[Chromebook] Problemen oplossen - Problemen met Chromebook Audio (luidspreker/microfoon).

Als u problemen ondervindt met de luidsprekers of microfoon op uw Chromebook, zoals onduidelijk geluid, stille luidsprekers of de microfoon werkt niet goed, raadpleeg dan de volgende stappen voor probleemoplossing.

Als u externe luidsprekers, een microfoon of een hoofdtelefoon/oortelefoon gebruikt, zorg er dan voor dat deze correct zijn aangesloten voordat u problemen gaat oplossen.

Opmerking: de ondersteuning kan variëren, afhankelijk van de verschillende modellen; Raadpleeg de Gebruikershandleiding voor gedetailleerde instructies.

Inhoudsopgave:

Abnormale luidsprekerfunctionaliteit

Controleer de volume-instellingen van de luidspreker/hoofdtelefoon

Zorg ervoor dat de volume-instellingen van uw Chromebook correct zijn.

1. Klik rechtsonder op [Statusbalk]① hoek van het scherm. Als het volumepictogram grijs wordt weergegeven②, dit geeft aan dat het geluid is gedempt. Klik nogmaals op het volumepictogram om het geluid weer aan te zetten.
  2. Sleep de volumeschuifregelaar naar het juiste uitvoerniveau door deze naar links of rechts te schuiven③.

Als alternatief kunt u het uitgangsvolume aanpassen met de toetsen op de bovenste rij (sneltoetsen) op uw toetsenbord. Om het volume te verhogen, drukt u op  en om het volume te verlagen, drukt u op .

Audio-uitvoerapparaat verifiëren

Als u externe luidsprekers of hoofdtelefoons gebruikt, probeer dan de externe apparaten opnieuw te plaatsen en zorg ervoor dat ze correct zijn aangesloten op de audio-aansluiting van uw Chromebook. Controleer ook de volume-instellingen van deze externe apparaten om er zeker van te zijn dat ze niet op het minimum staan of gedempt zijn.

Opmerking: als u een andere set externe luidsprekers of hoofdtelefoons heeft, probeer dan vast te stellen of het probleem bij de externe apparaten ligt.

1. Klik rechtsonder op [Statusbalk]① hoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen]②.
  2. Klik op [Apparaat]③ en selecteer vervolgens [ Audio]④.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu voor de Luidspreker en kies het juiste uitvoerapparaat⑤

'Audio'-toegang verlenen aan applicaties

Applicaties moeten relevante machtigingen verkrijgen om audiofunctionaliteiten in het Chrome-besturingssysteem te gebruiken. Wanneer een toepassing voor de eerste keer toegang tot luidsprekers vereist, kan het systeem u doorgaans vragen de vereiste toestemming te verlenen.

Als u niet de nodige toegang heeft verleend of de instellingen moet wijzigen, demonstreren de volgende stappen het gebruik van de Google Meet-applicatie als voorbeeld.

1. Als andere applicaties de camera goed kunnen gebruiken, overweeg dan om de installatie van de app te verwijderen waar het niet werkt, installeert u de app opnieuw.

Chrome-browser of tabbladen zonder geluid

Tijdens het gebruik van webaudio of -video kan de cache van de browser audioproblemen veroorzaken. Probeer het cachegeheugen van de browser en de browsegegevens te wissen en laad vervolgens de webpagina opnieuw om de audio te testen.

1. Start de Google Chrome-browser. Klik op het pictogram [Google Chrome aanpassen en beheren]selecteer in de rechterbovenhoek van de browser [Meer tools] en klik vervolgens op [Browsegegevens wissen].
  2. Kies in het gedeelte 'Tijdsbereik' de optie 'Altijd' en selecteer zowel 'Cookies en andere sitegegevens' als 'Afbeeldingen en bestanden in cache'. Klik ten slotte[Gegevens wissen].

