Cloud Recovery binnen MyASUS in WinRE - Introductie

Toepasselijke producten: notebook, desktop, all-in-one pc, gaming handheld

Met de Cloud Recovery-functie kunt u het besturingssysteem van uw computer in slechts een paar stappen herstellen zonder drivers te installeren.

Inhoudsopgave

1. Systeemvereisten
  2. MyASUS openen in WinRE
  3. Cloud Recovery uitvoeren
  4. V&A

1. Systeemvereisten

• U kunt hier klikken om te zien of uw Asus-laptop Cloud Recovery ondersteunt in MyASUS in WinRE
  • Het oorspronkelijke systeem is Windows 11 22H2 en later (exclusief Windows 11 S-modus)
  • Lokale back-up vereist een extern opslagapparaat
  • Cloud Recovery vereist LAN- of Wi-Fi-netwerk
  • Voeding

Terug naar inhoudsopgave

2. Hoe [MyASUS in WinRE] te openen

※ De ROG Ally heeft geen toetsenbord, dus u moet een externe USB-C DONGLE aansluiten om MyASUS in WinRE te openen met een extern toetsenbord.

(1) Nadat u op de aan/uit-knop van uw computer hebt gedrukt, drukt u snel meerdere keren op F12 om de interface van [Kies een optie] te openen. Klik op [Problemen oplossen] en klik vervolgens op [MyASUS in WinRE].De vereiste functietoets kan variëren, afhankelijk van het pc-model. Sommige modellen gebruiken in plaats daarvan de F9-toets.

Klik vanuit Windows op Start, klik vervolgens op Power en houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u op Opnieuw opstarten klikt. Uw pc wordt afgesloten en start vervolgens opnieuw op in WinRE. Zodra u in WinRE bent, selecteert u MyASUS in WinRE.

Als MyASUS in WinRE niet wordt gevonden bij het openen van deze interface, ondersteunt de computer deze functie niet.

※ Als u de Bitlocker-functie hebt ingeschakeld, ga dan naar dit artikel [Q&A-Q9] om verder te lezen.

(2) Als u MyASUS voor het eerst in WinRE opent, kan het pop-upvenster Privacyverklaring verschijnen. Klik op [Akkoord].

Terug naar inhoudsopgave

3. Cloud Recovery uitvoeren

Lees de volgende instructies zorgvuldig door voordat u Cloud Recovery uitvoert:

Cloud Recovery herstelt het opslagapparaat waarop het besturingssysteem is opgeslagen naar de oorspronkelijke staat, dat wil zeggen dat alle gegevens op het opslagapparaat worden gewist.

Voordat u Cloud Recovery uitvoert, klikt u op [Update] om MyASUS in WinRE bij te werken naar de nieuwste versie.

(1) Klik op ①[Cloud Recovery].

Als het volgende scherm verschijnt nadat u op [Cloud Recovery] hebt geklikt, betekent dit dat de Cloud Recovery-service van uw computer is verlopen. Klik op [Doorgaan] om de Cloud Recovery-functie normaal te gebruiken. Het besturingssysteem en de driver van de computer zijn de standaard fabrieksversies.

Als u de nieuwste versie van het besturingssysteem of de driver wilt gebruiken, voer dan het besturingssysteem in en werk het besturingssysteem en de driver handmatig bij naar de nieuwste versie.

※ Als de computer de Cloud Recovery-functie gebruikt tijdens de serviceperiode, worden het besturingssysteem en de driver van de computer hersteld naar de nieuwste versie.

(2) Cloud Recovery vereist netwerkondersteuning. Selecteer ②[Draadloos netwerk] en klik op ③[OK]. (Cloud Recovery ondersteunt LAN-netwerkverbindingen. Als uw computer geen RJ45-interface heeft, moet u de RJ45-naar-USB-dongle van ASUS gebruiken. RJ45-naar-USB-dongle die momenteel niet van ASUS is, wordt mogelijk niet ondersteund vanwege compatibiliteit)

(3) Voer het draadloze netwerk in ④[wachtwoord] en klik op ⑤[Verbinden].

(4) U wordt gevraagd of u eerst een back-up van uw bestanden wilt maken, klik op ⑥[OK]. Als u geen back-up van uw gegevens wilt maken, klikt u op Annuleren en gaat u naar artikel 3-(8) om verder te lezen.

※ Als u de Bitlocker-functie hebt ingeschakeld, ga dan naar dit artikel [Q&A-Q9] om verder te lezen.

(5) Klik op uw ⑦[Extern opslagapparaat] en klik vervolgens op ⑧[OK].

(6) Klik op ⑨[Bestand] waarvan u een back-up wilt maken en klik vervolgens op ⑩[OK].  Verwijder geen externe opslagapparaten of stroombronnen tijdens het maken van een back-up van gegevens.

(7) Back-upvoortgang voltooid, klik op ⑪[Volgende].

(8) Back-up voltooid. Wilt u het hele systeem terugzetten naar de standaardinstellingen? Klik op ⑫[OK] en het systeem downloadt automatisch de bestanden die de computer nodig heeft om te installeren vanuit de cloud.

