M2N4-SLI

  M2N4-SLI

  AMD Live!™ Gereed

  - Ondersteuning AMD® Socket AM2 CPU
  - NVIDIA® nForce500 SLI Technologie
  - Dual channel DDR2 800
  - ASUS Q-Connector
  - ASUS CrashFree BIOS 3
  De Beste C/P SLI-oplossing op AM2-platform

  NVIDIA nForce® 500 SLI™
  Ontworpen voor NVIDIA® SLI™ technologie
  NVIDIA nForce® 500 SLI™ media- en communicatieprocessoren (MCP's) leveren een complete reeks oplossingen voor AMD-gebaseerde discrete platforms. Prestatieverbeterende functies omvatten NVIDIA® LinkBoost™ technologie voor het automatisch verhogen van bussnelheden en NVIDIA SLI™ technologie voor schaalbare grafische prestaties.

  NVIDIA SLI™ Technologie
  NVIDIA SLI™ (Scalable Link Interface) takes advantage of the increased bandwidth of the PCI Express bus architecture and features intelligent hardware and software that allows two GPUs to efficiently work together to deliver earth-shattering, scalable performance. For some applications nearly 2X performance! (From www.NVIDIA.com)

  AMD Socket AM2
  Ondersteunt AMD Socket AM2 Athlon 64 X2 / Athlon 64 FX / Athlon 64 / Sempron
  Het moederbord ondersteunt AMD socket AM2 single-core Athlon 64/ Sempron en dual-core Athlon 64 X2/ Athlon 64 FX processoren met 2MB/1MB/512KB L2-cache, gebaseerd op 64-bit architectuur. Het is uitgerust met 2000/1600 MT/s HyperTransport Bus, dual-channel ongebufferd DDR2 800-geheugen ondersteuning en AMD Cool ´n´ Quiet! technologie.


  Dual-Core CPU

  De geavanceerde verwerkingstechnologie bevat twee fysieke CPU-kernen met individueel toegewezen L2-caches om te voldoen aan de toenemende behoefte aan krachtiger verwerkingscapaciteit.

  Dual-Channel DDR2 800
  DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met een topsnelheid van 800MHz, biedt DDR2-geheugen fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.


  AMD Cool ´n´ Quiet! Technology
  Ondersteunt AMD Cool ´n´ Quiet!-technologie, dat de systeemwerking controleert en automatisch CPU-voltage en –frequentie aanpast voor een koele, stille omgeving.

  Ventilatorloos Ontwerp
  Biedt een koele omgeving zonder alle bagage

  Koelingventilatoren vormen een populaire thermische oplossing, maar zorgen tevens voor geluidsoverlast en kans op storingen. Het ventilatorloze concept van ASUS-moederborden is specifiek ontwikkeld om een koele omgeving te bieden zonder al deze bagage.

  ASUS heeft zich speciale inspanningen getroost om de thermische vraagstukken rond het moederbord aan te pakken, en dan vooral waar het gaat om de gebieden die de CPU, voeding, North Bridge en South Bridge huisvesten.

  De heatsinks en strategische board lay-out zijn op maat gemaakt om warmte op de meest efficiënte wijze af te voeren.

  ASUS Q-Fan 2
  ASUS Q-Fan 2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.

  Gigbit LAN
  Het geïntegreerde dual Gigabit LAN-ontwerp laat een PC dienst doen als netwerk gateway voor het beheer van gegevensverkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Dit maakt snelle gegevensoverdracht mogelijk van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitratie of latentie.

  6-kanaals Audio
  De M2N4-SLI gebruikt een on-board Audio CODEC die u laat genieten van hoge-kwaliteit 6-kanaals audio zonder geavanceerde geluidskaarten te hoeven kopen.

  Seriële ATA 3Gb/s RAID
  Dit moederbord ondersteunt volgende-generatie SATA-harddisks gebaseerd op de nieuwe SATA 3Gb/s opslagspecificatie. De on-board NVIDIA nForce®4 SLI™ MCP maakt RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, RAID 5 en JBOD-configuraties mogelijk voor vier SATA-connectoren.

  Ondersteuning max. 10 USB 2.0-poorten
  USB 2.0 is de nieuwste connectiviteitsstandaard voor de volgende generatie componenten en randapparaten. Achterwaarts compatibel met huidige USB 1.1-randapparatuur, levert USB 2.0 met 480 MB/s tot 40 keer hogere overdrachtssnelheden, voor eenvoudige connectiviteit en ultrasnelle gegevensoverdracht.

  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via een coax S/PDIF-out aansluiting (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.

  ASUS Q-Connector
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels van het frontpaneel van de behuizing in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.

  ASUS CrashFree BIOS 3
  De ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van het aanschaffen van een vervangende BIOS-chip.

  ASUS EZ Flash 2
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijke BIOS update hulpprogramma. Druk eenvoudigweg op de voorgeprogrammeerde sneltoets om deze tool te starten en het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit komt overeen met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.
  * Specificaties kunnen zonder voorafgaande aankondiging worden gewijzigd.
  * PCB-kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande aankondiging worden gewijzigd
  * Vermelde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.