[Windows 11/10] Problemen oplossen - Problemen met de verbinding met een extern beeldscherm

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, moederbord, mini-pc

Als u problemen ondervindt met externe monitoren, zoals abnormale weergave of als het geluid niet werkt, raadpleeg dan de probleemoplossing in dit artikel.
Voordat u problemen oplost, moet u ervoor zorgen dat u uw externe monitoren correct heeft ingesteld. Hier kunt u meer leren over Hoe u uw apparaat kunt verbinden met een of meer externe monitoren met verschillende aansluitingen.

Opmerking: druk op de functietoets Windows-toets + P om er zeker van te zijn dat u selecteer de gewenste optie.

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

Update en bevestig BIOS / Windows-pakketten / drivers met de nieuwste versie op uw laptop

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw laptop te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over het bijwerken van het BIOS:

Winflash gebruiken om de BIOS-versie in het Windows-systeem bij te werken

Hoe EZ Flash te gebruiken om de BIOS-versie van de notebook bij te werken

Voor desktopproducten raadpleegt u ASUS Moederbord EZ Flash 3 Introductie.

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

Stuurprogramma's bijwerken via klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de huidige datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Controleer de hardware-apparaten van uw externe monitoren en kabels

• Soms kunnen de externe apparaten die op uw computer zijn aangesloten de oorzaak zijn van externe monitorproblemen, dus probeer deze te verwijderen, zoals externe harde schijven, printers, geheugenkaarten, externe ODD (als uw computer een interne ODD heeft, verwijder cd/dvd's), dongles, enz. Start daarna uw computer opnieuw op.
    Als u het probleem niet ervaart nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, kan het externe apparaat de oorzaak van het probleem zijn. We raden u aan dit apparaat niet te gebruiken en contact op te nemen met de fabrikant van uw apparaat voor ondersteuning.
  • Zorg ervoor dat de kabel tussen uw pc en uw externe monitor goed vastzit. Probeer de kabel die de externe monitor verbindt te vervangen. Als de nieuwe werkt, weet je dat de vorige kabel defect was.
  • Zorg ervoor dat de invoerbron op de externe monitor hetzelfde is als de connector/kabel die u gebruikt. De invoerbron is bijvoorbeeld HDMI.
  • Probeer de externe monitor met een andere computer te gebruiken. Dit kan helpen om te bepalen of het probleem bij de monitor of de computer ligt.

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de basishardware heeft gecontroleerd, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

De weergave-instellingen resetten

Probeer de volgende Microsoft-sneltoetsen: Windows key + Ctrl + Shift + B om de weergave-instellingen te resetten.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Harde reset (EC-reset)

Probeer een EC-reset (Embedded Controller), RTC-reset (Real-Time Clock) of een harde reset uit te voeren om de hardware naar de standaardinstellingen te herstellen en problemen met het opladen van de batterij op te lossen.

Raadpleeg dit artikel voor gedetailleerde stappen: Hoe u de ingebouwde controller (EC) en de realtime klok (RTC) kunt resetten en hoe u een harde reset kunt uitvoeren.

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de CMOS heeft gewist (EC-reset), ga dan door naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Controleer de audio-instellingen voor de externe monitor

1. Typ en zoek [Geluidsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Scroll omlaag naar de onderkant van deze pagina en selecteer vervolgens [Meer geluidsinstellingen]
  3. Selecteer [Afspelen] tab, kies de externe monitor die u hebt aangesloten⑤ en selecteer vervolgens [Standaard instellen]⑥.
  4. Kies de externe monitor die u hebt aangesloten en selecteer vervolgens [Eigenschappen]
  5. Selecteer [Niveaus], zorg ervoor dat de volumeniveaus van de externe monitor aan uw verwachting voldoen en selecteer vervolgens [OK]

Voer de probleemoplosser voor Windows uit

1. Typ en zoek [Probleemoplossingsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Selecteer [Andere probleemoplossers]
  3. Selecteer [Audio afspelen] en klik vervolgens op [Uitvoeren]
  4. Kies de externe monitor die je wilt oplossen en selecteer vervolgens [Volgende]
  5. Lees en volg de aanwijzingen op het scherm om het verbindingsprobleem van de externe monitor op te lossen.
  6. Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de probleemoplosser hebt gevolgd, selecteert u [Sluiten] en gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing .

