SABERTOOTH Z97 MARK 2

  SABERTOOTH Z97 MARK 2

  TUF ATX Intel® Z97-moederbord met versterkte achterplaat en flexibel koelsysteem voor non-stop stabiliteit

 • LGA1150 Socket voor 5e, nieuwe 4e en 4e generatie Intel® Core™ i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® processors
 • Intel® Z97 Express-chipset
 • TUF ICe - De baas over totale koeling
 • Thermal Radar 2 - Aangepaste ventilator-tuning, complete systeemkoeling
 • TUF-componenten [TUF 10K Ti-Caps, TUF nieuwe lichtmetalen spoelen & MOSFET's; gecertificeerd op defensiestandaard] - gecertificeerd voor zware omstandigheden.
 • Serverkwaliteit tests - Systematisch geteste stabiliteit
 • ESD (Anti-Surge) - Sterke ESD-bescherming voor langere levensduur van componenten
  Product Image
  • Koeling
  • Betrouwbaarheid
  • Ontwerp
  Thermal Radar 2 Aangepaste ventilator-tuning, complete systeemkoeling

  Met Z97 Thermal Radar 2 kun je nu de ventilatoren op ASUS-videokaarten regelen, maar ook die van de behuizing! Via meerdere on-board sensoren en de meegeleverde thermistorkabels houdt je in real-time toezicht op de temperaturen van de videokaart en andere belangrijke componenten, dus je kunt met één klik handmatig of automatisch optimaliseren.

  Meer info
  Sluiten
  Het ventilatiebeheer van Z97 Thermal Radar 2 is verder uitgebreid - zodat je nu niet alleen de ventilatoren op ASUS-videokaarten kunt regelen, maar ook meerdere behuizingsventilatoren!
  Met aanpasbare instellingen voor elke ventilator kun je de Dust de-Fan technologie zo afstellen dat het de levensduur van het moederbord verlengt. Zet de pc aan en Dust de-Fan draait kort in tegengestelde richting om vastzittende stofdeeltjes los te maken, om vervolgens weer naar normale rotatie te gaan om het stof uit de behuizing te blazen. Je kunt zelfs de systeemventilatoren bewaken, beheren, individueel benoemen en regelen, om de perfecte balans te creëren tussen stilte, koeling en prestaties.
  Je kunt er ook voor kiezen om de ventilatoropstelling van het hele systeem met één klik te optimaliseren. Op basis van de kenmerken van elke op het moederbord aangesloten ventilator kunnen alle ventilatorprofielen snel worden geoptimaliseerd.
  Dankzij de thermische statusrapporten, die in real-time de temperatuur van de CPU en videokaartzone aangeven, is de systeemventilator zo nauwkeurig te regelen als je zelf wilt! Aanvullende thermische beoordeling van de CPU meet temperatuurstijgingen bij hogere voltages en biedt daarmee een maatstaf om de prestaties van de CPU-koeling te beoordelen.
  Kritische voltages, temperaturen en ventilatorsnelheden worden doorlopend geregistreerd, zodat je de geschiedenis van het systeem kunt bestuderen en weloverwogen oordelen kunt vellen over verbeterde werking.
  DIGI+ stroomregeling is een van de meest essentiële moederbordontwerpen, en TUF biedt ultraprecieze geheugenafstelling, naast een extra accurate CPU-spanningsregeling. Best in class energie-efficiëntie en stabiliteit verminderen verkwistende spanningsdiscrepanties en zorgen voor stabielere CPU- en geheugen-instellingen.
  Sluiten
  TUF ICe De baas over totale koeling
  Het technische team van ASUS TUF heeft een gloednieuwe microchip ontwikkeld die voor ongelooflijk nauwkeurige temperatuurbewaking en ventilatorregeling zorgt.
  Met TUF ICe ben je er zeker van dat de bewaking van de on-board temperatuursensoren en ventilatorsnelheden altijd uiterst nauwkeurig gebeurt - of je de instellingen nu handmatig aanpast of gebruik maakt van één-klik optimalisatie.
  TUF Componenten Gecertificeerd voor zware omstandigheden
  TUF 10K Ti-Caps +20% temperatuurtolerantie en 5x langere gebruikslevensduur
  TUF nieuwe lichtmetalen spoelen: 13,6% koeler, voor extra onovertroffen duurzaamheid
  TUF MOSFET's: op defensieniveau gecertificeerde MOSFET's met lagere Rds (aan)*
  *Lage Rds betekent energiezuiniger en zal dus iets minder warmte produceren als bijproduct van de MOSFET.
  Meer info
  Sluiten
  TUF nieuwe lichtmetalen spoelen

  Onze defensiekwaliteit lichtmetalen spoelen hebben een 18,5% groter warmteafvoergebied, zodat ze tot 13,6% koeler draaien - dit verlengt de levensduur van de pc.

