd naar de pagina Quick Internet Setup (QIS).

Klik op [Geavanceerde instellingen]

Of ga naar Beheer -> Bedieningsmodus tabblad selecteer Toegangspunt(AP)-modus en klik op Opslaan.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de standaard fabrieksstatus. Raadpleeg Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen?  voor meer informatie.

Stap 3. Klik op [Bewerkingsmodus kiezen]

Stap 4. Klik op [Toegangspunt(AP)-modus]

Stap 5. Klik op [Automatische IP]

Stap 6. Maak een WiFi-netwerknaam en wachtwoord aan en klik op [Toepassen].

Stap 7. Controleer de informatie en klik op [Volgende]

Stap 8. Maak een routeraccount aan en klik op [Volgende] om de installatie te voltooien.

Stap 9. Verbind uw AP-router vanaf de WAN- of LAN-poort met de LAN-poort van router/modem.

Stap 10. Je kunt toegang krijgen tot de routerinstellingen om te controleren of de huidige bedieningsmodus de AP-modus is.

Opmerking: In de Access Point (AP)-modus verandert het door DHCP toegewezen IP-adres. Installeer en gebruik het Device Discovery Utility om het IP-adres van de draadloze router te detecteren.

[ASUS Device Discovery] Hoe kunt u het IP-adres van uw draadloze router of AP vinden vanaf een Windows-systeem?

Veelgestelde vragen

1. Hoe wijzig ik de bedieningsmodus in het ASUS-repeaterapparaat?

Ga naar Beheer -> Bedieningsmodus selecteer Toegangspunt(AP)-modus en klik op  ;Opslaan om toe te passen.

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Downloadcentrum.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.