Cloudherstel in UEFI BIOS - Introductie

Toepasselijke producten: notebook, desktop, all-in-one pc, gaming handheld

Met de Cloud Recovery-functie kunt u het besturingssysteem van uw computer in slechts een paar stappen herstellen zonder drivers te installeren.

Voor meer gedetailleerde instructies kunt u ook op de onderstaande link naar de ASUS YouTube-video klikken om meer te weten te komen over het gebruik van Cloud Recovery in UEFI:

https://www.youtube.com/watch?v=QDtthnHv4ik

Inhoud

1. Systeemvereisten
  2. Hoe het UEFI BIOS te openen
    2.1 Consumentennotebook
    2.2 Commerciële notebooks\Desktops\All-in-One pc's
    2.3 Gaming Notebook\Gaming Desktops\ROG Ally
  3. Voer de Cloud Recovery uit
  4. Cloud Recovery is niet toegankelijk
    4.1 Dit project ondersteunt geen Cloud Recovery
    4.2 Apparaatgegevens ontbreken
    4.3 Geen wifi-pictogram
  5. V&A

1. Systeemvereisten

• U kunt hier klikken om te zien of uw Asus-laptop Cloud Recovery ondersteunt in UEFI BIOS
  • Als het oorspronkelijke systeem Windows 11 Home S-modus is, wordt deze functie niet ondersteund
  • Laptops met ARM-architectuur (bijv. Qualcomm-platform) ondersteunen deze functie niet
  • Lokale back-up vereist een extern opslagapparaat
  • Cloud Recovery vereist LAN- of wifi-netwerk
  • Voeding

Terug naar inhoud

2. Hoe u het UEFI BIOS opent

※ Voordat u Cloud Recovery gaat gebruiken, moet u de UEFI BIOS-tijd herstellen. Als de UEFI BIOS-tijd niet de huidige tijd is, is Cloud Recovery mogelijk niet beschikbaar.

2.1 Consumer Notebook

Druk tijdens het opstarten op de toets [F2] om het UEFI BIOS-configuratiescherm te openen. Controleer eerst of de tijd van het UEFI BIOS correct is. Als de tijd niet de huidige tijd is, wijzigt u eerst de tijd van het UEFI BIOS en klikt u vervolgens op [Cloud Recovery] om de Cloud Recovery-pagina te openen.

Terug naar inhoud

2.2 Commerciële notebooks\Desktops\All-in-One pc's

Druk tijdens het opstarten op de toets [F2] om het UEFI BIOS-configuratiescherm te openen. Controleer eerst of de tijd van UEFI BIOS correct is. Als de tijd niet de huidige tijd is, wijzigt u eerst de tijd van UEFI BIOS en klikt u vervolgens op [Cloud Recovery] om de Cloud Recovery-pagina te openen.

Terug naar inhoud

2.3 Gaming Notebook\Gaming Desktops\ROG Ally

Voor meer informatie over hoe u toegang krijgt tot deUEFI BIOS-pagina voor ROG Ally, raadpleeg ROG Ally Veelgestelde vragen | Officiële ondersteuning | ASUS Global, druk vervolgens op de ROG Ally "Y"-knop om Cloud Recovery te openen

(1) Druk bij het opstarten op de toets [F2] op het toetsenbord om het UEFI BIOS-configuratiescherm te openen, controleer eerst of de tijd van UEFI BIOS correct is, als de tijd niet de huidige tijd is, wijzig dan eerst de tijd van UEFI BIOS.

(2) Druk op de [F7]-toets om [Geavanceerd] te openen en selecteer vervolgens [ASUS Cloud Recovery] om de startpagina van Cloud Recovery te openen.

Terug naar inhoud

3. Cloud Recovery uitvoeren

Lees de volgende opmerkingen voordat u Cloud Recovery uitvoert:

Cloud Recovery herstelt het opslagapparaat waarop het besturingssysteem is opgeslagen naar de oorspronkelijke staat, wat betekent dat alle gegevens op het opslagapparaat worden gewist, ongeacht of u het opslagapparaat partitioneert of niet.

Als u Cloud Recovery moet uitvoeren op een computer met twee of meer opslagapparaten (zoals een combinatie van SSD + HDD), ga dan naar Hoofdstuk 5-Q4 van dit artikel.

1. Als uw computer nog steeds toegang heeft tot Windows, gebruik dan een extern opslagapparaat om een ​​back-up van uw gegevens te maken of verwijs naar [Notebook] MyASUS - Switch en herstel, of gebruik de ingebouwde back-uptools van Windows [Windows 11/10] Back-up en herstel uw bestanden (Bestandsgeschiedenis) of gebruik cloudopslag om een ​​back-up te maken van uw gegevens of referentie [Windows 11/10] OneDrive of ga naar ASUS WebStorage om een ​​cloudback-up te maken.
  2. Als uw computer geen toegang heeft tot Windows en u belangrijke gegevens hebt waarvan nog geen back-up is gemaakt, neem dan contact op met het ASUS Service Center voor hulp.

(1) Klik op ①[Cloud Recovery], klik op ②[View Policy].