  TUF 10K Ti-Caps

  Unieke zwart metallic condensators met defensiestandaard certificering bieden +20% hoge en lage temperatuurtolerantie en 5x langere gebruiksduur.


  TUF MOSFET's

  TUF MOSFET's voldoen tevens aan tests op defensieniveau met lagere RDS (aan), gecertificeerd voor intensieve taken.

  Militaire norm Lage Rds (aan)
  TUF MOSFET's Ja Ja
  Andere MOSFET's Nee Nee

  *Lage Rds betekent energiezuiniger en zal dus iets minder warmte produceren als bijproduct van de MOSFET

  Sluiten
  Serverniveau tests Systematisch geteste stabiliteit

  TUF is er trots op een toonaangevende leverancier van totaaloplossingen te zijn. Dat betekent dat we meer testen dan alleen het product zelf - we kijken ook naar de duurzaamheid van het hele systeem. Onze moederborden ondergaan extreme temperatuurvariaties (thermische schok), uitgebreide Mean Time Between Failure (MTBF)-tests en vele 'whole-build' serverkwaliteit stabiliteitstests - zodat je weet dat je TUF moederbord onder alle omstandigheden kan worden vertrouwd.

  5 jaar garantie Gegarandeerde betrouwbaarheid

  Elke TUF-moederbord is gebouwd met voor militair gebruik gecertificeerde onderdelen en ondergaat strikte burn-in tests op serverniveau, waaronder meer dan 7.000 uur aan compatibiliteitscontroles met meer dan 1000 apparaten. TUF is solide vervaardigd zodat je er op kunt vertrouwen; dat is de reden waarom elk board wordt gedekt door 5 jaar garantie.

  TUF ESD Guards Sterke ESD-bescherming voor langere levensduur van componenten

  Elektrostatische ontlading (Electrostatic Discharge of ESD) kan onverwacht plaatsvinden en de schadelijke gevolgen ervan worden vaak onderschat. TUF ESD Guards worden getoetst aan normen die tot wel tweemaal zo hoog zijn als de industrienormen, zodat elektrostatische ontladingen gegarandeerd goed geaard zijn van alle on-board connectiviteit - wat zorgt voor een langere levensduur van componenten.

  Toetsenbord en muis aansluitingen: Additionele op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression (TVS) diodes.
  USB 3.0/2.0-aansluitingen: Op circuit geplaatste transient-voltage-suppression (TVS) diodes en condensatorbescherming voor oppervlaktemontage and dual-inline pakketten.
  Audio-aansluitingen: Condensatorbescherming voor audio-uitgang circuits aan zowel voor- als achterzijde.
  LAN-poort: ESD transient-voltage-suppression (TVS) diodebescherming op het LAN-circuit, versterkt door een anti-piekspanning LAN-aansluiting die de bescherming tegen extreme gebeurtenissen zoals blikseminslag verhoogt.
  Door media erkend als meest intuïtieve UEFI BIOS

  De soepelste muisbediende grafische BIOS met verbeteringen aan zowel de EZ- als Advanced-modus. Hiervan profiteren zowel beginnende zelfbouwers als doorgewinterde overklokkers.