Let op: wanneer u op OK klikt, herstelt Cloud Recovery het opslagapparaat waar het besturingssysteem is opgeslagen naar de oorspronkelijke staat. Dit betekent dat alle gegevens op het opslagapparaat worden gewist, ongeacht of u het opslagapparaat partitioneert of niet.

(9) Het Cloud Recovery-programma start, houd het netwerk verbonden en haal de stroom er niet af, dit proces duurt ongeveer 1~3 uur, afhankelijk van de kwaliteit van uw netwerk en computer configuratie.

Tijdens deze tijd is het normaal dat de computer meerdere keren opnieuw opstart of een zwart scherm heeft. Bedien de computer niet, wees geduldig.

(10) Cloud Recovery is geslaagd en uw computer is hersteld naar de fabrieksinstellingen.

Als uw computer Cloud Recovery niet kan voltooien, neem dan contact op met het ASUS Service Center voor hulp.

Terug naar inhoudsopgave

4. V&A

V1: Wat gebeurt er als Cloud Recovery stopt vanwege een trage of onstabiele internetverbinding?

A1: Wanneer uw computer de internetverbinding verliest, keert u terug naar de beginpagina van Cloud Recovery en moet u Cloud Recovery opnieuw uitvoeren.
Als uw internetverbinding onstabiel is en u Cloud Recovery niet kunt uitvoeren, raden we u aan uw computer naar een reparatiecentrum te sturen.

V2: Het herstelproces verloopt van begin tot eind volledig onbeheerd?

A2: Ja, u kunt andere dingen regelen wanneer de voortgang van Cloud Recovery start, dus wees geduldig en wacht tot Cloud Recovery is voltooid.

Q3: Zal ​​Cloud Recovery de HDD- of SSD-partitie wijzigen?

A3: Ja, Cloud Recovery herstelt uw opslagapparaat naar de oorspronkelijke staat, ongeacht of het opslagapparaat partities heeft of niet. Maak daarom eerst een back-up van de gegevens op uw opslagapparaat voordat u Cloud Recovery start.

Q4: Als mijn computer twee of meer opslagapparaten heeft, worden de gegevens op deze opslagapparaten dan verwijderd?

A4: Als uw computer twee of meer opslagapparaten heeft, worden met de Cloud Recovery-functie in MyASUS in WinRE alleen de gegevens op het opslagapparaat waarop Windows is opgeslagen, verwijderd.

V5: Kan ik Windows installeren op het opslagapparaat dat ik heb gekocht met de Cloud Restore-functie? (Origineel opslagapparaat dat geen computer is)

A5: Omdat de Cloud Recovery-functie in MyASUS in WinRE  op het opslagapparaat is geïnstalleerd, kunt u deze niet gebruiken nadat u het opslagapparaat hebt vervangen. U kunt Windows installeren met de Cloud Recovery-functie in MyASUS in UEFI, klik op: [Notebook] Cloud Recovery binnen MyASUS in UEFI - Inleiding

Q6:  Onder welke omstandigheden wordt het aanbevolen om de Cloud Recovery-functie uit te voeren?

A6: U kunt Cloud Recovery gebruiken om uw computer te herstellen naar de standaardinstellingen:

• Wanneer u Windows niet kunt openen en er geen manier is om het te repareren.
  • Bij het vervangen van een Windows-opslagapparaat.
  • Wanneer u uw computer volledig wilt herstellen naar de standaardinstellingen.

Q7: Als u MyASUS niet in WinRE kunt gebruiken.

A7: U kunt de Cloud Recovery functie gebruiken in MyASUS in UEFI, klik op: [Notebook] Cloud Recovery binnen MyASUS in UEFI - Inleiding

Q8: Als u meer wilt weten over de Systeemdiagnose functie in MyASUS in WinRE.

A8: Klik op: [Notebook] Systeemdiagnose in MyASUS in WinRE - Inleiding

Q9: Wat moet ik doen als ik Bitlocker heb ingeschakeld en een back-up van mijn bestanden wil maken?

A9: U moet het ontgrendelen met een Bitlocker-herstelsleutel.

(1) Klik in [Problemen oplossen] op [MyASUS in WinRE], het volgende scherm wordt weergegeven, klik eerst op [Deze schijf overslaan].

(2) Voordat u een back-up van het bestand maakt, wordt het volgende scherm weergegeven, klik op [JA].

※ Als u het niet nodig hebt om een ​​back-up te maken, klikt u op [Annuleren] om over te slaan.

(3) Scan de QR-code met uw apparaat of klik op https://aka.ms/myrecoverykey om in te loggen op uw Microsoft-account om de Bitlocker-herstelsleutel te krijgen en deze vervolgens te ontgrendelen voor een back-up.

※ Als u niet zeker weet hoe u de BitLocker-herstelsleutel kunt krijgen, raadpleeg dan het volgende: [Notebook/Desktop/AIO] Problemen oplossen - Hoe u het probleem kunt oplossen: BitLocker-herstelscherm wordt weergegeven na het inschakelen/BitLocker-herstelsleutel zoeken | Officiële ondersteuning | ASUS Global