ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 6950 XT OC Edition 16GB GDDR6

ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 6950 XT OC Edition 16GB GDDR6

De ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 6950 XT is een echt volhardende presteerder
 • Fabrieksmodus: tot 2324MHz (Boost Clock)/tot 2116MHz (Game Clock)
 • Het Axial-tech ventilatorontwerp is uitgebreid met meer ventilatorbladen en een nieuw rotatieschema.
 • Dubbele ventilatorkogellagers kunnen tot twee keer zo lang meegaan als glijlagerontwerpen.
 • Een volledig aluminium omhulsel, versterkt frame en metalen achterplaat verbeteren de duurzaamheid.
 • De MaxContact-warmteverdeler heeft een superplat oppervlak voor verbeterde warmteoverdracht.
 • Een geventileerde achterplaat voorkomt dat warme lucht opnieuw door de koelarray wordt gecirculeerd.
 • GPU Tweak II biedt intuïtieve tweaking van prestaties, thermische regelaars en systeembewaking.
ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 6950 XT OC Edition 16GB GDDR6
Radeon RX™ 6950 XT

TUF Gaming

Radeon RX 6950 XT

TUF Gaming

Radeon RX 6950 XT

TUF gebouwd


De TUF GAMING Radeon™ RX 6950 XT is een volhardend beest met een sterke metalen buitenkant, super efficiënte koeling en componenten die een verbeterd uithoudingsvermogen bieden. Een volledig metalen omhulsel herbergt drie krachtige Axial-tech ventilatoren met dubbele kogellagers en extra bladen. Onder het exoskelet houdt een dik koellichaam de thermische waarden onder controle terwijl TUF-componenten, geselecteerd voor maximale duurzaamheid en prestaties, de kaart een voorsprong geven op de rest. Je vroeg om een mean machine...deze is klaar voor actie.

Pause

ventilatoren

Grotere, betere koeling

In deze generatie is ons Axial-tech ventilatorontwerp uitgebreid met een verhoogd aantal bladen op alle drie de ventilatoren: 13 op de centrale ventilator en 11 op de hulpventilatoren. De barrièrering op de zijventilatoren is dunner gemaakt om meer zijdelingse aanzuiging mogelijk te maken en een betere luchtstroom door de koelarray mogelijk te maken. De extra bladen van de centrale ventilator en de full-height ring zorgen voor een verhoogde statische druk om lucht rechtstreeks op de GPU-warmteverdeler te blazen. Het vergrote ventilatorontwerp is specifiek geoptimaliseerd voor een enorm nieuw koellichaam dat meer ribben en oppervlakte heeft dan vorige uitvoeringen.

ventilatoren

Stil en slim

Om de gespecialiseerde rollen van de centrale en hulpventilatoren te versterken, hebben we de draairichting van de centrale ventilator omgekeerd. Dit vermindert de luchtstroomturbulentie binnenin de koelarray, voor een nieuwe impuls aan de totale thermische prestaties. De ventilatoren beginnen ook pas te draaien wanneer de GPU-temperatuur 60 graden Celsius bereikt en schakelen uit wanneer de temperatuur onder 55 graden Celsius zakt. Dit helpt het geluid te verminderen wanneer het systeem stationair draait of onder lichte belasting.

Pause

Koellichaam

MaxContact

Om de warmte uit de matrijs en in de koellichaamarray te krijgen, hebben we MaxContact-technologie ingezet om het oppervlak van de warmteverdeler te polijsten en de gladheid op microscopisch niveau te verbeteren. De extra gladheid zorgt voor beter contact met de matrijs, voor verbeterde thermische overdracht.

Radeon RX™ 6950 XT
Radeon RX™ 6950 XT Verhoogde hoogte

Verhoogde hoogte

Radeon RX™ 6950 XT Verhoogde hoogte

Verhoogde hoogte


Koellichaam

2.9-slots ontwerp

De warmteverdeler trekt warmte omhoog de heatpipes in, waarna het door gestapelde ribben wordt gevoerd die het grootste deel van de grote 2.9-slots voetafdruk van de kaart vult.

Radeon RX™ 6950 XT Radeon RX™ 6950 XT

Ontwerp

Metalen laag

Een machinaal geproduceerd volledig aluminium omhulsel creëert een robuuste buitenlaag, terwijl het no-nonsense industriële ontwerp en de grijstinten-kleurstelling moeiteloos bij elke build passen.

