[Chromebook] Vingerafdrukherkenning instellen op Chromebook

Met vingerafdrukherkenning kunt u uw Chromebook snel ontgrendelen, waardoor de traditionele wachtwoordinvoer wordt vervangen en meer gemak en beveiliging worden geboden. Dit artikel begeleidt u bij het instellen van vingerafdrukherkenning op uw Chromebook. U kunt uw vingerafdruk gebruiken om de Chromebook te ontgrendelen of in te loggen bij websites en apps die vingerafdrukverificatie ondersteunen.

Houd er rekening mee dat u uw wachtwoord alleen in de volgende scenario's kunt gebruiken:

• Wanneer uw Chromebook opnieuw wordt opgestart
  • Wanneer de vingerafdruksensor uw vingerafdruk na meerdere pogingen niet herkent
  • Bij het overschakelen naar een andere gebruiker op hetzelfde apparaat
  • Na 48 uur voor persoonlijke Chromebooks
  • Na 12 uur voor beheerde Chromebooks

Inhoudsopgave:

Uw vingerafdruk instellen

Deze functie is alleen beschikbaar op Chromebooks met een vingerafdruksensor. Om vingerafdrukherkenning in te stellen, zoekt u de vingerafdruksensor en zorgt u ervoor dat u bent aangemeld bij uw Google-account.

Opmerking: De vingerafdruksensor bevindt zich doorgaans in de buurt van het toetsenbord. Als u het niet zeker weet, raadpleeg dan uw Gebruikershandleiding voor hulp.

1. Klik rechtsonder op [Statusbalk]hoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen]
  2. Klik in Instellingen op [Beveiliging en privacy] en vervolgens selecteer [Vergrendelscherm en inloggen]
  3. Voer het wachtwoord van uw Google-account in om de beveiliging te configureren en in te loggen en klik vervolgens op [Bevestigen]
  4. Klik onder de optie Vingerafdrukken bewerken op [Instellen]⑦< /span>.
  5. Klik op [Vingerafdruk toevoegen]om te beginnen met het maken van uw vingerafdrukgegevens .
  6. Zorg ervoor dat uw vinger schoon en droog is en raak vervolgens de vingerafdruksensor met één vinger aan.
  7. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw vinger herhaaldelijk op te tillen en te plaatsen totdat het systeem de herkenning voltooit.
  8. Zodra het instellen van de vingerafdruk is gelukt, klikt u op [Gereed]
  9. Nadat u de vingerafdrukconfiguratie heeft voltooid, kunt u ook klikken op [Vingerafdruk toevoegen]⑩ om vingerafdrukherkenning voor een andere vinger in te stellen.

Terug naar inhoudsopgave

Verwijder uw vingerafdruk

1. Klik rechtsonder op [Statusbalk]① hoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen]②.
  2. Klik in Instellingen op [Beveiliging en privacy]③ en vervolgens selecteer [Vergrendelscherm en inloggen]④.
  3. Voer het wachtwoord van uw Google-account in om de beveiliging te configureren en in te loggen⑤ en klik vervolgens op [Bevestigen]⑥.
  4. Klik onder de optie Vingerafdrukken bewerken op [Instellen]⑦
  5. Zoek de vingerafdruk die u wilt verwijderen en klik vervolgens op het pictogram [Verwijderen]⑧ ernaast.

Terug naar inhoudsopgave

U kunt ook de Google Chromebook Help op de officiële website raadplegen voor meer gedetailleerde informatie:

https://support.google.com/chromebook/answer/10364313