※ Als u de volgende afbeelding ziet, ondersteunt deze computer deze functie niet

(2) Klik op ③[Ik ben ouder dan 20 jaar], klik op ④[Akkoord].

(3) Klik op ⑤[Volgende]. (Cloud Recovery ondersteunt LAN-netwerkverbindingen. Als uw computer geen RJ45-interface heeft, moet u de RJ45-naar-USB-dongle van ASUS gebruiken. RJ45-naar-USB-dongle die momenteel niet van ASUS is, wordt mogelijk niet ondersteund vanwege compatibiliteit

(4) Klik op ⑥[WiFi], klik op ⑦[Bevestigen].

(5) Voer ⑧[WiFi-wachtwoord] in en klik op ⑨[Bevestigen].

(6) De verbinding is geslaagd, klik op ⑩[OK].

(7) Lees de inhoud van de Cloud Recovery Notice zorgvuldig door en klik vervolgens op ⑪[Volgende].

(8) Cloud Recovery downloadt ⑫[bestand] vanuit de cloud, houd het netwerk en de stroom aangesloten en wees geduldig.

(9) Wanneer de clouddownload is voltooid, klikt u op ⑬[OK].

(10) Als het volgende scherm verschijnt nadat u op [OK] hebt geklikt, betekent dit dat de Cloud Recovery-service van uw computer is verlopen. Klik op [Doorgaan] om de Cloud Recovery-functie normaal te gebruiken. Het besturingssysteem en de driver van de computer zijn de standaard fabrieksversies.

Als u de nieuwste versie van het besturingssysteem of de driver wilt gebruiken, voer dan het besturingssysteem in en werk het besturingssysteem en de driver handmatig bij naar de nieuwste versie.

※ Als de computer de Cloud Recovery-functie gebruikt tijdens de serviceperiode, worden het besturingssysteem en de driver van de computer hersteld naar de nieuwste versie.

(11) U wordt gevraagd of u eerst een back-up van uw bestanden wilt maken, klik op ⑭[OK]. Als u geen back-up van uw gegevens wilt maken, klikt u op Annuleren en gaat u naar artikel 3-(15) om verder te lezen.

※ Als u de Bitlocker-functie hebt ingeschakeld, ga dan naar dit artikel [Q&A-Q8] om verder te lezen.

(12) Klik op uw ⑮[Extern opslagapparaat] en klik vervolgens op ⑯[OK].

(13) Klik op ⑰[Bestand] waarvan u een back-up wilt maken en klik vervolgens op ⑱[OK].

(14) Back-up van gegevens maken. Verwijder geen externe opslagapparaten of stroombronnen tijdens het maken van een back-up van gegevens.

(15) Back-up voltooid. Wilt u het hele systeem terugzetten naar de standaardinstellingen? Klik op ⑲[OK] en het systeem zal automatisch de bestanden downloaden die de computer nodig heeft om te installeren vanuit de cloud.

Let op: wanneer u op OK klikt, herstelt Cloud Recovery het opslagapparaat waarop het besturingssysteem is opgeslagen naar de oorspronkelijke staat. Dit betekent dat alle gegevens op het opslagapparaat worden gewist, ongeacht of u het opslagapparaat partitioneert of niet.

Als u Cloud Recovery moet uitvoeren op een computer met twee of meer opslagapparaten (zoals een combinatie van SSD + HDD), ga dan naar Hoofdstuk 5-Q4 van dit artikel.

1. Als uw computer nog steeds toegang heeft tot Windows, gebruik dan een extern opslagapparaat om een ​​back-up te maken van uw gegevens of referentie [Notebook] MyASUS - Switch en herstel, of gebruik de ingebouwde back-upfuncties van Windows [Windows 11/10] Back-up en herstel van uw bestanden (Bestandsgeschiedenis), of gebruik cloudd-opslag om een ​​back-up te maken van uw gegevens of referentie [Windows 11/10] OneDrive of ga naar ASUS WebStorage om een ​​cloudback-up te krijgen.
  2. Als uw computer geen toegang heeft tot Windows en u belangrijke gegevens hebt waarvan nog geen back-up is gemaakt, neem dan contact op met het ASUS Service Center voor hulp.

(16) Het Cloud Recovery-programma start, houd het netwerk verbonden en haal de stroom er niet af, dit proces duurt ongeveer 1~3 uur, afhankelijk van de kwaliteit van uw netwerk en de configuratie van uw computer.

Gedurende deze tijd is het normaal dat de computer meerdere keren opnieuw opstart of een zwart scherm heeft. Bedien de computer niet, wees geduldig.

(17) Cloud Recovery is geslaagd en uw computer is hersteld naar de fabrieksinstellingen.

Als uw computer Cloud Recovery niet kan voltooien, neem dan contact op met het ASUS Service Center voor hulp.

Terug naar inhoud

4. Cloud Recovery is niet toegankelijk

4.1 Dit project ondersteunt Cloud Recovery niet

Het volgende scherm wordt weergegeven als dit project Cloud Recovery niet ondersteunt.