Verdere audioproblemen oplossen voor de Chrome-browser

Als de bovenstaande oplossing uw geluidsprobleem niet oplost, kunt u de volgende stappen proberen om de relevante instellingen te verifiëren:

1. Start de Google Chrome-browser. Klik op het pictogram [Google Chrome aanpassen en beheren] in de rechterbovenhoek van de browser en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Klik op [Privacy en beveiliging] en selecteer vervolgens < strong>[Site-instellingen].     ;
  3. Klik op [Aanvullende inhoudsinstellingen] om verdere opties uit te vouwen.
  4. Klik in de 'Aanvullende inhoudsinstellingen' op [Geluid].
  5. Vink het vakje aan voor [Sites kunnen geluid afspelen].

Als de geluidsproblemen alleen op specifieke tabbladen aanhouden, klikt u op het pictogram [Site-informatie bekijken] op dat tabblad en schakel vervolgens de machtiging [Geluid] in.

Aanvullende methoden voor probleemoplossing

Als uw audioprobleem blijft bestaan ondanks het proberen van de bovenstaande methoden, probeer dan de volgende stappen:

1. Start uw Chromebook opnieuw op. Schakel uw Chromebook uit en wacht een paar seconden voordat u deze opnieuw opstart.
    Opmerking: om de Chromebook opnieuw op te starten, houdt u de [Aan/uit-knop] totdat het apparaat wordt uitgeschakeld en schakel het vervolgens weer in.
  2. Update Chrome OS. Zorg ervoor dat op uw Chromebook de nieuwste versie van Chrome OS is geïnstalleerd. Raadpleeg dit artikel om te controleren op beschikbare updates: Het besturingssysteem van Chromebook bijwerken
  3. Voer een hardwarereset uit op uw Chromebook. Raadpleeg dit artikel voor instructies: Hardware-instellingen voor Chromebook resetten .
  4. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing zijn voltooid, maar het probleem blijft bestaan, kunt u overwegen uw Chromebook opnieuw in te stellen of te herstellen.    ;
    Reset (Powerwash) uw Chromebook naar de fabrieksinstellingen.
  5. Herstel Chromebook-besturingssysteem.

U kunt ook de Google Chromebook Help op de officiële website raadplegen voor meer gedetailleerde informatie:

https://support.google.com/chromebook/answer/6309225

Als uw probleem onopgelost blijft, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor verdere hulp.

Abnormale microfoonfunctionaliteit

Als u de ingebouwde microfoon gebruikt, zorg er dan voor dat de microfoon niet wordt geblokkeerd
Meestal bevindt de microfoon zich aan weerszijden van de cameralens.

Opmerking: de exacte microfoonlocatie kan variëren, afhankelijk van het model, dus raadpleeg de Gebruikershandleiding voor specifieke details.

Controleer de microfooninvoerapparaat en volume-instellingen

Als u een headset gebruikt, probeer dan het externe apparaat los te koppelen en opnieuw aan te sluiten, waarbij u ervoor zorgt dat het correct is aangesloten op de audio-aansluiting van uw Chromebook. Controleer ook de volume-instellingen van deze externe apparaten om er zeker van te zijn dat ze niet op het minimum staan of gedempt zijn.

Opmerking: als u een andere headset beschikbaar heeft, probeer deze dan te gebruiken om te verifiëren of het probleem bij het externe apparaat ligt.

1. Klik rechtsonder op [Statusbalk]hoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Klik op [Apparaat] en selecteer vervolgens [ Audio]
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu voor de Microfoon en selecteer het juiste invoerapparaat
  4. Als het volumepictogram grijs wordt weergegeven, dit geeft aan dat de microfoon gedempt is. Klik nogmaals op het volumepictogram om het dempen op te heffen.
  5. Pas het invoervolume aan door de volumeschuifregelaar naar links of rechts naar het juiste niveau te slepen

Microfoontoegang verlenen tot applicaties

Applicaties moeten de relevante machtigingen verkrijgen om de microfoon op het Chrome-besturingssysteem te gebruiken. Vaak zal het systeem u vragen om toegang te verlenen wanneer een aanvraag vereist isires microfoongebruik voor de eerste keer.

