[Wireless Router] Dual WAN introductie en configuratie - Failover en Load Balance

Verwante onderwerpen

Draadloze router] Back-up WAN instellen met persoonlijke hotspot/USB-tethering ?

Wat is Dual WAN?

Terwijl u Dual WAN inschakelt, kunt u twee ISP-verbindingen met uw router selecteren, een primair WAN en een secundair WAN. Er zijn twee modi die u kunt inschakelen wanneer u Dual WAN gebruikt.

Bereiden

1). Om de specificaties van Dual WAN te controleren die worden ondersteund door uw ASUS-router, gaat u naar de pagina met productspecificaties van de officiële ASUS-website.

Raadpleeg voor meer informatie [Specificatie] Hoe te controleren of de ASUS-router de Dual WAN-functie ondersteunt?

2). Zorg ervoor dat de firmwareversie van uw ASUS-router up-to-date is.

Raadpleeg voor informatie over het upgraden van firmware de [Wireless Router] Hoe u de firmware van uw router kunt bijwerken naar de nieuwste versie via de ASUS Router-app?

Failover-modus:

Om een ononderbroken internetverbinding te bieden, detecteert het systeem automatisch uw netwerkstatus door periodiek DNS-query's naar een DNS-server te sturen of een ping te verzenden naar de standaardgateway of het adres dat u hebt opgegeven. [WAN]Automatische netwerkdetectie configureren terwijl Dual WAN wordt ingeschakeld?

Wanneer uw huidige WAN-verbinding uitvalt, schakelt uw router over naar het back-upnetwerk, waardoor uw internetverbinding blijft werken nadat er een fout is opgetreden.

Wanneer het primaire WAN is gedetecteerd en is verbonden met internet via een fysieke kabel, wordt uw verbinding teruggezet naar het primaire WAN als failback is ingeschakeld. Voor meer gedetailleerde configuratie,

Raadpleeg [Wireless Router] Dual WAN Fail Over; voor meer informatie.

Load Balance-modus:

Terwijl u de Load Balance-modus inschakelt, kunt u de belasting verdelen tussen het primaire WAN en het secundaire WAN. In deze modus kunt u ook een bepaald apparaat configureren om het primaire of secundaire WAN te gebruiken.

U kunt bijvoorbeeld uw gameconsole configureren die is aangesloten op uw lokale netwerk om het primaire WAN te gebruiken en de smartphone om het secundaire WAN te gebruiken. Bovendien krijgt u meer opties om verzoeken te routeren via het primaire of secundaire WAN.

Door routeringsregels in te schakelen en op de juiste manier regels toe te voegen, kunt u verzoeken van een bepaald apparaat routeren via het primaire WAN of het secundaire WAN.

Opmerking: het systeem scheidt internetsessies op basis van de belasting tussen het primaire WAN en het secundaire WAN, in plaats van de totale bandbreedte of totale gegevenssnelheid.

Raadpleeg [Wireless Router] Dual WAN Load Balancing begrijpen voor meer informatie.

Failover-modus instellen:

1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Raadpleeg Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)? voor meer informatie .

2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen en status.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen?  voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

3. Ga naar WAN > Dubbele WAN > Zet de knop op [Dual WAN inschakelen] op AAN (standaard is UIT)

4. Kies uw primaire WAN en secundaire WAN. Er zijn WAN, USB, Ethernet LAN voor uw opties.

Opmerking: u kunt niet tegelijkertijd hetzelfde WAN-type selecteren, raadpleeg de volgende lijst.

Item

Primair WAN Secundair WAN

1

WAN USB

2

WAN Ethernet-LAN

3

USB WAN

4

USB Ethernet-LAN

5

Ethernet-LAN WAN

6

Ethernet-LAN USB

5. Selecteer Failover in Dual WAN-modus.

Selecteer Failover-modus om een secundair WAN te gebruiken voor back-upnetwerktoegang. Wanneer de internetverbinding van het primaire WAN wordt verbroken, schakelt de router automatisch over naar het secundaire WAN.

Bijvoorbeeld,

Als u een Chunghwa Telecom WAN-type PPPoE hebt, sluit u de netwerkkabel aan op de WAN-poort van de router.

De LAN-breedband kan automatisch IP, sluit de netwerkkabel aan op de LAN3-poort van de router.

Primair WAN: Selecteer [WAN]

Secundair WAN: Selecteer [Ethernet LAN] en [LAN-poort 3]

Klik op [Toepassen] om de instelling op te slaan.

6. Ga naar Netwerkoverzicht om de status van het primaire WAN en het secundaire WAN te zien.

Als de secundaire WAN-status Hot Standby is, is de verbinding geslaagd. Wanneer de primaire WAN wordt losgekoppeld, schakelt deze automatisch over naar de secundaire WAN om verbinding te maken met internet.

