[Windows 11/10] Hoe u een USB-flashstation-installatiemedium maakt en gebruikt om Windows opnieuw te installeren

Toepasselijke producten: notebook, desktop, all-in-one pc, gaming handheld, mini-pc

Opmerking: de volgende methode voor het opnieuw installeren van Windows is uitsluitend van toepassing op apparaten met x86/x64-architectuur. Voor apparaten met ARM-architectuur (zoals het Qualcomm® CPU-platform) kunt u dit artikel raadplegen voor het opnieuw installeren van het besturingssysteem: Cloud Recovery binnen MyASUS in WinRE - Inleiding.

Opmerking: de architectuur van uw apparaat bepalen

Navigeer naar Windows-instellingen > Systeem > Over. Hier kunt u de architectuur van uw apparaat bekijken onder Systeemtype. (De afbeelding links toont een x64-architectuur; de afbeelding rechts toont een ARM-architectuur.)

Als uw apparaat ernstige problemen ondervindt (zoals het niet kunnen openen van het besturingssysteem) en u nog geen herstelstation hebt gemaakt (lees meer over Hoe u een Windows-herstelstation kunt maken en gebruiken), kunt u proberen installatiemedia te gebruiken om het Windows-besturingssysteem opnieuw te installeren. Om installatiemedia te gebruiken om Windows opnieuw te installeren, hebt u een ander apparaat nodig dat verbinding kan maken met internet (als uw apparaat het besturingssysteem niet kan openen) en een lege USB-stick (minimaal 8 GB aan ruimte) om de installatiemedia voor Windows te maken.

Opmerking: Als u Windows opnieuw installeert met behulp van de installatiemedia van Microsoft, blijven uw persoonlijke bestanden of door ASUS gebundelde applicaties niet behouden. Sommige programma's zijn mogelijk niet beschikbaar om te downloaden van de ASUS-website. Neem indien nodig contact op met het ASUS-servicecentrum voor hulp. Meer informatie over Hoe u hulpprogramma's kunt zoeken en downloaden.

Voor meer gedetailleerde instructies kunt u ook op de onderstaande link naar de ASUS Youtube-video klikken om meer te weten te komen over Hoe u installatiemedia maakt en gebruikt om Windows 11/10 opnieuw te installeren via een USB-station

https://www.youtube.com/watch?v=jMW_WHqQBf8

Ga naar de bijbehorende instructie op basis van het Windows-besturingssysteem dat u wilt installeren:

Windows 11-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Een Windows 11-installatiemedia maken
  1. Ga naar Microsoft-website, klik op [Download nu]in het veld Windows 11-installatiemedia maken.
  2. Ga naar de gedownloade map van de tool en dubbelklik vervolgens op het bestand [MediaCreationTool]om de installatie te starten.
  3. Als het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, selecteert u [Ja].
  4. Lees de licentievoorwaarden voor Microsoft-software en de toepasselijke kennisgevingen en selecteer vervolgens [Accepteren].
  5. Selecteer de taal en editie die u wilt maken voor de Windows-installatiemedia en selecteer vervolgens [Volgende].
    Opmerking: Selecteer de juiste taal en editie voor uw doeleenheid om te voorkomen dat er fouten optreden bij de Windows-activering achteraf (als uw apparaat een digitale licentie heeft, wordt Windows OS automatisch geactiveerd wanneer het online is nadat de installatie is voltooid).
  6. Sluit de USB-stick die u wilt maken als Windows-installatiemedia aan op uw apparaat, selecteer [USB-stick]en selecteer vervolgens [Volgende].
    Let op: Alle bestanden op de USB-stick worden tijdens het proces verwijderd, dus maak eerst een back-up van uw bestanden als u er oorspronkelijk gegevens op hebt staan.
  7. Bevestig en selecteer in verwijderbare schijven de USB-stick die u wilt gebruiken, selecteer vervolgens [Volgende], en het systeem begint met het downloaden en maken van Windows-installatiemedia. Het maken duurt even, afhankelijk van uw apparaat en de internetverbinding.
    Let op: Zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten en dat er een stabiele internetverbinding is tijdens het proces. Forceer het afsluiten niet om te voorkomen dat de creatie onvolledig is.
  8. De installatiemedia zijn gemaakt, klik op [Voltooien].