Radeon RX™ 6950 XT
 • RVS I/O-poortbeugel
 • Dubbele BIOS
 • GPU-beugel
 • Geventileerde achterplaat
 • RVS I/O-poortbeugel

 • Dubbele BIOS

 • GPU-beugel

 • Geventileerde achterplaat

Ontwerp

Gepantserde onderkant

De onderkant van de kaart onthult nog meer verbeteringen. Het grootste deel van de achterkant is gehuld in een beschermende metalen achterplaat die prominent is voorzien van een brede ventilatieopening. De ventilatieopening laat warme lucht ontsnappen naar de uitlaatventilatoren van de behuizing, in plaats van te worden gerecycled in de GPU-koeler. Een GPU-beugel zorgt voor extra stabiliteit van de kritische verbinding tussen matrijs en warmteverdeler. Roestvast staal wordt gebruikt voor de I/O-beugel om de poorten te beschermen en te zorgen voor een veiligere bevestiging. Een handig geplaatste Dubbele Bios-schakelaar maakt aanpassing mogelijk van het standaard prestatieprofiel van de kaart, zonder software.

Radeon RX™ 6950 XT Radeon RX™ 6950 XT versterkt metalen frame
 • Versterkt metalen frame

 • Versterkt metalen frame

 • Versterkt metalen frame

Ontwerp

Functioneel front

Het RGB-element aan de voorzijde kan worden aangepast om een reeks esthetische en functionele effecten te tonen en kan ook worden gesynchroniseerd met andere ASUS-componenten om uniforme verlichting mogelijk te maken. Om te voldoen aan de vermogensbehoefte van de Radeon RX 6950 XT zijn twee 8-pins connectoren aanwezig, samen met on-board LED's die oplichten als de PSU PCIe-voedingsconnectoren niet correct zijn aangesloten. Structurele pijlers van een ingebouwd versterkt metalen frame zijn hier ook zichtbaar en voegen een letterlijke laag van duurzaamheid toe.

Kies een kleur
Op GPU-temperatuur
 • Laag punt:

 • Hoog punt:

Selecteer modus
 • Statisch
 • Ademend
 • Strobe
 • Regenboog
 • Kleurencyclus
 • Sterrenhemel
 • Slim
 • Donker
 • Adaptieve kleur
  Stemt de kleur af op een geselecteerd gebied op het scherm
 • Muziek
  Pulseert op de maat van de muziek

software

GPU Tweak II

Het ASUS GPU Tweak II-hulpprogramma tilt tuning van de videokaart naar het volgende niveau. Het laat je cruciale parameters aanpassen, waaronder GPU-core kloksnelheden, geheugenfrequentie en voltage-instellingen, met de optie om alles in real-time te bewaken via een aanpasbaar on-screen display. Geavanceerde ventilatorregeling is ook inbegrepen, samen met nog veel meer functies om het beste uit de videokaart te helpen halen.

Gebruikersinterface van GPU Tweak II

Radeon-software

De nieuwste Radeon™ software ontsluit het volledige potentieel van je GPU met day-0 drivers die zijn geoptimaliseerd voor nieuwe game-releases en een zeer aanpasbare gaming-ervaring.

AMD RADEON Software Adrenalin 2020 Edition

QuantumCloud is een veilige en gebruiksvriendelijke toepassing die je moeiteloos extra geld laat verdienen door de rekenkracht van je videokaart te delen. De verdiensten zijn toegankelijk via je PayPal- of WeChat-account, en QuantumCloud ondersteunt ook meerdere inwisselmethoden, waaronder Steam. Bovendien verzamelt QuantumCloud geen persoonlijke gegevens, zodat je privacy beschermd blijft. Ga meteen aan de slag met slechts één klik!

Meer info over QuantumCloud
QuantumCloud
PSU alle series

Koppel met een PSU

Bekijk onze PSU-bestemmingspagina om meer te weten te komen over hoe we de sector vooruit helpen en gebruik onze wattage-calculator om in te schatten hoeveel vermogen je nodig hebt voor het voeden van jevolgende machine.

Meer info >

Gratis 1 maand Adobe Creative Cloud

Ontvang een gratis lidmaatschap bij aankoop van geselecteerde ASUS-producten.* 

Adobe Creative Cloud-bundel
 • Ruim 20 Adobe-apps

  Toonaangevende apps, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Spark en XD.

 • Adobe Fonts

  Krijg toegang tot duizenden fonts, direct binnen je Creative Cloud-apps.

 • Behance

  Vind inspiratie in 's werelds grootste creatieve gemeenschap.

 • Creative Cloud-bibliotheken

  Teams kunnen bedrijfsmiddelen delen tussen hun apps en apparaten, zodat iedereen op één lijn zit.

 • 1TB cloud-opslag per gebruiker

  Extra opslagruimte maakt het voor je team eenvoudiger om creatieve middelen te delen en te beheren.

* Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Lees voor meer details de volledige voorwaarden en wat is gepubliceerd op de evenementspagina.
 1. Vanaf januari 2022 is Radeon Super Resolution compatibel met Radeon RX 5000-serie graphics en nieuwer, en werkt het met games die de exclusieve full-screen modus ondersteunen. AMD Software: Adrenalin Edition 22.1.3 of nieuwer is vereist. GD-197.
 2. AMD FidelityFX Super Resolution is beschikbaar voor bepaalde games en vereist integratie door de ontwikkelaar. Zie https://www.amd.com/en/technologies/radeon-software-fidelityfx-super-resolution voor een lijst van ondersteunde games. AMD FidelityFX Super Resolution is "game-afhankelijk" en wordt ondersteund op de volgende AMD-producten: AMD Radeon™ RX 6000, RX 5000, RX 500, RX Vega-serie videokaarten & alle AMD Ryzen™ processors met Radeon™ graphics, zolang aan de minimale game-vereisten is voldaan. AMD biedt geen technische of garantie-ondersteuning voor het inschakelen van AMD FidelityFX Super Resolution op videokaarten van andere leveranciers. GD-187.
 3. Tests door AMD Performance Labs per 22 juli 2021, op een testsysteem geconfigureerd met een AMD Ryzen™ 9 5900X CPU, AMD Radeon™ 6900 XT/6800 XT/6700 XT/6600 XT videokaarten, 16GB DDR4-3200 RAM en Windows 10 Pro, met Smart Access Memory ingeschakeld en met gebruik van FSR "Performance"-modus vs. FSR uit. Daadwerkelijke prestaties kunnen variëren. Geteste games: Baldur's Gate 3 ("Ultra"); Black Desert ("Epic"); Chernobylite ("Epic"); Deathloop™ ("Ultra"); Far Cry® 6 ("Ultra"); Gamedec ("Very High") Grounded ("Epic"); Necromunda®: Hired Gun™ ("Epic"); Resident Evil™ Village ("Epic"); Vampire: The Masquerade - Bloodhunt ("Ultra"). Benchmark tests: Baldur's Gate 3, Vulkan®, 3840 x 2160, "Ultra" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus. Black Desert, DX11, 3840 x 2160, "Epic" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus. Vampire: The Masquerade - Bloodhunt, DX12, 3840 x 2160, "Ultra" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus. Chernobylite, DX11, 3840 x 2160, "Epic" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus. Deathloop™, DX12, 3840 x 2160, "Ultra" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus vs. zelfde systeem met FSR uit. Far Cry® 6, DX12, 3840 x 2160, "Ultra" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus. Gamedec, DX12, 3840 x 2160, "Very High" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus. Grounded, DX12, 3840 x 2160, "Epic" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus. Necromunda®: Hired Gun™, DX12, 3840 x 2160, "Epic" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus. Resident Evil™ Village, DX12, 3840 x 2160, "Epic" instellingen, FSR OFF/FSR "Performance"-modus. RS-430.
 4. Per februari 2022 zijn er meer dan 2000 beeldschermen beschikbaar met FreeSync-technologie, vergeleken met de openbaar beschikbare lijsten van concurrerende productoplossingen op https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/specs/, waarop 308 schermen staan. GD-130.
 5. AMD FreeSync™-technologie vereist AMD Radeon™ graphics en een scherm dat FreeSync-technologie ondersteunt zoals gecertificeerd door AMD. AMD FreeSync™ Premium-technologie voegt eisen toe van verplichte compensatie voor lage frame rates en een verversingssnelheid van ten minste 120Hz bij minimale FHD. AMD FreeSync™ Premium Pro-technologie voegt eisen toe voor het scherm, dat moet voldoen aan AMD FreeSync Premium Pro compliancetesten. Zie www.amd.com/freesync voor volledige details. Controleer vóór aankoop bij je systeemfabrikant of het systeem geschikt is. GD-127
 • © 2022 Advanced Micro Devices, Inc. All rights reserved. AMD, het AMD Arrow-logo, Radeon, FidelityFX, FreeSync, Infinity Cache, RDNA en combinaties daarvan zijn handelsmerken van Advanced Micro Devices, Inc. HDMI, het HDMI-logo en High-Definition Multimedia Interface zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van HDMI Licensing, LLC in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft, Windows en DirectX zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de VS en/of andere rechtsgebieden.
 • DEATHLOOP® ©2021 ZeniMax Media Inc. All Rights Reserved.
 • © 2020 Ubisoft Entertainment. All Rights Reserved. Far Cry, Ubisoft en het Ubisoft-logo zijn deponeerde of niet gedeponeerde handelsmerken van Ubisoft Entertainment in de VS en/of andere landen.
 • Halo Infinite is geclassificeerd ESRB "T" voor Teen en PEGI 16. Kan inhoud bevatten die ongeschikt is voor kinderen. Raadpleeg ESRB.org, PEGI.info, of je regionale organisatie voor game-classificaties.
 • © 2021 Microsoft Corporation. All Rights Reserved.
UBISOFT logo Bethesda logo ARKANE logo 343 INDUSTRIES logo HDMI logo
comparison icon
Compare (0)