  Map to MyFavorite: Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de MyFavorites (Mijn Favorieten) lijst!
  EZ Tuning Wizard - overklokken en RAID: Selecteer simpelweg de hardware en gebruik eenvoudig te begrijpen scenario's om de systeemprestaties af te stellen of de RAID-configuratie te stroomlijnen, voor sneller ophalen en back-uppen van gegevens!
  EZ XMP: Verbeter DRAM-prestaties met één klik!
  Intuïtieve grafische ventilatorregeling: Stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis!
  Real-time hardwaretoezicht: Profiteer van direct informatie over kritieke systeemonderdelen!
  EZ Mode
  • Ventilatorprofiel: Gedetailleerde ventilatorinformatie CPU en behuizing, voor onmiddellijke koeling!
  • SATA-informatie: Geeft details weer over elke SATA-poort, voor gemakkelijke herkenning van apparaten!
  • Snelle klokaanpassing: Gebruik muisbediening om tijd en datum te wijzigen!
  • EZ XMP: Verbeter DRAM-prestaties met één klik!
  Advanced-modus
  • Shortcut (Snelkoppeling): Druk op Enter om snelkoppelingen te creëren naar favoriete instellingen, of selecteer een bestaande snelkoppeling en druk op F4 om er direct heen te gaan!
  • Quick Notes (Snelle Notities): Maak notities en leg BIOS-gerelateerde ideeën snel en gemakkelijk vast!
  • Last Modified (Laatst Aangepast) Log: Bijhouden laatste wijziging en favoriete profielen opslaan op een USB-stick!
  • SATA-poort Hernoemen: Hernoem SATA-poorten, voor eenvoudige identificatie!

  Opgevoerde content creatie!

  Als ontwerpen je in het bloed zit, hoor je een TUF Z97-moederbord te hebben! Exclusieve USB 3.0 Boost-technologie verbetert data-overdracht tot snelheden die tot wel 170% sneller zijn dan de standaard. Voor jou zorgt dit de hele dag door voor een meer soepele workflow - nooit meer ongeduldig wachten totdat afbeeldingen zijn overgezet of bestanden zijn geladen of opgeslagen! Je krijgt er bovendien onze exclusieve Turbo LAN-technologie bij; deze optimaliseert automatisch de internetverbinding, voor de snelste en soepelst mogelijke bestandsoverdracht. TUF Z97 helpt zelfs met je multi-monitor opstelling en zorgt daarbij voor volledige stabiliteit, helemaal tot aan 4K/UHD-resoluties!


  >>Meer info
  TUF Audio Design

  TUF Audio Design maakt korte metten met het optimaliseren van audio-instellingen voor de manier waarop jij wilt luisteren, chatten, films kijken of ontspannen met je favoriete muziek. On-board fysieke afscherming, een professioneel ontworpen design en eersteklas componenten resulteren in uitzonderlijk helder en natuurgetrouw geluid.

  Audio-afscherming Zorgt voor nauwkeurige analoge/digitale scheiding en sterk verminderde multilaterale interferentie
  Audioversterker Verbeter de hoogste kwaliteit geluid voor hoofdtelefoon en luidsprekers
  Uniek de-pop circuit Vermindert poppend geluid naar alle audio-uitgangen bij opstarten
  Speciaal ontwerp lay-out Afzonderlijke lagen voor linker- en rechterkanalen om de kwaliteit van de gevoelige audiosignalen te bewaken
  ASUS HomeCloud
  Jouw pc, jouw wereld

  ASUS HomeCloud creëert een wereld zonder grenzen. Het biedt je op afstand toegang tot je pc, laat je multimedia content streamen naar waar je maar wilt, en alles beheren vanaf een willekeurige locatie — ongeacht waar het is opgeslagen. Gebruik de ingebouwde Wake-on-WAN-functie om uw pc op afstand te wekken en te bedienen met één enkel slim apparaat, overal en altijd. Het verandert je harde schijf zelfs in een privé cloud, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te make over opslagbeperkingen. Met HomeCloud wordt uw pc de toegangspoort tot de wereld.

  Meer info
  Totale controle, altijd en overal
  Remote GO!

  Remote GO! geeft je volledige controle over je pc - zelfs wanneer je niet thuis bent! Krijg onderweg toegang tot vergeten bestanden thuis, of werk op uw pc terwijl u in de trein zit of buiten loopt. Beheer bovendien in één stap al uw openbare clouds, of synchroniseer met één klik bestanden tussen uw pc en andere apparaten.


  • Cloud GO!

   Verzamel je ASUS WebStorage, Dropbox, Google Drive en SkyDrive accounts op één plaats en maak zelfs tegelijk een back-up naar je pc!


  • Remote Desktop

   Eenvoudige toegang tot en controle over uw pc, altijd en overal!


  • File Transfer

   Synchroniseer bestanden tussen uw pc's en slimme apparaten, met slechts één klik!  • Remote Toetsenbord & Muis

   Bedien media vanuit uw luie stoel!

  Bekijk onderweg via uw tablet eenvoudig de foto's op de computer thuis
  Een digitale pc hub, ideaal voor bestanden delen en thuisbios
  Media Streamer

  Geniet van multimedia content op je pc - waar je ook bent! Speel muziek vanaf uw pc onder het genot van een kopje koffie in het café, of relax met vrienden en stream jullie favoriete film naar een Smart TV. Met ASUS Media Streamer gaat het entertainment overal mee naartoe.