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik de installatiemedia om Windows 11 opnieuw te installeren
  1. Sluit de installatiemedia (USB-stick) aan op uw apparaat.
  2. Schakel het apparaat in en selecteer de opstartoptie als USB-stick. Hier kunt u meer te weten komen over Hoe u het systeem opstart vanaf een USB-stick.
  3. Het apparaat gaat naar Windows Setup. Kies de taal, tijd- en valutanotatie en het toetsenbord of de invoermethode en klik vervolgens op [Volgende].
  4. Klik op [Nu installeren].
  5. Als uw apparaat is ingebouwd in het Windows-besturingssysteem (wat een digitale licentie is), selecteert u [Ik heb geen productcode]. Windows OS wordt automatisch online geactiveerd nadat de installatie is voltooid.
  6. Selecteer de versie van het besturingssysteem dat u wilt installeren en klik vervolgens op [Volgende].
    Let op: Selecteer de versie die uw apparaat oorspronkelijk had, anders zal Windows-activering een fout geven als de versie niet hetzelfde is.
  7. Lees de licentievoorwaarden voor Microsoft-software en de toepasselijke kennisgevingen. Vink het vakje aan voor [Ik accepteer de licentievoorwaarden] en klik vervolgens op [Volgende].
  8. Selecteer [Aangepast: Alleen Windows installeren (geavanceerd) ].
  9. U ziet de lijst met alle schijven en partities op uw apparaat. Als er meerdere schijven worden weergegeven, hoeft u alleen alle partities te verwijderen van de schijf waarop u Windows wilt installeren. (De meeste schijven C worden gelokaliseerd als Station 0, dus laten we Station 0 als voorbeeld nemen.)
    Selecteer elke partitie van Drive 0 in de lijst, selecteer vervolgens [Verwijderen]. Als de melding Windows Setup verschijnt, selecteer dan [OK].
    Opmerking: Als u Verwijderen selecteert op andere schijven/stations, worden alle gegevens daarin verwijderd.

10. Nadat u stap 9 hebt herhaald om alle partities van station 0 te verwijderen, zou alleen de niet-toegewezen ruimte van station 0 over moeten blijven. Selecteer [Niet-toegewezen ruimte van station 0] en klik vervolgens op [Volgende] om Windows opnieuw te installeren OS.
    Let op: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het proces en forceer het afsluiten niet om problemen te voorkomen.
  11. Het apparaat start opnieuw op en gaatr de basisinstellingenpagina van Windows OS nadat de herinstallatie is voltooid, hier kunt u meer te weten komen over Windows - Voor de eerste keer starten.
  12. Nadat u de basisinstellingen van Windows OS hebt voltooid en het bureaublad hebt geopend, moet u naar de ASUS-ondersteuningssite gaan om drivers te downloaden. Hier kunt u meer te weten komen over Hoe u drivers kunt zoeken en downloaden.

