[Notebook] Problemen oplossen - Hoe de ScreenPad 2.0-problemen op te lossen wanneer deze niet goed werkt op mijn ASUS-notebook

Als u het besturingssysteem opnieuw had geïnstalleerd, geïnstalleerd met een ander besturingssysteem dan de vooraf geïnstalleerde versie, Windows had bijgewerkt of als gevolg van welke omstandigheden dan ook de ScreenPad 2.0 niet goed werkt (zoals ScreenPad reageert niet, fout op het scherm, functie binnenin de ScreenPad werkt niet, aanraken werkt niet), volg dan de onderstaande stappen om de ScreenPad 2.0 opnieuw te installeren. Als u problemen ondervindt met de weergave van ScreenPad of de gebruikersinterface nadat de computer is geüpgraded naar Windows 11, versie 22H2, zie hier.

Opmerking: download en installeer de benodigde stuurprogramma's en hulpprogramma's in de onderstaande volgorde:

Ondersteund model: Het artikel is alleen van toepassing op ASUS-notebooks met ScreenPad 2.0. Ga voor meer ondersteunde modellen naar de Product uit de Notebook-serie van de officiële ASUS-website.

Installeer eerst het [Intel Graphic] stuurprogramma met versie 25.20.100.6619 of hoger. Ga naar Apparaatbeheer en controleer eerst de versie van het stuurprogramma.

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en vervolgens click [Open]. (De afbeelding aan de linkerkant hieronder is in Windows 11 , en de rechterkant is Windows 10.)

2. Zoek in  Apparaatbeheer de [Beeldschermadapters] en klik met de rechtermuisknop op de [Intel UHD Graphics] . Selecteer in het vervolgkeuzemenu [Eigenschappen].
    Opmerking: de apparaatnaam kan verschillen op basis van verschillende modellen.
  3. Selecteer [Driver] tab en controleer vervolgens de [ Stuurprogrammaversie].
  4. Als de versie van het stuurprogramma hoger is dan de versie 25.20.100.6619, ga dan naar het volgende hoofdstuk om de benodigde stuurprogramma's en hulpprogramma's te downloaden en te installeren .
    Als de driverversie lager is dan de versie 25.20.100.6619, ga dan terug naar de Apparaatbeheer en klik met de rechtermuisknop op de [Intel UHD-graphics] en selecteer vervolgens  [Stuurprogramma bijwerken].
  5. Klik op [Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's] om stuurprogramma's online bij te werken .

Ga naar de ASUS-ondersteuningssite naar download en installeer de benodigde stuurprogramma's en hulpprogramma's, hier vindt u meer informatie over Hoe u zoek en download stuurprogramma's en hulpprogramma's. (De volgende afbeeldingen zijn de huidige versie als referentie, download de nieuwste versie van de ASUS-ondersteuningssite.)

Opmerking: volg de onderstaande volgorde om het stuurprogramma's en hulpprogramma's te downloaden en te installeren.

1. Download en installeer [Intel(R) Serial IO I2C-stuurprogramma]-stuurprogramma.
    Opmerking: als u niet kunt zoeken naar Intel(R) Serial IO I2C-stuurprogramma op de ASUS-ondersteuningssite, betekent dit dat sommige modellen een ingebouwd I2C-stuurprogramma hebben in Windows, dus u hoeft niet  niet nodigo installeer het handmatig.
  2. Download en installeer het hulpprogramma [ScreenXpert (Windows Store-app)].
    Opmerking: u gaat naar de Microsoft Store om dit hulpprogramma te downloaden en te installeren nadat u op de knop DOWNLOAD hebt geklikt.
  3. Download en installeer het stuurprogramma [ASUS ScreenXpert Interface (stuurprogramma)].
  4. Download en installeer het hulpprogramma [MyASUS (Windows Store-app)].
    Opmerking: u gaat naar de Microsoft Store om dit hulpprogramma te downloaden en te installeren nadat u op de knop DOWNLOAD hebt geklikt.
  5. Download en installeer het stuurprogramma [ASUS System Control Interface V3 (stuurprogramma)].
  6. Download en installeer het correctieprogramma [ScreenPad2 Optimizer]. Klik hier om ScreenPad Optimizer te downloaden.
    Opmerking: deze tool kan de ScreenPad 2.0-resolutie, rotatie, ScreenPad 2.0 abnormale weergave corrigeren en ScreenPad 2.0 kan niet werken, om de werking van ScreenPad 2.0 te garanderen.

V & Een

V1: Waarom is de gebruikersinterface van het 2e paneel abnormaal?

A1: Vanwege het gedrag van Windows 11, versie 22H2 gewijzigd, veroorzaakte het 'Actieve signaalmodus' te veranderen. Als een gebruiker de ScreenPad-resolutie wijzigt, wordt er een zwart scherm op de ScreenPad weergegeven. U kunt het volgende kiezen om dit probleem op te lossen.

• Update het ASUS ScreenXpert Interface-stuurprogramma naar V.3.0.2.0 of de nieuwste versie en start vervolgens uw computer opnieuw op.
  • Klik hier om ScreenPad Optimizer naar V1 te downloaden en uit te voeren. 2.3.0 of de nieuwste versie.

V2: Waarom overlappen de lay-outs van ScreenXpert App Switcher en Microsoft Snap elkaar?

A2: Wanneer een gebruiker het toepassingsvenster sleept, worden Snap-lay-outs vanaf de bovenkant van het scherm weergegeven. Dit is Microsoft Windows 11, versie 22H2 nieuwe functie. De pop-up gebruikersinterface overlapt met ScreenXpert App Switcher.

U kunt de functie voor snaplay-outs uitschakelen via Windows Instellingen > Systeem > Multitasken > Snap venster en verwijder het vinkje bij "Snap lay-outs weergeven wanneer ik een venster naar de bovenkant van mijn scherm sleep".

V3: Waarom wordt het Start-menu samen weergegeven als ik omhoog veeg vanaf de onderkant van het ScreenPad om de navigatiebalk te openen?

A3: ASUS wijzigt de ScreenXpert-veegbeweging naar het klikken op een pijlpictogram om de navigatiebalk weer te geven. Werk de ScreenXpert-app bij naar V3.0.7.0 of de nieuwste versie en verkrijg een betere ervaring.

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS voor probleemoplossing. Klik hieronder!