Z97-K

  Z97-K

  Hoogwaardige Z97 ATX vol gepakt met M.2, haarzuivere Crystal Sound 2 en duurzame 5X Bescherming, voor betere prestaties en krachtig entertainment

  • Bewezen kwaliteit - 5x Bescherming. Meer dan 1000 compatibele apparaten. Meer dan 7.000 uur getest.
  • Crystal Sound 2 - Weergaloze audio die je helemaal laat opgaan in het spel
  • Versnel je systeem met razendsnelle 10Gb/s M.2
  • Fan Xpert 3 - Geavanceerde ventilatorregelingen, voor ultieme koeling en stilte
  • In media geprezen UEFI BIOS met nieuwe EZ Tuning Wizard
  • ASUS HomeCloud - Een digitale pc hub, ideaal voor bestanden delen en thuisbios
  Product Image
  • Bewezen kwaliteit
  • Gaming & Multimedia
  • Beste UEFI BIOS
  • Ultieme koeling
  • M.2 10/Gbs
  • Eenvoudige pc-zelfbouw
  • ASUS HomeCloud
  Bewezen kwaliteit. Blijvend vertrouwen.
  Strenge compatibiliteit en validatie
  Bescherming Hardwarematige waarborgen om zeker te zijn van
  duurzaamheid op lange termijn.
  Compatibele apparaten Inclusief CPU's, geheugenmodules,
  videokaarten en meer.
  Validatie-uren Uitvoerig getest op extreme betrouwbaarheid, compatibiliteit en veiligheid.

  Wij zijn 's werelds grootste fabrikant van moederborden, en vermaard om onze ontwerpgedachte die altijd om gebruikers draait - zoals jij. Onze technici passen veeleisende normen toe om kwaliteit te garanderen gedurende de hele levensduur van het product, en kiezen de beste componenten voor realistische bescherming. Onze moederborden zijn bewezen compatibel met meer dan 1.000 componenten en apparaten, en ondergaan minstens 7.000 uur aan strenge validatietests. Dat geeft gemoedsrust, omdat je weet dat ASUS-moederborden geschikt zijn voor alle omgevingen en toepassingen. Als je je pc wilt bouwen met de beste basis, bouw je hem met een ASUS-moederbord.

  ASUS 5X Bescherming
  Hardwarematige waarborgen om zeker te zijn van duurzaamheid op lange termijn.

  Onze 'wees-de-beste' instelling onderstreept de keuze voor elke component die in je ASUS-moederbord gaat. Wij richten ons onophoudelijk op kwaliteit, om op lange termijn betrouwbaarheid en prestaties van het systeem te waarborgen.

  • Nauwkeurige digitale stroomregeling met ASUS DIGI+ VRM

   Voltage regulator modules (VRM's) behoren tot de meest essentiële moederbordcomponenten. Een goede VRM levert op slimme wijze CPU-vermogen op basis van de werkelijke behoeften op een bepaald moment. ASUS was de eerst met een digitaal voedingsontwerp met snellere detectie en response, om exact het gewenste CPU-vermogen te leveren. Deze grote nauwkeurigheid vermindert energieverspilling en verbetert natuurlijk de systeemstabiliteit dankzij een meer consistente toevoer.

  • Verbeterde DRAM overstroombeveiliging

   On-board zelfherstellende zekeringen voorkomen overstroom en kortsluitingschade. Dit strekt zich verder uit van de I/O-poorten naar het DRAM, om de levensduur van het systeem en het aangesloten apparaat te waarborgen.

  • 5K-uur solid-state condensators die 2,5x langer meegaan

   Solid-state condensators zijn bestand tegen extreme temperaturen tot 105°C, en dat tot wel 5.000 uur - dat is 2,5 keer zo lang als traditionele condensators. Deze uitzonderlijke duurzaamheid betekent dat ze in de realiteit uitstekend bestand zijn tegen meer gangbare pc-bedrijfstemperaturen, zodat ASUS-moederborden langer door blijven werken.