Grafisch stuurprogramma opnieuw installeren

Opmerking: als uw laptop een AMD-grafisch platform is, raadpleegt u Hoe AMD te verwijderen chipsetstuurprogramma, raadpleeg anders de volgende stappen.

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Klik op de pijl naast [Beeldschermadapters] en klik met de rechtermuisknop op [uw afbeeldingen]en selecteer [Apparaat verwijderen]
    Opmerking: sommige modellen hebben beide twee grafische afbeeldingen (zogenaamde geïntegreerde en speciale grafische afbeeldingen, zoals Intel en NVIDIA) en beide zijn te zien in Apparaatbeheer. We raden u aan stap 2 en 3 te volgen om elk grafisch stuurprogramma te verwijderen.
  3. Selecteer [Poging om het stuurprogramma voor dit apparaat te verwijderen] en selecteer vervolgens [Verwijderen]
  4. Nadat het grafische stuurprogramma is verwijderd, gaat u naar de ASUS-ondersteuningssite om de vingerafdrukdriver te downloaden en te installeren. Hier vindt u meer informatie over Stuurprogramma's zoeken en downloaden
    Opmerking: de volgende afbeeldingen zijn de huidige versie als referentie, en download de nieuwste versie van de ASUS-ondersteuningssite.
    Opmerking: als uw computer twee grafische kaarten heeft, installeer dan beide stuurprogramma's opnieuw.
  5. Als het probleem zich blijft voordoen nadat u het grafische stuurprogramma opnieuw hebt geïnstalleerd, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het probleem met de externe monitor recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeert u de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Je pc resetten

Als alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid maar het probleem blijft bestaan, maak dan een back-up van uw persoonlijke bestanden en voer een systeemherstel uit om uw apparaat terug te zetten naar de oorspronkelijke configuratie. Meer informatie: Het systeem herstellen (opnieuw installeren).

Als uw probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor meer informatie.

Windows 10-besturingssysteem

Update en bevestig BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw laptop

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw laptop te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over het bijwerken van het BIOS:

Winflash gebruiken om de BIOS-versie in het Windows-systeem bij te werken

Hoe EZ Flash te gebruiken om de BIOS-versie van de notebook bij te werken

Voor desktopproducten raadpleegt u ASUS Moederbord EZ Flash 3 Introductie.

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

Stuurprogramma's bijwerken via klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de huidige datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Controleer de hardware-apparaten van uw externe monitoren en kabels

• Soms kunnen de externe apparaten die op uw computer zijn aangesloten de oorzaak zijn van externe monitorproblemen, dus probeer deze te verwijderen, zoals externe harde schijven, printers, geheugenkaarten, externe ODD (als uw computer een interne ODD heeft, verwijder cd/dvd's), dongles, enz. Start daarna uw computer opnieuw op.
    Als u het probleem niet ervaart nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, kan het externe apparaat de oorzaak van het probleem zijn. We raden u aan dit apparaat niet te gebruiken en contact op te nemen met de fabrikant van uw apparaat voor ondersteuning.
  • Zorg ervoor dat de kabel tussen uw pc en uw externe monitor goed vastzit. Probeer de kabel die de externe monitor verbindt te vervangen. Als de nieuwe werkt, weet je dat de vorige kabel defect was.
  • Zorg ervoor dat de invoerbron op de externe monitor hetzelfde is als de connector/kabel die u gebruikt. De invoerbron is bijvoorbeeld HDMI.
  • Probeer de externe monitor met een andere computer te gebruiken. Dit kan helpen om te bepalen of het probleem bij de monitor of de computer ligt.