• Het oorspronkelijke systeem is Windows S-modus
  • Uw computer is standaard Non-OS

Als u vragen hebt, neem dan contact op met het ASUS Service Center.

Terug naar inhoud

4.2 Apparaatgegevens ontbreken

Als u Apparaatgegevens ontbreken ziet, neem dan contact op met het ASUS Service Center.

Terug naar inhoud

4.3 Geen WiFi-pictogram

Als u Cloud Recovery niet kunt openen en het volgende scherm wordt weergegeven, wordt het WiFi-pictogram ook niet weergegeven in de linkerbovenhoek. Installeer het WiFi-firmware-upgradebestand.

Download het WiFi-firmware-upgradebestand. Ga naar de ASUS-website, klik op ①[Zoeken], voer ②[Computernaam] in, klik op ③[Ondersteuning], klik op ④[Stuurprogramma en hulpprogramma], klik op ⑤[BIOS en hulpprogramma]. Firmware], zoek de UEFI WIFI Firmware Installer en klik op ⑥[Download]. Nadat het downloaden is voltooid, voert u het exe-bestand uit om de upgrade te voltooien. Ga terug naar de MyASUS in UEFI BIOS-interface.

Terug naar inhoud

5. FAQ

Q1: Wat gebeurt er als Cloud Recovery stopt vanwege een trage of onstabiele internetverbinding?

A1: Wanneer uw computer de internetverbinding verliest, keert u terug naar de beginpagina van Cloud Recovery en moet u Cloud Recovery opnieuw uitvoeren.
Als uw internetverbinding onstabiel is en u Cloud Recovery niet kunt uitvoeren, raden we u aan uw computer naar een reparatiecentrum te sturen.

Q2: Het herstelproces zal van begin tot eind volledig onbeheerd zijn?

A2: Ja, u kunt andere dingen regelen wanneer de voortgang van Cloud Recovery begint, dus wees geduldig en wacht tot Cloud Recovery is voltooid.

Q3: Verandert Cloud Recovery de HDD- of SSD-partitie?

A3: Ja, Cloud Recovery herstelt uw opslagapparaat naar de oorspronkelijke staat, ongeacht of het opslagapparaat partities heeft of niet. Maak daarom eerst een back-up van de gegevens op uw opslagapparaat voordat u Cloud Recovery start.

Q4: Als mijn computer twee of meer opslagapparaten heeft, worden de gegevens op deze opslagapparaten dan verwijderd?

A4: Ja, ongeacht het aantal opslagapparaten, worden de gegevens ervan verwijderd. Als uw computer twee of meer opslagapparaten heeft, gebruik dan de Cloud Recovery-functie in MyASUS in WinRE, voer Cloud Recovery uit in deze omgeving, alleen het apparaat waarop Windows is opgeslagen, wordt verwijderd. Klik hier voor informatie over het gebruik van deze functie.

Q5: Kan ik het besturingssysteem installeren op een opslagapparaat dat ik heb gekocht? (non-ASUS HDD/SSD)

A5: Als u uw opslagapparaat hebt vervangen, kunt u Cloud Recovery gebruiken om uw besturingssysteem te herstellen.

Q6:  Onder welke omstandigheden wordt het aanbevolen om de Cloud Recovery-functie uit te voeren?

A6: U kunt Cloud Recovery gebruiken om uw computer te herstellen naar de standaardinstellingen:

• Wanneer u Windows niet kunt openen en er geen manier is om het probleem op te lossen.
  • Bij het vervangen van een Windows-opslagapparaat.
  • Wanneer u uw computer volledig wilt herstellen naar de standaardinstellingen.

Q7: Wat moet ik doen als mijn computer twee of meer opslagapparaten heeft?

A7: Het wordt aanbevolen om de Cloud Recovery functie in MyASUS in WinRE te gebruiken, voer Cloud Recovery in deze omgeving uit, alleen het apparaat waarop Windows is opgeslagen wordt verwijderd, klik op: [Notebook] Cloud Recovery binnen MyASUS in WinRE - Inleiding

Q8: Wat moet ik doen als ik Bitlocker heb ingeschakeld en een back-up van mijn bestanden wil maken?

A8: U moet het ontgrendelen met een Bitlocker-herstelsleutel.

(1) Voordat u een back-up van het bestand maakt, wordt het volgende scherm weergegeven, klik op [JA].

※ Als u geen back-up hoeft te maken, klikt u op [Annuleren] om dit over te slaan.

(2) Scan de QR-code met uw apparaat of klik op https://aka.ms/myrecoverykey om in te loggen op uw Microsoft-account om de Bitlocker-herstelsleutel te krijgen en deze vervolgens te ontgrendelen voor een back-up.

※ Als u niet zeker weet hoe u de BitLocker-herstelsleutel kunt krijgen, raadpleeg dan het volgende: [Notebook/Desktop/AIO] Problemen oplossen - Hoe u het probleem kunt oplossen: BitLocker-herstelscherm wordt weergegeven na het inschakelen/BitLocker-herstelsleutel zoeken | Officiële ondersteuning | ASUS Global

Terug naar inhoud