  • Roestvast staal voor I/O achterzijde gaat 3X langer mee

   De achterzijde I/O-panelen van ASUS-moederborden zijn gemaakt van sterk en corrosiebestendig roestvast staal, wat is gebonden met een dunne laag chroomoxide om de corrosiewerende eigenschappen te verbeteren. ASUS' RVS I/O-achterpanelen hebben een gebruiksduur die driemaal (3x) zo lang is als reguliere panelen, en hebben 72 uur durende sproeizout duurtesten ondergaan.

  • ESD Guards voor bescherming tegen elektrostatische ontlading

   Elektrostatische ontlading (Electrostatic Discharge of ESD) kan onverwacht plaatsvinden en de schadelijke gevolgen ervan worden vaak onderschat. ASUS ESD Guards zijn getest volgens zeer hoge normen, en geschikt voor maximaal +/- 10kV voor luchtontlading en +/-6kV voor contact ontlading. We maken gebruik van een actief beschermend circuitontwerp om je systeem te beschermen tegen elektrostatische interferentie en schade, wat zorgt voor een langere levensduur van componenten.

  Toetsenbord- en muisaansluitingen: Additionele op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression (TVS) diodes.
  VGA-connectoren: Extra op-circuit geplaatste ESD TVS-diodes ter bescherming van
  D-Sub functionaliteit.
  USB 3.0/2.0-aansluitingen: Op circuit geplaatste TVS-diodes voor oppervlaktemontage and dual-inline pakketten.
  LAN-poort: ESD TVS-diode bescherming op het LAN-circuit.
  Audio-aansluitingen: Varistorbescherming op rug van audio-output circuits.
  Bewezen compatibiliteit

  De vrijheid hebben om de onderdelen te kiezen die in de machine gaan, is de kern van zelfbouw pc's. Ons uitgebreide certificeringsprogramma richt zich op het leveren van de allerbeste compatibiliteit met de meest uiteenlopende componenten en apparaten. Dit geeft je de vrijheid om zonder frustratie te bouwen en te upgraden. Vandaag compatibel, maar ook nog in de verre toekomst - dat is de ASUS-manier.

  Getest - 1000+ compatibele CPU's, geheugenmodules, videokaarten en meer.

  Alle Serie 9-moederborden zijn compatibel met duizenden apparaten. Onze technici monteren en beoordelen zowel server als consumenten CPU's, honderden geheugenmodules, tientallen videokaarten, talloze opslagapparaten, voedingen, netwerkapparaten, schermen, optische drives, randapparaten en nog veel meer. We doen dit om je volledig vertrouwen te geven in onze producten en hun uitmuntende compatibiliteit.

  1000+ compatibele apparaten en componenten
  Complete &
  Openbare QVL
  Bekijk onze Qualified Vendor List (QVL) online

  Wij hebben zoveel vertrouwen in de superieure compatibiliteit van onze Serie 9-moederborden dat we onze complete QVL (lijst van erkende leveranciers) voor iedereen toegankelijk maken - zodat je meer keus hebt bij het zorgeloos zelf bouwen van je pc. Er zitten geen gaten in onze QVL: elke compatibele component staat op de lijst, voor iedereen zichtbaar. Raadpleeg simpelweg de QVL om te controleren of een bepaald onderdeel of een apparaat compatibel is met je moederbord, zodat je direct gerustgesteld bent.

  Ontworpen - Geweldige compatibiliteit met ASUS-producten

  Wanneer je kiest voor een ASUS-moederbord, is de kans groot dat je ASUS ook kiest voor andere componenten. ASUS ontwerpt producten van de grond af, zodat videokaarten, geluidskaarten en optische drives feilloos werken met je moederbord.

