P5PL2

  P5PL2

  Intel LGA775 Pentium 4 CPU
  64-bit Dual-core CPU ondersteuning
  Dual-channel DDRII 533
  Seriële ATA
  ASUS CPU Lock Free
  RTL 8111B PCI-E GB LAN
  8 USB 2.0-poorten


  Intel LGA775 Pentium 4 CPU
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel Pentium 4 CPU in LGA775-uitvoering. Met 1066/800/533MHz FSB, Hyper-Threading Technology en kloksnelheden tot 3,8 GHz en hoger, is Intels LGA775 Pentium 4 een van de snelste desktop-processoren van dit moment.  Ondersteunt Intel® Dual/Single-Core 65nm-processoren
  Dit moederbord ondersteunt Intel 65nm Pentium D/ Intel® Pentium 4/ Celeron processoren. Het ASUS-moederbord is de ideale oplossing om de prestaties van nieuwe-generatie processoren te verbeteren.  Ondersteuning 64-bit CPU
  64-bit computergebruik, de volgende-generatie technologie die de huidige 32-bit architectuur gaat vervangen, zorgt voor geavanceerde systeemprestaties, snellere geheugentoegang en verbeterde productiviteit. Dit moederbord biedt uitstekende compatibiliteit en flexibiliteit door zowel 64-bit als 32-bit architecturen te ondersteunen.

  Dual Channel DDRII 533
  DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR zal gaan vervangen. Met initiële snelheden van 400 en 533 MHz, biedt DDR2-geheugen een bandbreedte tot maximaal 4,3 GB/s. Verdubbeld door de dual-channel architectuur, wordt op dit moederbord hiermee een maximale geheugenbus-bandbreedte bereikt van 8,6 GB/s.

  ASUS CPU Lock Free
  De P5PL2 is uitgerust met de CPU Lock Free-optie, die het mogelijk maakt de CPU-multiplier aan te passen tot 14x. Verlaging van de multiplierwaarde zorgt voor meer flexibiliteit in het verhogen van de externe FSB-frequentie om de geheugenbusbandbreedte te vergroten. CPU Lock Free verbetert de algehele systeemprestaties door synchrone modificatie mogelijk te maken. Profiteer van betere prestaties op de zelfde operationele CPU-snelheid en verbeter uw systeem zonder het uiterste van de CPU te vergen.
  Seriële ATA
  Seriële ATA is de ATA-technologie van de volgende generatie en biedt schaalbare prestaties voor vandaag en morgen. Met een gegevensoverdrachtsnelheid tot 150MB/s, is Seriële ATA sneller dan het huidige parallelle ATA, terwijl toch 100% softwarecompatibiliteit wordt geboden.

  ASUS Q-Fan
  ASUS Q-Fan technologie past op intelligente wijze en automatisch de CPU-ventilatorsnelheden aan op basis van systeembelasting en temperatuur, en laat gebruikers zo werken in een afleidingsvrije omgeving met minimaal geluid.

  6-kanaals Audio & SoundMAX Digitaal Audiosysteem
  Het SoundMAX Digitale Audiosysteem is de best presterende en meest betrouwbare audio-oplossing op de markt voor zakelijke professionals, audiofielen, musici en gamers. Het SoundMAX Digitale Audiosysteem biedt een output van 5.1-kanaals surround sound en is uitgerust met hypermoderne DLS2 MIDI-synthesizer met Yamaha DLSbyXG-soundset en 5.1 Virtual Theater™. Het ondersteunt alle belangrijke game audio-technologieën waaronder Microsoft DirectX™ 8.0, Microsoft DirectSound 3D™, A3D, MacroFX, ZoomFX, MultiDrive 5.1, A3D en EAX.

  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via een S/PDIF-out aansluiting (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.

  ASUS CrashFree BIOS2
  De CrashFree BIOS 2-optie bevat thans de BIOS autoherstel-functie via een support CD. Gebruikers kunnen indien geen bootdisk beschikbaar is het systeem opnieuw opstarten door middel van de support CD, en vervolgens door het eenvoudige BIOS-autoherstelproces lopen. ASUS-moederborden laten gebruikers nu profiteren van deze beschermingsoptie zonder dat geld hoeft te worden uitgegeven voor een optionele ROM.

  C.P.R.(CPU Parameter Recall)
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.