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de basishardware heeft gecontroleerd, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

De weergave-instellingen resetten

Probeer de volgende Microsoft-sneltoetsen: Windows-toets + Ctrl + Shift + B om de weergave-instellingen te resetten.

Als het probleem aanhoudtts, ga a.u.b. door naar het volgende hoofdstuk voor het oplossen van problemen.

Harde reset (EC-reset)

Probeer een EC-reset (Embedded Controller), RTC-reset (Real-Time Clock) of een harde reset uit te voeren om de hardware naar de standaardinstellingen te herstellen en problemen met het opladen van de batterij op te lossen.

Raadpleeg dit artikel voor gedetailleerde stappen: Hoe u de ingebouwde controller (EC) en de realtime klok (RTC) kunt resetten en hoe u een harde reset kunt uitvoeren.

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de CMOS heeft gewist (EC-reset), ga dan door naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Controleer de audio-instellingen voor de externe monitor

1. Typ en zoek [Geluidsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Selecteer [Sound Control Panel]
  3. Selecteer het tabblad [Afspelen], kies de externe monitor die u hebt aangesloten en selecteer vervolgens [Standaard instellen]
  4. Kies de externe monitor die u hebt aangesloten en selecteer vervolgens [Eigenschappen]
  5. Selecteer [Niveaus], zorg ervoor dat de volumeniveaus van de externe monitor aan uw verwachting voldoen en selecteer vervolgens [OK]

Voer de probleemoplosser voor Windows uit

1. Typ en zoek [Probleemoplossingsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Selecteer [Aanvullende probleemoplossers]
  3. Selecteer [Audio afspelen] en klik vervolgens op [De probleemoplosser uitvoeren]
  4. Kies de externe monitor die je wilt oplossen en selecteer vervolgens [Volgende]
  5. Lees en volg de aanwijzingen op het scherm om het verbindingsprobleem van de externe monitor op te lossen.
  6. Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de probleemoplosser hebt gevolgd, selecteert u [Sluiten]en gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing .

Grafisch stuurprogramma opnieuw installeren

Opmerking: als uw laptop een AMD-grafisch platform is, raadpleegt u Hoe AMD te verwijderen chipsetstuurprogramma, raadpleeg anders de volgende stappen.

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Klik op de pijl naast [Beeldschermadapters] en klik met de rechtermuisknop op [uw afbeeldingen]en selecteer [Apparaat verwijderen]
    Opmerking: sommige modellen hebben beide twee grafische afbeeldingen (zogenaamde geïntegreerde en speciale grafische afbeeldingen, zoals Intel en NVIDIA) en beide zijn te zien in Apparaatbeheer. We raden u aan stap 2 en 3 te volgen om elk grafisch stuurprogramma te verwijderen.
  3. Selecteer [Delete the driver software for this device] en selecteer vervolgens [Verwijderen]
  4. Nadat het grafische stuurprogramma is verwijderd, gaat u naar de ASUS-ondersteuningssite om het vingerafdrukstuurprogramma te downloaden en te installeren. Hier vindt u meer informatie over stuurprogramma's zoeken en downloaden
    Opmerking: de volgende afbeeldingen zijn de huidige versie als referentie, en download de nieuwste versie van de ASUS-ondersteuningssite.
    Opmerking: als uw computer twee grafische kaarten heeft, installeer dan beide stuurprogramma's opnieuw.
  5. Als het probleem zich blijft voordoen nadat u het grafische stuurprogramma opnieuw hebt geïnstalleerd, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het probleem met de externe monitor recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeert u de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Je pc resetten

Als alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid maar het probleem blijft bestaan, maak dan een back-up van uw persoonlijke bestanden en voer een systeemherstel uit om uw apparaat terug te zetten naar de oorspronkelijke configuratie. Meer informatie: Het systeem herstellen (opnieuw installeren).

Als uw probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor meer informatie.