  Betrouwbaarheid van top tot teen

  Onze moederborden gaan geweldig lang mee. We controleren dit door elk moederbord ruim 7000 uur te onderwerpen aan strenge tests. Een spervuur van inbrand-, milieu-, compatibiliteits-, software- en veiligheidstests bevestigt de uitzonderlijke robuustheid van onze moederborden - met betrouwbaarheid die de industrienormen overtreft.

  Uitvoerig getest op extreme betrouwbaarheid, compatibiliteit en veiligheid.

  Elk moederbord is onderworpen aan uitgebreide betrouwbaarheidstests onder zware belasting, van vervoer tot de dagelijks gebruik, om ervoor te zorgen dat ze in perfecte staat worden afgeleverd. Getest worden onder andere temperatuur en vochtigheid, inbranden, aan/uitzetten, stroomverbruik, invoer en thermische schok, plus nog veel meer. Elk gecertificeerd compatibel onderdeel ondergaat een tot 24 uur durende verouderingstest om dagelijkse storingsvrije werking te waarborgen - ongeacht wat je erin plaatst of bevestigt, en wat je ook doet!

  • Temperatuur en luchtvochtigheid Test Onderdelen bestand tegen extreme omstandigheden
  • Thermische meting Koel en stabiel onder de zwaarste belasting
  • Plaatsingstest Gegarandeerde I/O betrouwbaarheid
  • Tot 24 uur verouderingsproef om betrouwbaarheid te waarborgen
  • Energieverbruik test Waarborgt energiezuinigheid volgens wereldwijde normen
  Meer dan 7.000 uur getest
  • Temperatuur en gelijkstroommarge
  • Thermische schok test
  • Triltest indien niet in gebruik
  • Inbrandtest
  • Installatietest
  • Valproef
  • Stoottest
  • Zoutspraytest
  Games of multimedia - je bent er altijd klaar voor!
  Weergaloze audio laat je
  helemaal opgaan in het spel
  Crystal Sound 2

  Crystal Sound 2 maakt korte metten met het optimaliseren van audio-instellingen voor de manier waarop jij wilt luisteren, of het nu gaat om gaming, chatten, films kijken of ontspannen met je favoriete muziek. On-board fysieke afscherming, een professioneel ontworpen design en hoogwaardige componenten, inclusief Japans fabrikaat audiocondensators en operationele versterkers (op-amps) resulteren in uitzonderlijk helder en natuurgetrouw geluid. Ontdek een geheel nieuwe dimensie in superieure audio en bereid je voor op de heerschappij!

  Audio-afscherming Zorgt voor nauwkeurige analoge/digitale scheiding en sterk verminderde multilaterale interferentie
  Uniek de-pop circuit Vermindert poppend geluid naar alle audio-uitgangen bij opstarten
  Audioversterker Verbetert de hoogste kwaliteit geluid voor hoofdtelefoon en luidsprekers
  Hoogwaardige audiocondensators van Japanse makelij Bieden warm, natuurlijk en meeslepend geluid met uitzonderlijke helderheid en natuurgetrouwheid
  Speciaal ontwerp lay-out Afzonderlijke lagen voor linker- en rechterkanalen om de kwaliteit van de gevoelige audiosignalen te bewaken
  Turbo LAN

  Turbo LAN met cFosSpeed traffic-shaping technologie voegt nog meer ondersteuning toe om vertraging tegen te gaan, plus een intuïtieve gebruikersinterface. Hiermee kun je lag verminderen zonder kennis van zaken - met tot wel 1,45x! Tweakers kunnen de geavanceerde modus gebruiken voor hardcore regeling.