  Sluiten
  PC-zelfbouw is nog nooit zo gemakkelijk geweest

  Wij begrijpen hoe u uw computer gebruikt. Van assemblage, systeeminstellingen en controle tot firmware en hardware-updates - wij willen je leven alleen maar gemakkelijker maken. Daarom zullen we nooit ophouden met het ontwikkelen van nieuwe en spannende DHZ-mogelijkheden om pc-zelfbouw gemakkelijk, leuk en probleemloos te maken!

  Meer info
  Makkelijke pc-zelfbouw start met ASUS Q-Design
  Q-design
  • Q-DIMM - Gemakkelijk geheugen verwijderen Zelfs als u met een kleinere behuizing werkt, hoeft u alleen maar de enkelzijdige clip omlaag te drukken om de RAM-modules in of uit te duwen of te trekken - het kan niet eenvoudiger!
  • Q-Slot - Moeiteloos PCI Express-component verwijderen De grote, gevleugelde clip is gemakkelijk te bereiken en eenvoudig te bedienen. Druk licht op de Q-Slot clip en de videokaart wipt er gewoon uit. Het installeren of verwijderen van zelfs de grootste videokaarten is een fluitje van een cent!
  • Q-Connector - Eenvoudig, snel en nauwkeurig aansluiten U hoeft u niet langer zorgen te maken over waar elke draad van het frontpaneel thuishoort. Steek de draden gewoon in de eendelige plug van de Q-Connector en je bent er helemaal klaar voor.
  • Q-Shield - Gemakkelijk en veilig voor vingers In tegenstelling tot de scherpe randen van andere I/O-afschermingen, is de exclusieve Q-Shield zacht en buigzaam, om uw handen te beschermen tegen snijwonden.
  • Q-LED - Eenvoudige pc-diagnostiek Q-LED geeft problemen aan met CPU, geheugen, videokaart of opstartapparaat, zodat u eventuele problemen snel kunt diagnosticeren en oplossen - en gedag kunt zeggen tegen eindeloze frustraties!
  AI Suite 3
  Alles-in-één toegang tot innovatieve ASUS-functies.

  ASUS AI Suite 3 biedt een geheel nieuwe gebruikerservaring via een duidelijkere, aantrekkelijkere interface met ondersteuning voor grotere beeldschermen. Het brengt alle exclusieve ASUS-functies bijeen in een gebruiksvriendelijk pakket, zodat u controle hebt over overklokken, energieverbruik, ventilatorsnelheden, voltages en meer. Deze alles-in-één app biedt gevarieerde en gebruiksvriendelijke functionaliteit, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende hulpprogramma’s.

  Push Notice
  Houd onderweg de pc-status in de gaten.

  Als u zich wel eens afvraagt hoe het met uw pc gaat als u er niet bij bent, houdt Push Notice u daarvan op de hoogte - in real-time! Wanneer de status van je pc verandert, stuurt Push Note direct een waarschuwing naar je tablet of smartphone. U kunt ook de webpagina's of memo's die u bekijkt naar uw slimme toestel sturen. Alles is onder controle, waar u ook bent.

  USB BIOS Flashback
  Eenvoudig plug & press hardwaregebaseerd flashen van BIOS

  USB BIOS Flashback op hardwareniveau laat gebruikers updaten naar nieuwe UEFI BIOS-versies, zelfs zonder CPU of DRAM geïnstalleerd. Sluit gewoon een USB-stick aan met daarop het BIOS-bestand, en houd de USB BIOS Flashback/on-board BIOS BFLK-knop/Resetknop* 5 seconden ingedrukt met aangesloten voeding. Zorgeloos updaten voor het ultieme gemak!

  • Sluit de voeding aan
  • Plaats een USB-stick
  • Druk op de knop *Beschikbaarheid en locatie van deze knop verschillen per moederbordmodel. Raadpleeg hiervoor de handleiding.
  EZ Flash 2
  Gemakkelijk BIOS updaten vanaf USB, buiten het besturingssysteem om

  Update snel uw BIOS voordat u het besturingssysteem start. Het kost slechts een paar klikken, zonder diskette of een besturingssysteemgebaseerde flash utility.

  Sluiten