Load Balance-modus instellen:

1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Raadpleeg Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)? voor meer informatie .

2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen en status.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen?  voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

3. Ga naar WAN > Dubbele WAN > Zet de knop op [Dual WAN inschakelen] op AAN (standaard is UIT)

4. Kies uw primaire WAN en secundaire WAN. Er zijn WAN, USB, Ethernet LAN voor uw opties.

Opmerking: u kunt niet tegelijkertijd hetzelfde WAN-type selecteren, raadpleeg de volgende lijst.

Item

Primair WAN Secundair WAN

1

WAN USB

2

WAN Ethernet-LAN

3

USB WAN

4

USB Ethernet-LAN

5

Ethernet-LAN WAN

6

Ethernet-LAN USB

5. Selecteer Load Balance in Dual WAN-modus.

Door de Load Balance-modus te selecteren, kunnen de gebruikte bronnen worden geoptimaliseerd en de doorvoer worden gemaximaliseerd. U kunt ook de verhouding ervan configureren.

Het wordt aanbevolen dat het primaire WAN een grotere bandbreedte kiest en het secundaire WAN een kleinere bandbreedte.

Bijvoorbeeld,

Als u een Chunghwa Telecom WAN-type PPPoE, bandbreedte 200M heeft, sluit u de netwerkkabel aan op de WAN-poort van de router.

De LAN-breedband kan automatisch IP, bandbreedte 100M, de netwerkkabel aansluiten op de LAN3-poort van de router.

Primair WAN: Selecteer [WAN]

Secundair WAN: Selecteer [Ethernet LAN] en [LAN-poort 3]

Load Balance-configuratie: 3:1 (bijv. wanneer de laptop 4 bestanden wil downloaden, zal de router de taak van het downloaden van 3 bestanden toewijzen aan het primaire WAN en de taak van het downloaden van 1 bestand toewijzen aan het secundaire WAN)

Klik op [Toepassen] om de instelling op te slaan.

6. Ga naar Netwerkoverzicht om te zien of het primaire WAN en het secundaire WAN tegelijkertijd zijn verbonden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Failover: wanneer het primaire WAN-netwerk wordt losgekoppeld, wordt het tweede WAN-netwerk automatisch verbonden, maar schakelt het niet automatisch terug naar het primaire WAN vanaf het secundaire WAN.

Vink aan om de functie [Allow Failback Function] in te schakelen. Wanneer het systeem detecteert dat het primaire WAN een netwerkkabel heeft die is verbonden met internet, schakelt het automatisch terug naar het primaire WAN vanaf het secundaire WAN.

2. Wat is automatische netwerkdetectie?

Nadat de failover-modus is ingeschakeld, detecteert automatisch uw netwerkstatus om ervoor te zorgen dat uw router is verbonden met internet via het primaire WAN of het secundaire WAN. Raadpleeg de veelgestelde vragen [Draadloze router] Hoe de automatische netwerkdetectie configureren terwijl de dubbele WAN wordt ingeschakeld?

3. Load Balance: wat zijn routeringsregels voor Dual WAN?

U kunt verzoeken van een bepaald apparaat routeren via het primaire WAN of het secundaire WAN.

Als u routeringsregels inschakelt, typt u uw bron-IP, doel-IP en WAN-eenheid,  klik vervolgens op pictogram toevoegen en klik op Toepassen om op te slaan.

[Draadloze router] Hoe controleer ik de informatie van apparaten die zijn aangesloten op de ASUS-router?

4. Na het instellen van de load balancing-modus kan de DDNS-functie niet normaal worden gebruikt?

Omdat DDNS de primaire WAN-binding is, wordt DDNS mogelijk niet normaal gebruikt als u de dual WAN-loadbalancing-modus inschakelt.

Schakel de dual WAN-functie uit of gebruik in plaats daarvan de dual WAN failover-modus.

[Wireless Router] DDNS introductie en installatie

5. Na het instellen van de load balancing-modus kan de Virtual Server / Port Forwarding-functie niet normaal worden gebruikt?

Aangezien Virtual Server / Port Forwarding de primaire WAN-binding is, wordt Virtual Server / Port Forwarding mogelijk niet normaal gebruikt als u de dual WAN load balancing-modus inschakelt.

Schakel de dual WAN-functie uit of gebruik in plaats daarvan de dual WAN failover-modus.

6. Kan ik Dual wan en WAN-aggregatie tegelijk gebruiken?

Nee, dual WAN en WAN Aggregation kunnen niet tegelijkertijd worden ingeschakeld. Als u een van deze functies hebt ingeschakeld, wordt de andere automatisch uitgeschakeld.

[WAN] Hoe kan ik WAN-aggregatie inschakelen op de ASUS-router?

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Raadpleeg dezelink voor meer informatie over het ASUS Download Center .