  Real-time snelheidsbewaking
  Groepeer je eigen lijst met favorieten
  Prioriteit instellen om je toepassing te versnellen
  *Testconfiguratie: Intel® Core™ i7-4770K CPU @ 3.50 GHz │ Z97-DELUXE │ Transcend JM1600KLH-16GK DDR3 1600MHz*2 │ Windows Win8.1 Ultimate 64-bit
  je LAN
  • Werk met maximaal 3 schermen Sluit tot drie onafhankelijke monitoren tegelijk aan met behulp van video-uitgangen zoals DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI, DVI of VGA. Kies je uitgangen en stel de schermen in op mirror-modus of collage-modus.
  • 4 K/Ultra HD visuele uitmuntendheid Native ondersteuning voor 4K/UHD (Ultra High-Definition) resoluties van maximaal 4096 x 2160 via HDMI of DisplayPort — dat is vier keer zoveel pixels als 1080p (1920 x 1080), wat ongelooflijke visuele helderheid, details en realisme oplevert.
  Door de media geprezen UEFI BIOS

  De soepelste, handigste muisbediende grafische BIOS is verbeterd om hem nog aantrekkelijker te maken. Of je nu een pc-beginner of een doorgewinterde overklokker bent, de EZ- en Advanced-modi helpen je de weg te vinden, snel en gemakkelijk.

  Map to MyFavorite: Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de MyFavorites (Mijn Favorieten) lijst!
  EZ Tuning Wizard - overklokken en RAID: Selecteer hardware en gebruik scenario's om de systeemprestaties af te stellen of je RAID-configuratie te stroomlijnen, voor sneller ophalen en back-uppen van gegevens!
  EZ XMP Verbeter DRAM-prestaties met één klik!
  Intuïtieve grafische afstelling van ventilator Stel individuele ventilatoren simpelweg af door een curve te verslepen met de muis!
  Real-time hardware monitor Profiteer van direct informatie over kritieke systeemonderdelen!
  EZ Mode
  • Ventilatorprofiel: Gedetailleerde ventilatorinformatie CPU en behuizing, voor onmiddellijke koeling!
  • SATA-informatie: Geeft details weer over elke SATA-poort, voor gemakkelijke herkenning van apparaten!
  • Snelle klokaanpassing: Gebruik muisbediening om tijd en datum te wijzigen!
  • EZ XMP: Verbeter DRAM-prestaties met één klik!
  Advanced-modus
  • Shortcut (Snelkoppeling): Druk op Enter om snelkoppelingen te creëren naar favoriete instellingen, of selecteer een bestaande snelkoppeling en druk op F4 om er direct heen te gaan!
  • Quick Notes (Snelle Notities): Maak notities en leg BIOS-gerelateerde ideeën snel en gemakkelijk vast!
  • Last Modified (Laatst Aangepast) Log: Bijhouden laatste wijziging en favoriete profielen opslaan op een USB-stick!
  • SATA-poort Hernoemen: Hernoem SATA-poorten, voor eenvoudige identificatie!
  Geavanceerde ventilatorregelingen, voor ultieme koeling
  en stilte met Fan Xpert 3

  Fan Xpert 3 is een extreem geavanceerde ventilatorbeheer tool die de 4-pins/3-pins ventilatorregelingen voor CPU en behuizing op één plek plaatst. Het scant de eigenschappen van elke ventilator en levert aangepaste instellingen voor elke ventilator op basis van de specifieke ruimtetemperaturen. Zorg ervoor dat elke ventilator de beste balans behaalt tussen koelvermogen en een laag geluidsniveau.

  Fan Xpert 3 ondersteunt hardware-niveau PWM/DC combo-modus voor zowel de CPU- als behuizingventilatoren. Het heeft zelfs een verbeterde mogelijkheid om de CPU-ventilatorsnelheid te verlagen tot onder het standaard minimum, voor extra stille en energiebesparende werking tijdens lichte belasting.