Als u geen toegang heeft verleend of instellingen moet wijzigen, gebruiken de volgende stappen de Google Meet-applicatie als voorbeeld.

1. Klik rechtsonder op [Statusbalk]hoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Klik op [Apps] en selecteer vervolgens [Beheer uw apps]
  3. Kies de applicatie waarvoor u de instellingen wilt wijzigen
  4. Controleer of de toestemmingsinstelling voor [Microfoon] is ingeschakeld⑥< /span>.
  5. Als andere applicaties de camera goed kunnen gebruiken, overweeg dan om de installatie van de app te verwijderen waar het niet werkt, installeert u de app opnieuw.

Chrome-browser of tabbladen kunnen de microfoon niet gebruiken

Wanneer u probeert de microfoon in de browser te gebruiken, kunnen gegevens in de cache soms tot audioproblemen leiden. Probeer de cache en browsegegevens van de browser te wissen en laad vervolgens de webpagina opnieuw om de audio te testen.

1. Start de Google Chrome-browser. Klik op het pictogram [Google Chrome aanpassen en beheren] selecteer in de rechterbovenhoek van de browser [Meer tools] en klik vervolgens op [Browsegegevens wissen]
  2. Kies in het gedeelte 'Tijdsbereik' de optie 'Altijd' en selecteer zowel 'Cookies en andere sitegegevens' als 'Afbeeldingen en bestanden in cache'. Klik ten slotte op [Gegevens wissen]

Verdere audioproblemen oplossen voor de Chrome-browser

Als de bovenstaande oplossing uw microfoonprobleem niet oplost, kunt u de volgende stappen proberen om de relevante instellingen te verifiëren:

1. Start de Google Chrome-browser. Klik op het pictogram [Google Chrome aanpassen en beheren] in de rechterbovenhoek van de browser en klik vervolgens op [Instellingen]
  2. Klik op [Privacy en beveiliging] en selecteer vervolgens < strong>[Site-instellingen]
  3. Klik onder Rechteninstellingen op [Microfoon]
  4. Vink [Sites kunnen vragen om uw microfoon te gebruiken] aan.

Als audioproblemen alleen op specifieke tabbladen aanhouden, klik dan op het pictogram [Site-informatie bekijken] op dat tabblad en schakel vervolgens de machtiging [Microfoon] in.

Aanvullende methoden voor probleemoplossing

Als het microfoonprobleem blijft bestaan ondanks het proberen van de bovenstaande methoden, probeer dan de volgende stappen:

1. Start uw Chromebook opnieuw op. Schakel uw Chromebook uit en wacht een paar seconden voordat u deze opnieuw opstart.
    Opmerking: om de Chromebook opnieuw op te starten, houdt u de [Aan/uit-knop] totdat het apparaat wordt uitgeschakeld en schakel het vervolgens weer in.
  2. Update Chrome OS. Zorg ervoor dat op uw Chromebook de nieuwste versie van Chrome OS is geïnstalleerd. Raadpleeg dit artikel om te controleren op beschikbare updates: Het besturingssysteem van Chromebook bijwerken
  3. Voer een hardwarereset uit op uw Chromebook. Raadpleeg dit artikel voor instructies: Hardware-instellingen voor Chromebook resetten .
  4. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing zijn voltooid, maar het probleem blijft bestaan, kunt u overwegen uw Chromebook opnieuw in te stellen of te herstellen.
    Reset (Powerwash) uw Chromebook naar de fabrieksinstellingen.
  5. Herstel Chromebook-besturingssysteem.

U kunt ook de Google Chromebook Help op de officiële website raadplegen voor meer gedetailleerde informatie:

https://support.google.com/chromebook/answer/6309225

Als uw probleem onopgelost blijft, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor verdere hulp.