[Draadloze router] Hoe kan ik het WiFi-signaal van mijn ASUS-router in-/uitschakelen/verbergen?

Het WiFi (SSID)-signaal van ASUS-routers is standaard ingeschakeld en de verborgen WiFi-naamfunctie is standaard uitgeschakeld.

Als uw router zijn netwerk nog niet heeft geconfigureerd, raadpleeg dan de Snelle internetinstallatie (QIS) die u door de installatie leidt.

Introductie

1. Gebruik de ASUS Router-app om het WiFi-signaal van de router in/uit te schakelen/verbergen

2. Gebruik de instellingenpagina van de ASUS Router (WebGUI) om het wifi-signaal van de router in/uit te schakelen/verbergen

3. WiFi-knop van de ASUS-router

Bereid je voor

1) Update uw routerfirmware naar de nieuwste versie. Voor instructies over hoe u de firmware kunt updaten, raadpleegt u de FAQ Hoe updaten de firmware van uw router naar de nieuwste versie

2) Installeer eerst de ASUS-router-app op uw smartphone. Zorg ervoor dat de versie van uw ASUS Router-app up-to-date is.

Voor informatie over het installeren van de ASUS-routerapp raadpleegt u

De ASUS-router instellen via de ASUS Router-app (QIS, Quick Internet Setup )

Meerdere ASUS-routers beheren via de ASUS-router-app

Eigennaam

SSID-naam (Service Set Identifier) is ook de WiFi-naam van het draadloze netwerk.

Gebruik de ASUS Router-app om het WiFi-signaal van de router in/uit te schakelen/verbergen

Opmerking: Als u alle WiFi-signalen uitschakelt en u geen verbinding kunt maken met de ASUS-router-app, gebruik dan de bekabelde verbinding van uw apparaat om in te loggen op de instellingenpagina van de ASUS-router (WebGUI). >

1. Open de ASUS Router-app.

2. Open de app, tik op [ Instellingen ] > [WiFi] > [Draadloze instellingen] > [ Netwerkinstellingen ].

3. U kunt verschillende frequentiebanden instellen (2,4GHz / 5GHz / 6GHz) om het WiFi-signaal van de router in/uit te schakelen/verbergen, de volgende voorbeelden zijn 2,4GHz en 5GHz.

Opmerking: ASUS draadloze routers hebben verschillende functies, afhankelijk van het model. Controleer de ASUS-productspecificaties om te bevestigen dat uw router banden ondersteunt.

Tik op [Radio inschakelen] om het WiFi-signaal in/uit te schakelen. Grijs betekent dat het wifi-signaal is uitgeschakeld en blauw betekent dat het wifi-signaal is ingeschakeld.

Tik op [Verberg SSID] om de WiFi-naam in/uit te schakelen. Grijs betekent dat de WiFi-naam niet verborgen is, en blauw betekent dat de WiFi-naam verborgen is.

En [ Toepassen ] om de instellingen op te slaan.

klik op [ Toepassen ].

Gebruik de instellingenpagina van de ASUS Router (WebGUI) om het WiFi-signaal van de router in/uit te schakelen/verbergen

Opmerking: Als u alle WiFi-signalen uitschakelt en geen verbinding kunt maken met uw ASUS-router via WiFi, gebruik dan uw apparaat bedraad om verbinding te maken met uw ASUS-router en meld u aan bij de WebGUI.

1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www in .asusrouter.com naar de WEB-GUI.

Opmerking: zie Hoe om naar de routerinstellingenpagina te gaan voor meer informatie.

2. Toets de gebruikersnaam en het wachtwoord van je router in om in te loggen.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router terug naar de fabrieksinstellingen.

Raadpleeg Hoe u de router kunt resetten naar de fabrieksinstellingen< /strong> voor hoe u de router kunt herstellen naar de standaardstatus.

3. Ga naar Draadloos  > Professioneel,  [Radio inschakelen] is standaard ingesteld op [Ja] (Ingeschakeld).

4. U kunt verschillende frequentiebanden instellen (2,4 GHz / 5 GHz / 6 GHz)

Opmerking: ASUS draadloze routers hebben verschillende functies, afhankelijk van het model. Controleer de ASUS-productspecificaties om te bevestigen dat uw router banden ondersteunt.

4-1 Voor het volgende voorbeeld is de 2,4 GHz-band geselecteerd.

4-2 Selecteer [Nee] in [Radio inschakelen] om het WiFi-signaal uit te schakelen, of selecteer [Ja] om het in te schakelen.

4-3 Klik op [ Toepassen ] om de instellingen op te slaan.

5. Ga naar Draadloos  > Algemeen,  [SSID verbergen] is standaard ingesteld op [Nee] (WiFi-naam is niet verborgen).

6. U kunt verschillende frequentiebanden instellen (2,4 GHz / 5 GHz / 6 GHz)

Opmerking: ASUS draadloze routers hebben verschillende functies, afhankelijk van het model. Controleer de ASUS-productspecificaties om te bevestigen dat uw router banden ondersteunt.

6-1 Voor het volgende voorbeeld is de 2,4 GHz-band geselecteerd.

6-2 Selecteer [Ja] bij [SSID verbergen] betekent dat de WiFi-naam verborgen is. Selecteer [Nee] betekent dat de WiFi-naam niet verborgen is.

6-3 Klik op [ Toepassen ] om de instellingen op te slaan.

WiFi-knop van de ASUS-router

1. Bij routers met een hardwareknop kunt u eenvoudig op de WiFi-knop drukken om het WiFi-signaal in of uit te schakelen. Deze knop vind je op het achter-, voor- of zijpaneel van de router, afhankelijk van het model dat je gebruikt.

Opmerking: verschillende modellen kunnen kleine verschillen hebben. Raadpleeg het gebruikershandleiding.

2. Als u geen gerelateerde knop op de cover van uw router kunt vinden, maar alleen de WPS-knop, kunt u nog steeds een hardwareknop configureren om de WiFi-signaalstatus naar wens te wijzigen door het gedrag van de WPS-knop te wijzigen.

&Nbsp; 2-1 Ga naar de routerinstellingenpagina (web-GUI), ga naar Beheer > Systeem > WPS-knopgedrag > Kies Radio schakelen.

2-2 Klik op [ Toepassen ] om de instellingen op te slaan.

2-3 Zoek de WPS-knop op uw router om het WiFi-signaal in of uit te schakelen. De volgende foto neemt [RT-AX53U] als voorbeeld.

Opmerking: verschillende modellen kunnen kleine verschillen hebben. Raadpleeg de gebruikershandleiding.

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Downloadcentrum.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.