  Bekijk de video
  • RPM Vaste Modus (RPM Fixed Mode)
   Ontworpen voor gebruikers die geluidsniveaus willen verlagen tot vrijwel 0dB, met zeer specifieke ventilatorsnelheidregeling. Reageert op systeembelasting, voor nog betere response.
  • Auto Tuning Mode
   Scant ventilatorparameters via exclusieve automatische snelheidsdetectie om met één klik aangepaste instellingen te bieden voor elke ventilator. Dit zorgt voor de beste koeling van componenten, beter dan uitsluitend op basis van het aantal ventilatoren in de behuizing.
  • Informatieve ventilatorregelingen
   Levert complete informatie die je geavanceerde controle geeft over elke ventilator.
  Ultrasnel, altijd!
  170% snellere overdrachtssnelheden met
  USB 3.0 Boost

  ASUS USB 3.0 Boost-technologie ondersteunt UASP (USB Attached SCSI Protocol) USB 3.0 in Windows 8. Dankzij USB 3.0 Boost-technologie wordt de transmissiesnelheid van een USB-apparaat aanzienlijk verbeterd naar wel 170%, bovenop een al indrukwekkend snelle USB 3.0 overdrachtssnelheid. ASUS-software versnelt automatisch datasnelheden voor compatibele USB 3.0-randapparaten zonder enige interactie van de gebruiker.

  Versnel je systeem met M.2

  Met twee native PCI Express 2.0 bandbreedte, ondersteunt M.2 gegevensoverdrachtssnelheden tot 10 Gbit/s. Het is de perfecte keus voor een besturingssysteem drive, en zorgt dat de hele pc een stuk sneller wordt. Het ondersteunt Intel® Rapid Storage-technologie om te zorgen voor nog snellere toegang tot gegevens, automatisch verversen van toepassingen en in slechts enkele seconden ontwaken uit slaapstand! *

  *Zie de modelspecificaties voor Intel® Rapid Storage-technologie ondersteuning

  Zelfbouw was nog nooit zo gemakkelijk!

  Wij begrijpen hoe je je computer gebruikt. Van assemblage, systeeminstellingen en controle tot firmware en hardware-updates - wij willen je leven alleen maar gemakkelijker maken. Daarom zullen we nooit ophouden met het ontwikkelen van nieuwe en spannende DHZ-mogelijkheden om pc-zelfbouw gemakkelijk, leuk en probleemloos te maken!

  Meer info
  ASUS Q-Design
  Eenvoudige zelfbouw begint vandaag
  Q-design
  • Q-Slot - Moeiteloos PCI Express-component verwijderen De grote, gevleugelde clip is gemakkelijk te bereiken en eenvoudig te bedienen. Druk enkel licht op de Q-Slot clip en de videokaart wipt er gewoon uit. Het installeren of verwijderen van zelfs de grootste videokaarten is een fluitje van een cent!
  AI Suite 3
  Alles-in-één toegang tot innovatieve ASUS-functies.

  ASUS AI Suite 3 biedt een geheel nieuwe gebruikerservaring via een duidelijkere, aantrekkelijkere interface met ondersteuning voor grotere beeldschermen. Het brengt alle exclusieve ASUS-functies bijeen in een gebruiksvriendelijk pakket, zodat je controle hebt over overklokken, energieverbruik, ventilatorsnelheden, voltages en meer. Deze alles-in-één app biedt gevarieerde en gebruiksvriendelijke functionaliteit, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende hulpprogramma’s.

  Push Notice
  Houd onderweg de pc-status in de gaten.

  Als je je wel eens afvraagt hoe het met je pc gaat als je er niet bij bent, houdt Push Notice je daarvan op de hoogte - in real-time! Wanneer de status van je pc verandert, stuurt Push Note direct een waarschuwing naar je tablet of smartphone. Je kunt ook de webpagina's of memo's die je bekijkt naar je slimme toestel sturen. Alles is onder controle, waar je ook bent.

  EZ Flash 2
  Gemakkelijk BIOS updaten vanaf USB, buiten het besturingssysteem om

  Update snel je BIOS voordat het besturingssysteem start. Het kost slechts een paar klikken, zonder diskette of een besturingssysteemgebaseerde flash utility.

