[Notebook] Hoe de laptop te repareren, wordt niet uit de slaap- of sluimerstand gehaald - Problemen oplossen

Toepasselijke producten: Notebook, Desktop, Alles-in-één pc, Gaming Handheld, Moederbord, Grafische kaart, LCD-monitor, MiniPC

Als u merkt dat de computer niet uit de slaap- of sluimerstand ontwaakt, sluit dan een wisselstroomadapter aan en zorg ervoor dat de batterijladingsindicator AAN is (hieronder wordt de laptop zoals afgebeeld.) en klik vervolgens op de Aan/uit-knop om de computer uit de slaapstand te halen. (Als de computer langere tijd in de slaapstand blijft, wordt de energiestatus van de slaapstand naar de slaapstand overgebracht en kunt u het systeem alleen hervatten door op de aan/uit-knop te klikken.)

Als het probleem daarna blijft bestaan, houdt u de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt om het afsluiten geforceerd uit te voeren. Start vervolgens de computer opnieuw op en raadpleeg de volgende oplossingen.

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11 besturingssysteem

Accessoires verwijderen en BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's bijwerken naar de nieuwste versie

Systeemdiagnose voor hardwarecontrole

Voer MyASUS-systeemdiagnose uit voor hardwarecontrole. Hier kunt u meer lezen over MyASUS systeemdiagnose.

Opmerking: als er geen tabblad Systeemdiagnose in MyASUS is, betekent dit dat uw computer deze functie niet ondersteunt. Hier vindt u meer informatie over Waarom kan ik alleen de gedeeltelijke functies zien in de MyASUS-app.

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

BIOS-instellingen herstellen

De computer ontwaakt niet uit de slaap- of sluimerstand, wat het gewijzigde BIOS kan veroorzaken. Probeer daarom het BIOS terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Hier kunt u meer leren over Hoe u de BIOS-instellingen kunt herstellen . (Voor desktopproducten raadpleegt u [Moederbord/Desktop] How to BIOS-instelling herstellen.)

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Het toetsenbord inschakelen om de computer uit de slaapstand te halen

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk① en klik vervolgens op [Openen]②.
  2. Controleer de pijl naast [Toetsenborden] en vervolgens naar rechts klik [HID-toetsenbordapparaat] en selecteer < strong>[Eigenschappen].
    Opmerking: de apparaatnaam kan verschillen, afhankelijk van de verschillende modellen.
  3. Selecteer [Energiebeheer] tabblad,controleer vervolgens het vak naast [Dit apparaat mag de computer uit de slaapstand halen]  en klik op [OK].
    Opmerking: als er geen energiebeheer in de toetsenbordeigenschappen staat, kunt u deze stap negeren.
  4. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Problemen oplossen met de Windows Power-probleemoplosser

1. Typ en zoek[Problemen met instellingen oplossen] in de Windows-zoekbalk① en klik vervolgens op [Openen]②.
  2. Selecteer [Andere probleemoplossers].
  3. Klik op [Uitvoeren] op de Aan/uit-optie en volg daarna de instructies op het scherm om het probleemoplossingsproces te voltooien.

Sluimerfunctie opnieuw inschakelen via opdrachtprompt

1. Typ en zoek [Opdrachtprompt] in de Windows-zoekbalk, klik vervolgens op [Uitvoeren als beheerder].
  2. Wanneer de prompt voor Gebruikersaccountbeheer verschijnt, selecteert u [Ja].
  3. Typ “powercfg.exe /hibernate off” en druk vervolgens op Enter om de slaapstandfunctie uit te schakelen.
  4. Nadat u de slaapstand hebt uitgeschakeld, start u uw computer opnieuw op.
  5. Open de opdrachtprompttoepassing opnieuw met de beheerder en typ in het opdrachtpromptvenster “powercfg.exe /hibernate on” en druk vervolgens op Enter om de slaapstand in te schakelen.
  6. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stappen voor probleemoplossing.

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het probleem onlangs is opgetreden en als u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel heeft plaatsgevonden, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem begon. Hier kunt u meer leren over Hoe u een herstelpunt kunt gebruiken om het systeem te herstellen .

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Het systeem resetten

Als het probleem zich blijft voordoen nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset vervolgens de pc naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kunt u meer te weten komen over: Hoe u het systeem kunt resetten .

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS en probeer de Systeemdiagnose voor probleemoplossing. KLIK HIER!

Windows 10-besturingssysteem

Accessoires verwijderen en BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's bijwerken naar de nieuwste versie

Systeemdiagnose voor hardwarecontrole

Voer MyASUS-systeemdiagnose uit voor hardwarecontrole. Hier kunt u meer lezen over MyASUS systeemdiagnose.

Opmerking: als er geen tabblad Systeemdiagnose in MyASUS is, betekent dit dat uw computer deze functie niet ondersteunt. Hier vindt u meer informatie over Waarom kan ik alleen de gedeeltelijke functies zien in de MyASUS-app.

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

BIOS-instellingen herstellen

De computer ontwaakt niet uit de slaap- of sluimerstand, wat het gewijzigde BIOS kan veroorzaken. Probeer daarom het BIOS terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Hier kunt u meer leren over Hoe u de BIOS-instellingen kunt herstellen. (Voor desktopproducten raadpleegt u [Motherboard/Desktop] Hoe de BIOS-instelling te herstellen.)

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Het toetsenbord inschakelen om de computer uit de slaapstand te halen

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [ Openen].
  2. Controleer de pijl naast [Toetsenborden] en klik vervolgens met de rechtermuisknop op [HID-toetsenbord Apparaat] en selecteer [Eigenschappen].
    Opmerking: de apparaatnaam kan verschillen, afhankelijk van de verschillende modellen.
  3. Selecteer het tabblad [Energiebeheer] en vink vervolgens het vakje aan naast [Dit toestaan apparaat om de computer te wekken] en klik op [OK].
    Opmerking: als er geen energiebeheer in de toetsenbordeigenschappen staat, kunt u deze stap negeren.
  4. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Problemen oplossen met de Windows Power-probleemoplosser

1. Typ en zoek [Instellingen oplossen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [ Openen].
  2. Klik op [Power] en klik vervolgens op [De probleemoplosser uitvoeren] .
  3. Volg de instructies op het scherm om het probleemoplossingsproces te voltooien.
  4. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Sluimerfunctie opnieuw inschakelen via opdrachtprompt

1. Typ en zoek [Opdrachtprompt] in de Windows-zoekbalk, klik vervolgens op [Uitvoeren als beheerder].
  2. Wanneer de prompt voor Gebruikersaccountbeheer verschijnt, selecteert u [Ja].
  3. Typ “powercfg.exe /hibernate off” en druk vervolgens op Enter om de slaapstandfunctie uit te schakelen.
  4. Nadat u de slaapstand hebt uitgeschakeld, start u uw computer opnieuw op.
  5. Open de opdrachtprompt toepassing opnieuw met de beheerder en typ in het opdrachtpromptvenster “powercfg.exe /hibernate on” en druk vervolgens op Enter om de slaapstand in te schakelen.
  6. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stappen voor probleemoplossing.

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het probleem onlangs is opgetreden en als u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel heeft plaatsgevonden, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem begon. Hier kunt u meer leren over Hoe u een herstelpunt kunt gebruiken om het systeem te herstellen .

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Het systeem resetten

Als het probleem zich blijft voordoen nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset vervolgens de pc naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kunt u meer leren over: Hoe u het systeem kunt resetten .

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS en probeer de Systeemdiagnose voor probleemoplossing. KLIK hieronder!