[Draadloze router] Introductie van firewall op ASUS-router

Wat is Firewall?

Als u Firewall inschakelt, kunt u uw lokale netwerk beschermen en kunt u verschillende toegangscontrole krijgen door een netwerk in verschillende gebieden op te delen. Daarom kan het u helpen de toegang tot sommige netwerkdiensten te beperken en uw netwerk te verdedigen.

Wat is het verschil tussen Firewall op de ASUS-router en uw laptop?

Neem de onderstaande afbeelding als voorbeeld.

Firewall op ASUS-router kan regels instellen om pakketten te filteren om het hele lokale netwerk te beschermen. Integendeel, Firewall op je laptop kan zichzelf alleen verdedigen.

De router kan bepaalde instellingen instellen (bijv. URL-filter, trefwoordfilter, filter voor netwerkservices, enz.) om een ​​netwerkservice toe te staan ​​of te beperken, zodat deze uw netwerk kan beheren en beschermen. Wanneer apparaten die achter de router zijn aangesloten echter pakketten met elkaar uitwisselen, is het afhankelijk van Firewall op de apparaten om ze te beheren. Voor een veiligere netwerkomgeving raden we u aan Firewall in te schakelen op zowel de ASUS-router als uw apparaten.

Ga naar de webinterface van de ASUS-router

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router URL http in: //www.asusrouter.com naar de WEB GUI.

Raadpleeg Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)? voor meer informatie .

Stap 2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Aanmelden].

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, moet u de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe de router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen? voor meer informatie .

Stap 3. Klik op [Firewall]

Introductie van Firewall op ASUS-router:

Naast Algemene instellingen (inclusief IPv6-firewall) over het filteren van pakketten, bevat het ook geavanceerde instellingen zoals URL-filter, Zoekwoordfilter en filter voor netwerkservices. U kunt verschillende regels instellen om specifieke websites of netwerkservices te filteren op basis van uw vereisten.

Algemeen:

Als u alle apparaten die achter de ASUS-router zijn aangesloten, wilt beschermen tegen hackers, kunt u algemene instellingen instellen om pakketten te filteren.

Als je" Als u zich zorgen maakt dat uw router wordt aangevallen door DDoS, kunt u DoS ook inschakelen om verdachte of onredelijke pakketten te filteren om te voorkomen dat uw apparaat wordt overspoeld met pakketten.

Opmerking: DDoS-aanval (Distributed Denial-of-Service) is een gedistribueerde denial-of-service-aanval en staat ook bekend als overstromingsaanval. Hackers verzenden overbodige pakketten of verzoeken om uw systeem te overbelasten en te overbelasten.

(1). Firewall inschakelen: standaard [Ja]

(2). DoS-beveiliging inschakelen (optioneel): Standaard [Nee]

(3). Type gelogde pakketten: Standaard [Geen]

(4). Reageer ICMP Echo (ping) Verzoek van WAN: Standaard [Nee]

Klik na het instellen op [Toepassen] om uw configuratie op te slaan.

Algemeen-IPv6 Firewall:

Als u IPv6 hebt ingeschakeld, kunt u uw lokale netwerk beschermen en alle pakketten van IPv6-servers in het lokale netwerk toestaan. U moet echter regels instellen om pakketten van een extern netwerk te ontvangen.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe installeer ik IPv6 Firewall? voor meer informatie.

Raadpleeg [IPv6] Hoe IPv6 in ASUS Router in te stellen? om te leren hoe u IPv6 inschakelt .

URL-filter (zwarte/witte lijst):

Als u alle URL's met specifieke tekens wilt blokkeren of alleen websites wilt bezoeken waarvan de URL geen specifieke tekens bevat, kunt u een URL-filter instellen.

Raadpleeg [Firewall] URL-filter instellen? voor meer informatie.

Zoekwoordfilter:

Als u wilt voorkomen dat uw apparaten websites bezoeken die specifieke zoekwoorden bevatten, kunt u een zoekwoordfilter instellen. Na het instellen worden zoekwoorden die u zojuist heeft ingesteld niet weergegeven in de resultaten van zoekmachines.

Raadpleeg [Firewall] Zoekwoordfilter instellen? voor meer informatie.

Netwerkservicefilter:

Als u pakketten tussen een intern netwerk en een extern netwerk wilt blokkeren en alle apparaten wilt beperken tot het gebruik van specifieke netwerkservices (bijv. internetservice, FTP, enz.), kunt u een netwerkservicefilter instellen. Het belangrijkste verschil tussen dit filter en de twee bovenstaande filters is dat je individuele apparaten kunt instellen om verschillende netwerkdiensten te gebruiken.

Raadpleeg [Firewall] Hoe kan ik Network Services Filter instellen?  voor meer informatie.

Veelgestelde vragen
1. Hoe controleer ik of mijn router veilig genoeg is?

2. Waarom heeft de router geen Firewall wanneer deze werkt als Access Point (AP)-modus?

• In de Access Point-modus (AP) kunnen alle apparaten’ IP-adressen worden toegewezen door de frontrouter/modem. Een router in AP-modus heeft geen functie voor het delen van IP en kan dus geen aangesloten apparaten beheren.

Raadpleeg [Draadloze router] Introductie van de bedieningsmodus voor meer informatie over de bedieningsmodus.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Downloadcentrum.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.