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10 besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Een Windows 10-installatiemedia maken
  1. Ga naar Microsoft-website, klik op [Download tool now]om de Windows 10-installatiemediatool te downloaden.
  2. Ga naar de gedownloade map van de tool en dubbelklik vervolgens op het bestand [MediaCreationTool]om de installatie te starten.
  3. Als het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, selecteert u [Ja].
  4. Microsoft software licentievoorwaarden en toepasselijke kennisgevingen, selecteer [Accepteren].
  5. Selecteer [Maak installatiemedia (USB-stick, dvd of ISO-bestand) voor een andere pc] en selecteer vervolgens [Volgende].
  6. Selecteer de taal, editie en architectuur (64-bits of 32-bits) die u wilt maken voor de Windows-installatiemedia en selecteer vervolgens [Volgende].
    Opmerking: Selecteer de juiste taal, editie en architectuur voor uw doeleenheid om te voorkomen dat er fouten optreden bij de Windows-activering achteraf (als uw apparaat een digitale licentie heeft, wordt Windows OS automatisch geactiveerd wanneer het online is nadat de installatie is voltooid).
  7. Sluit de USB-stick die u wilt maken als Windows-installatiemedia aan op uw apparaat, selecteer [USB-stick]en selecteer vervolgens [Volgende].
    Let op: Alle bestanden op de USB-stick worden tijdens het proces verwijderd, dus maak eerst een back-up van uw bestanden als u er oorspronkelijk gegevens op hebt staan.
  8. Bevestig en selecteer in verwijderbare schijven de USB-stick die u wilt gebruiken, selecteer vervolgens [Volgende], en het systeem begint met het downloaden en maken van Windows-installatiemedia. Het maken duurt even, afhankelijk van uw apparaat en internet verbinding.
    Let op: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten en dat er een stabiele internetverbinding is tijdens het proces, en forceer het afsluiten niet om te voorkomen dat de creatie onvolledig is.
  9. De installatiemedia zijn gemaakt, klik op [Voltooien].

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik de installatiemedia om Windows 10 opnieuw te installeren
  1. Sluit de installatiemedia (USB-stick) aan op uw apparaat.
  2. Schakel het apparaat in en selecteer de opstartoptie als USB-stick. Hier kunt u meer te weten komen over Hoe u het systeem opstart vanaf een USB-stick.
  3. Het apparaat gaat naar Windows Setup. Kies de taal, tijd- en valutanotatie en het toetsenbord of de invoermethode en klik vervolgens op [Volgende].
  4. Klik op [Nu installeren].
  5. Als uw apparaat is ingebouwd in Windows Operating System (wat een digitale licentie is), selecteert u [Ik heb geen productcode]. Windows OS wordt automatisch online geactiveerd nadat de installatie is voltooid.
  6. Selecteer de versie van het besturingssysteem dat u wilt installeren en klik vervolgens op [Volgende].
    Opmerking: Selecteer de versie die uw apparaat oorspronkelijk had, anders zal Windows-activering een fout geven als de versie niet hetzelfde is.
  7. Microsoft-softwarelicentievoorwaarden en toepasselijke kennisgevingen, vink het vakje aan om [Ik ga akkoord met dede licentievoorwaarden], klik vervolgens op [Volgende].
  8. Selecteer [Aangepast: Alleen Windows installeren (geavanceerd) ].
  9. U ziet de lijst met alle schijven en partities op uw apparaat. Als er meerdere schijven worden weergegeven, hoeft u alleen alle partities te verwijderen van de schijf waarop u Windows wilt installeren. (De meeste schijven C worden gelokaliseerd als Station 0, dus laten we Station 0 als voorbeeld nemen.)
    Selecteer elke partitie van Drive 0 in de lijst en selecteer vervolgens [Verwijderen]. Als de melding Windows Setup verschijnt, selecteert u [OK].
    Opmerking: Als u Verwijderen selecteert op andere schijven/stations, worden alle gegevens daarin verwijderd.

10. Nadat u stap 9 hebt herhaald om alle partities van Drive 0 te verwijderen, zou alleen Drive 0 Unallocated Space over moeten blijven. Selecteer [Drive 0 Unallocated Space] en klik vervolgens op [Next]om Windows opnieuw te installeren OS.
    Let op: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het proces en forceer het afsluiten niet om problemen te voorkomen.
  11. Het apparaat start opnieuw op en gaat naar de basisinstellingenpagina van Windows OS nadat de herinstallatie is voltooid. Hier kunt u meer te weten komen over Windows - Voor de eerste keer starten.
  12. Nadat u de basisinstellingen van Windows OS hebt voltooid en het bureaublad hebt geopend, moet u naar de ASUS-ondersteuningssite gaan om drivers te downloaden. Hier kunt u meer te weten komen over Hoe u drivers kunt zoeken en downloaden.