  Sluiten
  ASUS HomeCloud
  Jouw pc, jouw wereld

  ASUS HomeCloud creëert een wereld zonder grenzen. Het biedt je op afstand toegang tot je pc, laat je multimedia content streamen naar waar je maar wilt, en alles beheren vanaf een willekeurige locatie — ongeacht waar het is opgeslagen. Gebruik de ingebouwde Wake-on-WAN-functie om je pc op afstand te wekken en te bedienen met één enkel slim apparaat, overal en altijd. Het verandert de harde schijf zelfs in een privé cloud, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te make over opslagbeperkingen. Met HomeCloud wordt je pc de toegangspoort tot de wereld.

  Een digitale pc hub, ideaal voor bestanden delen en thuisbios
  Media Streamer

  Geniet van multimedia content op je pc - waar je ook bent! Speel muziek vanaf de pc onder het genot van een kopje koffie in het café, of relax met vrienden en stream jullie favoriete film naar een Smart TV. Met ASUS Media Streamer gaat het entertainment overal mee naartoe.

  Intel CPU en chipset kenmerken
  • Intel® LGA1150 4e, nieuwe 4e & 5e generatie Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® processors gereed

   Dit moederbord ondersteunt Intel® 4e, nieuwe 4e en 5e generatie Core™ i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® processors in LGA1150-uitvoering, met geïntegreerde iGPU, geheugen en PCI Express-controllers voor ondersteuning van on-board grafische uitvoer met eigen chipsets, 2-kanaals (4 DIMM’s) DDR3-geheugen en 16 PCI Express 3.0/2.0-lanes. Dit zorgt voor fantastische grafische prestaties.

  • Intel® Z97 Express-chipset De Intel® Z97 Express-chipset is een single-chip design met ondersteuning voor Intel® LGA1150 4e, nieuwe 4e & 5e generatie Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® processors. Het biedt verbeterde prestaties door gebruik te maken van seriële point-to-point verbindingen, wat voor grotere bandbreedte en stabiliteit zorgt. Daarnaast biedt de Z97 een maximum van 6 USB 3.0-poorten, 6 SATA 6Gb/s-poorten en 10Gbit/s M.2 ondersteuning, voor het sneller ophalen van gegevens. Bovendien ondersteunt de Intel® Z97 Express-chipset iGPU-functies, zodat gebruikers kunnen profiteren van Intels nieuwste geïntegreerde grafische prestaties.

  • Intel® Smart Response-technologie
   SSD-snelheid met HDD-capaciteit

   Maakt gebruik van een geïnstalleerde snelle SSD (min. 18,6GB beschikbare capaciteit), als cache voor vaak geraadpleegde data. Belangrijke voordelen zijn onder andere verminderde belasting en kortere wachttijden, evenals lager stroomverbruik omdat de harde schijf niet meer onnodig ronddraait. Deze technologie combineert SSD-prestaties met harde schijf-capaciteit; werkt tot 6x zo snel als een systeem met alleen een harde schijf.

  • Intel® Smart Connect-technologie
   Automatisch vernieuwen van applicatie en kortere wachttijden

   Je computer kan webupdates met verse content ontvangen voor bepaalde applicaties, zelfs als het systeem in slaapstand is. Dit betekent minder lang wachten op het bijwerken van applicaties en synchronisatie met de cloud, wat leidt tot een efficiëntere computerervaring.

  • Intel® Rapid Start-technologie
   Haal de pc direct uit slaapstand

   Laat de computer snel, binnen enkele seconden, verder gaan vanuit de weinig stroom verbruikende slaapstand. Door het systeemgeheugen op te slaan naar de daarvoor verkozen SSD wordt de computer sneller wakker en blijft het energieverbruik toch laag.

   * Exacte specificaties en functies variëren per model. Raadpleeg de specificatiepagina.